İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iyinet.com u satmak ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
hukuki arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum. Burası bu domaini satmak için uygun bir yer değil. Lütfen kimse alnmasın, gocunmasın ancak buradaki arkadaşların bir kısmı bazı şeyleri çok ucuz sanıyorlar. Bunu ilan bölümüne attığım 1-2 mesajdan çok rahatlıkla görebildim. Burası öyle hazır scripti 2 satır edit edip, 3-5 photoshop image ile yapılan yüksek ama kalitesiz hitli yerlerle karıştırılmamalıdır.

Marka almak öyle kolay değildir. Daha önceki bir mesajda da admin arkadaşın belirttiği gibi iyinet gibi domainler öyle her gün satılığa çıkarılmaz.

Kendimden örnek vereyim. Ben buraya çok eskiden daha perl kullanırken sanırım 98 - 99'da de türlü türlü siteleri eklerdim. Aradan toplistlerle ilgilenmediğim yıllar geçti bu sırada okul, iş vs derken 2004 olduğunda yeni bir kaç site yapmaya karar verdim. Aklımda eskiden kalan bir kaç toplist vardı. (iyinet, zirve, erci). Bunlardan sadece ilk ikisi ayaktaydı. Benim bu 5 senelik zaman dilimi içinde hiç işim olmamasına rağmen ilgili konuda ilk aklıma gelenin bunlar olması marka olduğunun çok büyük kanıtıdır bence. Yaşça biraz büyük olanlarınız ESEM'in ne olduğunu iyi bilirler. Ya da çok bilinen SELPAK örneği vardır.

Lafı uzatmadan diyeceğim şudur ki; burası sadece yazılımı için benim kanaatimce 10K üzerinde yapar. Kaliteli hiti için bir 10K daha ve marka için ise en azından 50K daha toplamda minimum 70K lık bir yerdir.
 
E

European

Misafir
abartmayın olayı..dolarlar havada uçuşuyor bakıyorum.
70 bin dolardan bahsediyorsunuz..70 milyon değil..
100 milyar fiyat biçiyorsunuz yani? size göre değeri 100 milyar yani?

akıl + mantık...
 
E

European

Misafir
ya hayır o değil..allah ede 500 milyar kazansın iyinet admin biraderim. gerçekten isterim . sonuçta emek vermiş
ama kardeşim bu kadarda desteksiz atılmaz ki. Türkiyede yaşıyoruz Türkiyede..
Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. insanlar başını sokacak ev bulamıyor. bizde ticaret yapıyoruz sonuçta.
tamam 5-10 milyar edebilir değeri maksimum ama expert edasında 100 milyar üzerinde fiyat biçenleri anlamak çok zor..komik yani.
neyse hayırlısı olsun..
 

dorm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2005
Mesajlar
469
Reaction score
0
dünyada 1,5 milyon hit yapan kaç tane site var acaba(tabi doğruluk payını bilemem ama)
bence en az 40-50 milyar eder (bence)
 

drstranger

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2003
Mesajlar
467
Reaction score
0
dorm, :) sen olayı yanlıs yorumlamısın, european in demek istedigi su aslında:
emegine saygımız var herkes rayic bedelin yuksek olmasını ister,

dedigin domainin degerini vermesi icin
1-) yabancı 1 i alsa olabilir,anca cok bi ise yaramaz kanımca, cunku site turkce, ingilizce de eh var tek tuk, ama genele bakacaksın... ha demek ki bu sitenin ziyaretciside turk, yabancı birine turkce bi icerik neden cazip gelsin???
gelmez demiyorum, ama biraz ortamı koklamak lazım -- zor

2-) egerki, iyinet admin de bunu gozlemeseydi kanımca acık artırmayı direk 30.000 seviyesinde acardı belki 50 ye satılırdı...

demek ki bazı seylerin farkındayız...

turkiyede hicbir kurulusun cok yuksek bedeller odeyerek sahip olmak isteyecegini dusunmuyorum... maybe 20.000 ytl ye alıcı bulabilir ki,

oda bu forumdan degil dısaradan teklif alınırsa
 

caper

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Nisan 2005
Mesajlar
567
Reaction score
0
Konum
Nereye...
İyinet'in gerçek anlamda işe yaraması için (sadece reklam geliri için değil) affilate sistemi olan bi şirketin alması bence çok iyi olur. Sistemi desteklemek iyinet aracılığı ile çok kolay olur. Türkiyede böyle bişey olmadığına göre yurtdışında da türkiye ye girmek isteyen bir şirket gözünü bile kırpmadan alır iyinet'i. Tabii bunu da şirketlere duyurmak lazım. Sadece forumda kalırsa $15000 bile zor satılır bence.
 
F

fenerli

Misafir
iyi.net evet çok biliniyor, fakat bilen kitlenin büyük çoğunluğu web sitesi tasarımı, php,asp gibi web master işini hobi veya meslek olarak yürütenler, o yüzden 50,60,70.000 $ gibi fiyatları abartılı buluyorum.
 

relax

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2004
Mesajlar
212
Reaction score
0
bekara kari bosamak kolay tabii :) ama bence bilmedigimiz bir sey var bir seyin ederi ve fiyati baska bir seydir iyinet manevi olarak belki 100.000$ edecek adminin gozunde ama kendinizi dusunun 100 milyariniz olsa gelip iyineti alirmiydiniz?

dunyada bir site 30bin$a satilsa olay oluyor bakin topic var tunusia.com ile ilgili.
internetin nankor yonu budur iste is satmaya geldimi degerinden cok az rakam verilir zaten iyinet marka oldugu icin admin 10bin$ istiyebiliyor

gunluk hiti 6000 olan bir toplist sitesi ve bu hitide 5 sene icinde yakalayabilmis bir suru uyesi 88*31 tracker logosu var ordan gelenler de cabasi birde zaten googledan atilmis.

iyinetadminin belki yazdiklarim hosuna gitmeyebilir ama ben kendi fikrimi yazdim ve uzgunum ama dogrular sanirim bunlar

bir anda en fazla 10 bin dolar verilir yada arkadasin dedigi gibi ortaklik sistemine gidilir nakit 7-8-9bin+ olarak hemen verecek varsa bence durmasin satsin derim cunku diger paralar kesinlikle nakit verilmez bence ama bir 10 milyar nakit verilirse ne mutlu
 

alca

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Nisan 2005
Mesajlar
438
Reaction score
2
Konum
Ukrayna
herkes bir fikir söylüyor bende söleyim şu an biçilen ve istenen fiyat normal şayet daha yükseğe satılabileceği düşünülse o fiyattan satışa çıkarıldı veya hemen satılması içinde 10k dan başkanmış olunabilir ama Türkiyede olduğu ve türk sitesi olduğu için gerçek değeri 15k ile 20 k arası diye düşünüyorum
Şayet iyinet yabancı bir ülkede ingilizce site olsa bu kadar yıllık mazisi ve kalitesi olsa orda bu site ve sistem en az 50k dan başlayan bir fiyatalarda satılabilir düşünüyorum.
 
F

fenerli

Misafir
alca' Alıntı:
Şayet iyinet yabancı bir ülkede ingilizce site olsa bu kadar yıllık mazisi ve kalitesi olsa orda bu site ve sistem en az 50k dan başlayan bir fiyatalarda satılabilir düşünüyorum.

Ayda en az 5k kazanırdı sanırım
 

dorm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2005
Mesajlar
469
Reaction score
0
neyse artık bunu iyinetadmin düşünsün ! güle güle harcasın parayı ;)
 

krake

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mayıs 2004
Mesajlar
370
Reaction score
0
Konum
FAQ
asgari ücretle birine bakması için devredersen bence daha akllı bir iş yapmışl olursun yada reklam ücretinden komisyon vererek te olabilir,10K$ düşündüğümde daha az bir para aslında ,bilmiyorum ama o paraya yazık olur o siteye,nede olsa 300-400 bakımı için verirsen rahatça bakanlar olur reklam gelirlerinde de aksama olmaz,
 
U

ulukislali

Misafir
Iyinet admin burayi sattiginda buradaki arkadasligi, dostlugu, dayanismayi (arada tatsizliklar ciksa bile) cok arayacak gibi geliyor bana. Bir satma olayindan bahsetti, günlerdir insanlar fikir üretmeye, yardimci olmaya calisiyor. Baska bir SIKINTISI olsa, kesinlikle yine aynisi olacak. Hele ki kendisi Amerika'da yasiyorsa, bu ortam onun icin cok önemli olmali. (Ne de olsa insan yurtdisinda vatan özlemi duyuyor)
Satmakta da kesin kararliysa, buradaki güzel fikirlerden en dogruyu yapacagina inaniyorum. Site sadece Türkiye'de degil, yurtdisindaki Türk'ler arasinda da iyi taniniyor. 2000 sonu - 2001 baslarinda gittigim bir Computer-Kursunda yanimda oturan bir Türk'ten ilk bu sitenin adini duymustum.
Selamlar

www.berin.de | www.webmastertr.de
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
63
Konum
Sakarya
Desteginiz ve fikirleriniz icin tesekkurler.
Konunun uzayip gitmemesi icin konuyu burada kitliyorum.
Teklif vermek isteyenler, [email protected] adresine iletebilirler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst