selim61' Alıntı:
ben nixcon falan filan bilmem bildiğim tek şey bu memlekette insanlara güven kalmadığı....
Elin amerikalısına 150$ verirken hiç sorun olmuyo aynı şekilde sorgulanmıyor ama yaklaşık aynı makinelerire 150YTL isteyen firmalar tabiri caizse taşlanıyor... Bunun sebebi taşlamak için yeterli ingilizce olmamasımı yoksa öküzün altında buzağı aramak mı yoksa olmayan buzagıyı öküzün altına sokmaya çalışmak mı anlayamadım....
saygılar....
Bir firmaya Data Centerının nerede olduğunu, Ofisinin nerede olduğunu sormak. Ne tür bir bağlantı kullandığını sormak bence o firmayı karalamak değildir. Olsa olsa hizmetler hakkında ve firma hakkında bilgi istemektir, bu her müşteri ya da müşteri adayının en doğal hakkıdır.
Elin amerikasında 50 dolara firmalar 10 - 20 Mbit dsl veya diğer bağlantı türleri sağlarken. Data centerların 150 dolara bol miktarda bağlantı ve iyi donanım sağlamalarında şüphelenecek bir şey göremiyorum. Ayrıca ciddi olanlarının hangisine sorarsanız size bir DC adresi, ofis adresi ve kullandıkları bağlantı türlerini tek tek söyleyeceklerdir.
Fakat Türkiyede, sektörün biraz içinde iseniz internet erişim maliyetlerini bilirsiniz zaten. Ayrıcı gümrük vs uygulamalar dolayısı ile donanımın da daha pahalıya geldiğini de bilirsiniz. Dolayısı ile bir şeyin maliyeti 2 lira iken 1 liraya vereceklerini iddia eden bir firma olursa, bunu nasıl yapacakları konusunda şüpheleriniz olması kaçınılmazdır.
Üstelik bir de her şeyleri "çok gizli" olunca bu merakınıza güvensizliğinde eklenmesi kaçınılmazdır.
Bazı arkadaşlar halihazırda hizmet alıyor olabilir, ve hizmet kaliteli de olabilir. Ama unutmayalımki bu bir "hizmet" ve devamlılık önemlidir. Yani bir defa alınıp sonra satıcı ile ilişki kestiğiniz bir şey değildir. O yüzdende satıcının hizmetini devam ettirip ettiremeyeceği önemlidir.