atladığınız yer veya başarısız olduğunuz yer "işinizin ehli" olacağınız kısım.
biri insandan tasarımı, kodlamayı, seoyu, içerik yönetimini vs. çok iyi yapmasını bekleyemezsiniz. bunların hepsini siz üstlenerek başarılı olma ihtimaliniz çok çok düşer. burası webmaster forumu bu kavram nasıl algılanıyor bilmiyorum ama kod yazan bir adam site yönetmesini bekleyemezsiniz, veya varyasyonları. insanların geneli ve şartların geneli için böyledir.
bunların örnekleri bu forumdadır, benim 2 tane coderim var burada herkesin tanıdığı kendilerine ait hiti 1000 olan tek siteleri yok. çünkü işi başka, onun işi site büyütmek, adsenseden para kazanmak değil, onun işi, ekmeği kod yazmak.
angeloyu hepiniz tanırsınız. kodlamada aya çıkartır sizi ama ne tasarımdan anlar, ne adsenseden, ne seodan (dı- şimdi yapıyor, geliştirmiş olabilir). uzmanlık alanı farklı çünkü.
site yönetmek çok farklıdır, toplamdan birisi aksarsa (seo, tasarım, tanıtım veya yönetim ayakları gibi) siteler büyümez. iyi bilmeden tasarımı kendiniz yapmaya çalışırsınız yarım yamalak olur gibi.
demek istediğim hangi alana yöneleceğinize karar verin. hepsini siz yaparak iyi bir site çıkartamazsınız. ve büyük oynayın.
zamanında bir ingilizce site açmıştım. ben ilgilenemediğim için site sürekli düşmeye başlamıştı. bir gün bir hintliyle tanıştım, çok uygun rakama düzenli içerik ekleyebileceğini söyledi, anlaştık. 2009dan beri sadece o uğraşıyor içeriğiyle. kendi sitesi gibi uğraşıyor. bugün o sitenin hiti 100k. şimdi benim başarım mı bu? o adamın mı? uzun süredir de gideri çıkartıp, site gelirinin tamamını o alıyor.
bir facebook sayfam için fake üyelik aldım 20k civarı üyesi oldu ama beklendiği gibi çok hareketsiz, sonra başka bir sayfam için tanımadığım biriyle anlaştım, çocuk garip garip içerik girerek, yok şunu seven beğensin vs. lerle deli gibi yorum alıyor. sayfayı büyütüyor. yapma şöyle saçma şeyler diyorum -abi sen bana bırak diyor. benim yöntemim tutmadı ama çocuğun bana saçma gelen yöntemi tutuyor. bu bile işin bir tarafında amaca uygun doğru yapılan bir iş. herkesin bildiği farklı şeyler var.
bu sektör sadece yüksek hite ulaşmak veya adsenseden para kazanmak değil ki. tek sayfa tasarım için 300-500 dolar alıyorlar. ayda 10 tane yapsa 5k dolar yapar. en basiti blog yorum atan birisiyle tanıştım 20 liraya yapıyor kaç kişiye yaptın dedim 1500 ü geçti dedi, bir hesaplayın kazancını. hangi alanda iyiyseniz, yapabiliyorsanız veya hangi alanda olmak istiyorsanız o tarafı seçin, hepsini ben yapabilirim diye düşünüp hataya düşmeyin, bencil olmayın.