- Reaction score
- 122
hayır yeşil vadi bizim sefer oğulları ....
![]() |
![]() |
...
Ama Hz. Isa bizim kitabımızda da bahsedilen bir peygamber. 25 Aralik'da dogmus, bakire bir annenin kutsal ruh tarafından karna düşürülen çocuğu olarak, çarmığa gerilerek ölmüş, 3 gün sonra dirilmiş...
Yapma gözünü seveyim, ben sorumlu olduğum şeyleri yerine getirmemenin verdiği rahatsızlığa rağmen gerçeklere sırtımı çeviremiyorum. Bunu bir mazerete bir "yokluğa" bağlayıp kurtulamıyorum. Bu koca dengeyi nasıl bir tesadüfe bağlayabilir insan?
Archea ya baktık diyelim, archea nerden çıkmış? Bu bakteriler bu organizmalar nasıl peydah olmuş?
Herşeyi, zaten hep varmışa bağlarsak, bunuda evrime bağlarsak sorunlarda ve sorumluluklardan kurtulmuş oluyoruz.. Peki "zaten hep var olan" nasıl var olmuş sorusuna kim cevap verecek?
Şuan burada bunları yazabiliyor olmayı, benim seni anlamamı ve senin beni anlayarak cevap verebilmeni nasıl tesadüfe ve evrime bağlayabilirim?
Birşey nasıl bir şekilde "mantık" dediğimiz bir olguya kavuşabilir bunu geliştirebilir?
Yorumsuz olarak şu cevabı vermek istiyorum;
Kur'an-ı Kerim'de böyle bir şey geçmez. Doğrusu şu'dur ki, Öldürülmediği, havarilerinden birinini ihanet ettiği ve ceza olarak da ona benzetildiği.. Sonrasında da göğe kaldırıldığı rivayet edilir.
Hikayeler kısmın içinse Kur'an-ı Kerim'de cevap bulabilirsin. Geçmiş kavimleri hikayeler şeklinde anlattık ki mealinde de ayetler geçmektedir.
Uh konu nerden nereye gelmiş.Arkadaşlar isterseniz bu tarz konuları uygun forumlarda tartışın.
"Kainatın sırrı" şuan buradaki herkes için söylüyorum, hayatları boyunca bir sır olarak kalmaya devam edecek.
şahsen kainatın sırrını çözebileceklerse bigbang deneyinde çözebileceklerine inanıyorum. Bilim ile dini karıştırmamak lazım çok farklı kavramlar, bence bu tip konuların "saygı" çerçevesinde tartışılmasında sakınca yok, sonuçta herkes fikrini güzel güzel anlatır, münazara yapılır![]()