İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Üzücü bir durum forum.iyinet.com'da

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
1- imzalardaki nofollowu kaldırın diyorum bende bakın o zaman hem hit hemde konular nasıl artıyor. Gerçi bu seferde 100 mesajın 60-70 tanesi boşu boşuna yazılmış olacak ama %30 luk kaliteli içerik için değer bu sayede işi bilen kişilerde iyi makaleler yazarak kendi konularının sürekli aktif olmasına yada script yazan biri scriptini güncelleyerek konunun sürekli aktif olmasını sağlayabilir.

2- Şuan açılacak yenilikçi ve sağlam bir forum bütün iyi kullanıcıları bünyesine çekebilir. Artık bütün wm forumları eskidi ve kullanılmaz hale geldi (düşüncem). Şuana kadar açılanlan forumlar eski wm forumu anlayışını değiştirmediği için artık elit kullanıcı kitlesinin ilgisini çekemiyor.

3-aslında isim değiştirmek mantıklı bu kadar büyük bir webmaster forumunun toplist sitesinin subdomaini olmasını yadırgıyorum. Bu forumun düşüş sebebi elbetde değildir ama yeni bir hava gaz getireceğine eminim. Yinede yönetimin bileceği iştir. Ama asıl gerçek insanlar forumlardan sıkıldı. Küstürme ban haksızlık bunlar heryerde oluyor. Burasi Geniş bir Aile bir tatsızlık olsa bile karşı tarafın ön yargılı olmadığını bilmek lazim.

umarım anlamışsınızdır :) bu arada iki kişinin görüşünü ekledim ben daha önce yazdıkları konulardan.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Modlar biraz gerginmi ? Neden bu sert tavırlar anlayamıyorum açıkcası. Yapıcı öneriler sunmaya hgayret ediyoruz. Eğer öneri sunmamıza karşıysanız, kilitleyin kimse yazamaz.Ha kilitlemiyorsanızda lütfen biz size karşı ne kadar kibarsak, sizde o şekilde olun. Tek amacımız, sizin amacınızla aynı yere ulaşmak.Belki yönetimimiz ters, yada hoşunuza gitmedi ama sanırım biz sizi bu halle kabulleniyorsak, sizde kabullenmelisiniz.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Gerginlik yok gayet açık şekilde gözüme takılan eleştirileri listeledim. Toparlayalım sonuca varalım. Eğer benim listelediğim eleştirileri forumdaki arkadaşlar yapmadıysa ben bu konuyu yanlış okumuşum demektir.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
iyinet.com toplistte kullanılıyor.

Forum için direkt www.iyi.net neden kullanılmıyor? Hem jeneriklik ön plana çıkar, hem isim değişikliği olur.

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o domain senin elinde olsa sen wm forumuna bağlar mısın :)

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Forum da senin, toplist te senin. Yaptığın yatırım yine sana geri dönüyor.

Forumun toplistten özerkliği de ön plana çıkarılmış olur, belirginleştirilir.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Sunduğunuz eleştirileri liste haline getirelim, ne dersiniz? Bakalım neler sunmuş arkadaşlarımız.

Ben birkaç tanesini listeliyorum;
Sürekli F5 yapan moderatörler almak.
Forumun adını değiştirmek.
Forumun tüm moderatörlerini silip yeni moderatörler almak.
PHP bölümünde daha fazla destek vermek.
Şikayet edilen kişiyi (delil göstermeden) forumdan banlamak.
Iyinet(admin) i yönetimden almak.
Foruma reklam almamak.
Imzalardaki nofollow u kaldırmak.
Alt kategorileri azaltmak
1-Sürekli f5 ten bizim anladığımız farklı sizin ki farklı sanırım. Forumla ilgilenecek kadar vakti olan editörlerin alınması anlatılmak isteniyor.
2-İsim değiştirme fikrine herkes katılmıyor ancak bir öneridir. Forum sahibi değerlendirebilir.
3-Foruma ayıracak vakti olmayan modları, her zaman agresif yorumlar yapan, sürekli yanlış anlaşılan kişilerin silinerek yeni modların alınması mantıklıdır.
4-Sadece php değil, diğer bölümlere resimli dersler hazırlanabilir.
5-Son yarışmanın iptal edilmesi adminin karar alırken tüm yönetim ekibine danışmadığının göstergesidir. Bunun için kendisine ortak alması bireysel kızgınlıklarla hata yapmasını engeller.
6-Nofollow un kalkması backlink arayışında olan kişileri makale yazmaya teşvik edecektir.
7-Makale yazmaya teşvik edilmelidir.
8-Açılan konular içerisine konu sahibinin adsense kodları veya reklamları eklenebilir.
9-Bir daha ayın üyesi gibi yarışmalar yapılmamalı diğer üyeleri gücendirilmemelidir.
10-Gruplaşmaya müsade edilmemeli, mod lar kesinlikle akadaş kollamamalıdır.
11-Dolandırıcılar konusunda mahkemeye gidin burası forum demek yeterli değildir. Gerekirse mahkeme forumda kurulmalı dolandırıcılık olaylarına karışan kişiler forumdan kesinlikle uzaklaştırılmalıdır.
12- Forum için direkt www.iyi.net neden kullanılmıyor? Hem jeneriklik ön plana çıkar, hem isim değişikliği olur.(Gneral) [iyinet not: her onerinin yanina kim tarafindan yapildigini yazarsak daha iyi olur)

Gur.Kem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
10-Gruplaşmaya müsade edilmemeli, mod lar kesinlikle akadaş kollamamalıdır.
11-Dolandırıcılar konusunda mahkemeye gidin burası forum demek yeterli değildir. Gerekirse mahkeme forumda kurulmalı dolandırıcılık olaylarına karışan kişiler forumdan kesinlikle uzaklaştırılmalıdır.

Bir kafede biri vurulursa kafe sahibi, benim alakam yok kendi sorunları diyemez sanırım ?

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Forum da senin, toplist te senin. Yaptığın yatırım yine sana geri dönüyor.

Forumun toplistten özerkliği de ön plana çıkarılmış olur, belirginleştirilir.

anladığım kadarıyla iyinet iyi.net domainini hiçbir şekilde kullanmak istemiyor çünkü çok değerli. dikkat edersen ne toplist kodlarında ne de başka bir yerde iyi.net adresiyle alakalı birşey yok. iyi para verirlerse her an elden çıkarabilir o yüzden ne forumu ne de toplisti güzelim domaine bağlamak istemiyor gibime geliyor.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
mal mülk Onun, ne irade ederse artık :)

ama/ayrıca disconnect arkadaşımın önerisinden 8. madde ayrıca webmasterları teşvik edici ve kazanç paylaşımına yönelik.

Gur.Kem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
anladığım kadarıyla iyinet iyi.net domainini hiçbir şekilde kullanmak istemiyor çünkü çok değerli. dikkat edersen ne toplist kodlarında ne de başka bir yerde iyi.net adresiyle alakalı birşey yok. iyi para verirlerse her an elden çıkarabilir o yüzden ne forumu ne de toplisti güzelim domaine bağlamak istemiyor gibime geliyor.

Hem de neden riske atsınki .Google indexlenmesinde bi sorun olur felan. Gerek yok bence . Aslında şöyle de olabilir :

iyinet.com 'u , toplist.iyinet'e alıp , forumu iyinet.com'a almak. Daha mantıklı bence.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Portalvâri bir şey yani,

"Gerçek portal"e adım adım... :)

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Disconnect;

F5 den ne kasıt ettiğinizi biliyoruz ve bunun için forumdaki arkadaşlarımıza
report.gif
ikonunun ne işe yaradığını tekrar anlatmaya çalıştık.

Nofollow konusuna katılmıyorum. Bu aynı zamanda suistimalde edilebiliecek bir mesele. Link almak için yazılan gereksiz mesajlardan bıktığınızı söyleceğinize eminim.

Dolandırıcılar konusunda konu açan arkadaşlarımızın elle tutulur şeylerle gelmesi gerektiğini aksi halde elimizden birşey gelemeyeceğini onlara iyice anlatabilmiş olmamız gerekiyor. Yani ben çıkıp forumda senin beni dolandırdığını senin dolandırıcı olduğunu iddia edememeliyim. Bu sana haksızlık olur.

Makale yazımı için teşvik olayını zaten yaptık ancak çok fazla etkisi olmadı(IPOD verildi biliyorsunuz)

Gruplaşmaya izin verilmediğini düşünüyorum zaten. Böyle bir durum vardı ancak ortalığı karıştırdığını düşündüğümüz 2 kişi forumdan uzaklaştırıldıktan sonra bu tür olayları yaşamadık doğrusu, şikayette gelmedi. Ayrıca arkadaş kollayan moderatörde görmedim. Varsa bildirirseniz sevinirim.

Diğer yazdıklarının tamamına katılıyorum.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bir kafede biri vurulursa kafe sahibi, benim alakam yok kendi sorunları diyemez sanırım ?

Cok guzel bir konuya deginmissiniz.
Inanin bu konu aslinda cok onemli.
Bu konu hakkinda herkesin fikrini almak isterim.

Benim hali hazirdaki dusuncem su sekilde:
Vurulma ornegi biraz agir olmus ama diyelim ki 2 kisi kafede kavga etti ve huzuru bozdu. Kafe sahibi ne yapar, her ikisini de disariya atar. Kim hakliydi kim haksizdi konusuna gelince: Bu karari kafe sahibinden beklemek ona haksizlik yapmak olur. Kafe sahibine kafe yonetimi disinda birde KADI gorevi vermis oluruz.

Sizin dusunceleriniz nedir bu konuda?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
8-Açılan konular içerisine konu sahibinin adsense kodları veya reklamları eklenebilir.
Bunu yapan herhangi bir site var mi? Ve bunun google ile iliskilerimize herhangi bir zarar verme olasiligi var mi?

Gur.Kem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Cok guzel bir konuya deginmissiniz.
Inanin bu konu aslinda cok onemli.
Bu konu hakkinda herkesin fikrini almak isterim.

Benim hali hazirdaki dusuncem su sekilde:
Vurulma ornegi biraz agir olmus ama diyelim ki 2 kisi kafede kavga etti ve huzuru bozdu. Kafe sahibi ne yapar, her ikisini de disariya atar. Kim hakliydi kim haksizdi konusuna gelince: Bu karari kafe sahibinden beklemek ona haksizlik yapmak olur. Kafe sahibine kafe yonetimi disinda birde KADI gorevi vermis oluruz.

Sizin dusunceleriniz nedir bu konuda?

Katılıyorum . Ancak sonuçta , bir şekilde olay kesinliğe kavuşturulacak . Kafeyle aramızdaki fark , orda yönetici bir tane burda birden fazla . Eğer en üst kıdemli yönetici , yani siz , olay hakkında fazla bilginiz olmadığından çözemezseniz , mecburen arkadaşlarınızdan yardım almak zorunda olmayacakmısınız ?

Ama bizim şikayet ettiğimiz , burda olay bir şekilde çözülmek yerine , kapanıp gidiyor ...

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Katılıyorum . Ancak sonuçta , bir şekilde olay kesinliğe kavuşturulacak . Kafeyle aramızdaki fark , orda yönetici bir tane burda birden fazla . Eğer en üst kıdemli yönetici , yani siz , olay hakkında fazla bilginiz olmadığından çözemezseniz , mecburen arkadaşlarınızdan yardım almak zorunda olmayacakmısınız ?

Ama bizim şikayet ettiğimiz , burda olay bir şekilde çözülmek yerine , kapanıp gidiyor ...

Siz bize yol gosterin o zaman, nasil cozelim bu konulari. Gercek hakliyi ve gercek haksizi nasil belirleyebiliriz? Ben bugun foruma Gur.Kem beni dolandirdi diye yazsam (ki yapmam oyle bisey) size mi inanacaklar bana mi? Burda siz magdur olmayacakmisiniz?

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Eğer burada da suçlar işlenebiliyorsa, forumda özerk bir muhakeme kurulu oluşturmalı.

Tüm yaptırımlar, yapılacak bir kurallar listesine göre yapılmalı. Şöyle yaptıysa böyle yaptı gibi ve bunda şeffaflık esas olmalı.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Eğer burada da suçlar işlenebiliyorsa, forumda özerk bir muhakeme kurulu oluşturmalı.

Tüm yaptırımlar, yapılacak bir kurallar listesine göre yapılmalı. Şöyle yaptıysa böyle yaptı gibi ve bunda şeffaflık esas olmalı.

Mahkemeler delillere göre sonuçları belirliyor. Bizde zaten delil getirildiğinde duruma müdehale ediyoruz. Ancak ellerinde delil olmadan bu beni dolandırdı diyenlere müdehale etmediğimizi, edemediğimizi söylüyoruz. Sizden farklı düşünmüyoruz bizde.

Gur.Kem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Siz bize yol gosterin o zaman, nasil cozelim bu konulari. Gercek hakliyi ve gercek haksizi nasil belirleyebiliriz? Ben bugun foruma Gur.Kem beni dolandirdi diye yazsam (ki yapmam oyle bisey) size mi inanacaklar bana mi? Burda siz magdur olmayacakmisiniz?

Eğer ispat edemezseniz , foruma girişiniz yasaklanır . İspat ederseniz ben yasaklanırım .

Mesela : ##

Mesela : ##

Özellikle 1. verdiğim . O kişiye hertürlü kefil olabilirim . Ancak olayı araştırmak adına ne yapıldı ?

-

Şimdi siz benim hakkımda dolandırıcıdır diye konu açsanız ; Eğer ispat edemezseniz , foruma girişiniz yasaklanır . İspat ederseniz ben yasaklanırım .

Ama illaki birimizin cezalandırılması gerekir .

İşte burda ben bunu göremiyorum .

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5