İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Korkmaz soyadiyla paypal bozanlari dolandiranlara.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D

doLob

Misafir
phoenix' Alıntı:
pes ettin ve bundan sonraki dolandiricilarin onunu actin. keske biraz daha uzerine gitseydin yinede karar senin.
bundan sonra boyle bir olay olsun ve direk dolandirici gelsin bak bakalim neler yapiyorum arkadasin tek sansi kardesini olaya sokmak oldu (kardesinin haberi olmadan) nitekim kardesi iyi niyetli olarak abisinin dolandirdigi 2 kisinin parasini odedi

WaffenSS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim de paramı az önce geri ödedi. Belki bu olayda suçlu cezasını bulmadı ama artık bu işlere kalkışanlara karşı ne yapmamız gerektiğini az çok öğrendik. Zeynel de hazır belgeler de var. Tek mesele ismi değiştirmek o kadar.

D

doLob

Misafir
aynen oyle umarim biri buna kalkisirda cezasini fazlasiyla oder. ayrica herkese odeme yapilacagina soz verdi eger bunda benim katkim olduysa ne mutlu bana

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Siz merak etmeyin, suclular (CEVAT KORKMAZ ve ŞABAN KORKMAZ) cezasini bulacak.
Artik 3 yilmi yer 5 yilmi yer ona hakim karar versin...

Dilekceyi kullanmak isteyenler icin yayinliyorum:
---------------------------------------------

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

MÜŞTEKİ: "ad soyad"
VEKİLLERİ: Av. ad soyad ve adresi
SANIKLAR: CEVAT KORKMAZ ve ŞABAN KORKMAZ / Sekerpınar 41480 Gebze KOCAELİ
SUÇ: İnternet dolandırıcılığı
SUÇ TARİHİ: "tarih"

KONU: Müşteki "ad soyad", sahte kredi kartı kullanarak Paypal internet bankası aracılığı ile hesabıma aktarılan "para USD" miktara karşılık "ALACAKLI ŞUBE : IZMIT ALACAKLI HESAP: 00212 / 6678823 CEVAT KORKMAZ ALACAKLI VERGI NO: 5780178627" hesabına "para YTL" havale yaptım. Ancak bu havale işleminin ardından SANIK CEVAT KORKMAZ ödemeyi sahte kredi kartı ile yaptığı için ödediği miktar hesabımdan geri çekildi. Sahte kredi kartı kullanarak parayı hileyle almış ve beni dolandırmıştır (YTCK. m.157 vd.). Bu dilekçe ile, SANIK CEVAT KORKMAZ ın hileyle dolandırıcılık suçu ile cezalandırılması için dava açılmasını taleb ediyorum.

AÇIKLAMALAR

1- Sanık CEVAT KORKMAZ tarafından hileyle dolandırıldım. Internet bankası Paypal üzerinden Sanık CEVAT KORKMAZ bana sahte kredi kartı ile USD karşılığı para yolladı. Bende kendisine bu para karşılığı "ALACAKLI SUBE : IZMIT ALACAKLI HESAP: 00212 / 6678823 CEVAT KORKMAZ ALACAKLI VERGI NO: 5780178627" hesabına YTL EFT yaptim. Bir hafta sonra Sanık CEVAT KORKMAZ sahte kredi kartı kullandığı için paypal internet bankası odemesine bloke koydurarak, parayı geri çekti.

2- Bunun üzerine ABD de Paypal internet bankası şubesi ile yaptigim görüşmede, Sanık CEVAT KORKMAZ ın sahte kredi kartı kullanarak ve buna benzer başka dolandırılcılık suçları işlediğini, bunun için hesabının incelemeye alındığını ve sonrasında hesabının kapatıldığını öğrendim. Sahte kredi karı ile işlem yaptığını ilk kez bu şekilde öğrendim. Paypal internet bakacılığı sorumlusu, Sanık CEVAT KORKMAZ in bana önce ödeyip sonra geri çektiği miktarı, Paypal internet bankacılığının karşılayamayacağını, bu durumda benim bu işlem sonucu dolandırılarak mağdur kaldığımı doğruladı. Belgeler ekteki CD dedir.

3- Bunun üzerine, Sanık CEVAT KORKMAZ ile tek bağantım olan internet üzerinden yaptığım yazışmalarda (tum yazısmalar ekteki CD de YAZISMALAR klasoru altındadır), Sanık CEVAT KORKMAZ önce, paypal internet bankacılık hesabının kapatıldığını ancak bana geri odeme yapacağını bildirdi. Daha sonraki mesajlarında ise parası olamadığı için dolandırdığı meblağı ödeyemeyeceğini söyledi.

4- Sanık CEVAT KORKMAZ ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucu, Sanık CEVAT KORKMAZ ın internet üzerinden en az 5 kişiyi daha dolandırdığını tesbit etmiş bulunuyorum. Dolandırılan kişiler ile yaptığım yazışma belgeleri ektedir. Sanık CEVAT KORKMAZ , beni dolandırdığı günün öncesinde ve sonrasında, sahte Kredi Kartı kullanarak internet bankası Paypal üzerinden hesabı kapatılana kadar pekcok kişiyi dolandırmaya devam etmiştir.

5- Beni "USD para miktari" maddi zarara uğratan, Sanık CEVAT KORKMAZ dan şikayetçi ve davacıyım.

Ek: 1 adet CD. CD içinde Sanık CEVAT KORKMAZ ile yaptığım yazışmalar, Paypal internet bankasi ve EFT işlem dekontları, Sanık CEVAT KORKMAZ ın dolandırdıği diğer şahısların dolandırılarak gordükleri zarara dair yazışmalar. Sanık CEVAT KORKMAZ ın dolandırdığı 2 kişinin mahkeme başvuru dilekçelerini yazmalarının ardından, Sanık CEVAT KORKMAZ ın ilgili 2 kişiye geri ödeme yapması ile ilgili yazışmalar.

SONUÇ ve ISTEM: Yukarıda arz ve izah olunan nedenler ile Sanık CEVAT KORKMAZ hakkında gerekli tahkikatın yapılarak Türk Ceza Kanunu m.157. maddesi ve ilgili hukumleri uyarınca dava açılması hususunda gereğinin yapılmasını bilvekale talep ederim.

Saygilarimizla,

Müsteki
"ad soyad" Vekili
Av. "ad soyad"

WaffenSS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
İyinetadmin ÖM atmıştım ama aldınmı bilmiyorum. Şaban Korkmaz'ın isteğiyle yazmıştım.:

"bu mesajınızda bahsettiğiniz asıl sorumlu "şaban korkmaz". Kendisinden benim de alacağım vardı bu akşam ödeme yaptı. Sizinle yaptığı işlemde babasının hesabını yani "cevat korkmaz"ın hesabını kullanmış o yüzden bu ismi silmenizi ve yerine "şaban korkmaz" ismini kullanmanızı rica ediyor ki sonuçta suçlu olan da zaten şaban korkmaz'dır. kaldıki yine aynı şekil de kardeşi deniz korkmazın da hesabını kullanmıştı. hesaplar farklı isimlere ait olsa da olayların sorumlusu şaban korkmaz'dır. onun ismini kullanmanızı rica ediyor kendisi.

Ayrıca paranızı geri ödeyeceğini de belirtti.
[email protected] msn'i bu gerçi sen kullanmazsın ama bi şekilde iletişime geç istersen.

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu tür konular insanlar üzerinde caydırıcı etki bırakarak birçok kişiyi vazgeçirtebilir. Herkes idealist olsun demiyorum ama aksi halde suç dönüp dolaşıp bizi de bulabiliyor. Bugün sponsorlardan para kazanırken hile yapacak kadar gözünü karartan kişi yarın paypal sahtekarlığı, ertesi gün dialer işine girebiliyor ve bu defa çalınan kapı bizim kapımız olabiliyor. Bu hafta iyinetadmin, dolob ve diğerlerinin kapısını çalanlar bu forumdan kişiler, yabancı değiller... O zaman bizim burda olası suçlara karşı durmamız gerekiyor, hile de dahil. (hile yapıp para kazanan , sıkıysa sen de kazan diye cevap vermişler bu forumda, ya da ben yapıyorum size ne demişler genelde ama bu kendini kandırmaktan, yaptığı suçu vicdanında hafifletmeye çalışmaktan başka birşey değil, canları sağolsun)

Dolandırıcılık yapan insanların vazgeçmesi için çok önemli sebepler var ama bilmedikleri için devam ediyorlar, enselendiklerinde ailemi karıştırmayın vs deyip işin acı yönüyle karşılaşıyorlar. Bizim bu kişileri bu tür işlere kalkışmadan, bu sektörde bulunan binlerce webmasterın takip edebildiği bu tür forumlar aracılığıyla caydırmamız lazım, bu bir idealizm değil, bugün bana yapan, yarın sana yapıyor. Hem bana, hem sana, nihayetinde cezalandırılarak kendisine ve ailesine zarar vermiş oluyor. En başta yukarda Allah'ı unutup, gözünü karartan şunu bilmeliler ki; geçtiğimiz yıl içinde, failleri en fazla bulunan (%90), en çabuk bulunan ve en çabuk sonuçlandırılıp cezalandırılan alan internet olmuştur. Real hayatta bile suçlular bu kadar çabuk bulunup, bu kadar çabuk ceza almıyor. Bu gerçek kulağınıza küpe olsun, dialer, paypal sahtekarlığı, nette daha bilmediğim birçok dolandırıcılık yöntemi, geçerli bir sebebi ya da dayanağı olmadan site hek etmeye kalkışmayın. Yargının vereceği cezanın yanında, dolandırıcılık ya da hile ile kazandığınız 1 kuruşun bile, çok acı şekilde ve yüzlerce katı ile sizden gelecekte birşekilde çıkacağından emin olun (Takdiri ilahi hesaplaşma için ölmenizi beklemeyebilir).

Kimsenin hakkını yemeyin, hakkınızı da yedirtmeyin ;)

H

haltasii

Misafir
selam,

bugun saban kormaz dan bir email aldim. amacinin dolandiricilik olmadigini paralarin kendinden cekildigini ve hesabinin bloklandigini bildiriyor, ayrica suan paralari odemek icin arastirma icinde oldugunu bildiriyor,

bende kendisine odemeler icin kesin bir tarih vermesi gerektigini soyledim,
yarin bu tarihi verecek. gelismelere gore durumu degerlendirecegim,

R

Reignman

Misafir
Dolandırdığı herkesin parasını iade ederse, şikayet etmekten vazgeçin arkadaşlar. Ceza almasından umulan şey akıllanmasıysa, zaten akıllanmıştır bunca olaydan sonra. Öyle olmasaydı, geri ödeme yapmazdı zaten. Bundan sonra da böyle bir işe kalkışmaz/kalkışamaz herhalde.

L

LibRa

Misafir
Reignman güzel söz vardir. bilmem biliyor musun ? "Alışmış Kudurmuştan Beterdir.!" diye ve son olarak cümlemi " Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." bitiriyorum.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
iyinetadmin : 158/1 'i de ekle dilekçene. 2 maddeden soruşturma açılsın.

Bir hatırlatma : 157. maddeden "basit bir lokantıcının " bile ceza aldığı belgelerle ispatlıdır. Düşünün yani olayın ciddiyetini.suçu : " yemek ücretini müşteriden gizlemek ve standart ücretin dışında hesap almak ". evet yanlış duymadınız ! 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası..paraya çevirme olayı yok !

" Dolandırıcılık - aldatma - kandırma - banka veya kredi kartı yoluya aldatma - kandırma - sahtecilik "

yandı gülüm keten helva..

Bol şans..

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Sanık ŞABAN KORKMAZ son ilettiği mesajda dolandırıcılık yaptığını da itiraf etti.

D

doLob

Misafir
eğer ailesini sokmadan dava etme imkanimiz varda bende dava etmek istiyorum

paypalim 1 haftadir limited hicbir islem yapamiyorum zararim en az 1000$ bu 1 haftada

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Elbette dava ediyorum, 2 gundur senin parani da geri odeyecegim diyor...
Bankadan kredi alacakmis, kim kredi verir dolandiriciya...
Turkiye'de genel islerime bakan Avukatim ile davayi aciyorum.
Saniklar : CEVAT ve SABAN KORKMAZ
CEVAT KORKMAZ / KOCAELI banka islemlerinde adi gectigi icin, SABAN KORKMAZ / ISTANBUL bizzat dolandirma islemini babasi CEVAT KORKMAZ in banka hesabini ve Kredi kartini kullanarak dolandiricilik yaptigi icin 157 ve 158. maddelerden.

D

doLob

Misafir
iyinetadmin' Alıntı:
Elbette dava ediyorum, 2 gundur senin parani da geri odeyecegim diyor...
Bankadan kredi alacakmis, kim kredi verir dolandiriciya...
Turkiye'de genel islerime bakan Avukatim ile davayi aciyorum.
Saniklar : CEVAT ve SABAN KORKMAZ
CEVAT KORKMAZ / KOCAELI banka islemlerinde adi gectigi icin, SABAN KORKMAZ / ISTANBUL bizzat dolandirma islemini babasi CEVAT KORKMAZ in banka hesabini ve Kredi kartini kullanarak dolandiricilik yaptigi icin 157 ve 158. maddelerden.
umarim sende kurtarirsin parani

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Bu olay olali epey oldu...
Sanik CEVAT ve SABAN KORKMAZ in parayi geri odemeleri icin 40 gun sureleri vardi, odemediler...

D

doLob

Misafir
burada yazmasak odenecegini zannetmiyorum ama yazinca odenmeye basladi paralar

nereye harcadigini soylemiyon be adam madem kredi alabiliyodun milleti dolandirmak yerine kredi alip borcunu odeseydin ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.