İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiyede webmaster olmak?

THR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Webmaster sayısı çok ama profesyönel sayısı az.

İşi çok iyi bilmeyenler olayı basit sanıp 300 ytl lik scipti 50 ytl ye yazabiliyor. Adamda bütçesine uygun olduğu için ona yaptırıyo. Sonra bi açık çıkcanca ver yansın ediyo

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
eh işte çok güzel açıklamışsın hem ona yaptırarak destekliyor sonra sorun yaşıyor bu sefer küfretmeye başlıyor. onun için ben forumlarda yazılan "script yaptırdım hata var ama adama ulaşamıyorum dolandırdı" tarzı mesajlara pek üzülesim gelmiyor.

Y

ysf

Misafir
Caesar' Alıntı:
bu konuya deyinmişken şunuda görüyoruz ki aslinda;

Bir çok webmaster forum sitesi incelendiğinde yazılım bölümlerinden (php,asp,veritabanları,cold fusion, jsp,java,vs..) çok google ile ilgili bölümler rabet görüyor. buda kısa yoldan köşeyi dönmeyi planlayan türk webmasterların izledikleri yolları kolayca gösteriyor.

Çok haklısınız ülkemizde değil Dünya 'da hiç bir ülkede bulunmayan projelerim var. Ben bunlara 1 ay önce başlamıştımki burada ringofon dan, adsense den, forex den, sponsorluklardan alinan paralari gordum ve su an projeler askida :) Bir portal yapiyorum rüya tabirleri, burclar, ask smsleri gibi icerigi olan pembe arka sayfali bir portal, kendimden utana utana..

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
yahu ben bile bir ara yapmayı düşündüm emin ol. herkes "şu kadar kazandım" "bu kadar kazandım" derken aklım karıştı ama sonra vazgeçtim. gerek olmadığını düşündüm. web sayfası hazırlamak sadece para kazanmak degildir. birazda eğlence olsun, mutluluk olsun. bir bir siteye girince yüzüm gülüyor ve oradan kolay kolay çıkamıyorsam ne mutlu o siteye ne mutlu o codere.

Y

ysf

Misafir
Burada görüyoruzki problemler ortak, peki bundan kurtulabilmenin bir yolunu bulabilecekmiyiz ? bir fikri bir düşüncesi olan varmı ?

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
ah ah türklerde bu para hırsı olduğu sürece bundan kurtulmak uzun zaman sürecek gibi görüyor ama imkansız degil olay proje yaratmakta ve ilgi toplamakta.

Y

ysf

Misafir
Bana kalirsa birilerinin bir yerlerden baslamasi gerekiyor. Korsan CD ler icin nasil zabitalar kol geziyorsa, yada vergi kaciranlar icin nasil "ALO MALİYE" hatti varsa, Türkiye 'nin geleceginin büyük bir bölümünü kaplayan bilişim için ülkemizin bir şeyler yapması gerekir. Tabi bir fiyat politikasi, yada ne bileyim bir denetleme kurulu olamayacaktir ama, en azindan resmi olmayan kişi/kurumlarin tasarım / yazilim gibi olaylara girmemesini saglamalidir.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
herşeyi yetkililerden beklemek mantıklı değil en önemlisi kullanıcıların akıllanması lazım.

Y

ysf

Misafir
Bu kullanicilari bilinclendirebilmek icin, kişilerin ne gibi bir çalışması olabilir ? yada karşımızda bilinçlendirilmek istenen kullanıcının "ucuz iş yapanları çekemedikleri için böyle bir girişimdeler" düşüncesini devlet desteği olmadan nasıl sağlayabiliriz ?

Türkiye 'de hosting hizmeti veren kaç kişi gerçekten vergi ödüyordur ? Sırf bunun önüne geçilse bile devlet bir miktar kazanç elde edecektir. Ve piyasadan çekilmek zorunda kalan 10larca insan oalcaktır.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bence olay hosting firmalarını da ilgilendiriyor ben mesela kendi sunucumdan bir kaç tanıdığa hosting açıyorum velakin en ufak bir spam sayfalarını gördüğümde yada illegal içerik gördüğümde direk hostingi kapatıyorum.

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu konuda o kadar çok yorum yazdımki birçok siteye :) birazda dinleme taraftarıyım.

Size sadece şunu söylebilirim emeğinizin altında işi yapmayın benle 1000 ytl işin 50-100 ytl nin pazarlığını yapıyorsa bir firma sahibi ben o işi yapmam :)

Fiyatlandırmayı zamana göre ayarlayın misal saat başı 5$ ,10$ gibi...

Çok şükür şu an iyi kazanıyorum. Ama yoruluyorumda günümün 5 te 3 ü bilgisayar başında geçiriyorum geri kalan kısımdada uyuyorum tabi :)

ismozalp

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Öncelikle herkese merhabalar 21 yaşındayım 9 yıldır internete giriyorum 5 sene evvel pekte profesyonel olmasada birçok web sitesi yaptım. amacım para kazanmak falanda değildi sadece bilgisayarda birşeyler yaptığımı insanlara gösterebilmek babama internette neler yapılabileceğini öğretmekti. daha sonra p233mmx im eskidi yeni yeni celeron433 ler pII ler PIII ler çıktı e tabi bende biraz geri kaldım.
önceden frontpage expressle yaptığım o güzel sayfaların artık hiç bir güzelliği kalmamış gibiydi soğudum bu işten soğudum ama nasıl soğudum? tabiki herşeyi bırakmadım yeni çıkan programları öğrenmeye çalıştım o zamanlar 56 k modemle dreamwiever ı indirip denemeler yaptım amacım para kazanmak falanda değildi. daha sonra internet cafeleye takılmaya başladım gidip hep cd half life NFS oynuyordum oyun hastasıydım.
cafede 7 numaralı pc de otururken birden aklıma bir oyun sitesi yapmak geldi ( bu fikride kız arkadaşımla konuşmuştum. bir site yapacağım gör bak nasıl olacak diye o da demiştiki hiç bi şey yapamazsın :D )indirdim dreamwiewer ı başladım siteyi çizmeye çizip çizip gmail e upload ettim her gün gelip 3-4 saat siteyi yapmaya başladım forumlara kayıt olmadan ziyaretçi olarak gezdim neler yapmam gerekli diye güzel bi alan adı buldum kendime :D daha sonra kız arkadaşımdan aldığım 30 ytl ile 100 mb alan 5 gb bw + alan adını aldım heheheh sakın gülmeyin. yayınladım sitemi günde 45 hit ile başladım yavaş yavaş yükseldim. Siteme giren 1 kişi bile beni çılgına çeviriyordu. sevinmezmi insan gelip cafeden günde 3-4 saat uğraşacaksın sitene bu kadar insan girecek.
Daha sonra gördüm baktım bu iş sanıldığı kadar kolay değilmiş reklam vermeden link almadan bu iş yapılmaz . e tabiki reklam vermek için ne gerekli para ! parayı nereden bulacaksın sponsorlardan ! kısa zamanda büyük bi yükselişe geçtim. para kazanınca sevinmeye başlıyor insan düşünün bakın neredeeeen nereye..
Günde 4-5 kişi ekliyor msn den tebrik etmek için siteniz güzel çok güzel olmuş diye 2-3 tanesi de 10-12 yaşlarında çocuk siteniz çok güzel olmuş deyince inanın bütün dünyalar benim oluyor. bu işi sadece para için yapmamak gerektiğine inanıyorum. ama bu iş gerçekten çok zor bu ülkede herkes birbirinin kuyusunu kazıyor alın terimle nasıl yükselirim diye değil başkasının üstüne basıpta nasıl yükselirim diye düşünüyor. googlede bir arama yapıyorum 1 sayfada en az 15 spam e yeter artık yaa hakeden hakettiği yere gelsin!!!

Gelelim para kazanma olayına.Kaçkişi sayfasından yüklü miktarda para kazanıyor? sayılı.... hakkımızı neden alamıyoruz? SPAM yapan yüzünden. mesela sayfanız ve içeriğinizle ilgili bir kelimede en üstte çıkmanız gereken yerde en sonda çıkıyorsunuz. buda ziyaretçi kaybı yani hit=reklam hitiniz ne kadar güzelse o kadar para alırsınız.yani emek hırsızları ne kadar az olursa o kadar gelir demektir. ben bunu bilirim bunu söylerim..

Bu yazıyı galyana gelipte yazdım. noktalama, cümle yapısı , virgül, paragraf hiçbirşeye dikkat edemedim sabredipte okuduysanız ne mutlu bana tekrar özür dilerim ...

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bir nevi hosting firması olabilir ama insanın içinde bitiyor olay cunku trde hosting firmaları yasaklasa adam spam sayfa yaratmak için yurt dışından hosting aliyor bkz: mp3 siteleri.

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Caesar' Alıntı:
bir nevi hosting firması olabilir ama insanın içinde bitiyor olay cunku trde hosting firmaları yasaklasa adam spam sayfa yaratmak için yurt dışından hosting aliyor bkz: mp3 siteleri.

Buna katılıyorum işte insanların zihniyetleri değişmeden yasaklamalar hiç bir fayda vermez.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yurt dışında spam a bu kadar tölerans yok. Hem yurt dışından alacak seviyedeki insan spam olaylarını falan aşmıştır :)

Zihniyet değişme olayına gelince 1 kişinin 2 kişinin zihniyetini değişmesini isteriz ama genel zihniyet nasıl değişecek ki ? :) Spam sayfalar bile abazalara yetmiyor. Benim bir arama sitemde en çok arananlara bakıyorum da 100 kelime içinde 80 i * içerik. Buna göre genelleme yaparsak %80 i sohbet, arkadaşlık, için %20 si bilinçli kullanıcı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
ana fikir sanirim "Eğitim şart" ilkesine dönüyor tekrardan:)

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
En büyük sorunu unutmuşum. Online ticaret yapamıyoruz. Bu pastayı sadece büyük şirketler yiyor. Bankalarda kişisel sanal pos vermiyor. Ceaser sen bill amacaya bi söylesene Türk webmaster'ının elinden tutsun. Gerçi bir kaç gün önce beraberdik ama aramız açık bu günlerde :p

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Konuyu dağıttık kusura bakma. Bu konu ile ilgili bir başlık açalım oda tartışmaya açık. Bill ile yani.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.