CMYLMZ, zaten site kurmaları yasak dememiş. Reklam yapmaları yasak demiş.
nefusa senin yazdığın bir site vardıya maç izlemiştik belki ondandır
Yerinde karar ama nasıl yerinde biliyormusunuz çöp ile samanı ayırmada yerinde karar elbette yasakla bir yere varılmaz bir yere gidilmez ama Allah aşkına etrafınıza bakın her yer "kopyala yapıştır" blog sitesi adam senin içeriğini alıyor kopyalıyor blogger sitesine basıyor adsense'yi ohhh ne ala...
Mağdur olanlar
- Siz adsense yayıncıları
- Özgün içerik yazan google da ilk sıraya çıkan insanlar
Haksız kazanç sağlayanlar
- Saçma sapan çöp, spam yapan bloggercılar
Çöp ile samanı ayırmada güzel KARAR... Yasaklama anlamında DOĞRU değil..
Sonuç:
Umarım pislik spamcılar ders alır umarım spamdan aldığı paralar fitil fitil gelir burnundan...
Yok abi, ders falan almayacaklar.
Dün Fenerbahçe maçını blogcu.com üzerinden açılmış bir siteden izledim.
Adamın chat ekranından söylediği şey şu :
"Cam gibi maç izlemek istiyorsanız sitedeki reklamlara her gün 1'er kere tıklayın."
Sıra blogcu.com adresinde sanırım.
Herkes blogspot kullanılarak spam yapıldığını yazmıs. O zaman .info domainler de yasaklansın, .com domainler de yasaklansın. Onlarda da spam var? O kadar dar düsünüyorsunuz ki, bazen hayret ediyorum. x.blogspot.com adresinde spam yapılıyor diye neden y.blogspot.com'un erisimi durdurulabilsin ki? Sonrasında "Oh iyi olmus" gibi cümleler de duymak açıkçası nasıl bir düsünce yapısı içerisinde yasadığımızı sorgulamama yardımcı oluyor. Benim gmail adresime gelen 100 tane mailin 90 tanesi spam mail, 10 tanesi inbox'a gelmesi gereken mail. O zaman spam yapılıyor diye bütün e-mail adreslerini yasaklayalım buna ne dersiniz? Sizinki aynı mantık çünkü..
Iste öyle yapılması gerektiğini söylüyorum ben de zaten Öyle bir örnek göremediğimiz için sorun oluyor
Herkes blogspot kullanılarak spam yapıldığını yazmıs. O zaman .info domainler de yasaklansın, .com domainler de yasaklansın. Onlarda da spam var? O kadar dar düsünüyorsunuz ki, bazen hayret ediyorum. x.blogspot.com adresinde spam yapılıyor diye neden y.blogspot.com'un erisimi durdurulabilsin ki? Sonrasında "Oh iyi olmus" gibi cümleler de duymak açıkçası nasıl bir düsünce yapısı içerisinde yasadığımızı sorgulamama yardımcı oluyor. Benim gmail adresime gelen 100 tane mailin 90 tanesi spam mail, 10 tanesi inbox'a gelmesi gereken mail. O zaman spam yapılıyor diye bütün e-mail adreslerini yasaklayalım buna ne dersiniz? Sizinki aynı mantık çünkü..
Hımmm şimdi sen tüm blogger'ların kapanmasını mantıklı bir çözüm olarak görüyorsun.O zaman senin örneğe şöyle devam edelim...X : Suistimal
Y : Etik Kullanıcı
X kişisi yüzünden Y kişisi her zaman mağdur olacaktır. X kişisi ağırlık gösterdiği ve ciddi ölçüde rahatsızlık vermesinden ötürü tüm erişim yasaklanmıştır.
Tümden erişim yasağınıda şuna bağlıyorum (Dava Açan LigTV olduğundan) :
Blogger'dan açılan ve sadece onlar banlansın diye sayfalarca çırpındığınız bloglar hep aynı bloglar değil. 50-60 adet hiç değil. Tek tek banlanması söz konusu olamıyor o yüzden. Her hafta yeni bir blog açılıyor yeni maç yayını için. O yüzden blogger'ın komple kapatılmasında çare bulmalarını ben anlayışla karşılıyorum. Eğer bir engel olacaksa en mantıklısı buydu. Yapılacak başka etkili bir çözüm yoktu.
Hımmm şimdi sen tüm blogger'ların kapanmasını mantıklı bir çözüm olarak görüyorsun.O zaman senin örneğe şöyle devam edelim...
X kişisi blogger kapanınca rahat durmaz,gider blogcu'dan blog açarak oradan devam eder.
Ve ardından blogcu kapanır.Gider blog.mynet.com dan alır o da kapanır.Diğer blog sağlayıcılar derken, artık tüm blog sitelerini kapattığımıza göre rahatladık diye düşünürken,X rahat durmaz gider yurt dışından .com uzantılı domain alır.Sitesini kapatırız,rahat durmaz başka .com alır.Sitesini kapatırız yine rahat durmaz ve sizin mantıklı çözümü uygularız hadi .com uzantılıları kapatalım.
Siz tam derken,tüm .com uzantılılar gitti ama başka mantıklı çözüm yoktu.Bu sefer X .net,.org ...alır ve siz en sonunda dersiniz ki hadi internetti kapatalım.
Alın size mutlu SON!
Hımmm şimdi sen tüm blogger'ların kapanmasını mantıklı bir çözüm olarak görüyorsun.O zaman senin örneğe şöyle devam edelim...
X kişisi blogger kapanınca rahat durmaz,gider blogcu'dan blog açarak oradan devam eder.
Ve ardından blogcu kapanır.Gider blog.mynet.com dan alır o da kapanır.Diğer blog sağlayıcılar derken, artık tüm blog sitelerini kapattığımıza göre rahatladık diye düşünürken,X rahat durmaz gider yurt dışından .com uzantılı domain alır.Sitesini kapatırız,rahat durmaz başka .com alır.Sitesini kapatırız yine rahat durmaz ve sizin mantıklı çözümü uygularız hadi .com uzantılıları kapatalım.
Siz tam derken,tüm .com uzantılılar gitti ama başka mantıklı çözüm yoktu.Bu sefer X .net,.org ...alır ve siz en sonunda dersiniz ki hadi internetti kapatalım.
Alın size mutlu SON!
Alın size mutlu SON!
Alın size mutlu SON!
bloggerdan site açmakla, av.tr veya dr.tr olarak site açmanın farkı nedir? eğer site açmak reklama giriyorsa, iki şekilde de site açılıyor. bir farkı yok.
dr.tr ve av.tr imkanı verildiğine göre, site açmak reklama girmiyor. bu yüzden blogger'danda bu tarz hizmetler alınabilir kişiler tarafından.
ha, doktor açtığı site için adwords kullanırsa o zaman reklama girer, ki buda bloggerdan blog açmakla alakalı değil, google adwords kullanmakla alakalı olur.