arkadaşlar buradaki herkes bu oyuna gelmiş gözüküyor ne oyunu derseniz açıklamaya çalışayım
öncelikle o haberi yapanlar uğur dündar vs. bunlar taşeron insanlardır, bu insanlar yani genellikle türk medyasında boy gösteren o çok değerli(!) gazetecilerin hepsi biryerlerin taşeronudur, sözde gazetecilik şerefli bir meslektir diye anlatılır ama emin olun gazetecilik şerefsiz bir meslektir,(ulusal gazetecilik ve büyük köşe yazarlarından bahsediyorum) bahsetmiş olduğunuz haberin altında yatan asıl olay önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçim süreci, akp iktidarı ve halk içinde birlik ve bütünlüğü engelemmektir, yoksa oradaki hastanın mağdur olması veya olmaması kimsenin umrunda değildir yani medyanın umrunda değildir ki zaten haberi ilk veren gazetenin başlığına bakarsanız bunu çok iyi anlarsınız TÜRBAN FACİASI
1 - burada mağdur olan bir hasta var
2 - görevini ihmal eden bir devlet memuru var
yani burada o devlet memurlarının türbanlı olup, olmamaları çok anlam ifade etmemeli (bunu türbanı savunmak adına söylemiyorum) fakat ne hikmetse gazete bunu direk olarak TÜRBAN kelimesini kullanarak veriyor, ki bugün burada biz bunu tartışıyoruz ve farkındamısınız bilmiyorum ama SANKİ TÜRBANI TARTIŞIYORUZ halbuki ortada mağdur olan bir hasta ve görevini ihmal eden bir devlet memuru var bu ülkede ne ihmaller sonucu ne insanlar ölüyor ama bunları bu kadar tartışmıyoruz sebep nedir??? ki tartışığımız için birbirimizin kalbini kırıyor ve birilerine kızdığımız için onlara kin besliyor veya onları bir şekilde karşı taraftan olarak görüyor ve aramıza bir nifak tohumunu sokmuş oluyoruz,(burada veya gerçek yaşamda) bakın size Türk medyasından bir kaç örnek vereyim
Örnek 1 :
mesela bugün İlhan Cavcav trafik kazası yapmış Haber7 bunu İÇMEYE GİDEN İlhan Cavcav trafik kazası yaptı diye veriyor
Haberturk ise İlhan Cavcav trafik kazası yaptı diye veriyor aradaki farkı gördünüz: Haber7 muhafazakar denen kesmin haberciliğini yapmaya çalıştığı için haberde bu haberi İÇKİ İÇMEYE giderken yaptı diye veriyor diğer site haberturk.com ise içki olayını başlıkta es geçiyor, burada haberturk tarafsız yayın yapıyor anlamını çıkarmayacağız burada birileri haberi işine geldiği gibi yorumluyor anlamını çıkaracağız
Örnek 2 :
bundan bir kaç sene önce Cumhuriyet gazetesi Keçisi çalınan imam haberini Keçi çalan imam olarak vermiştir, ki Cumhuriyet gazetesi sözde laikçi çevrelere hitap ettiği için her fırsatta dine çamur atma çabasına giriyor
Örnek 3 :
geçen yaz Vakit gazetesi Harp Okulu öğrencilerinin eğitim yaptığı kampı (sahilde bir yerde) "Harp okulu öğrencileri akdenizin en güzel yerinde tatil yapıyor" diye haber veriyor, burada da Vakit'in TSK'nın din politikasından rahatsız olmasından dolayı bir çamur atma girişimi
bu tip örnekler binlerce var şu an sadece bunlar aklıma geldi ve sizinle paylaşmak istedim, emin olun bu ülkedeki bir çok medya kuruluşu satılmış insanların elinde veya bazıları gerçekten kafaları fazla çalışmadığı için ne yaptığının farkında değil, bu tip haberler kimseye birşey kazandırmaz aksine halkımıza çok şey kaybettirir, bugün bu ülkede yaşayan bir insan olarak herkes üzerine düşen görevi, meşgul olduğu şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışırsa o insan hem vatanına karşı olan borcunu, Allah'a inanıyorsa da kulluk hakkını ödemiş olur
öğretmensen, öğrencileri iyi yetiştireceksin
babaysan, çocuğunu iyi yetiştireceksin
iş adamıysan, işçinin sigortasını yatıracaksın, vergini vereceksin
işçiysen, işini doğru yapacaksın
webmaster'san, spam yapmayacaksan
yoksa biz emin olun daha çok birbirimizi yeriz...
(biraz dağınık oldu ama umarım duygularımı ifade edebilmişimdir)
arkadaşlar buradaki herkes bu oyuna gelmiş gözüküyor ne oyunu derseniz açıklamaya çalışayım
öncelikle o haberi yapanlar uğur dündar vs. bunlar taşeron insanlardır, bu insanlar yani genellikle türk medyasında boy gösteren o çok değerli( ! ) gazetecilerin hepsi biryerlerin taşeronudur, sözde gazetecilik şerefli bir meslektir diye anlatılır ama emin olun gazetecilik şerefsiz bir meslektir,(ulusal gazetecilik ve büyük köşe yazarlarından bahsediyorum) bahsetmiş olduğunuz haberin altında yatan asıl olay önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçim süreci, akp iktidarı ve halk içinde birlik ve bütünlüğü engelemmektir, yoksa oradaki hastanın mağdur olması veya olmaması kimsenin umrunda değildir yani medyanın umrunda değildir ki zaten haberi ilk veren gazetenin başlığına bakarsanız bunu çok iyi anlarsınız TÜRBAN FACİASI
yani burada o devlet memurlarının türbanlı olup, olmamaları çok anlam ifade etmemeli (bunu türbanı savunmak adına söylemiyorum) fakat ne hikmetse gazete bunu direk olarak TÜRBAN kelimesini kullanarak veriyor, ki bugün burada biz bunu tartışıyoruz ve farkındamısınız bilmiyorum ama SANKİ TÜRBANI TARTIŞIYORUZ halbuki ortada mağdur olan bir hasta ve görevini ihmal eden bir devlet memuru var bu ülkede ne ihmaller sonucu ne insanlar ölüyor ama bunları bu kadar tartışmıyoruz sebep nedir??? ki tartışığımız için birbirimizin kalbini kırıyor ve birilerine kızdığımız için onlara kin besliyor veya onları bir şekilde karşı taraftan olarak görüyor ve aramıza bir nifak tohumunu sokmuş oluyoruz,(burada veya gerçek yaşamda) bakın size Türk medyasından bir kaç örnek vereyim
Örnek 1 :
mesela bugün İlhan Cavcav trafik kazası yapmış Haber7 bunu İÇMEYE GİDEN İlhan Cavcav trafik kazası yaptı diye veriyor
Haberturk ise İlhan Cavcav trafik kazası yaptı diye veriyor aradaki farkı gördünüz: Haber7 muhafazakar denen kesmin haberciliğini yapmaya çalıştığı için haberde bu haberi İÇKİ İÇMEYE giderken yaptı diye veriyor diğer site haberturk.com ise içki olayını başlıkta es geçiyor, burada haberturk tarafsız yayın yapıyor anlamını çıkarmayacağız burada birileri haberi işine geldiği gibi yorumluyor anlamını çıkaracağız
Örnek 2 :
bundan bir kaç sene önce Cumhuriyet gazetesi Keçisi çalınan imam haberini Keçi çalan imam olarak vermiştir, ki Cumhuriyet gazetesi sözde laikçi çevrelere hitap ettiği için her fırsatta dine çamur atma çabasına giriyor
Örnek 3 :
geçen yaz Vakit gazetesi Harp Okulu öğrencilerinin eğitim yaptığı kampı (sahilde bir yerde) "Harp okulu öğrencileri akdenizin en güzel yerinde tatil yapıyor" diye haber veriyor, burada da Vakit'in TSK'nın din politikasından rahatsız olmasından dolayı bir çamur atma girişimi
bu tip örnekler binlerce var şu an sadece bunlar aklıma geldi ve sizinle paylaşmak istedim, emin olun bu ülkedeki bir çok medya kuruluşu satılmış insanların elinde veya bazıları gerçekten kafaları fazla çalışmadığı için ne yaptığının farkında değil, bu tip haberler kimseye birşey kazandırmaz aksine halkımıza çok şey kaybettirir, bugün bu ülkede yaşayan bir insan olarak herkes üzerine düşen görevi, meşgul olduğu şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışırsa o insan hem vatanına karşı olan borcunu, Allah'a inanıyorsa da kulluk hakkını ödemiş olur
buna benzer bir durumu daha yeni yaşadım.
kıl dönmesi nedeniyle kuyruk sokumu ve kaba et denen bölgede büyükçe bi ameliyat geçirdim. 25 dikiş atılan bölgeye 2 günde 1 pansuman yapılması gerekiyordu.
2 hafta öncesi pansuman günü cumartesiye denk geldi ve ben sağlık ocağının yolunu tuttum. genelde sağlık memuru bi abimiz pansumanla ilgileniyordu olmadımı 112 ambulansta çalışan hemşireler bakıyordu. cumartesi olduğu için ortalıkta pek kimseler yoktu. bayan ve kapalı bi hemşire yardımcı olacağını ve pansuman odasına geçmemi söyledi. bende haliyle geçtim. bayan hemşire geldiğinde pansuman yapılacak yeri sordu. bende kaba etimin olduğu kısımda dedim. ve bayan pansuman yapamayacağını söyledi. bende pansuman yapabilecek birini çağırmasını söylediğimde şu an için kimsenin bir şey yapamayacağını, ve parasını vererek dışarıdan bir poliklinikten yararlanabileceğimi söyledi. duruma bozulmuştum yani ne demek dışarıda poliklinikte ücret ödeyerek işimi görebileceğim, ben bu devlete vergi ödeyen sigorta ödeyen bir çalışan olarak gidip tekrar para vericem. hadi ben verdim veremiyecek olan insanlar ne yapıcak. lafı gediğine oturtacaktım ki onun seviyesine düşmek istemedim. ameliyatlı bir yere yada vücuttaki bir bölgeye pansuman yapamayacak kişi hemşirelik vasfına çıkamaz. ama görülen o ki sağlık sektörüde baltalanmaya devam ediyor. tabi bende dönüp Devletin sağlık ocağından çıkıp ücretini ödeyerek bana baya uzakta kalan sağlık polikliniğine gidip pansuman yaptırdım.
pazartesi gününü bekleyip sağlık ilçe müdürlüğüne dilekçe ile müracat etmeyi düşündüm ama kimsenin ekmeğiyle oynuyamıyorsun işte. onlarda vicdan yok yani hasta ölmüş hastaymış o bölge mikrop kaparmış diye bir düşünce yok, ama malesef o tarz davranan bir insana ben vicdanen yaklaştım. şimdilerde keşke şikayetçi olsaydım diyorum. çünkü kimbilir daha nice insanlar o devlet kapısından bu tarz bir duruma maruz bırakılarak geri çevrilecek.
ve şunuda eklemek istiyorum o bayan haricinde bir çok bayan hemşire ameliyatlı bölgeye pansuman yaptı ama o hanfendi ne hikmetse mahrem bölgesi olduğu için tenezzül edemedi.
uğur dündar öledir böledir muhabbetlerinden ziyade yaşanılan olaylara bakarsak daha iyi olur. tamam bende müslümanlığın gereği hanımlarda başörtüsünü savunurum ama iş insan sağlığı ve insan hayatı konusuna geldiği vakit bu konularda dikkatli olmak gerekir.
neyse olan adamın hayalara olmuş geçmiş olsun Allah'a şükür popom yerinde duruyor.
Geçmiş olsun.
Hem sağlık nedenlerinden dolayı hem de sağlık ocağında sağlık hizmeti alamadığınız için
sizden bir de şu haber hakkında yorum alabilir miyim?
http://www.etikhaber.com/content/view/27058/77/
Acaba birileri elde etmek istediği şeyleri elde etmeye başladılar mı?
buna kısaca yuh derim, ama kişi olayı savcılığa intikal ettirmiş. gerçi ben yaşadığım olayda suç yada suçlu aramadığım için şikayet yada arbede yaratmadım. ama ailemde tesettürlü ve bu tarz bir davranışla karşılaşmış olsaydım sanırım bende gerekli yasal yollara müracat ederdim.
sağlık konusunda bence büyükler daha duyarlı olmalı. birileri türbanla uraşıyor birisi türbanla işlem yapmıyor, biri çıkıyor uygun-değilcu oluyor, öteki ameliyat görüntülerini yayınlıyor. nasıl iştir anlam veremiyorum. sanırım ülkede yokuşa doğru giden yada yokuş aşağı boşta seyreden bir merci haline geliyor sağlık olayı.
üzücü olaylar. keşke insanlar mesleklerine ve düşünce yapılarına sahip çıkıp insanlığa faideli bi şekilde davranabilseler.
şu cümle buram buram "olayın aslı o değil" kokmuyor mu?Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kan vermeye giden kadından başörtülü olduğu için hakaretlerde bulunarak kan almak istemeyen hemşire
ha zaten yazıyormuşKaynak: Milli gazete
AKP’DEN ADAY ADAYI
KONYA Numune Hastanesi Başhekiminin, Dr. Celal Tütüncü’nün genel seçimler öncesi AKP’den milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi.
ye kürküm ye...herkes konuşuyor :
Bayan doktor hayamı çekmedihttp://www.hurriyet.com.tr/gundem/5638344.asp?top=1
öncelikle o haberi yapanlar uğur dündar vs. bunlar taşeron insanlardır, bu insanlar yani genellikle türk medyasında boy gösteren o çok değerli(!) gazetecilerin hepsi biryerlerin taşeronudur, sözde gazetecilik şerefli bir meslektir diye anlatılır ama emin olun gazetecilik şerefsiz bir meslektir,(ulusal gazetecilik ve büyük köşe yazarlarından bahsediyorum) bahsetmiş olduğunuz haberin altında yatan asıl olay önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçim süreci, akp iktidarı ve halk içinde birlik ve bütünlüğü engelemmektir, yoksa oradaki hastanın mağdur olması veya olmaması kimsenin umrunda değildir yani medyanın umrunda değildir ki zaten haberi ilk veren gazetenin başlığına bakarsanız bunu çok iyi anlarsınız TÜRBAN FACİASI
Örnek 1 :
Örnek 2 :
Örnek 3 :