valla dediğim gibi yalan haberdir. çünkü eskiden güncelleme olduğunda bütün siteler aynı anda oluyordu ve pr ler gidip gidip geliyordu ama şimdi öyle biryşey değil ki pr ler hep aynı dalgalanma falanda görmüyorum ne kendi sitemde nede başkalarının sitelerinde.
Google bir dev anlaşmalı siteler arama sonuçları haline dönüşecek ilerde. Demek istediğim ilk sayfada wikipedia, youtube, answers.com, google groups vs. sonuçları geriye kalan sonuçlar diğer sitelerden olacak. Adamların ulvi amacı belli: Tüm internet ihtiyaçlarına cevap verecek servisleri sunmak ve anlaşmalı olmadıkları servisleri dışarıda bırakmak. Onlar da haklı birşey diyemiyorum. Hangi metodu sunsalar uyanıklar tarafından sömürüldü. Spam ile doldu arama sonuçları. Adamlarda devasa bir arama istatistiği ve internet kullanıcı ihtiyaç/davranış verileri mevcut. Herkese herşeyi sunduktan sonra neden başka siteleri aramalarında ilk sıralarda göstersinler ki? Spam yok, kaynaklar güvenilir daha ne olsun Google açısından. Bence buna hazırlıklı olun. "Internet = Google Servisleri" çağı hazırlıkları yapılıyor.
Google anında tekelcilikden davaları yemeye başlar. Öyle bir şey yapamaz. Bir çok dava acılır. Baya tazminat öder yine şimdiki gibi olur. Örnekleri mevcut.
google algoritmasını kendi hizmetlerini kullananları büyütecek şekilde geliştiriyor. bunun sonuçları bunu doğurabilir belki de.
pagerank ise devrini kapatmıştır artık. farklı kanallara yönelmek gerekiyor.
Bi silkinin arkadaşlar ya! Doğum odasının önünde bekleyen baba adayı gibi hissettim kendimi ve sizide tabi, Bence daha öncede dediğim gibi google bi süpriz yapacak farklı bişeyle karşımıza çıkacak, çünkü bayağ uzun sürdü bu olay, kız mı olacak? oğlan mı? oğlan olmasın erkek olsun
Allah sabır versin cümlemize hayırlısı olsun
kaç ayda bir güncelleniyor bu pr ler
Normalde 3 ayda bir
Geçmiş sayfaları okursan sebebini öğrenebilirsin. Artık google ın bildiğimiz pr sistemini kaldırmış olabileceğinden bahsediliyor hatta bundan sonra bir daha "toolbar daki pr" değerleri güncellenmeyebilir.