İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İnsanların zoru nedir ??

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
1,775
Reaction score
0
Konum
Forumdan ayrıld
bu kadar cümle yazılmış ve hepsini tek tek okudum...
bu kadar tepki gösterilmiş fakat şu yapılmamış (herhalde)
tepkinizi "yazmamak " olarak göstermeyi düşündünüzü hiç ?
örneklemek gerekirse eskiden çok iyi yazıları ile tanıdığım ZIPPKIN yada karşıt fikirlerini begendiğim "Beceriksiz acemi" bu aralar ne SEO nede Arama motorları hakkında bilgilerini paylaşmaz olmuşlar ..

Sizce bunlar birer tepkisel yaklaşım degilmidir..

Şimdi yazacağım cümleler sonucunda üyeligimi silmek isteyen hatta silecek olan yöneticiler olabilir.

"Madem bu kadar rahatsız oluyorsunuz gereksiz mesajlara....
1 hafta foruma hiç girmemeyi " denedinizmi ? yada denemeli mi böyle bir yöntem ?

bakalım çöp mesaj dediğimiz mesajlar ne kadar çoğalacak ve acaba "aman çabuk para kazanın.. zengin olun.." mesajları sıkacakmı yönetim kadrosunu.

yada eski kalitesini yakalayabilecekmi.

demem şudur ki ;
yazmak ve dile getirmek size birşey kazandırmadı...
bir de yazmamayı deneyelimmi

Saygılar
 

artofevil

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
1,476
Reaction score
28
Konum
at Hell
Zaten artık kimse birley yazmıyor ki;

Paylaşım diye birşey yok. Kimsede şevk kalmamış.
3 gündür aramalarda ki dalgalanma ile ilgili gözlemlerimi yazmak istiyorum ama içimden buraya yazmak gelmiyor.
5 günde 1 dolar gibi bi konu bulsam bende açıcam :D
 

antiTRust

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Nisan 2007
Mesajlar
1,082
Reaction score
0
öncelikle yazılanların büyük kısmını okumaya çalıştım keşke vaktim olsaydı da her değerli arkadaşımın yazdığı her satırı okusaydım, erdinç kardeşime büyük bir içtenlikle katılıyorum, çok yanlış şeyler yapılıyor ama bazen de hoş görüyorum bazı şeyleri, şöyle ki; bizler de heyecanlı olduk ilk sanal alemle tanışmalarımızda belki olmadık şeyler söyledik,yazdık v.s. bazı heyecanlı arkadaşlar saçma şeyler yazabiliyorlar tamamen iyiniyetli olarak ama ben kendi adıma konuşayım hiçbir zaman birşeyleri araştırmadan bakmadan o forumda belli bir bilgi sahibi olmadan bodoslama atlamadım, işte bunları yeni arkadaşlar çok yapıyor ki bunun yeniyle eskiyle çok alakası olduğuna inanmıyorum, yaşla da alakası yok tamamen çevre ve yetiştirilme tarzı, mesela bazı çocuk arkadaşlarımız var olmadık işler yapıyorlar bazıları da var ki 30 yaşındaki adamın göstermeyeceği olgunluğu gösteriyorlar bazen, burada yapılacak çok birşey yok, adamın yetiştirilme tarzıyla alakalı, şimdi ben kendi adıma az da olsa anladığım bir alan olan domain hakkındaki yazılardan bahsedeceğim, şimdi amcam geliyor soruyor şu domain ne kadar eder? ederi nedir? bunu alsam ne olur, tam niyetleniyorum yazayım birşeyler diye bir bakıyorum ki argoyla olayı dalgaya vurmuşlar geyiğin dibine inmişler onların ordan çıkarıp uzun uzun anlatmak çok yoruyor beni, r10 da da çok bahsettim bundan millet olarak OKUMAYI HİÇ SEVMİYORUZ, eşşek gibi puntolarla FORUM KURALLARI, DOMAIN SATIŞ KURALLARI v.s. var adam bir tenezzül edip okumuyor bile şablonu kopyalayıp karşılığını doldurmaktan aciz hadi onu geçtim olabilir ama kendi sorduğu sorunun olduğu konuyu kendisi geyiğe çeviriyor, çocuk yazıyor asdlkjaslda.com iş yapar mı? alttaki diyor: olum lan ne yapcan onu hayvan armut.com u al hem pişer dibinde dur ağzına düşer. konuyu açan diyor ki; muahaha harbi lan armut.com iyiymiş güzel paraya gider ha ama patlıcan.org alsam ne olur moruk ? v.s. v.s. anlamsız o kadar diyalog var ki araya girip bu yaşta 12 yaşındaki veledlere laf yetiştirmeye çalışmak zorunda kalırım diye girmiyorum :) adamın zaten öğrenmeye niyeti yok, amacı belli: geyiğin dibine kadar inmek irdelemek gülmek, eğlenmek en güzel vakitlerini boş işlerle harcamak, eee ama kimse kusura bakmasın o zaman adam değerli vaktini boş geyiklerle geçiriyorsa ben çok çok değerli ve az olan vaktimi onun geyiklerinin arasında kaybolacağına inandığım yazılarımla geçirmek istemiyorum şahsen, benim gibi domain konularında az bir bilgiye sahip biri bile böyle düşünüyorsa, kendi alanında uzmanlaşmış üstadlar sanırım daha da kötümserdirler ve üzülüyorlardır o yüzden hiçbirşey yazmamak daha uygundur deyip yine de nezaketen konuyu okuyup kapatıyorlardır diye düşünüyorum. davetiye olayına gelirsek bence de davetiye olmalı ve arkadaş konu açmalı zaten seviyesi, türkçesi herşeyi ordan belli olur ve en az 10 kişi bence üye olabilir diye konuya yazdıktan sonra arkadaşın üyeliği açılmalı. yine de farklı uygulamalar olabilir aklıam bu geldi şimdilik...
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
konunu çözümü olurmu bilmiyorum daha önce denememiştik. (benim bulunduğum zaman içerisinde)

Davetiyeli üyelik sistemi varken milletin davetiye göndermeme sebebi davetiye gönderdiği kişinin bütün sorumluluğunu üstlenmesiydi ve bu çok büyük bir yük bence. Davetiyeler eskisi gibi online süresine göre vs. dağıtılır. Ama davet ettiğiniz kişinin sorumluluğunu alma olayı olmaz. En azından bu şekilde iki satır yazı yazmasını bilen, binlerce çöp blog açıp boş işlerle uğraşan insanları elemiş oluruz.

antiTRust yazıklarına katılıyorum. Herkes gibi bende acemilik döneminden geçtim. Ama o zaman bile birşey yazmadan önce 2 kere düşünüyordum. Şuan durum çok farklı ve buna göre bir uygulama yapmamız gerekiyor. Ama gerçekten bu işi yapmaya özen gösteren arkadaşlarıda unutmadan.

Önerdiğim sistem en azından şuankinden daha seviyeli bir forum , paylaşım alanı ve ticaret ortamı sağlayacağını düşünüyorum.

Davetiyelerin dağıtılması rep gibi bir çok unsurla belirlendiği için boş insanların gereksiz kişileri davet etmesini engeller.
 

OmerDemir

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Nisan 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Yaptıkları yazdıkları nasıl olmuş dedikleri sitelerin % 90 ÇALINTI tasarım olduguna :) eminim.
 

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2007
Mesajlar
741
Reaction score
0
bence tek çözüm davetiye sistemine geri dönmek. foruma bi arkadaş sayesinde üye oldum. yazdığım msj ları en az 2 kere okuyorum yanlışlık olmasın konu sapmasın diye.
Amaç bişeyler öğrenmek paylaşım yapmak
ama malesef yeni üye olan arkadaşlarda (bazılarında) böyle bişey yok.
onun için davetiye sistemi tekrar olmalı ve böyle olan arkadaşlar ayıklanmalıdır.
 

DIABLO

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
127.0.0.1
Merhabalar ;
Bu siteden önce r10 da bilgi paylaşımı ve yardım alıyorum buraya üye olmak için ki 2007 de davetiyeli üyelik sistemi vardı o zamanlar tam 3 kez denemiştim üyelik için ama her seferinde sitemde marez içerik olduğunda bir türlü üyelik nasip olmamıştı fakat site içerigine bakıldığı ve takip edildigi zaman genellikle düzgün cümleler ve belli bir saygı cercevesi içeren mesajlar vardı son kez üyelik için 2.ci sitemle başvurayım derken davetiyeli üyelik sisteminin kalktığını görünce bir mutluluğa kapılmıştım fakat ve lakin daha sonra forumu düzenli olarak takip ettiğimde forumun genel seviyesinin gerek yaş gerekse bilgi seviyenin çok aşağılara düştüğü kanısına vardım.Visitistanbul'u çileden çıkaran konuya bende cevaplar yazmıştım türkçenin yanlış kullanılması konusunda asıl sorunsa yanlış yapan arkadaşımızı uyarmamız ve doğru şekli göstermemiz sonucunda teşekkür yerine eksi yönde davranış sergilemesi gerek beni gerekse konuya cevap yazan arkaşları eksi yönde etkilemiş olacağı konusunda fikir beyan etmekteyim.Bir başka konu ise k yerine q ve/veya v yerine w harflerinin bilgisizlik yada yaşla hiçbiriyle alakası bulunmamaktadır.Tek sorun batıya özenti gençliğimizin diğer ülkelerin bilim,ilim,irfanlarını özenmek yerine kötü yönlerini özenmesidir.Kendi özniteliklerini kaybederek daha kötü yönlerine sürüklemektedir.Başka bir konu ise herkesin davetiyeli üyelik sistemi bu konuda sanırsam herkes hemfikir .Eğer cümlelerinde yanlış kelime ve/veya kelime grupları varsa af buyrun.
Saygı ve Sevgilerime

Dipnot:Lütfen arkadaşlar Allah yazarken a harfini küçük harfle yazmamaya özen gösterirseniz sevinirim
 

ByRON

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
1,412
Reaction score
2
Konum
"Türkiye"
Şu son zamanlarda kendilerine "EMO" diyen acayip guruplar çıktı. Saç baş dağınık, pisikopat havalı ve ektra eklenmiş bir modları var Türkçe'ye inat bu bahsedilen yazı tiplerinden yazıyorlar kim öğretiyor bunlara?. Okullarda artık böyle mi eğitim veriliyor?
Hoş saçları başları, pisikopatlığı bizi ilgilendirmezde neden Türkçeyi katlederlerken bu kadar keyif alıyorlar algılayamadım... Yazık ...
 

eRLySL

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Mart 2008
Mesajlar
424
Reaction score
1
Suç yine işi bilenlerde, para kazanacam diye domain hostu 15 ytl'ye indirirsen, ilkokul 5. sınıftaki bacaksız bile site yapar :)
 

veliAhd

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Ekim 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
iStanßuL
Merhaba öncelikle acizane yorumumu yorumlamak istedim
İnsanlar fikirlerini beyan etmekte özgürdür, özgür oldukları gibi beyan ettikleri fikirlerinede yapılan yorumlara saygı duymaları gerekmektedir. Kişler 7 yaşında neyse 70'indede aynı kişilik ile son nefeslerini verirler sonuç olarak pekde yapacak bire şey yok, şuan bu konu tartışılırken aynı forumda aynı dakkada eminimki bu polemik halne dönüşen sıkıntının aynısı gerçekleşmektedir . hoşgörü en iyisi burdaki amaç eğer paylaşımsa kafasına vurarak değil okşayarak birşeyler empoze etmektir karşı tarafa saygılarımla .
 

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
visitistanbul sana katılmamak elde değil gerçekten. Bu forumda dediklerini yapan o kadar çok kişi var ki adamlar artık alışmış. Birebir kişiler var böyle şeyler yaşadığım. Her konumda karşı görüş savunan adam var gerçi alıştım artık onada :)

Çok kişi burada sırf mesaj kasarak kendini bilgili biri olarak göstermeye çalışıyor. Zaten bilgili kişiler her konuya atlamıyor. Anlamıyorum adam sabahtan akşama kadar forumlarda mesaj yazıp tartışma yaratıp can sıkıntısını gideriyor heralde. Site açma yaşı olarak 16 sınırı koyulabilir mesela. Gerçi yasa lazım bunun için bizim çok önemli konularla ilgilenen meclisimiz(!) buna vakit ayıramaz. Zaten genelde çocuklar weble uğraşmıyor daha çok oyun oynuyorlar. Bilgisayarı eski olan oyun çalıştırmayanda site alıp siteyle uğraşıyor. Gelip geçici heves diyebiliriz. Fazla da takmamak lazım kafaya. Ne demişler kafana tokadan başka birşey takmayacaksın :p :)
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
87
Site açma yaşı olarak 18 sınırı koyulabilir mesela. Gerçi yasa lazım bunun için bizim çok önemli konularla ilgilenen meclisimiz(!) buna vakit ayıramaz.
arkadaşım ben 17 yaşındayım neden öyle düşünüyorsunuzki bence yaşla alakası yok ama düşüncelerinize yinede saygı duyuyorum.

yönetim kibarca yazdım.
 

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
yanlış anlamayın sakın. 16 sınırı daha makül bana göre çünkü meslek liselerinde olmuş oluyorlar bildiğim kadarıyla bilgisayar bölümü de var. düzeltiyorum mesajı kusura bakmayın
 

Tiberian

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Şubat 2008
Mesajlar
150
Reaction score
0
Her zamanki gibi yapılan yanlış! Haykırıslar caresiz...
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
87
işi yaşa vurmak yanlış ve karşıyım !
önemli olan düşünceleri
15 yasında bir genç düşün: araştırmacı, birşeyler yapmak isteyen, harclıgını cıkarmak isteyen.
20 yasında bir insan düşün: amaçsız işler yapan.
umarım hatanı anlarsın ?
 

KATILSANA

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
2,662
Reaction score
34
işi yaşa vurmak yanlış ve karşıyım !
önemli olan düşünceleri
15 yasında bir genç düşün: araştırmacı, birşeyler yapmak isteyen, harclıgını cıkarmak isteyen.
20 yasında bir insan düşün: amaçsız işler yapan.
umarım hatanı anlarsın ?

Yaş sınırı getirmek gerçekten saçma olurdu.

Birçok platformda yaşına göre harika işler çıkartanlar var.

Kesinlikle Hem Fikiriz. 16 Yaşında İnanılmaz Yetenekte Bir Yeğenim Var :)
 

ritemre

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
247
Reaction score
1
Konum
Denizli
Yaş sınırına karşıyım. Eğer yaş sınırı olsaydı ben şu anda bu forumda/internet aleminde olamazdım.

Üyelikler konusunda da, davetiyeli üyelik sistemine geçilebilir diye düşünüyorum. Ya da; hem davetiyeli hem de admin/moderatör onaylı olabilir. Böylece forumun seviyesi yükselir.
 

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mart 2006
Mesajlar
2,789
Reaction score
0
şu leMAN nickini tanıyanlarınız oldu mu aceba içinizde?

1-2 ay kadar önce herşeye muhalefet ve siyasi bir kadın vardı hani MyWedding nickinde :) bu leman o kadın işte. siz ona aldırmayın fazla, ona gelirler giderler bazen.

visitistanbul abi dediğin gibi forumun tekrar davetiyeli üyelik olayına geçmesi çok güzel olurdu.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst