İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Michael Jackson Müslüman Oldu

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bazılarınız sanırım din derslerinde ve Türkçe derslerinde bahçeye kaçıp top oynamışlar.

- Birleşik kelimelerde büyük/küçük ünlü uyumu aranmaz.

- Müslüman olabilmek için "ben müslümanım" demek yeterlidir. Hatta bunu demeye gerek bile yoktur. Ben içimden geçiririm müslüman olurum. Diğer "müslümanlar"ın benim dinimin derinliğini, boyutunu, ciddiyetini araştırma, aşağılama veya eleştirme yetkileri yoktur. Müslümanlık dininde eğer felçliyseniz, haraket edemiyorsanız bile içinizden geçirerek veya gözleriniz ile namaz dahi kılabilirsiniz. Niyet herşeyin ötesinde gelir ve de niyet sadece Allah ile kul arasındadır. Dinin en basit temeli olan kul ile Allah arasında olmak niteliğini öğrenmemiş insanların, Allah denmez şu denir, adı budur vs gibi sığ tartışmalar yapmadan önce gidip bu temelleri öğrenmeleri gereklidir bana kalırsa.

- Yine dinde, "dualar şöyle edilmiyor" diye bir cümle geçemez. İnsan istediği şekilde dua eder, o, o insanın vicdanına ve yaratıcı ile olan diyaloğuna kalmış birşeydir, isteyen istediği şekilde dua eder. Böyle istatistik tutan bir kurum mu var da, kimin duada Allah kimin Tanrı dediğini bilebiliyorsunuz? Veyahut böyle bir bilgimiz olsa dahi, bundan size ne?

- Tanrı kelimesi Hristiyanlığın tekelinde bir kelime değil. Türkçe konuşan hristiyanlar tarafından kullanılıyor diye İslam dininin dışlaması gereken bir kelime olması gerekmiyor. Ayrıca yine İslam dini Hristiyanlık dinini dışlayan/yok sayan bir din değildir. Onu da içine kapsar, Hz. İsa müslümanların da bir peygamberidir. O insanların dua ettikleri (Tanrı/Rab/God/Allah) yaratıcı müslümanların da inandığı birebir aynı yaratıcıdır.

- İslam sevgi, saygı, hoşgörü dinidir. Sen Allah'a böyle dedin, o sapık Müslüman olmasın, bu adam gerçekten Müslüman mı, gibi ilginç sorular gerçek müslümanların kafasında olmamalıdır.

Amacım kimseyi kırmak, aşağılamak değil. Ancak çoğu yerde görüyoruz, dini çok ateşli şekilde savunma ihtiyacı hisseden arkadaşların, en temel en basit sevgi/hoşgörü felfesini, Mevlana'nın ne olursan ol yine de gel düşüncesini, Peygamber'in size vurana diğer yanağınızı gösterin felsefesini benimsememiş olmalarını görmek üzüntü veriyor.

Bu budur, şu şudur gibi ders verir gibi yazmış gözüküyor olabilirim, yazdıklarımdan yanlış olduğunu düşündüğünüz varsa kaynakları kutsal kitaplar, hadisler ve Kurtlar Vadisi Pusu Ömer Baba'dır.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yazıklarının tümünü ama her kelimesinin altına imza atarım.
gerekli ve oldukça temiz bir açıklama olmuş.
yüregine sağlık.
Saygılar

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cidden genel olarak dinle ilgili elle tutulur bir bilgisi olmayıp, düşüncesi ve yorumu olan çok fazla insan var, ülkemizin birçok sorunun temelinde bu bilgisizliğin sömürülmesi yatıyor. Bir Yiğit Özgür karikatürü vardı şimdi bulamadım da hep o aklıma gelir, çocuk çaresiz kalıp dua edicek şöyle diyor "Süpaneke, yarabbi, dinimiz, amin", çünkü dinle ilgili bütün bildikleri bunlar, kolaj yapıp dua haline getirmiş.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Tanrı kelimesi bizim inancımızda(islam) kastettiğimiz Allah kelimesinin anlamını tam olarak karşılamıyor.

Tanrı tam olarak ingilizcede bulunan "GOD" kelimesinin tercümesidir.

God ve tanrı kelimesi kesinlikle Allah demek değildir.

İlah olarak kabul edilen her şey tanrı demektir.Bu Allah da olabilir bir put da.

Allah anlamına gelmemesinin bir nedeni de tanrı ve tanrıça olarak ayrılmasıdır.

Tanrı Allah ise tanrıça nedir ? (God / Goddess)

----

Ne kastettiğiniz önemli hangi kelimeyi kullanırsanız kullanın demeyeceksiniz.Araştırıp öğreneceksiniz ve ondan sonra fikrinizi beyan edeceksiniz.

Yanlış kullanan arkadaşlar bundan sonra düzeltmeliler.Tanrı kelimesinin genellikle inancı zayıf müslümanlar(nedeni din bilgilerinin derin olmaması) ve hristiyanlar tarafından kullanılması bir tesadüf değildir.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sen de araştır o halde. Allah, arapça bir kelime. (el-ilah) - (the God) kelimesi ile birebir tercümedir. The goddess, kelimesinin karşılığı da al-ilaha. Türkçe'de böyle bir gereksinim olmadığından kullanılmıyor tabi hikaye ve masallarda tanrıça kullanılıyor. Ama çok lazım ise ilahe şeklinde de çevirip kullanabilir Arap kültürünü çok sevenler.

Bunun tek farkı Arapça'daki artikel kullanımı ve tek olduğuna dair vurgu. Biz de artikel kullanımı olmadığı için (al-ilah -> the one and only God) bu şekilde bir vurgu yapamıyoruz, basit çevirisi Tanrı. Ben Tanrı dediğimde neyi kastettiğimi biliyorsam, bu başka hiçbir kimseyi ilgilendirecek bir durum değil. Sen bunu inancı zayıflık olarak yorumlarsın, ona birşey diyemem.

Ben ise inancı zayıflığı araştırmadan, bilmeden, etmeden, arapça herşeyi ezberleyenler de görürüm. Bu ülkede milyonlarca insan ellerini açıp Arapça birşeyler söyleyip yaratıcıya dua ediyorlar, içeriğini bilmeden. Herşeyimiz, bütün inancımıza %100 hakimiz, yaratıcıya nasıl hitap edeceğimizi bilmiyoruz, bunu tartışıyoruz.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Angelo ,

İslam inancında tek ilah vardır o da Allah'tır.Onun da eril veya dişil özelliği yoktur.

Tanrıça,el-ilahe kesinlikle islam inancındaki "Allah" ı tasvir etmemektedir.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
O, Yaradan, Allah, Tanrı, Kainatın Hakimi, ve Kuran da geçen 99 ad hepsi aynı manevi değeri işaret ediyor. Siz O'na isim vermekle yetinmeyin, O'na tüm kalbinizle inanın ve bağlanın; bu yeter. isimlerle sıfatlarla boğuşmanın bir anlamı yok.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ben nerede böyle birşey dedim? Sen dedin ki Allah God ise Goddess nedir ben de Al-ilaha dedim. Allah Türkçe'de böyle über bir kelime yapıldı. Arapça'daki karşılığı normal bir kelime, İlah kelimesinin artikel almış halidir sadece. Eril veya dişil özelliği olup olmaması kitapta tarif edilmiştir zaten, kelimenin kendi karakteristiğinde tanımlanan bir özellik değil.

Senin düşüncene birşey diyemeyeceğim, ben yaratıcıyı tanımlamak için uygun kelimenin bir tek Arapça'da bulunduğuna inanmıyorum. Tanrı desen ne olur Allah desen ne olur, bunun inancı zayıflıkla bağdaştırılması saçmalık. Bir kere zaten başka bir insanın inancına zayıf demek günahtır. Ben en baştan beri de bunu söylüyorum. Bazıları da sadece Ya Rabbim der. Onlara kızlımaz, tanrı dedin mi bir huzursuzluk, bir gerginlik. Ben bunu gereksiz Arap özentiliğinin bilinçler altına yerleştirilmesi olduğunu düşünüyorum.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Angelo,

tr.st nin dediği gibi önemli olan niyettir.İçinde taşıdığın hisler her şeyden daha önemlidir.

Bilmeden de olsa yanlış kullanımların kimseye zararı yoktur.Ama doğrusunun öğrendikten sonra ısrarla yanlış yapmaya devam ederseniz yanlış içerisine düşersiniz.

el ilahe şeklinde dişillik yani cinsilik katacak bir kullanım doğru olmadığı gibi bilinçli olarak kullanıldığı takdirde günahtır.

Bazılarının inancı kuvvetli bazılarınınki de zayıftır.Bazıları dini hakkında bilgili bazıları da bilgisizdir.
Bir de çok bilgili olup inançsız olanlar vardır.

Yani herkesin bir grubu vardır.Hristiyana gavur demek,inançsıza kafir demek günah değildir.

Bunlar sadece tanımlamadır.Kimseyi küçük gören açıklamalar değildir.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ben yaratana el ilahe demedim. Goddess nedir soruna cevap verdim. Sözlüğü açıp baktığında da bunu görürsün. Ben kimseye gavur, kafir demem. Sen diyebilirsin. Benim inancım herkesi sever, kucaklar, anlatmaya uğraşır.

Ben senin bir soruna cevap veriyorum, sen başka bir şey söylemişim gibi başka bir noktaya bağlıyorsun, buna tartışma değil demogoji denir, bu şekilde tartışma olmaz. Engin bilgilerin ile güzel günlerinin devamını dilerim.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Angelo tanrı rama da olabilir kutsal baba da olabilir.

Bizim en azından benim dinim olan islamda bunun adı Allahtır.

Hristiyan holy god der, çinlisi soja der, budisti huda der.

Müslümanlar da ALLAH diyor.

Tanrı her din de inanılandır.Senin dediğin yanlış ve eksiktir.

Gördüğüm kadarıyla sen biraz geniş düşünüyorsun.Ben ne dersem diyeyim nasıl olsa aynı yere gider mantığı da pek su götürür cinsten değildir.

Sen kendi üzerindeki kasıntıyı atıp bunun doğru olduğunu kabul edersen en hayırlısı o olacaktır.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Benim okuduğum kitap bir yerde duruyor, sen başka bir yerde duruyorsun. Kasıntıyla masıntıyla alakası yok. Beni lütfen daha tartışmanın içine çekme, söylediklerimden kesintiler yapıp başka şeyler yazıyorsun yanlış şekilde yeniden dillendiriyorsun, lütfen yazma bana daha fazla. Ben bu şekilde tartışamam. Sen istediğini de, benim günahım da bana yazılsın, ben çekerim cezasını sağol beni düşündüğün için de ayrıca.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Angelo sana karşı bir saldırı içerisinde değilim.

Ben bildiklerimi yazıyorum sen de yaz tartışalım burada.

Senin kitabın Kuran-ı kerim mi ?

Eğer öyleyse içinde bu tümce "(Benim ismim Allah’tır. Bana, Allah diye ibadet edin) " geçmiyor mu ?

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Ayrıca ;

Allah'ın zaten 99 tane ismi vardır.Bu isimler isimlerin en güzelidir.Allah'a Allahın isimlerinden başka bir ifade ile hitap etmek doğru değildir.

Allah bir tanrı değildir. tanrı nedir? mutlak gücü olan, onu bunu yaratıp yokeden, bir suretle gezen, ama isterse şekil değiştiren vs vs çok büyük olan yaratıcı üstün varlık..

Allah bir varlık değildir, böyle deyince de "enerji mi be" diyen çıkar ya, herhangi bir hacim, şekil, varlık, yokluk, düşünme, maddi bir genişliği şekli şemali olan, değiştirdiği sureti olan bir şey değildir. kısacası öyle hristiyanlıktaki gibi o sınırlı olan ve ateistler tarafından geliştirilen bazı kelime oyunlarıyla kısmi olarak çürütülmüş olan o "god" gibi bir şey değildir.

dünya üzerinde inanılan ve tapınılan tanrılardan islam dininin verdiği isme sahip olup islamın ön gördüğü tanrı değildir. islam böyle bir tanrı ön görmez.

bütün sıfatlar sadece tarif edebilmek adına bazı ipuçları amacı taşıyan sözlerdir. tanrı kelimesi de bunları bile karşılamaya yetmezken ötesi için bir anlam ifade etmez. o bir tanrı değildir.
tanrılara tapılır. Allah'a tapılmaz. tanrı özelliği taşımaz.

ilahi ve fazla bozulmamış olduğu söylenen yahudiliğin dediği gibi de 5 gün yaratmaya çalışıp 6.gün (cumartesi, şabat) yorulduğu için dinlenmez. o harcanan bir enerji değildir, o çalışmaz, dinlenmez, o süre kullanmaz, o bir şey kullanmaz, o "kullanmak" deyiminin ifade ettiği sınırlılığa girmez.

ancak bunları günümüz müslümanlarının gerçekten de çok büyük bir çoğunluğu bilmez. zanneder ki işte o da bir gökteki tanrı, büyük, sonsuz güçlü, sıfırdan üreten falan.. alayı yalan. alayı yanlış, eksik, uzak ve uydurmaca, yakıştırmaca, mitlerin etkisinde kalmaca.. hepsi safsata. hepsi sığ beyinlerin olayı kendi gibi sığlaştırmasıdır. yani hristiyan müslümanlıktır aslında günümüzün büyük çoğunluğunca kabul gören müslümanlık ve allah..

hem her yerde olan hem de hiç bir yerde olmayandır. o hem her şeydir hem de hiç bir şey. o hem ebeddir hem de ezeldir...

Allah, Allah'tır..

---

ekleme:

İslam dini huşu dinidir.Huşu içinde yaşanmalıdır.İslam dininde şüpheye yer yoktur.Kuran-ı kerimde "şüpheden kaçının" buyrulmuştur.

Doğrusu varken şüpheli olana yönelmek hoş karşılanmaz.

Din zaten kesinliktir.Tartışmalı olan eylemlerden kaçınmak gerekir.

Dolayısıyla "Allah"'ın 99 tane güzel ismi varken bir başkasını daha eklemek doğru değildir.

Benim ne niyet ettiğim önemlidir ne söylediğim değil demek kati suretle hatadır.

O zaman siz tanrı diyin ben yaratıcı diyeyim.Bir başka arkadaş yaratan desin.Sonra bir başkası düdük desin ? Olmadı kapı desin dolap desin ?

Nasıl olsa onun içinde ne hissettiği mi önemli diyeceksiniz ?

Müslümanlık ta şüpheye kesinlikle yer yoktur.Siz bugün tanrı derseniz yarın bir başkasının farklı bir tanım kullanmayacağını nasıl bilebilirsiniz ?

Bizim dinimiz yani müslümanlık kesin doğrular üzerine kuruludur.Bu doğrulara bağlanmak ve hiç bir zaman kopmamak lazım gelir.

Son olarak siyonizmi yaymaya uğraşanlar her zaman tanrı kelimesini kullanırlar.Asla Allah kullanılmaz.Böylesini tartışmalı bir konuda hassas ve duyarlı davranmak,bu kelimeye yönelmemek gerekiyor.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hala aynı şeyleri söylüyorsunuz angelo.Kimse size "Tanrı" diyemezsiniz demiyor ki.Neyi kastettiğiniz tabi ki belli.Yaradan anlıyor.Kimse size gerçek müslüman "Allah" tan başka kullanamazda demiyor.İsterseniz God deyin,Allah baba deyin.
Ama gelipte burada "Allah" ile "Tanrı" birebir aynı anlamı taşır derseniz orada hata edersiniz.Çünkü kesinlikle yanlıştır.
Şahsen Tanrı kelimesini kullanmanıza değil,ikiside aynı anlamı taşır demenize muhalif ediyorum.

Ben Allah'a inanırım fakat dinlere karşı pek sempatim yok.Fakat islamın getirdiklerini,emirlerini ve detaylarını biliyorum.Kimsenin nasıl olsa Allah türkçe biliyor diyipte namaz kılarken sureleri türkçe okuduğunu görmedim.Bu sadece bir simge meselesi.Tanrı kullanınca olmaz demiyorum,gene aynı noktaya gelmeyin.

Aşağıdaki alıntıyı okuyabilirsiniz.

Allah dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriyle bir zat-ı ecell-i A-la akla gelir Allah kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır.

İlhesma-i Hüsnayı cami Allah kelimesinde böyle umumi bir mana anlaşılır,ve bu itibarlada Allah'ın(c.c)ism-i hass dır.Allah dendiği an bu ma-budu mutlak anlaşılır,ve vacib-ül vücud akla gelir.ama tanrı dendiği aklına zeus,mısırlının apis boğası,ve hintlinin aklınada kendi inekleri gelir.tanrı kelimesiyle yerli yersiz ma-bud kelimesinin akla gelmesine karşılık,Lafz-i celale olan Allah kelimesi vacib-ül vucut un ism-i hassı olarak sadece o Esma i Hüsna sahibi Za-tı Zülcelali akla getirir .onun için bir insan tanrı demekle Allah yerinde kullanırsa maksatını anlatamaz ve hata etmiş olur.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
şu denince akla bu geliyor bu denincede akla bu geliyor demekte neyin nesi...
Mahallede benim adımı söyleyen biri olursa hemen akla ben geliyorum. Gidip bakkal cavit ya da kuruyemişçi ömer gelmiyor kimsenin aklına. Bende tanrı dediğim zaman kalkıpta aklına inek gelen adam varsa o adam değildir zaten.

Konuyu iyice zıvanadan çıkardınız. İlla kendi bildiğiniz şeyi (doğru ya da yanlış) kabul ettirmek istiyorsunuz.

Bu yanlış ya da değil. Sizin hayatınızda herşey doğrumu ? Bırakında tanrı diyenin hayatındaki tek bildiğiniz yanlışta o olsun. Eminimki tanrı dediği için cayır cayır yanmayacaktır içindeki inanç güçlü oldukça.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Tanrı demenin yanlış olduğunu söylemedim.Tekrar okursanız yazımı anlarsınız.Söylediğimi kabul ettirmeye çalışmıyorum.Tanrı kelimesi ile Allah kelimesi aynı anlamı taşır demenin yanlış olduğunu söylüyorum,Tanrı demenin yanlış olduğunu değil.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
"Allah" kelimesinin bu kadar sabitleşmesinin sebebi, kraldan çok kralcılık yapmaya çalışan yobazlar yüzünden bence.

"Allah'ım beni affet!"
"Tanrı'm beni affet!"

Ne değişti şimdi?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ısrar ettiğim tek şey sizlerin iknaya uğraşmanız. Yukarıdaki yazdıklarımda buna paraleldir. Aksi halde anlamsız bir yazı olurdu.

Hocam demogoji yapıyosun ya da bilmiyosun...

Tanrı ile Allah kelimeleri aynıdır. Sırf birilerinin aklına Tanrı denilince inek geliyor diye farklı şeyden bahsedecek halimiz yok. İkisininde anlamı birdir. Ben Tanrı diyorsam kastım kainatı yaratandır. Yani Allah demişimdir. İkiside aynı şeylerdir. Tanrı demek yanlış değildir. Çeşitli şeylerden verdiğiniz örneklerde yanlıştır. Adamlar ineğe tapıyorsa onun adına Allah denilemez zaten. Çünkü Allah 99 isimden biridir. Rab diyemessiniz oda 99 isimden biridir. Ama Tanrı 99 isimden değildir. Türkçe'dir. Ve Türkçe'deki karşılığı yaradan, rab oldugu içinde anlam farklılığı yoktur. Yani Tanrı = Allah, Rab vs. diye 99 a kadar gider.

Neyse konu haddini aşıyor zaten. Adam inansında adına ne derse desin. Mühim olan dünyaya hayırlı olmaksa, ibadetini yerine getirmekse, insanlara iyi davranmak ve yardımlaşmaksa tipografik çelişkileri bırakmak lazım. Bizleri tipografi değil içimizdeki manevi inanç müslüman yapıyor. Gerisi hikaye.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Tanrı demek problem değilse neden bu kadar uzatıyorsunuz hala? Tanrı ile Allah aynı kelime demek değilmiş. Gidin Arapça öğrenin arkadaşlar, size Arapça dersi mi verelim burada. Kelimenin ekini kökünü yazdık, İngilizce tercümesini yazdık, Türkçe tercümesini yazdık. Kaldı ki "ilah" kelimesi müslümanlıktan önce de Araplar'ın lugatında olan bir kelime, önüne "el" koymuşlar, Ingilizce'deki "the" gibi, sadece/tek anlamında.

Şimdi alemleri yaratan yüksek bir güç var, bu yaradanın isminin karşılığı bir tek Arapça bir kelime, başka bir dilde anlatılamıyor. Ben bunu kabul ediyorum tamam, bir tek Arapça'da var olsun. Benim maddi manevi hayatımda bir değişiklik yaratmayacak. Ben dine bu şekilde bakmam, simgedir Türkçe okuyan görmedim demişsiniz. Benim düşünceme göre de bizim dinimizin bugün bu halde olmasının nedeni budur. İnsanlar anlamını bilmedikleri için camideki hocanın, televizyonda sohbetçinin çıkan veya çoğu zaman bu konularda hiçbir yetkisi olmayan bazılarının ağzından çıkacak iki kelime ile dini öğrenmeye çalışıyorlar. Sonuç da ortada. Ben bunu söylemeye çalışıyorum, siz gelmiş inanç zayıflığı olan kullanır gibi ortaya bir laf bırakıp sonra da haydi tartışalım diyorsunuz. Böyle tartışma olmaz. Musevi Allah demiyormuş. Demez adam neden desin? Kendi dilinde karşılığı var, Elohim der, Türkiye'de yaşıyor Türkçe konuşuyorsa Tanrı der. Herkes Arap özentisi mi? Bugün gavur dediğimiz milletlerin hepsi dinlerini kendi dilleriyle icra ediyor. Ben inanmıyorum bazı şeylerin sadece Arapça'da mana bulabileceğine, siz inanıyorsanız ve gerçek din buysa, benim inancım zayıf. Teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.