- Reaction score
- 122
linklere elenen nofallow tagının siteye herhangi bir zararı varmı
![]() |
![]() |
nofollow dur orijinali
İzleme manasına geliyor. Yani backlink olarak algılama. He google buna ne kadar uyar bilmiyorum. Hiç kullanmadım bu tagı. Kullananlar var.
nofollow'un ekleyen domaine faydası vardır. Sizi spamcı ve banlanmış domainlerin zararlı etkilerinden korur.
Eklenen linkteki domaini asla lekemez. Bu domain spamcı v.b. anlamına da gelmez. Sadece arama motoru spider'ına bu linke gitme, bu linki takıp etme manasını taşır. Ayrıca Page Rank hesaplamalarında nötür etkisini yaratırır.
Domaine zararı olsa, wiki, YouTube ve WordPress yorumlarda kullanılmazdı.
Ayrıntılı ingilizce bilgi: http://en.wikipedia.org/wiki/Nofollow
Bu konuda benim söyle bir düşüncem var.Mesela ornek sozluk sitesini düşünelim.sozluk sitesinde aratılan bütün kelimeler bir sayfadır ve google bu sayfaları indexler ki normalde gereksizdir.insanlar sözlük sitesinde aratacakları kelimeleri google a yazıp aratmazlar sözlük sitesi aratırlar o yuzden o sayfaların var olmasının bir sebebi yoktur ve google db sinin şişirmenin spam yapmanın anlamı yoktur.gereksiz alt sayfaları nofollow yaparak ana sayfa degerine yonlendirmek bu tür konularda mantıklıdır diye düşünüyorum.
Ona nötr derken etkisizlikten bahsediyorsan doğru, etki yok yani o tag kullanıldığında sanki link orada yokmuş gibi algılar... Noneffective daha bi Türkçe gibi![]()
Birde şu var, google nofollow linkleri takip etmesede google analytics ile baktığınızda nofollow linkleri backlink olarak görmekte olduğunu göreceksiniz... Buda bir çelişki..
ekşi sözlük google dan milyonlarca hit aliyor? sence herkes ek$i sözlük diye mi aratıyor?
ekşi sözlük google dan milyonlarca hit aliyor? sence herkes ek$i sözlük diye mi aratıyor?
komsunet, benim yazdığım/çevirdiğim makaleyi utanmadan kendin yazmıs gibi yazıyorsun. tövbe tövbe.
arkadaşlar sadece kaynak yazmadım saten bu konuyu r10 'da açtım ve kaynağımı belirtmişimdir burada onu eklmeyi unuttum ok sorun yok ploop yeniden özür