Tekıl hıt olarak bılmıyorum ancak alexa nın rank sıstemının alt yapısı değişti geçtiğimiz aylarda, alexa düşüşü bunun ıle alakalıdır, Bunun dışında webmaster forumlarına genel bakışım ;
- Artık geyik muhabbetleri çok fazla dönmekte, genel forum donuşumune ızın verılmemelı
- Artık çok fazla kullanıcı çok fazla sıte çok fazla soru çok fazla istek var,
- Nerde çokluk orda zorluk, bundan iki sene once bu sıtede sorulacak sorular sınırlıydı, çunku webmaster forumuydu alt yapısını taamlamış ınsanlardı, sorulan sorular teknık veya zor sorulardı, Zaman geçtıkde bu kavram değişti şimdi ben nasıl sıte yaparım gıbı sorular var, veya bu turevdekı basıt sorulara eskılerden kımse mesaj yazmıyor çunku kalıtsal olmuş bu, zor soruya profesyonel cevap ilkesı var eskılerde....
- Eskiler neden artık bılgısını paylaşmıyor sıtesıne reklam bıle almıyor forumlardan ? çunku başka bır konuda bırını haksız gosterdığınız zaman tatlı dılle dahı olsa sabaha kadar saldırı alıyorsunuz bunlar gerçekler eskılerden başına gelmeyen yoktur heralde ...
İyinete genel bakışım ;
- iyinet de malesef ticaret ölmüş durumda, Reklam alımı satışı, domaın satışları, lısans satışları hatta ve hatta server kıralama vb. gıbı bolumlerde hep arka planlarda ıyınet, bu tur forumlarda oncelık başka foruma kayıyor, çunku orda tıcaret çok fazla,
- iyinet ın en buyuk kan kaybı geçtığımız senelerde bır gun ansızın forumu yok olmasıydı, aylarca forum yerıne boş beyaz bır sayfa goruldu ne açıklama yapıldı ne bır cevap, butun uyelerını o zaman kaybettı ıyınet
- son 6 aydır iyinet yenıden bende vardım dıyor ama açıkcası bır kullanıcı olarak durum dahada vahımleşıyor gıbı gelıyor bana,
Orneğın ;
Şu yukarıdakı logo sanırım 8 ayda 12 kere değişti,
Seo yarışması yapıldı iptal edildi, saldırıda olsa başka bir şeyde olsa kararlılıkla arkasında durulmalıydı, bu tur bır ıptal guvenılmez forum ımajı işler,
Neler yapılmalı;
Logo ıcın bır logo yarışması olsun sağlam bır logo olsun
Üyelik kısıtlaması olsun, 50.000 uye yerıne 10.000 uye olsun tam olsun
Ana sayfadakı kullancı renklerı kargaşası kaldırılsın, onlıne lıstesınde onlarca renk var tek bır açıklama yok kım nedır hangı renk necıdır ben bılırım ahmet bılırı mısafır bılmez,
Forum alt kategorılendırılmesı tamamen yanlış ve ticareti kendı kendıne engeller vazıyette, Google Adsense ıle normal reklam verıp alacak kişinın yazdığı yer aynı alt kategorıde olmamalı, ben bıle hala bazen nerde olduğuna ıkı kere bakıyorum,
Biraz uzun oldu yazım,
Çok eskı bır uye olarak (diğer hesaplarımın şifrelerını kaybettım) yorumlarım bunlar,
Eğer bir revizyona gıdılecek zaman şimdidir çunku ıyınet forumları ılk kez bu kadar zor duruma gelıyor Bence.