%90 'nına katılmıyorum dediklerinin. Herşey herzaman para, şöhret değildir. Binlerce hatta onbinlerce insan istanbulda koşuya katılıyor neden?
Bazen insanlar başarılarını, bilgilerini belirli bir topluluk içinde deneyebilirler. 3 sitenin olduğu bir konuda google'da birinci olabilirsin ama 100 sitenin katıldığı bir yarışmada seo bilgin gerçekten önce çıkacaktır.
Boş adam dediğin kişilerden yarışma sonunda derece yapan arkadaşa çok büyük bir teklifi, bizzat işlerini yaptığım çok büyük bir firmanın yapacağını biliyordum. Herşey gözüktüğü gibi boş değildir herzaman. Bizim bahçedeki ağaç da çok gereksiz ve aptalca duruyor ama 2 tane kuşun yuvası var
Herşeyin para şöhret olmadıgını bende biliyorum ve bu amaçla katıldıkları için boş adam diyorum zaten.
Koşuyla, ağaçla, kuşla yuvayla alakası yok bunun. Adam 15 dakkalık koşu için zaman kaybetmez. Bir günlük eğlencedir onun için. Aylarca bunun için idman yapıyor, sabahları bal,süt, yumurta yiyorsa o adamda boş adamdır, ama asıl işi sporsa zaten bunları yapan biridir. Koşmakta ona zaman kaybı değildir. ...
Senin bahçedeki ağaçta yıllardır oradadır onun işi ağaç olmaktır. Kuşlar yuva yapsın diye ya da biri gelsin işesin diye belkide bilmiyorum ...
Ama seo yarışması 4-5 ay süren bir iştir. Cebinden para harcatan, seni uykusuz bırakan, çeşitli projeleri toplamanı sağlayan tamamen yeni bir oluşumdur. Ne bir eğlence ne de bir hobidir. Ancak bunu bir eğlence, bunu bir hobi gören, aylarım geçsin sorun değil ben eğleniyorum diyen biride benim gözümde boş adamdır, gereksiz adamdır. Bende 5 yıldır işverenim ve bu tarz uzun soluklu bir konuda, keskin kıstasları olmayan bir yarışmanın sonunda derecede yapsa ayada çıksa açıkçası ben iş teklifi değil açtığı konuya mesaj bile yazmam.
Ancak çeşitli projeleri olmuştur, kendine ait 3-4 sitesi vardır, aktif olarak çalışıyordur bir çok bitirdiği şirket işi vardır (10liraya tema yapan vb. kişileri saymıyorum) bunlar gözümde değerlidir. Çünkü zaten asıl işi budur adamın, zaman kaybedecek bir şey değildir.
Eniştesinden "wm işinde çok para var lan" gibisinden sözlere inanarak bu işe girmiş, hiç bir üretkenliği olmayan adamlar benim kastettiğim. Yoksa işi bu olan insan zevkte alır bunu eğlencede görebilir.