ne yani şimdi "mehmet" ve onun gibi "cumhuriyet" tarzı gazete okuyanlar , dindar değilmi.
ayrıca modlarada sesleniyorum , bu başlıkta bazıları, din adı altında bölücülük mü yapıyor , acaba.
merak ettimde.......
işte olay budur
insanların can damarına basıp, insanları birbirine düşman etme, kin besleme gibi kötü şeylere yitmek senin beni hiç alakası olmadığı halde
bölücükle suçlamandır, ama emin ol bana bölücü dediğin için sana herhangi bir şekilde kin besleme veya kızma gibi bir yanlışın içine düşmeyeceğim, çünkü bu ülkede senin gibi milyonlarca insan var, ben iyi niyetli olarak ve objektif bir şekilde, kimsenin kişilik haklarına zarar vermeden ve bu konudaki bilgime güvenerek duygularımı paylaşmak istedim eğer senin gibi yapsaydım burada bu başlıkta yazan bir çok kişiyi din düşmanı veya atatürk düşmanı olarak suçlayabilirdim ve suçlamamı da akıllıca cümleler kurarak gerçekten inandırıcı bir şekilde yazardım, ama bu ülkede yaşayan bir insan olarak kimsenin can damarına basmak veya o insanların inandığı değerler üzerinden yazı yazarak araya ihtilaflar sokmak istemedim, ki bunu asla ve asla yapmam ve yaşadığım müddetçe de yapmamaya çalışacağım, ki
mehmet isimli arkadaşın son yazısında yazdığı gibi
Bunlar halkı oyalayan ufak düşünceler, ben din ve kemalizm gibi tartışmalara bile girmem çünkü böyle tartışmalar yok, deniz aşırı yerlerde toplum mühendislerinin ürettiği, zamanındaki sağ-sol kavgası gibi "alın şunla meşgul olun" diye önümüze koyduğu yalandan birşey
bu tip şeyler her zaman birlik ve bütünlüğümüze zarar getiren şeylerdir, bunlar dün sağ-sol idi daha sonra alevi-sunni daha sonra laik-antilaik şeklinde kavram değişikliğine uğramış ülkeyi bölmek isteyen güçler tarafından bu ülkeye sokulmuş kötü şeylerdir, onun için bu tip kavramlardan yola çıkarak birilerin asılsız yere suçlamak
bu oyuna gelmektir onun için herkes kendi üzerine düşen görevi yapmalı herkes bildiği konuda konuşmalı, herkes bildiği işi yapmalı ve insanlara faydalı olmalı böyle kolayca işin içinden sen bölücüsün diyerek çıkmamalı
bu başlıkta yazdığım herhangi bir yazıdan sen şurada bölücülük yapmışsın diyip bunu ispatlayacak bir insan varsa, yani eğer ben böyle birşey yaptıysam bu foruma bir daha girmeyeceğim,
Mywedding ben nerede Cumhuriyet Gazetesi okuyanlar dindar değildir diye bir cümle kurdum bunu bana gösterebilirmisin ve de nerede din adına bölücülük yaptım izah edebilirmisin?