İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Michael Jackson Müslüman Oldu

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yok artık.hala ne diyorsunuz ya trajikomik bir durum.
Arkadaşım ben tam müslüman bile sayılmam,istersen takla atarak namaz kıl umrumda değil.Ben namaz kılarken türkçe sure okuyan görmedim lafını gelipte körü körüne cami hocalarını dinleyen vatandaşlara yöneltip,işi arap özentiliğine kadar getirirsen yuh derim.Ne alaka? Cahil cühela muamelesi yapmadan önce iyi okuyun yazdıklarımızı.Hangi milletten olursa olsun müslüman olan kişi namaz kılarken arapça okuyor.İşin parolası bu.Gelip bunu tartışamazsın.Arapça dünyanın en zengin dillerinden birisi.Birebir karşılığı olmuyor tercümede.Sen nasıl "çok otturgaçlı göttürgeç" yerine "otobüs","tren" vs diyorsan,icad edenin ve varolan şeyin bulunduğu coğrafyanın dilinde o şeyi tanımlıyorsan,islam dininin geldiği din ile namaz kılarsın,islamı indirdiğine inanan ilahın kendisini tarif ettiği şekilde ona seslenirsin.Olayın sebebi bu.Allah kelimesi yerine Tanrı'yı istediğin kadar kullan tabi ki ne günahı olur ne sevabı.Bunu tartışmıyoruz.Ama hala Tanrı kelimesi Allah'ın türkçesidir diyip durmayın.Arapça köklerini çıkar,nereden geldiğinide çıkar önemi yok.Tanrı kelimeside Tengri den gelir.
Son kez yazıyorum.Ben de biliyorum Allah yerine Tanrı demenin dinsel açıdan bişey değiştirmediğini.Benim muhalif ettiğim nokta Tanrı kelimesi ile Allah kelimesi aynı anlamda demeniz.İslam dininde Yaradan'ın sıfatlarının hepsini barındıran ve derin anlamları olan sıfattır Allah.Bu kadar basit.Gezmiş,görmüş,okumuş insanlarsınız.Diller aracılığında birebir çeviri çoğu zaman yoktur bunu bilmeniz lazım.
Örneğin ingilizcedeki cool kelimesini bana türkçeye çevirin bakalım.
Cool boy. ne diyeceksiniz havalı mı? çekici mi? aynı anlamı taşıyor mu? Bir kaç yabancı dizi ve film izlemiş birisi bile bilir bunu.çevirisiyle aynı şeyi hissetmezsiniz.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yok artık.hala ne diyorsunuz ya trajikomik bir durum.
Arkadaşım ben tam müslüman bile sayılmam,istersen takla atarak namaz kıl umrumda değil.Ben namaz kılarken türkçe sure okuyan görmedim lafını gelipte körü körüne cami hocalarını dinleyen vatandaşlara yöneltip,işi arap özentiliğine kadar getirirsen yuh derim.Ne alaka? Cahil cühela muamelesi yapmadan önce iyi okuyun yazdıklarımızı.Hangi milletten olursa olsun müslüman olan kişi namaz kılarken arapça okuyor.İşin parolası bu.Gelip bunu tartışamazsın.Arapça dünyanın en zengin dillerinden birisi.Birebir karşılığı olmuyor tercümede.Sen nasıl "çok otturgaçlı göttürgeç" yerine "otobüs","tren" vs diyorsan,icad edenin ve varolan şeyin bulunduğu coğrafyanın dilinde o şeyi tanımlıyorsan,islam dininin geldiği din ile namaz kılarsın,islamı indirdiğine inanan ilahın kendisini tarif ettiği şekilde ona seslenirsin.Olayın sebebi bu.Allah kelimesi yerine Tanrı'yı istediğin kadar kullan tabi ki ne günahı olur ne sevabı.Bunu tartışmıyoruz.Ama hala Tanrı kelimesi Allah'ın türkçesidir diyip durmayın.Arapça köklerini çıkar,nereden geldiğinide çıkar önemi yok.Tanrı kelimeside Tengri den gelir.
Son kez yazıyorum.Ben de biliyorum Allah yerine Tanrı demenin dinsel açıdan bişey değiştirmediğini.Benim muhalif ettiğim nokta Tanrı kelimesi ile Allah kelimesi aynı anlamda demeniz.İslam dininde Yaradan'ın sıfatlarının hepsini barındıran ve derin anlamları olan sıfattır Allah.Bu kadar basit.Gezmiş,görmüş,okumuş insanlarsınız.Diller aracılığında birebir çeviri çoğu zaman yoktur bunu bilmeniz lazım.
Örneğin ingilizcedeki cool kelimesini bana türkçeye çevirin bakalım.
Cool boy. ne diyeceksiniz havalı mı? çekici mi? aynı anlamı taşıyor mu? Bir kaç yabancı dizi ve film izlemiş birisi bile bilir bunu.çevirisiyle aynı şeyi hissetmezsiniz.
Artık gram bişey yazmam bu konuya.

eğer müslümanlık "hoşgörü ve kolaylık dini ise..."
neden bu kadar zor hale getiriyorsunuz bre efendiler ?

cumhuriyet kurulduktan sonra çok uzun zaman süresince türkiyede ezan türkçe okunmuştur.
peki ezan türkçe okunduğunda o kişilerin kıldığı namaz geçersizmi oldu ?
yada o insanlar "tanrı büyüktür " dediklerinde arkalarında kılınan namaz geçersizmi kılındı ?

kuran bile insanlara bu kadar hoşgörü gösteriyorsa sizler neden bu kadar ısrarcısınız ?

zamanında anlatılan bi hikayeyi (umarım doğru hatırlarım) yazayım işin özünü bence cidden ortaya koyuyor.

çobanın birisi yolda namaz kılar , fakat yalnış kılar namazı..
işi bilenlerden birisi görür ve kendisini uyarır. namaz öyle kılınmaz gel öğreetyim der.ve başlar öğretmeye.
ikinci gün yeniden karşılaşırlar ve bakarki yine yanlış kılıyo hiddetlenir ve sopa eşliginde doğru şekilde kıldırır.
nihayetinde sorar " şimdi oldumu ? "
- hayır olmadı. çünki ben kendi bildiğim şekilde allah için namaz kılıyordum.
ama sopa ile senin için namaz kıldım.

(hikaye eksik olabilir ama bu kadarını hatırladım)

işin özü bu degilmidir?

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yok artık.ustam yazmam dedim ama pes doğrusu.Anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz afedersiniz yada okumuyor musunuz gerçekten,boşuna mı yazıyoruz?

Tanrı diyemezsiniz,kullanamazsınız diyen kim pardon? Ben sadece ve sadece tanrı kelimesi ile allah kelimesi aynı anlamı taşımaz diyorum.Bak çok sade yazdım.Lütfen, bende insanım.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yok artık.ustam yazmam dedim ama pes doğrusu.Anlamakta güçlük mü çekiyorsunuz afedersiniz yada okumuyor musunuz gerçekten,boşuna mı yazıyoruz?

Tanrı diyemezsiniz,kullanamazsınız diyen kim pardon? Ben sadece ve sadece tanrı kelimesi ile allah kelimesi aynı anlamı taşımaz diyorum.Bak çok sade yazdım.Lütfen, bende insanım.

arkadaşım...
Bırak Kim ne diyorsa desin ama gönlü temiz olsun
bırak bildigi gibi namaz kılsın.
tanrı diyerek kendini daha yakın hissediyorsa yaradana
bırakın aynı anlamı taşımasın . bırakın insanlar kelimelere değilde güzel şeylere takılsınlar.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Ruen boşuna uğraşma çünkü bu tamamen insanların bakış açısına bağlı.
Geniş düşünen arkadaşlara bunu anlatman mümkün değil.
Modern müslümanlık diye bir durum söz konusu ve onu yaşayanlar var.

Yani Allah deyin daha doğru bu bizim için kutsal bir sözcük demene rağmen yok arkadaşım Tanrı diyeceğim o da doğru diyorlar.

E kardeşim yanlış değil ki ama eksik.Zaten gerekli saygıyı duyan insan Allahın 99 güzel ismine bir yenisini ekleme cüretini kendinde bulamaz,bulmamalı.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Şöyle izah edeyim.
2 kişi tartışıyordur.Biri bir şahsa ahmet diyordur.Diğeri ise mehmet..Ahmet diyen diyordur ki hayır onun adı ahmet,başkasını diyemezsin.Mehmet diyen diyordur ki arkadaşım ne farkeder ahmet desemde olur mehmet desemde.İkiside aynı anlamda.(mesela).Bu arada 3. şahıs devreye girer ve derki(ben oluyorum).O kişinin adı Ahmet Mehmet.2 adı var.İstediğini de diyebilirsin zararı yok fakat ahmetle mehmet aynı anlamı taşımıyor.Bu verdiğin bilgi yanlış.Bu 3. şahıs ahmete ahmetten başka bişey diyemezsin diyenle aynı tarafta değildir.tamamen konu dışındadır.

İsterseniz Allah'a buda deyin.Banane? Herkesin kendi bileceği iş.Ben sadece yanlış olduğunu düşündüğüm birşeyi düzelttim tartışma arasında.Hala bana bırakın herkes istediğini desin diyorsunuz.Bende aynı şeyi söylüyorum zaten.

+whmdestek sana bu konuda katılmıyorum.Bende geniş düşünen birisiyim ama yanlış bilgilere işime geldiği için ok demiyorum sadece.Sınırlarımı biliyorum.Benim tavrım tanrı demelerine değil,tanrı ile allah aynı manadadır demelerine.Tamamen o tartışmanınız dışındayım.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ruen boşuna uğraşma çünkü bu tamamen insanların bakış açısına bağlı.
Geniş düşünen arkadaşlara bunu anlatman mümkün değil.
Modern müslümanlık diye bir durum söz konusu ve onu yaşayanlar var.

Yani Allah deyin daha doğru bu bizim için kutsal bir sözcük demene rağmen yok arkadaşım Tanrı diyeceğim o da doğru diyorlar.

E kardeşim yanlış değil ki ama eksik.Zaten gerekli saygıyı duyan insan Allahın 99 güzel ismine bir yenisini ekleme cüretini kendinde bulamaz,bulmamalı.

ve sende kalkıp HOŞGÖRÜ dinine aidim diyorsun kendine öylemi ?
kimse kimseyi cüretkar yada degildir diye yargılayamaz.
kişilerin inancı ve itikatları kendilerini bağlar.
eğerki müslümanlık dininde devam ediyorsan şu cümleyi kurmanda yeterince yanlış degilmidir zaten ?

buna uygun gördüğüm bir örnek hikayeyi de yukarıda yazmıştım zaten...

@ruen aynı şeyi farklı dillerle söylüyormuşuz tek farkımız ben kim ne derse desin demiyorum sadece eğer böyle mutlularsa ve bu şekilde inançlarını dile getirebiliyorlarsa ne mutlu onlara , en azından onlarıda veya farklı düşünen insanları da hoşgörü ile karşılamamız gerekiğini düşünüyorum.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ben sana cahil demedim. Ben dinin en büyük problemi bu tür insanlardır dedim. Sen bu tipte bir insan mısın kendin sorgulamalısın. Bunlardan benim akrabalarım da var, dua öğretiyorlar, ezberletiyorlar. Ayet-el Kürsi vb, çok önemli duaları hababam dubabam ezberliyorlar, ne anlama geldiğini bilmeden. İstersen sankritçe oku ama anlamını bil, öğren. Şimdi bunda herhangi bir mantık hatası var mı? Herhangi bir anlamamazlık var mı bunu soylerken? Karşı çıktığın bir konu varsa yukarıda yazdığıma alıntı yaparak cevapla. Ama sen anlamıyorsun diye cevap vermeyi, cevaptan saymıyorum.

Bir insanın, başkalarını modern müslüman veya geniş müslüman diye nitelendirmek hakkını hangi yüce kudretten aldığı ise apayrı bir tartışma konusu. İslam zaten modern ve geniş bir dindir. Modern Müslüman, Modern Olmayan Müslüman gibi ayrım olmamalı

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Allah müslümanlığa ait bir kelimeyse, niye o zaman müslümanlıkla alâkası olmayan birine Allah'a inanıyormusun diye sorulur ki? Hani müslümanlığa mensup bir kelimeydi Allah? Elin gevuruna niye Allah diye bahsediyorsun ki o zaman. Bu forumdaki arkadaşlar için söylemedim bunu. Allah kelimesini müslümanlığa bağlayan, ancak yabancılarada bunu diretmeye çalışan kör zihniyetlere ithafen yazdım.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben sana cahil demedim. Ben dinin en büyük problemi bu tür insanlardır dedim. Sen bu tipte bir insan mısın kendin sorgulamalısın. Bunlardan benim akrabalarım da var, dua öğretiyorlar, ezberletiyorlar. Ayet-el Kürsi vb, çok önemli duaları hababam dubabam ezberliyorlar, ne anlama geldiğini bilmeden. İstersen sankritçe oku ama anlamını bil, öğren. Şimdi bunda herhangi bir mantık hatası var mı? Herhangi bir anlamamazlık var mı bunu soylerken? Karşı çıktığın bir konu varsa yukarıda yazdığıma alıntı yaparak cevapla. Ama sen anlamıyorsun diye cevap vermeyi, cevaptan saymıyorum.

Bir insanın, başkalarını modern müslüman veya geniş müslüman diye nitelendirmek hakkını hangi yüce kudretten aldığı ise apayrı bir tartışma konusu. İslam zaten modern ve geniş bir dindir. Modern Müslüman, Modern Olmayan Müslüman gibi ayrım olmamalı

Geniş düşünce yelpazesine sahip birisi olduğunuzu idrak edebiliyorum.Ancak söylediklerinizle çelişiyorsunuz.İkinci paragrafta çok mantıklı ve olması gereken şeyler söylemişsiniz.Bir insanın,başka insanları çeşitli şekillerde sıfatlandıramayacağını ve kendisinde bu kudreti görmenin ne kadar yanlış olduğunu da belirtmişsiniz;ancak ilk paragrafta insanları körü körüne dua ezberlemelerini,körü körüne dini yaşamalarını eleştirerek insanları ikiye ayırmış oldunuz,yargıladınız.Sizin 2. paragrafta eleştirdiğiniz kişilerden ne farkınız oldu?

Şunu unutmayalım.Kimse kimseyi yargılamamalı.Siz o körü körüne sorgulamadan inanan insanlarla aynı koşullarda ve aynı şanslarda yetişmediniz.Çoğu insan kendilerini yaşadıklarından ve başlarına gelenden ötürü,körü körüne itaat etmekten başka şansları olmuyor.Herkes sorgulayıcı ve körü körüne itaatkar olsaydı,bugün dünya varolabilir miydi bunu düşünmek gerekir.En basitinden ordular bile yönetilemezdi.
İşin genetik boyutuda var.İnsanlar doğduklarında sahip oldukları genetik zekayı ve yetenekleri kendileri seçemiyorlar malesef.
Dünyaya senin benim gibi insanlarda lazım,o insanlardanda.Onları yargılayıp düzelin,siz yanlışsınız diye dayatmak yerine kendimizi sorgulamalıyız tıpkı sizin dediğiniz gibi.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bilmiyorum belki de benim şartlarım çok elverişli idi, şanslı doğdum. Ama okuduğum Arapça bir duaya bilmeden bağlanmak yerine bilerek bağlanmak bana daha mantıklı geliyor. Öğrenmesi de bedava. Ama haklı olabilirsin, o pencereden belki bakamıyorum, çünkü hiç o duruma düşmedim.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bazı şeyleri anlamak için o duruma düşmek gerekmez.Bende hiç o durumlara düşmedim belki ama idrak edebiliyorum.Tavsiye ederim,hayat yaşanası oluyor.

Tıpkı bir insanın iyi biri olmak ile kötü biri olma arasındaki seçimi gibi bu.İyi bir insan olmayı tercih etmek ile kötü bir insan olmayı tercih etmek arasında bir fark yoktur.Bunu farketmek gerekir.Herkes aslında aynı şeyleri yapıyor.Öyle olmaktan hoşlandığı için öyle olur insan.İnsanların çoğu davranışlarının 0-3 yaş arasında yaşadıklarıyla bağlantılı olduğunu biliyoruz.

Kropotkine'in söyledikleri gibi..
"..ve bir grup genç karar verdi.Kötü olmak istiyorum,neden iyi olayım ki?".

ve hatırladığım kadarıyla devamında şu şeyleri söylüyor kitabında özetle..

Bu onların kötü olmayı arzuladığı için kötülüğü seçmesidir.İyi bir insan kötülük yapmaktan zevk duymadığı için kötülük yapmıyor,kötü bir insanda iyilik yapmaktan zevk almadığı için iyilik yapmıyor.İkisinin arasında bir fark yoktur.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Arkadaşlar din ve siyasette hiç bir zaman haklı taraf yoktur.

Lütfen bu bölümü kapatalım,bunların bu tür forumlarda tartışılması uygun değildir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.