Merhaba arkadaşlar...
Konuyu 1 aydan fazla bir süre önce açmıştım..
Şimdi HATAY/Serinyol hakkında birkaç bilgi vereceğim..
Bazı bayan arkadaşlar sevgilisini yollamış,
Bazı Kardeşlerim arkadaşlarını yollamış,
Bazı Anne ve babalar Evlatlarını yollamış...
Burada Yaşananlar ve Olan bitenleri anlatmak istiyorum..
Yada tabiri caizse benim yaşadıklarımı
Buraya ilk geldiğimiz gün bizi kayıt kabul merkezine soktular ve bölüklerimizi okudular...
1-2-3-4 = Sosyete Bölüğü ( Asayiş karakol eri ) Yetiştirir ve %99 Batı Karakollarından birine gönderir...
5-6-7-8 = Sınırcılar Bölüğü ( Sınır eğitimi alırlar.Aralarında Serinyol'da kalma ihtimalleride vardır )
9-10-11-12 = Havancı Bölüğü ( Burada Havan topu eğitimi alırlar.. Bunlarda kesinlikle Doğuya giderler. )
Buraya gelecek arkadaşlara şöyle anlatmak istiyorum..
1-2-3-4 Bölüklerinden birine düştüyseniz, en fazla yemin törenine kadar sağa dön, sola dön uygun adım, tören yürüyüşü vs. vs.. bu tip şerlerde zorluk çekersiniz.. Zorluktan kastımda HAVALARIN ÇOK BUNALTICI SICAK OLMASI'dır...
Ama unutmayın ki ambulans her zaman hazırda bekliyor Bayılanlar, ayılanlar cok oluyor çünki..
Her cuma İntikaller olur..( gece eğitimi )
Dağa çıkarsınız.. Çok zevkli geçer..
12.bölük son bölüktür.. ve yemekhane ile eğitim alanının arasındaki mesafe 2,5 KM dir.. yani 2400 Metre..
Günde 3 yada daha fazla uygun adımda yürürsünüz..
BEN 3.NCÜ Bölükteyim ve rahatımız yerinde.. Akşama kadar bi ağacın altında yatıyoruz..
Daha doğrusu herkez yatıyor şu sıralar..
Cok sıcaklarda eğitim yaptırılmıyor..Bunuda unutmayın..
Neyse çenem çok açıldı sanırım
anlatacak çok şeyim var fakat birazdan iştimaya çıkacağımız için kısa kesmek zorundayım..
Anneler, Babalar, Bayan Arkadaşlarım, Dostlarım, Kardeşlerim...
Her ne olursa olsun, buraya gönderdiğiniz evlatlarınızı, sevgilinizi, arkadaşlarını.. Merak etmeyin. Kafanıza takmayın. Her asker bi şekilde yolunu bulup burada 2,5 Ay olan acemi birliğini doldurmasını bilir...
Saygı ve sevgilerimle...
Ferhat AKIN
Bursa/Gemlik
3.Bölük ( sosyete )