konuyu saptırma geri bas ben böyle yazıyorum senin uyarı yapmana gerek yok. burası türkçe sözlük değil.
Caner eskiden kalma bir kuyruk acısı mı var? Ben senin ne samimi olduğun bir müşterinim, ne de 10 yıllık arkadaşınım. Cevap yazarken kullandığın ifadelerde dikkatli ol o sebeple. Bu forum üzerinde istediğim konuda, kurallar dahilinde yazmaya hakkım olduğuna göre, anadilim, benliğim, kültürüm olan Türkçe'yi düzgün kullanman yönünde ikazda bulunmaya da hakkım var demektir. Türkçe'yi düzgün kullanman yönündeki ikazlarıma "geri bas" şeklinde saygısızca karşılık vererek, seviyeni belli etmiş oluyorsun.
Buranın Türkçe sözlük olmasına gerek yok. Sadece sözlüklerde mi Türkçe düzgün kullanılır? Ya da Türkçe, sadece sözlüklerde mi düzgün kullanılsın diye vardır? Türkçe, bizim anadilimizdir ve konuştuğumuz dildir. Derdimiz, dermanımızı, herşeyimizi karşı tarafa Türkçe'yi kullanarak anlatıyoruz biz. Sen ve senin zihniyetindekiler sebebiyle şu anda yozlaşmış bir Türkçe ile karşı karşıyayız. Kültürümüz, ciddi manada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. 2 kelimeyi bir araya getiremeyen, (noktalama işaretlerini geçiyorum) yazdığı cümlelerde cümle düşüklüğünden geçilemeyen yazıları görmekten bıktım, usandım. Bu zihniyetteki kişilerin yazılarını anlamak için en az 2-3 defa okumak zorunda mıyım ben? Ben sizi anlamak zorunda değilim, siz kendinizi doğru düzgün anlatmıyorsanız...
Neyse, daha fazla uzatmanın bir manası yok. Anadilin olan Türkçe'ye sahip çıkman için seni uyarıyorum, tüm olay bu. Sahip çıkarsın ya da çıkmazsın, bu senin bileceğin iş. Ancak, sahip çıkmıyorsan bile bana kalkıp da "geri bas" gibi seviyesizce bir ifade kullanamazsın!
Saygılarımla.