İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tam bir Saçmalık! Blogger Banlandı!

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
% 85'i spam içerikten oluşan bir sitenin kapatılmasından son derece memnunum. Blogger'in kapatılmasından dolayı hit sağlamış biri değilim. Memnuniyetim bir çöp sitenin Türk internet kullanıcılarının erişimine kapatılmış olması.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bu daha komik :) (şirin şey)

Sokak ağzıyla gelip burada kişisel tartışma başlatma!
" ligtv-izle.blogspot.com " bu site senindi sanırım?
Digitürk'e bu kadar giydireceğine, hak hukuk öğren.
Blogger kapandığından beri bu ne saçmalık diye orgazm olacağına biraz empati kur.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
çıkarı için iyi oldu kapatıldı düşünenlere istediğiniz kadar laf anlatmaya çalışın.

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Blogger'da açtıkları sitelerle çıkar sağlamaya çalışanlar her attıkları mesajlarda "hakk"ı savunuyorlar ama yanılıyorlar. "Hak" alın teri dökerek kendi ürettiğin "ŞEY" lerden kazanılandır.

.::RIO::.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sokak ağzıyla gelip burada kişisel tartışma başlatma!
" ligtv-izle.blogspot.com " bu site senindi sanırım?
Digitürk'e bu kadar giydireceğine, hak hukuk öğren.
Blogger kapandığından beri bu ne saçmalık diye orgazm olacağına biraz empati kur.

http://websitetakibi.blogspot.com benimdi. Kişilerin websitelerini karşılıksız detaylı bir şekilde tanıtımlarını yapıyordum.

yinede sevdim seni... saygılı insansın...

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
herkes kendi çıkarına göre konuşur.

- zamanının en büyük ücretsiz web alanı sağlayıcısı geocities kapandı ağzınızı açmadınız.
- wordpress kapandı ağzınızı açmadınız

blogger kapanınca hemen kampanyalara girişiyorsunuz. çünkü çıkarınız bu yönde. kapatılınca diğer sitelerin hitleri arttı dolayısı ile onlar da bu durumu olumlu karşıladı. çünkü çıkarları bu yönde. fazla uzatmaya gerek yok...

X

Xman

Misafir
blogspot kapandı iyi oldu kazançlarımız artcak sitelerimiz hak ettigi yeri alcak biz host alıyoz domain alıyoz para harcıyoz karşılıgını alamıyoz kapatılması iyi oldu diye düşünenlere bende yazık diyorum...

Bu açıdan bakınca sana katılmamak imkansız ama diğer taraftanda blog sahiplerinin emeklerine acımıyor değilim bir anda tüm emekleri boşa gitti.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Blogger'da açtıkları sitelerle çıkar sağlamaya çalışanlar her attıkları mesajlarda "hakk"ı savunuyorlar ama yanılıyorlar. "Hak" alın teri dökerek kendi ürettiğin "ŞEY" lerden kazanılandır.

:) Nasıl yani? Blogger'de site açanlar emek harcamıyorlar mı? Afedersin ama dalga mı geçiyorsun? Ne yani her blogger sitesi birbirinin kopyası mı? Bırak Allah'ını seversen.

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Rexrot bildiğin gibi milyonlarca blogspot subdomaini var ve yapılan istatistikler bu subdomainlerin %85 inin spam ya da çalıntı içerik olduğunu saptamış. Tabii ki kopyala yapıştırcılar da emek harcıyorlar ama içeriğin ilk sahibinin % 1'i kadar:)

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Blogger, Google'ın hizmeti değil mi arkadaş?
Google kural dışı bir siteyi anında sandboxa almıyor mu?
Blogger bu tarz sitelerinde kapatılma işlemini kendi bünyesinde sağlayabilirdi isteseydi.
Ama böyle bir oluşum gerçekleşmedi ve haketti bu banlanmayı.
Tek tek banlanmalıydı diyorsunuz subdomainler, başkada bi halt yediğiniz yok.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
ligtv-dsmart-bedava.blogsp...
burda yayınlanan usttream.tv midir nedir oranın embed kodu yani adam başka sitenin kodlarını koymuş (yaptıgını filan savunmuyorum) amacım şu bu ustream.tv midir nedir onu kapatınca sorun tamamen kalkmıycakmıydı ? çünkü yayını yapan ? ha madem kapatılcak ? orası kapatılınca izletilemiycegini bilmiyolarmı biliyolarsa blogspotu neden kapatıyolar
ustream.t* değilde başka bişe olsun anlatmak istediğim şu !
blogspot ligtv yayını yapmıyor. blogspot kullanıcısı ligtv yayını yaptıran sitenin kodunu koyuyor cözüm şu o yayın yapanı ortadan kaldırcak blogspota girenlerde izliyemiycekler

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yahu yalanı, hırsızlığı ve yasadışı işleri ne kadar destekler olduk. Açık ve net işte. İstatistikler ortada, bloggerlar spam sitelerin en başında geliyor ve de %85-90 civarı spam siteler. Ne ararsanız vardı o sitelerde....

Kimse kusura bakmasın ama ben o %85 için geri kalan %15'i feda ederim.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bence Türk internetinin en büyük sorunu "emek" kelimesi. Emeğine yazık, emeğine sağlık. Burada veya diğer forumlarda bu tartışmayı yönlendiren arkadaşlardan birkaçı gerçekten birşeyler ortaya koyma adına içerik/yazı yazmıştır bloguna. Geri kalan arkadaşların yarattığı gecekondu siteleri kapandı diye, çimento harcı karıp iki tuğla üst üste koymuş gibi emeğim gitti diye ağlamalarını anlamak mümkün değil.

Olaya iki açıdan yaklaşmak lazım. Haksız kazanca ve çöplüğe dur denildi. Ancak diğer içerik sansürlenmiş/engellenmiş oldu. Kurunun yanında yaşın da yandığı bir ülkede yaşamanın zorlukları bunlar. Haksızlığa uğrayanlar haklarını başka yerlerde arayacaklardır. Diğer arkadaşların herhangi bir hakkı olmadığı için o yerlerde arayamayacaklarından forumlarda ağlamaya devam edecekler. Bu tartışmada bir süre daha devam edecek. Burada bunları konuşmanın gerçekten bir anlamı yok.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
ligtv-dsmart-bedava.blogsp...
burda yayınlanan usttream.tv midir nedir oranın embed kodu yani adam başka sitenin kodlarını koymuş (yaptıgını filan savunmuyorum) amacım şu bu ustream.tv midir nedir onu kapatınca sorun tamamen kalkmıycakmıydı ? çünkü yayını yapan ? ha madem kapatılcak ? orası kapatılınca izletilemiycegini bilmiyolarmı biliyolarsa blogspotu neden kapatıyolar
ustream.t* değilde başka bişe olsun anlatmak istediğim şu !
blogspot ligtv yayını yapmıyor. blogspot kullanıcısı ligtv yayını yaptıran sitenin kodunu koyuyor cözüm şu o yayın yapanı ortadan kaldırcak blogspota girenlerde izliyemiycekler

Bu işler öyle olmalıydı böyle olmalıydıyla gerçekleşmiyor. Mahkeme diyoruz anlıyomusun Mahkeme. Buraya kadar algılayabildin mi? Eğer algıladıysan devamını oku; ustream.tv'den şikâyetçi olunmamış! Mağdur olan tarafın talebi bloggerdan yana. Çıkan karar sonucunda haklı olan davacının talebi gerçekleşiyor. Blogger banlandı bu doğrultuda.
RapidShare duvara işiyo, ustream amuda kalkıpta kakasını yapıyo demekle banlanmıyo. Çok mağdur isen, çok rahatsız isen, çok hak hukuk savunucusuysan aç bir dava kapansın!

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bence Türk internetinin en büyük sorunu "emek" kelimesi. Emeğine yazık, emeğine sağlık. Burada veya diğer forumlarda bu tartışmayı yönlendiren arkadaşlardan birkaçı gerçekten birşeyler ortaya koyma adına içerik/yazı yazmıştır bloguna. Geri kalan arkadaşların yarattığı gecekondu siteleri kapandı diye, çimento harcı karıp iki tuğla üst üste koymuş gibi emeğim gitti diye ağlamalarını anlamak mümkün değil.

Evet, olay bu kadar net.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Rexrot bildiğin gibi milyonlarca blogspot subdomaini var ve yapılan istatistikler bu subdomainlerin %85 inin spam ya da çalıntı içerik olduğunu saptamış. Tabii ki kopyala yapıştırcılar da emek harcıyorlar ama içeriğin ilk sahibinin % 1'i kadar:)

Ben kopyacıları savunmuyorum, kopyalama işleminde bir emeğin olduğunu da söylemiyorum.

Benim bahsettiğim şey farklı. İstersen %85 değil, %99 spam olsun. O aradaki %1'in emeği ne olacak? Kaldı ki blogger ücretsiz bir hizmet, isteyen istediğini koyma şansına sahip, bu çöplük olayı hizmet açısından bir sorun olmamalı. + Bu çöplük mevzuusunu burada tartışacak biri de değilim.

Olayın iç yüzünü tam olarak bilmiyorum. Eğer sorun tek bir sitedeyse, sadece o site ile ilgilenilmesi lazımdı. Tüm sitelerin kapatılması yanlış.

Haa, eğer sorun milyonlarca blogger sitesindeyse, tüm siteler kapatılsın. Çünkü tek tek o siteleri kapatmak saçma olacaktır.

Yani herşeyden pay çıkarmak yanlış. Blogger açıldıysa, hakkımla istediğim gibi site açarım, içerik yayınlarım, kimse de karışamaz. Kimse de ücretsiz siteler yüzünden emeklerimizi bu siteler alıyor diyemez.

En azından ben böyle düşünüyorum.

X

Xman

Misafir
Bu konu daha çok su götürür arkadaşlar, üslubumuzu sertleştirmeden hepimiz fikirlerimizi paylaşalım konumuzda kitlenmesin ;)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Bu işler öyle olmalıydı böyle olmalıydıyla gerçekleşmiyor. Mahkeme diyoruz anlıyomusun Mahkeme. Buraya kadar algılayabildin mi? Eğer algıladıysan devamını oku; ustream.tv'den şikâyetçi olunmamış! Mağdur olan tarafın talebi bloggerdan yana. Çıkan karar sonucunda haklı olan davacının talebi gerçekleşiyor. Blogger banlandı bu doğrultuda.
RapidShare duvara işiyo, ustream amuda kalkıpta kakasını yapıyo demekle banlanmıyo. Çok mağdur isen, çok rahatsız isen, çok hak hukuk savunucusuysan aç bir dava kapansın!
magdurun talebi bloggerdan yanaymış hocam blogspotun sucu ne ???
yayını yapan blogspotmu ??? bana bunun cevabını versene ??? blogspotun tamamen kapatılması yanlıştır...
asıl sen anlamıyorsun yok yok sana cevap yazmıcam çünkü farklı dilleri konuşuyoruz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.