Asıl ben gülüyorum sizin açıklamalarınıza... Teknolojiyi takip etmediğiniz maddelediğiniz cevaplardan belli.
Eğer 2 programlama dilinde de bir fonksiyonu okuyunca ne işe yaradığını anlamıyorsan veya bir algoritma verildiğinde onu fonksiyon ile çözemiyorsan, 2 dili karşılaştırma gibi bir lüksün olamaz.
PHP ile MYSQL çalışmakta olduğunu biliyorum, gayet iyi... Fakat asp.net1.x ve 2.x'in MYSQL, MSSQL, ORACLE gibi sanal databaseleri PHP'den hatta PHP5'den daha hızlı kullandığı ispatlandı...
Linux'un 1. tercihi, söylediğin gibi bedava olması, aylık 20$:windows 2003 web edt, aylık 30$: windows 2003 standart edt. gibi bir lisans parasından kurtulunuyor, bunların yanı sıra; panel uygulamaları piyasada tonla kırılmış halde yayılıyor; linux platformu için.
Ne database barındırma programı lisans istiyor ne işletim sistemi ne de paneli; bu nedenlerden dolayı linux hosting çok ucuza kiralanıyor...
Ben 6 yıla yakın süredir programlama ile uğraşıyorum, pek çok webmaster developer sitesine üyeyim. Genelde vbulletin kullanırlar. Ama işi bilen kişiler ne hazır forum kullanır ne de hazır script, bu onlara hakaret gibidir.
BEnim sponsor olduğum
www.findikkurdu.com var, buda onlardan bir tanesi.
Hâlen php içerik editörü arıyoruz... Ben olurum diyenleri test ettiğimizde sonu kahkahalar ile bitiyor(!), şöyleki adam daha echo ettirip, zamanı bile sayfaya yazdıramıyor, ama phpnuke kurmaktan anlıyor. addonn yüklemekten anlıyor.
Pekâla buysa php bilgisi biz bırakıp gidelim.