Yazmayacaktım ama üniversite öğrencisi olduğun için yazıyorum, öncelikle sende bir art niyet aramadığımı belirtmek istiyorum ama bak sevgili kardeşim.
Arkadaşlar olay sadece bir bez parçasından ibaret olsa haklısınız.Tesettürlü diye başlık atmak hata olur..
Ama maalesef günümüz Türkiye'sinde tesettürlüler de ikiye bölünmüş durumda..İçinde gerçekten inancı doğrultusunda başını örten insanlar da var bazı ideolojik grupların beynini yıkadığı ve aslında neden başını örttüğünü bilmeden başını örtenler de var.
Bizim itirazımız bunlara..Ben bir üniversite öğrencisiyim.Birçok başörtülü arkadaşım var.
Senin itirazın olan kişilere herkesin itirazı var ve bu durumu bu hale sokan yine senin birazda olsa savunmaya meğilli olduğun düşünce tarzın, yani başı örtülü / örtüsüz, türbanlı / türbansız diye ayrım yapan, insanların en temel özgürlüklerinden biri olan din olgusunu doğru düzgün yaşanmasına izin vermeyen zihniyettir. Sen kaç kişinin başı örtülü olduğu için yurt dışındaki okullarda okuduğunu biliyorsundur? Bunların bu ülkeye nasıl bir zarar verdiğini biliyormusun? Nasıl bir beyin göçüdür gidiyor farkediyormusun? Nasıl bir para akışının yurt dışına gittiğinin farkındamısın? Bu şekilde ayrımcılığı ortaya attıklarından beri çıkan olaylar, protestolar vs. için polisin, jandarmanın harcadığı milli değerlerin ne kadar olduğunu tahmin edebilirmisin? Okulların nasıl gereksiz bir şekilde yaptırımlar uyguladığının farkındamısın? Okul eğitim yuvasıdır, okul amacına ulaşmalı, orası asker ocağı değil, askere gidersin yolda yürürken kafanı yerde yürümeyi seviyorsundur ama asker ocağında mecburen kafan yukarda yürürsün... Senin amacın bellidir seni orada
ASKER gibi
ASKER yapmak için çeşitli yaptırımlara mağruz kalırsın, bu doğrudur. Ama bir eğitim yuvasında insanların din kadar özel bir konuda baskı altına alınması senin kanınca doğrumu? İslam dininde herhangi bir şekilde dışarıda saçların kapanmasını emrediyorsa o öyle olmalıdır ve insanlar istedikleri gibi dinlerini yaşayabilmelidir...
Ama hepsi sabah fakültenin kapısından girerken başörtülerini çıkarıyorlar.Devletin kanunlarına saygı duyuyorlar.Ve art niyetle işi adeta provakosyana döndüren ve her fırsatta eylem yapmaya kalkan başörtülülerden de nefret ediyorlar.
Bunların nedenini üsttede belirttiğim gibi ayrımcılığı çıkaran zihniyettir. Burası herkesin olduğu kadar onlarında vatanı ve kendi hak ve özgürlükleri var.
Benim böylelerine saygım sonsuz.Ama kimse kusura bakmasın,birileri kalkıp bu ülkedeki rejimi yıkmak isterse,ülkeyi ileri götüreceğine senelerce geriye götürürmek isterse,2000'li yıllarda hala elektriğin bile olmadığı insanların tamamen cahil olduğu dönemlerdeki gibi yaşamak isterse ben buna karşı çıkarım.
Sence kaç kişi isteyerek çıkartıyor onlara sordunmu bunu? Onların hiçbirisi bu işlemi kendi istedikleri için yapmıyor, zorunda oldukları için yapıyor bunu anlayabiliyormusun? Çünkü öyle yapmak zorundalar. Buda çok acı bir olaydır. 2000 li yıllarda insanlar cahil değildi, hatta yüzyıllardır bu topraklarda eğitimli insanlar bulunuyor, bir dön tarihine bak. Ancak bu rejimi yıkmaya kalkışanlar, terörizmin pençesinde olanlar, şiddet ve saçma sapan yöntemlere başvuranlar konusunda kimsenin olumlu görüş göstereceğini sanmıyorum. Bu vatan hepimizin ve hepimiz en az senin kadar seviyoruz, hepimiz gerekirse bu vatan uğrunda ölürüz.
Ve maalesef bunu planlayan kişiler tesettürü adeta bir bayrak gibi kullanıyorlar.
Bugün hala cüppeli denen şarlatanın peşinden giden insanların olduğu bir toplumda yaşıyoruz.Hala günah diye evine televizyon sokmayan insanlar var.Hala kadının bir tel saçı görünse cehennemde yanar diye düşünenler var.
Neyin günah neyin değil olduğunu tartışmak kadar saçma bir durum varmı? Din kul ile Allah arasındadır, kul ne biliyorsa onu yaşar bunada kimsenin ama kimsenin karışmaya hakkı yoktur.
Kayseri'de özel bir kız yurdu var.Fethullah Gülen cemaatine ait bir kız yurdu.Bir de Ali Boz Öğrenci Evi adı altında bir apartman var.Apartmandaki her daire 3'erli gruplar halinde öğrencilere kiralanmış.Kimi dairelerde kızlar kimilerinde erkekler kalıyor.
Kız yurdunda kayıt esnasında Ali Boz'un adı geçiyor.Ve yurt yöneticisi bayanın ağzından çıkan söz şu:"Benden duymuş olmayın ama Ali Boz hakkında iyi şeyler söylemiyorlar.Erkeklerle kızlar aynı kapıdan giriş yapıyormuş."
Ve bunu kıyamet alameti gibi söylüyor.Hala bu türde geri kafalıların bulunduğu bir toplumdayız.Ve tesettür bu geri kafalıların bayrağı durumunda şu anda.
Bu tip geri kafalılar yüzünden inancı doğrultusunda hiçbir art niyet taşımadan başını kapatan insanlar da zorluk çekiyor.Bu konuda haklısınız.Ama bazı durumlarda kurunun yanında yaşın da yanması gerekiyor.
Başını gerçekten inancı doğrultusunda örten ve günümüz kanunlarının/yasalarının gerektirdiği yerde saygıyla başını açan kardeşlerime,ablalarıma ve teyzelerime çok ama çok teşekkür ediyorum.
Bana göre onlar şu anda en büyük fedakarlığı yapıyorlar bu ülkenin geleceği için.Hepsine sonsuz teşekkürler..
İnsanların cahilce söylemleri, yada ticareti amaçları için bu tür yaklaşımlarda bulunmaları bizleri hiç ilgilendirmiyor, bizim için önemli olan haklar ve özgürlükler, bu ülkenin bu vatanın daha yaşanılası bir yer olması.
Bu gün başı örtülü diye üniversitelere alınmayan öğrencilerin sonlarıda bu şekilde cahilce yaklaşımlardır ki bununda nedeni başı açık / başı kapalı tartışmasını yürüten zihniyettir.
Hiçbirşey bilmiyorsa kişi açar tarih kitaplarını bakar, kurtuluş savaşına, o dönemdeki fotoğraflara bakar başı açık / başı kapalı demişmi Atamız başı kapalı diye ben ölmeye gitmem demişmi o kadınlar?
Şimdi çıkıpta kimse burada vatanperverliği başı açıklık olarak tanımlamasın zira çok çok vatanperverler var etrafta...
Özellikle üzülüyorum çok görüyorum çok üzülüyorum gençlerimizin okumadan, öğrenmeden sadece birilerinin söylemleri arkasından fikirler edinmesine, koyun gibi güdülmekten bıkmadıkmı hala?
Her bireyin kendi fikri olmalı, fikrini özgürce söyleyebilmeli ve konuşmalı, bunun içinde okumalı, okumalı, okumalı...
Kolay gelsin