Whmdestek' e hak veriyorum.
Çünkü herkes susunca birileri meydanı boş görüp at koşturmaya çalışıyor.
Bilmeyenlerde aaa 6 bin ytl kazandırıyor diye parası olan alabilir.
Sonra hüsran
Konuyu açıldığından beri takip ediyorum...
O kadar şey yazıldı çizildi. genel kanı, galiba sizin burada söylediklerinizin gerçeği pek yansıtmadığı doğrultusunda. Sizde bu mesajlara karşı kendinizi savunuyorsunuz.
Peki losttiger en son mesajınızda ciddi alıcılara zaten gösterilecek diyorsunuz. Peki sizden ricam konuya tam bir açıklık getirmek açısından o bahsettiğiniz kanıtları buradan gösterebilir misiniz ?
Eğer ki bu kanıtları gösterebilir ve kanıtlarınız yeterli ise bu kanı ortadan kalkar zaten...
Kanıt kaldımı acaba 1-) müşteri listesi 2-) 3000 ytl lik diger satış, yanlışmıyım, şu ana kadar 2000 kişiye yakın ziyaret var, ben buraya koyduğum da niye ilgisiz kişilere şirket bilgilerini sergileyim, tamam bir tane 2 tane gösterdik ama hepsini sadece alacak kişiye gösteririm...
Bunu da art niyet yoksa zaten anlayışla karşılanacaktır. Alacak pazarlık yapankişi zaten bunları ister bizde tek tek hepsini gösteririz, çünkü bu hesaplar aynen site devredilirken alan kişiye devredilecek.
@losttiger
bu site ya da başka bir site bu söylenen paraların çok üzerindede ciro yapabilir ancak burada bir aldatmaca var. Çünkü bu site bahsini ettiğiniz üzere bir ajans üzerinden yürüyor, ajansın az çok belli bir müşteri portfoyü ya da marka değeri var. Tüm bunlar gözönüne alındıgı vakit ortaya ciddi rakamlar çıkabilirde. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bu ciroyu sitenin yapmadıgı ajansın yaptığıdır. Siz başından beri varolan bir pazarlama sisteminden bahsediyosunuz aslında. Reklamlar veriliyor, sitelere bannerlar veriliyor ve broşürler basılıyor. Ve sizde "abi kataloglarını yapalım bide bizim bir websistemimiz var.." diye konuya giriyorsunuz. Bu bir pazarlama, bir webmasterın admin paneli üzerinden yürüteceği bir iş değildir. Dolayısıyla verdiğiniz kar marjları ya da ciro kotalarının hiç bir değeri kalmıyor. Çünkü bu siteleri siz satıyorsunuz ve devamında iş otomasyona bağlanıyor ve sattığınızda otomasyon kısmı!
Aldatma aslında burada. Buna şöylede bakılabilir!
Ben bir ofis açarım, çalıştığım 4-5 a+ markayla birlikte iyi işler çıkarırım. Aradan geçen 5-6 ay sonra 60-70k ytl kazandığım zamanda ilan verir ofisimi satmak istediğimi söylerim ve cirosunu belirtirim. Sonra müşteriye bunu 50k ytl ye kitlerim sonra gider başka bir yerde ofis açar ya da açmadan yine aynı markalarıma hizmet vermeye devam ederim. Ofisimi alan zavallı müşterimde açlıktan kurur gider. Çünkü orada yapılan işi ajans değil ben yapmışımdır.
Ortada bir site var. Bu site 2-3 aylık. Bu zaman içinde bu parayı kazanma ihtimalinin sıfır oldugunu her akıllı insan rahatça algılayabilir. Çünkü pazarlama siteden değil sizin tarafınızdan yapılıyor ve sizde elinizi ayağınızı çektiğiniz vakit site bomba gibi patlayacaktır.
Anladım şirket bilgilerini göstermek doğru bir davranış olmazdı. Peki bilgilerin hepsini değil de gerekli yerlerin üstünü çizerek gösterebilir misiniz ? Bu şekilde yaparsanız hem genel kanıyı ortadan belki kaldırabilirsiniz hem de müşterilerinizin bilgilerini saklamış olursunuz...
Dediğine hemen hemen katılıyorum, fakat bu siteyi alacak insan burada ticaret yapacak, bir oyun sitesi değilki tıklamayla para kazanmaya devam etsin. Oturduğu yerde beklesin. Oda çalışacak site satmak için uğraşacak.
Örnek genelde hosting firmaları ile görüşüyoruz şuan, bu insanların mantığı ne olabilir, ya host satışını artırmak için bunu promosyon olarak verecek yada cüzzi meblalara satarak yine host satışını artıracak. Yanlışmıyım, böylelikle de ben nasıl ajans olarak satmışsam oda host firması olarak satacak ve ilgi çekecek. Nasıl ihlas yapıyor, türk ticaret yapıyor ve bildiğim kadarıyla bir kaç host firmasıda böyle yapmaya başlıyor...
Burada elinde mi patlamış olacak bu site?...
mukayese ettiklerin iyi ya da kötü bir şekilde marka olmuş siteler ve herşeyden önemlisi şirketler. Kaldı ki bahsi geçenler a.ş. pozisyonunda. Şimdi sen kalkıp barem olarak bu firmaları sunarsan mantıklı olmaz.
Evet elinde patlar! Çünkü bir ajans olarak senin bilmen gerekirki pazarlama ve satış arasında hem eğitim farklılığı hem sistem farklılığı hemde yetenek farklılığı vardır. Sen başında beri siteni satış sitesi olarak lanse ediyorsun ki bu yanlış. Senin siten pazarlama sitesi. Bir ekip olacak, bu insanlar çıkıp sağı solu gezecek ve devamında siteye iş toplayacaklar...
Düşünsene bir dergi çıkardıgını? İçeriği hazırlayıp, konu başlıklarını ve indexi bitirip, içerde yazı işleri ekibin, grafik atölyen ve sıkı bir kaç editörün var. Ancak pazarlaman yok ?...Sence dergi kaç sayı sonra patlar ?
Bu site içinde geçerli olan budur. Bugün sana ya da bir başkasına mynet.com u verseler, onu idare edecek ticari bilgiye ve ekibe sahip olmassan 1 yıl sonra burada konu açıp text link satarsın. Bu site elinde patladı demek olur.
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.