İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Üzücü bir durum forum.iyinet.com'da

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
3,918
Reaction score
9
Konum
Bebek
Farkettiniz mi bilmiyorum ama artık sitede kimse kimseye yardım etmiyor bilgisi olan insan bile onlara çantada keklik olan sorulara cevap YAZMIYOR...

Yine bu insanların zoru ne sorularına geliyoruz.

Şimdi örneklerle gidelim
http://forum.iyinet.com/webmaster-genel-konular/
Yukardaki bağa tıklayın ve yanda cevapları 0 ama görüntüleme oranları 25 - 30 olan konulara bakın ben soruların cevaplarını bilsem durmayacağım cevaplayacağım ama malesef bilmiyorum...

Üstadlar ya da bilenler şöyle düşünüyor olabilir buraya yazan Google' da da arar bulur nitekim benim konularımdan birisi öyle oldu bende aradım buldum ingilizce makalelere girdim ama ya bilmeyenler...

Üstadlar ya da bilenler şöyle de düşünüyor olabilir banane kardeşim öğrensin bulsun araştırsın tamam o zaman ama forum.iyinet.com neden var ?

Ya da gözlerinden kaçıyor insanların :) bu komik olur çünkü o kadar eskisi kadar sirküle yok formumuzda..

Adam açıyor tr.gg uzantılı ya da blogspot.com uzantılı bir site sonra buraya kopyalıyor nasıl olmuş diye bir kaç kere uyardım insanları birşeyler yapmak istiyorsanız KENDİ CÜMLELERİN ile KENDİ ÖZGÜN BİLGİLERİNİZ ile biraz daha kasarak PARA İLE ALAN ADI ALIMI (15 YTL ya iki gün sigara içme) ile ilerleme çalışın diye..

Neyse sanırım yine bu konuya da taraf olan ya da karşı olanlar yazacaklar ve böyle kapanacak ama demek istediğim kapanmasın bilen insanlar başkalarına yardım etsin çözüm olsun....

Teşekkürler ederim hepinize...
 

alorak

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ekim 2005
Mesajlar
2,035
Reaction score
1
Konum
Ankara
Benim okul filan açıldı ilgimi çeken başlıklara bakabiliyorum :) Çünkü hele bayramdan sonra çok az gireceğim.. Ek olarak da şunu demek istiyorum bende birçok soru sordum forumda, önce google'da aratıp sonra foruma sormayı savunanlardanım. önce bir karşımızdakiler de çaba gösterip aramaya çalışsın ve sorunlarını uzun cümlelerle anlatsın o tip yazılar için araştırasım bile geliyor ek olarak.. Tabi kendi bilgi seviyemde...
 

biRtuRk

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Ekim 2007
Mesajlar
483
Reaction score
0
Konum
Kocaeli
Geçen msnden birisi ile link değişimi yapacaktım. Adam bana R10 daki nickimi sordu. Ben iyinet'te takılıyorum dedim. Adam bana ne desin :) Ben iyineti protesto ediyorum ve orada takılanlar ile link değişim yapmıyorum dedi. O an birden bozuldum şok oldum resmen.( ( Fişlenmişiz hesabı ) Sonra durumu toparlayarak, tabi siz bilirsiniz kiminle isterseniz onunla değişim yaparsınız dedim ve kapattık konuyu. Daha sonra kendisi geldi ( 3 veya 4 gun sonra ) kardeş link değişimi yapalım diye. Olur dedim tabi yapalım. Bu beni pr2 ( sandbox ) bir siteye ekledi. Bende gittim pr4 siteye ekledim arkadaşı. kendi kategorisinden verdim. Sonra dedi başka siten var mı ? dedim bende site çoook :) dedi o zaman site adreslerini ver ben sana nerelere ekleyecegini söyleyyim diyor. Dedim orada dur! Geçen Bana dedin ki iyinettekiler ile değişim yapmıyorum. Şimdi ne oldu ? Ya işte falanda fistanda.....

Çenem Düştü benimde bayramdan dolayı hoşgorun :D

Uzun lafın kısası sanırım bu kotu gidiş yarışma iptalinden sonra oldu ( yarışma ile alakam kesinlikle yok ) En azından ben öyle düşünüyorum.

Ama burada bu kadro varken bu düşüşün daha fazla devam etmeyeceği kaanatindeyim.
 

deviL

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2007
Mesajlar
731
Reaction score
2
Konum
Antalya
doğrudur, buradaki yardımlar bitince insanlar alternatif sitelere kaydı. Umarım en kısa zamanda toplanır iyinet forumları. Yoksa gidişat kötü.
 

cawbella

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
931
Reaction score
0
Aslında bir yandan da insanların forumdan sıkıldıklarını düşünüyorum. Birde Alternatif sitelerin artması forumdaki düşüşün bahanesi olabilir.
Birde Bilgi vermek için gelen insan sayisi çok azaldi.
Site satışı bölümünde günlerdir doğru düzgün satiş olmuyor.
Domain satış bölümü aynen öyle
Ne alıcı var ne satıcı. Bilgi veren adam alişveriş yaparken, böyle yardım konularınada ilgi gösteriyordu.
 

UnPoo

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
447
Reaction score
2
Konum
Dünya
Aslına bakarsanız bildiğimiz kadarı ile yardımcı oluyoruz. MSN adresimizi veriyoruz adamın sorununu gideriyoruz teşekkür ediyor ve bizde önemli değil diyoruz ama gelin bakınki msn listem ( sadece teki! ) yaklaşık 2500 civarında ve adam yardım ettiğimiz halde çok basit işleri bile araştırmıyor abi dosya yollayım illa şunu yap diyor.

Hatta bir olay daha diyim size. Adam Sitelerde webmasterim diye geziyor ve hatta benzerde bir nick kullanıyor geliyor adam resmen 3-5 günlük webmaster ların bile yapabileceği işi bize yaptırmaya kalkıyor. Daha bu en basit örnekleri. İki de bir renk kodları bile soranlar var yani.

Şimdi arkadaşlar sizlere soruyorum; Bu durumlara getirilen bizler suçlumuyuz yani. Bizde bu işlerden ekmek yiyoruz günlük 50 kişi yazıyor bana abi şu abi bu diye ben onların hepsine baksam eğer iş yapamam. Bu yüzden forumlarda da yardım için yazanlara inanın karşılık yazmaya korkar oldum. Yoksa neden yazmayalım benim 250 den fazla üyeliğim var veçeşitli isimlerde bir çok foruma üyeyim 1998 den beri de bu net aleminde bu işlerle haşır neşir durumdayım. Yabancı forumlarda da üyeliklerim var.

Site tanıtım meselesine gelirsek eğer arkadaşlar, kısaca söyleyim ki genelde yeni site açan bir kişiye çok berbat olmuş demek huyum değildir zaten genelde girer bakarım güzel olmuş hayırlı olsun Allah utandırmasın gibi şeyler derim. Haa gözüme çok batan bişiler olursa şuralara bkarsan daha iyi olur yazarım. Kötü bile olsa bunları yazarım ki karşıdakinin hevesi kaçmasın. Yalnız bir durum var ki forum sitelerinde bunlarla çok karşılaşıyoruz adam vbulletin forum kuruyor sitem nasıl olmuş diyor. Şimdi buna ne denirki. Herkesinde kendinin de bildiği forum sitesi. Hepsi aynı yani. Bir tema kursa kendi bişiler editlese onada yazılır birşeyler ama düz mantık forum sitesine siz ne yazarsını. Hayırlı olsundan başka.

Neyse arkadaşlar kafanızı şişirdim ve biliyorum bir çok kişi bu ne yazmış diyip okumayacak bile ama işte konu geldi içimi döktüm. Hakkınızı helal edin. İYİ BAYRAMLAR OLSUN.
 

Grafix

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
1,153
Reaction score
0
Konum
Bursa
insanlar paylaşana saygı göstermez ise sessizliği paylaşırsın.
 

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
194
Reaction score
0
şimdi adını vermeyeyim başka bir forumda php hakkında bir soruyu cevapladım, ve o konunun sonunda gelişen olaylar yüzünden forumdan ayrılmak zorunda kaldım. cevabım onlara ukalalık olarak gelmiş niyeyse, kısaca insana yardım ediyorsun peşine laf yiyosun.

yardım etmeyi severim ama yardım edildiğinin değerini anlayacaklar insanlar olması lazım karşımda öncelikle. burada daha yeniyim alışamadım henüz o yüzden biraz çekingen kalıyorum :D

artık kapandığı için yazmamda sakınca yoktur sanırım, turk-php forumları çok iyiydi bu açıdan, orada yol gösterince saygı görüyordun, ama orası programcılık forumu. ne yazıkki webmaster forumlarında aynı saygıyı şahsen üzülerek göremediğimi belirtmek isterim. burada herkes çok şey biliyor...
 

rosende

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ekim 2005
Mesajlar
479
Reaction score
2
iyinet aslında en kalıtelı sıte ama degerı bılınmedı ne yazıkkı...
 

videoupload

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Şubat 2008
Mesajlar
6
Reaction score
0
birçok webmaster sitesine giriyorum ama forum.iyinete girince nedense fazla duramıyorum sıkılıyorum biraz yönetim düşünmeli bence neden diye
 

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
PM PLEASE - PM ALAYIM - PM ATTIM (sanki atan tutan mesaj gelince göremiyor) / Link deYişimi devam ediyor - deYişime devam / EKLEDIM - EKLENDI gibi mesajlarımız varya bol bol ! ilgili konularda her sayfada en az 100 adet gönderi mevcut bu şekilde.

GEREKLİ YARARLI KONULARI açmaya okumaya oralara yararlı bişeyler yazmaya ne gerek var ! ? ...
 

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2007
Mesajlar
741
Reaction score
0
insanlarda birazda bencillik var paylaşmak istemiyor yardımcı olmuyor.
gecenlerde forumdan tanıdıgım bilgili olduguna inandıgım bi arkadaşa ona göre basit olduguna inandıgım bi şey sordum ama malesef en ufak bi yardım bile alamadım.
ama canı sağ olsun insan insana her zaman muhtaçtır bunu kimse unutmasın
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
65
Konum
Sakarya
birçok webmaster sitesine giriyorum ama forum.iyinete girince nedense fazla duramıyorum sıkılıyorum biraz yönetim düşünmeli bence neden diye

Bu mesaj gerçekten üzerinde durulması gereken bir konuya parmak basmış.
Öncelikle bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkürler.
Öneriniz üzerine biraz düşündüm ama aklıma bişey gelmedi.
Sizce neden sıkılıyoruz?
 

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2007
Mesajlar
741
Reaction score
0
anket oluşturulmasını tavsiye ederim.
forumda yapılabilecekler diye olabilir daha sağlıklı orjinal fikirler çıkar.
 

Eglence-Siteleri

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Şubat 2006
Mesajlar
762
Reaction score
0
SEO piyasasi cikti bilgi paylasimi azaldi.
Herkes veya elinde biraz fazla sayida site olan SEO'cu oldu. Link degisimine ayirdigi sitelerden link satiyor ya da SEO icin müsteri bulup bunlari kullanarak gecici is yapiyor.
Böyle olunca kimse paylasmak istemiyor bildigini.

Adsense gelirleri düstü millet iyi bir konu bulunca paylasmiyor cünkü kendi ac. Daha önce hepimiz gördük su kelimede su kadar aliyorum deyince herkesin nasil kelime kastigini ve piyasayi batirdigini.

Google link alim satim sikayet formu acti millet link paylasmaz oldu.

Türk sponsorlari ya cok az sayida (Hakkini vermek lazim yapanlar isini hakkiyla yapiyor) ya da para ödemeyen sponsorlarla dolu, millet akil soruyor kimse akil vermek istemiyor cünkü ekmeginden olmak istemiyor.

Bu forumda artik bilgi paylasimi öldü. Internette para kazanma basligina bakinca bux.to ilanlarindan gecilmiyor.

Yabanci sponsor tanitin insanlara yol gösterin herkes Türkce yapmak zorunda degil yabanci dilde birseyler yapmak isteyip dogru yolu bulamayan cok webmaster vardir ama onlar da paylasim olmayinca yerli veya yabanci baska forumlara kayiyor.

Bunlar benim gördüklerim.
 

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2005
Mesajlar
935
Reaction score
0
Konum
Berlin/Almanya
iyi geceler bu konuyu bi ara bende acmayi dusunuyordum allah razi olsun acana ustune durmasi gereken bisey nerde bisey yazsam cevap yok ama okuyan cok ya okuyan baska turlu cevap yazsa yada o an dusundugunu yazsa ne olurki sonucta belki farkli fikir söyler ama nerde hic cevap yok bilen zaten hic orali olmuyor olanlar. Nedense her konu link degisimi konusuna gidiyor galiba orasi burayi kötuledi diye bilirim. Uzerinde durmasi gereken bence iyinet yönetimi en azindan modlar okuduklarina özelikle önemli konularda bir mesaj yazarlarsa o konular devam edilir yardimci olunur tabiki biz uyelerde elimizden gerekeni bildigimizi yapmaliyiz msnde bir konu hakkinda yorum isteyenler inanin ilk tavsiye verdigim yer burasi zaten tanidigim yada takildigim baska yerde yoktur burdan bisey ögrenmissek karsiligida vermeliyiz veya ögrendigimizide baskalarina devam ögretmeliyiz. Saygilarimla
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
86
belkide artık kimsede eski heycan kalmamıştır...
 

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
1,775
Reaction score
0
Konum
Forumdan ayrıld
bence zamanında yapılmış olan yönetim hataları olayı bu yöne sürükledi.
örnegin :
mesnetsiz gelen kullanıcılar sürekli "aaa bak yeni site buldum tıklasana" yada daha ilk mesajında "olm sizin gibileri biyerimden çıkarırım ben baaak" veyahut "yahu iyiki eskisiniz sizi de gördük" mesajları birşeyler paylaşmak isteyenleri de çığrından çıkarmadımı sizce ?
zamanında Acemi ile Zıpkın arkadaşlarımızın SEO hakkındaki yazılarını okumak yada botların davranış şekillerini tartışmak büyük haz verirdi.
şimdi buxturup giden mesajlar yada "3 liraya link 5 liraya nofollov link" mesajları okumak mümkün. gerekli gereksiz bir ton mesaj kalabalığı arasında birilerinin yazdığı gerçek mesajları bulmak inanılmaz halde zorlaştı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst