İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Webmaster forumları nereye koşuyor?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
%90 'nına katılmıyorum dediklerinin. Herşey herzaman para, şöhret değildir. Binlerce hatta onbinlerce insan istanbulda koşuya katılıyor neden?

Bazen insanlar başarılarını, bilgilerini belirli bir topluluk içinde deneyebilirler. 3 sitenin olduğu bir konuda google'da birinci olabilirsin ama 100 sitenin katıldığı bir yarışmada seo bilgin gerçekten önce çıkacaktır.

Boş adam dediğin kişilerden yarışma sonunda derece yapan arkadaşa çok büyük bir teklifi, bizzat işlerini yaptığım çok büyük bir firmanın yapacağını biliyordum. Herşey gözüktüğü gibi boş değildir herzaman. Bizim bahçedeki ağaç da çok gereksiz ve aptalca duruyor ama 2 tane kuşun yuvası var ;)

Herşeyin para şöhret olmadıgını bende biliyorum ve bu amaçla katıldıkları için boş adam diyorum zaten.
Koşuyla, ağaçla, kuşla yuvayla alakası yok bunun. Adam 15 dakkalık koşu için zaman kaybetmez. Bir günlük eğlencedir onun için. Aylarca bunun için idman yapıyor, sabahları bal,süt, yumurta yiyorsa o adamda boş adamdır, ama asıl işi sporsa zaten bunları yapan biridir. Koşmakta ona zaman kaybı değildir. :)...
Senin bahçedeki ağaçta yıllardır oradadır onun işi ağaç olmaktır. Kuşlar yuva yapsın diye ya da biri gelsin işesin diye belkide bilmiyorum :)...
Ama seo yarışması 4-5 ay süren bir iştir. Cebinden para harcatan, seni uykusuz bırakan, çeşitli projeleri toplamanı sağlayan tamamen yeni bir oluşumdur. Ne bir eğlence ne de bir hobidir. Ancak bunu bir eğlence, bunu bir hobi gören, aylarım geçsin sorun değil ben eğleniyorum diyen biride benim gözümde boş adamdır, gereksiz adamdır. Bende 5 yıldır işverenim ve bu tarz uzun soluklu bir konuda, keskin kıstasları olmayan bir yarışmanın sonunda derecede yapsa ayada çıksa açıkçası ben iş teklifi değil açtığı konuya mesaj bile yazmam.
Ancak çeşitli projeleri olmuştur, kendine ait 3-4 sitesi vardır, aktif olarak çalışıyordur bir çok bitirdiği şirket işi vardır (10liraya tema yapan vb. kişileri saymıyorum) bunlar gözümde değerlidir. Çünkü zaten asıl işi budur adamın, zaman kaybedecek bir şey değildir.
Eniştesinden "wm işinde çok para var lan" gibisinden sözlere inanarak bu işe girmiş, hiç bir üretkenliği olmayan adamlar benim kastettiğim. Yoksa işi bu olan insan zevkte alır bunu eğlencede görebilir.
 

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2006
Mesajlar
784
Reaction score
0
venom seni severim ama yazdıkların ağır olmamışmı bu çocuklara biraz ?
 

jackal

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Ocak 2006
Mesajlar
1,899
Reaction score
1
Burası benim forumum olsa kesinlikle aşağıdakileri yapardım;

  1. Davetiyeli üyeliği aktif ederdim
  2. Forum kategorizasyonu çok bozuk, hatta unutulan yada abuk sabuk yerlere entegre edilen alt konular var. Bunların hepsine çekidüzen verirdim
  3. Kesinlikle yarışma yapmazdım. Heleki wm forumunda fotoğraf yarışmasını hiç yapmazdım. kim anlıyorki fotoğraftan, buradakilerin işimi bu?
  4. Saçma sapan eklenen haberleri ve tarihte ne oldu geyiğini kaldırırdım
  5. Ticaret bölümüne sıkı kurallar koyar gerekirse eklenti yazdırırdım
  6. Hosting, vps vs. satışı için satış yapanlara ttnet belgesi zorunluluğu getirirdim.
  7. Paypal satışı hakkında her konu altına güvenlik bildirimi eklerdim (ileride herkesin başına iş açacak bu konu çünkü)
  8. Forum formatından uzak bir portal havasında ayrı bölüm yapar çeşitli makaleleri buraya toplardım
  9. Server kurulumu, ayarları, güvenlik vs için çeşitli video dersler yaptırırdım.
  10. Forumdaki saygınlığı sağladığım vakit adam gibi hizmet veren hosting firmalarının advertise habelerini yapardım
  11. Link değişimi, adsense muhabbetleri vs iyi hit getiriyor ok. ama bunların yanında ciddi wm konularına girerdim. Script kütüphaneleri oluşturur bunları kategorize ederdim.

http://forum.iyinet.com/735571-post84.html

bende burda sıralamıştım bazı şeylerı,
olaya şoyle bakmak lazım eskıden sektorede tektı, ancak bugunku durumda çeşit çok fazla madem öyle diğerlerınden bır farkı olmalı, ılk açılan wm forumlarından bırı olarak fark yaratıldıysa şimdide farklı bır duzenle yakalamalı, bu forumun daha fazla uyeye ıhtıyacı yokkı !!! zaten ılk gunden berı uye olanalr şu anda bu pıyasaya yon veren ınsanlar, Piyasanın % 80 - 90 ı zaten buraya uye, zaten wm forumalrında bellı bır sureden sorna gelen uyeler bir döngüden ibaret, ya banlıdır tekar uye olur ya blog kurmuştur napeym der. herekse vereceksın 3 davetıye adam davetıyesını kullanırken bıle kımı çağırsam faydalı olur dıyecek 100 davetıyem var ısteyen hereksı davet ettıkden sonra farkı kalmaz bence..
 

mavikaplan

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
İdealar Dünyası
Sorunun cevabı çok basit.Webmaster forumlarında artık eskisi gibi kaliteli bilgi paylaşılmıyor.Herkes kendini düşünüyor.Bir başkası bir başkasına bilgiyi karşılıklı veriyor.Böyle oluncada insanın forumda bişeyler yazası gelmiyor.Olay bu kadar basit.
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
63
Konum
Sakarya
Burada iyinet'in diger forumlara gore yeri neresinden ziyade webmaster forumlarindaki genel dususu tartisiyoruz dikkatinizi cekerim.
 
X

Xman

Misafir
Webmaster forumlarındaki düşüşün en büyük nedeni bu ortamlara takılanların seviyelerinin düşmesidir seviye düşüklüğüde yaşla orantılıdır kanımca 14-15 yaşındaki insanlardan bir yetişkin gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Örneğin 2 gün önce açılan bir webmaster forumu var eleştirmek için değil konumuz olduğundan yazıyorum, bir webmaster forumunda barınamayıp banlanan ve istediği yetkili ünvanını alamayanların toplanıp admincilik yada üye banlamacılık oynayacakları bir forum kurmuşlar, şimdi bunun adı webmaster forumu olsa ne olmasa ne, bizim burada yapmamız gereken webmaster platformlarını tartışmadan önce webmaster kelimesinin tam karşılığını bulmak olacaktır.

Webmaster kimdir ve webmasterların paylaşım ortamları neleri içermelidir bunları tartışıp çözersek düşüşün nedenide ortaya çıkacaktır.
 

PhpMania

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
787
Reaction score
0
Seo yarışması yapılmasından daha önce, şartlar belirlenirken her hangi bir gerekçe belirtilse ya da belirtilmese dahi yarışma sonlandırılabilir gibi bir kural belirtilmiş olsaydı bu kritik bir konu olmazdı. aslında kritik olan şey yarışmanın durdurulması değil, yarışmada kullanılan hile yöntemidir.

Şu an bilinen seoculardan çogu zaten hile ile siteyi google bomb kapısına götüren yöntemler denediler, özellikle kendilerine ait olarak oradan buradan satın aldıkları yabancı domainlere linklist vs kurarak, ana sayfalarına yarışma linklerini koydular. bu yöntem kötüdür ve yarışma mukabili iyinete yarardan çok zarar verir. prli yabancı backlink kastığımızdan zaten tr de yüksek pagerank sitemiz yok!

Asıl olan zaten bu işi yapan seocular 7-8 kişiyi geçmiyor. Diğer wm forumlarındaki kişilerden katılanlarla birlikte hemen hemen aynı kişiler oldugu görülüyor.

aslında şunu bilmek lazım. Forum.iyinet tartışılabilir. Fakat öncesinde tartışılması gereken konu radminin dereceye girenlere vermediği laptoplardır.

Yarışma bitiminde sadece özür dilemiştir ve yarışmada laptop kazananlar 1 bardak soğuk su içtiler. myrize adlı yarışmacı ne yaptı bilmiyorum ama adı geçer bir üye bu konudan şikayet ediyordu bi ara.

Şu an kendi forumlarında iyineti tartışan ve iyineti savundugunda üyeleri 3-4 gün sürelerle banlanan bir başlık mevcut. Sorsanız laptop nerde diye ne derlerki acaba?
 

zahmaci

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2003
Mesajlar
549
Reaction score
0
Konum
Antalya
12 sayfadaki tüm yazılanları okudum... Ve yorumumu yazıyorum....

İyinet giderek forumtr gibi oluyor. Yeni kullanıcılar <h1> taglarıyla, kırmızı yeşil reklerle yazılar yazıyorlar.

Bir paylaşım yapıyorsunuz download sayısı 70 ken 3 tane teşşekür alıyorsunuz. Bedevacılığa alışmışız ne diyelim...

Script kategorsine gireyim de oğlanın mama parası çıksın diyorsunuz 50YTL ye 7 tane grabber istiyor vatandaş.. Hadi ordan diyorsunuz, ama sadece diyorsunuz. Sömürmeye alışmısız işte.

Birisi ağustos ayı adsense kazanları diye konu açıyor, bir diğeri kelime oyunu yapaıp "esas o temmuz parası olduğundan bııdı bıdı bıdı.... "diyor. Küfredesiniz geliyor, ama oğlan oradan sana bakıyor "Aman!" diyorsunuz susuyorsunuz...

Buradanda bir şey çıkmadı diyip, domain satış site satışa giriyorsunuz. Şu ana kadar 100 tane domain satmış bir vatandaş www.kahverengiayakabicekecegi.org gibilerinden bir domaini JENERİK diye satmaya kalkıyor. Ve biliyorsunuz ona bişey söylesen olay büyüyecek vs vs vs.. Ayrıca satış baltalamak istemiyorsunuz. Sonuçta bir BALTA o domaini JENERİK diye alacak. Ama okumayacak ki, aramayacak ki jenerik domain nedir diye ÇİVİYLE sabitlenmiş, hatta mıhlanmış yazıyı her ikiside...

Bir diğeri gelecek, "Nasıl link veririm?" diye soracak ama sen sıkılacaksın <a href......</a> yazmaya hatta kızacaksın. Eh be Allahın adamı diye.

Bir başkası diyecek, ASP mi PHP mi daha iyi diye :), Zıkkımın kökü diyeceksin....


Yani kalite nin düşüşü bizdemi, yeni gelenlerde mi yoksa iyinette mi ? onu sormamız lazım önce...

Ha yine diyeyim belki yararı olur "Davetiyesiz Üyelikler Kapatılsın", feysbuk da grup açacam yakında...


Sevgiler , Saygılar
 

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
1,845
Reaction score
0
İnternet üzerinde aldığımız hiçbirşeyde fatura kesilmiyor. Dolayısıyla hepimiz dolandırıcıyız

Ben dolandırıcı değilim.
lütfen dolandırıcılığı kendinize göre tarif edip sonra da bütün hepimiz dolandırıcıyız demeyin.

Hırsızlığı mahkemece tescil edilmişe dahi hırsız diyemesken siz tanımadığınız onca insanı içine alan hepimiz ifadesini kullanıyorsunuz

mesajıma cevap yazıp yazmadığınızla ilgilenmeyeceğim
ignore listime alıyorum sizi

Saygılarımla
 

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Ağustos 2005
Mesajlar
1,845
Reaction score
0
Webmaster sitelerindeki düşüş;

Düşüşü baz aldığınız grafik ziyaretçi grafiğiyse bunun içinde üye olmayanların da olması lazım. internette ziyaretçilerin sitelere kanalize edilmesi rolü biliyorsunuz ki büyük bir oranda arama motorlarına ait; ben daha da daraltıp googleye ait diyeceğim. Düşüş varsa googledan kanalize olmaması ihtimali vardır.

Vbultende var mı bilmiyorum; Üyelik + mesaj + üyelerin ziyaretleriyle forum istatistiği bence forum hakkında düşüş yada yükseliş yada aynı seviyede olması konusunda daha isabetli karar verilmesini sağlayabilir.

şimdi hit düşüşü bütün webmaster forumlarındaysa hitlerin yüksek olduğu zamanı da dikkate almak gerek. (hit diyorum grafiği hit olarak düşündüğümden)

Geçen yıl bu zamanlarla bu yılki bu zamanları kendi arasında kıyaslamak daha doğru olada bilir.

bir de şu soruyu sormak lazım; Hit kaybediyorsa (bütün webmaster forumları) bu hit nereye gidiyor. Sonuçta webmaster forumları diye kategorize ettiğinizde bu kategorize bir ihtiyacı gideriyorsa bu ihtiyaç ya başka yerde giderilmeli (webmaster forum olmayan bşaka yerlerde) yada bu ihtiyaç giderenlerin ihtiyaçları bitmiş olmalı. veyahut bu webmaster forumları diye kategorize ettiğinizin dışında webmaster forumu (/ları) var ve oralara kayma var.

Benimkisi cevaptan daha çok analiz için bakış kazandırma çabası

ama şu konuda takdir ediyorum
Bir problem görülüyor ve bu sorgulanıyor
Bu çok büyük bir özeleştiri + sorgulama
bence doğru yoldasınız
 

PhpMania

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
787
Reaction score
0
12 sayfadaki tüm yazılanları okudum... Ve yorumumu yazıyorum....

İyinet giderek forumtr gibi oluyor. Yeni kullanıcılar <h1> taglarıyla, kırmızı yeşil reklerle yazılar yazıyorlar.

Bir paylaşım yapıyorsunuz download sayısı 70 ken 3 tane teşşekür alıyorsunuz. Bedevacılığa alışmışız ne diyelim...

Script kategorsine gireyim de oğlanın mama parası çıksın diyorsunuz 50YTL ye 7 tane grabber istiyor vatandaş.. Hadi ordan diyorsunuz, ama sadece diyorsunuz. Sömürmeye alışmısız işte.

Birisi ağustos ayı adsense kazanları diye konu açıyor, bir diğeri kelime oyunu yapaıp "esas o temmuz parası olduğundan bııdı bıdı bıdı.... "diyor. Küfredesiniz geliyor, ama oğlan oradan sana bakıyor "Aman!" diyorsunuz susuyorsunuz...

Buradanda bir şey çıkmadı diyip, domain satış site satışa giriyorsunuz. Şu ana kadar 100 tane domain satmış bir vatandaş www.kahverengiayakabicekecegi.org gibilerinden bir domaini JENERİK diye satmaya kalkıyor. Ve biliyorsunuz ona bişey söylesen olay büyüyecek vs vs vs.. Ayrıca satış baltalamak istemiyorsunuz. Sonuçta bir BALTA o domaini JENERİK diye alacak. Ama okumayacak ki, aramayacak ki jenerik domain nedir diye ÇİVİYLE sabitlenmiş, hatta mıhlanmış yazıyı her ikiside...

Bir diğeri gelecek, "Nasıl link veririm?" diye soracak ama sen sıkılacaksın <a href......</a> yazmaya hatta kızacaksın. Eh be Allahın adamı diye.

Bir başkası diyecek, ASP mi PHP mi daha iyi diye :), Zıkkımın kökü diyeceksin....


Yani kalite nin düşüşü bizdemi, yeni gelenlerde mi yoksa iyinette mi ? onu sormamız lazım önce...

Ha yine diyeyim belki yararı olur "Davetiyesiz Üyelikler Kapatılsın", feysbuk da grup açacam yakında...


Sevgiler , Saygılar

adsense, asp, php ile yeni tanışan kişiler bu tür garip sorular sorabilir. tabi siz çok iyi biliyorsunuz ya, hakir görebilirsiniz. örnek verdiğiniz şeyler hiç de kızılabilicek küçük görülebilecek şeyler değil, özellikle asp ile php yi kıyaslayarak kodlamaya geçecek birine "Zıkkımın Kökü" diyemezsiniz. Kendiniz bir forum açarsınız orada yeni başlayan kullanıcılara saldırabilirsiniz. hani bu şekilde saldırınca ve başlıkları kapatınca hitiniz yükseliyorsa ona da bakabiliriz. :D

Aksi takdirde önünüze bakın ve tabağınızı temizleyin. Çünkü forumlar yeni başlayan kullanıcılar için çok önemli araçlardır. 2-3 şey fazla biliyorsunuz diye kimseye bu tür ifadede bulunamazsınız.

Düşünm tarzınızdan dolayı sizi ayıplıyorum. Polemik yaratacak mesajları bırakalım lütfen.
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
konu malesef webmaster forumlarının gidişatından çok iyinet forumlarının bir zamanlar bir şekilde kuyruğuna bastığı insanların isyan panosu olmuş.

kuyruk diyorum, kusura bakmayın. bu kadar laubali yazmayı sevmem ama tavırlar o kadar kalitesiz ki bundan başka yorum yapılamıyor.

iyinet'in böyle bir konu açması ile "düşene birde ben vuriyim" mantığı ile bugüne kadar iyinette sorun yaşamışlar içindekileri teker teker kusmuşlar hatta bazıları sırf bişeyler yazmak için üye olup içindekileri yazıp gitmişler, hakarete kadar gelebilmişler.

tebrik etmek lazım, bravo.

iyinet forumlarında bugüne kadar yanlış sayılabilecek tek hareket bana göre seo yarışmanın bu şekilde iptal edilmesiydi. fakat, yarışma iptal edildikten sonra iyinet'in yarışmacıların masraflarını ödemeye başlaması yıllardan beri gördüğümüz iyinet forumları anlayışının hala kaybolmadığının bana göre en büyük ispatı.

yapılan saldırılar yüzünden yarışma iptal edilmiş. emin olun ki saldırı var diye yarışma iptal etmek bir cesarettir. yarışmayı devam ettirmek değil. bir tane yarışmacı diskalifiye edilince alınan saldırıdan korkan bir yaklaşım, yarışmayı iptal edip onlarca yarışmacıyı karşısına almak istemez.

benim bugüne kadar gördüğüm iyinet dürüst ve adil olmaya çalışan biri. bunun ne kadar yapılabildiği kişiden kişiye değişir tabi ki, adalet göreceli bir kavramdır. bana adaletli gelen başkasına adaletli gelmeyebilir, başkasına adaletli gelende, benim için adaletli olmayabilir.

bence iyinet forumları hızlıca toparlanabilecek bir halde. bu konuda ki mesajların çoğunun art niyet içerdiğini düşünüyorum, moral bozmak ve heves kırmak amaçlı.

eski davetiyeli üyelik sisteminin aynısına geçişden başlayarak adım adım birkaç ayda iyinet eskisinden daha canlı bir hale getirilebilir.

6 yıldır iyinet forumlarındayım. bu süre zarfında başka hiçbir foruma kayıt olmadım. çünkü iyinet'in "seviye" gibi bir farkı vardı, abuk subuk, yaşının ergenliğine ulaşamamış veya henüz yaşı ergen olamamış kişiler yoktu. iyinet forumlarının en büyük kayıbı bu seviyeyi birazda olsa düşürmesi oldu. bana göre, bu seviyenin yeniden kazanılmasınında ilk yolu eski sisteme geçişten geçiyor.

daha sonra bölümlerde yeniden düzenlemelerin yapılması, kaliteli içerik sağlanabilmesi ve yapılan paylaşımlara örnek teşkil edebilmesiiçin reklam gelirlerinin bir kısımının yatırım amaçlı kullanılıp her ay düzenli olarak iyinet forumlarına özel web ile alakalı ders içeren makale ve videoların yaratılması bu reformu izleyebilir.

aslına bakarsanız yukarıda ki yazdıklarım tamamen konunun amacının dışında, webmaster forumlarının nereye gittiğini tartışıyorsak bir cümle yeterli açıklamak için onuda Angelo yazmış zaten.
 

Bumber

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Şubat 2008
Mesajlar
216
Reaction score
1
Konum
Istanbul
@Phpmania, php ile asp bu forumda kaç senedir karşılaştırılıyor,
neden orayı okumak yerine yeninden karşılaştırılıyor,
ne değiştiki 2004den bu yana asp ile php arasında :)
İşte o yüzden zıkkımın kökü demek bir haktır :)
 

zahmaci

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2003
Mesajlar
549
Reaction score
0
Konum
Antalya
adsense, asp, php ile yeni tanışan kişiler bu tür garip sorular sorabilir. tabi siz çok iyi biliyorsunuz ya, hakir görebilirsiniz. örnek verdiğiniz şeyler hiç de kızılabilicek küçük görülebilecek şeyler değil, özellikle asp ile php yi kıyaslayarak kodlamaya geçecek birine "Zıkkımın Kökü" diyemezsiniz. Kendiniz bir forum açarsınız orada yeni başlayan kullanıcılara saldırabilirsiniz. hani bu şekilde saldırınca ve başlıkları kapatınca hitiniz yükseliyorsa ona da bakabiliriz. :D

Aksi takdirde önünüze bakın ve tabağınızı temizleyin. Çünkü forumlar yeni başlayan kullanıcılar için çok önemli araçlardır. 2-3 şey fazla biliyorsunuz diye kimseye bu tür ifadede bulunamazsınız.

Düşünm tarzınızdan dolayı sizi ayıplıyorum. Polemik yaratacak mesajları bırakalım lütfen.

Polemik ? o kadar maddeden ayıklaya ayıklaya bir tek onu bulmussun, olabilir tabi....

Elbetteki ZIKKIMIN KÖKÜ diyeceğim, neden mi ? Lütfen bir arama yapın forumda, eğer eski mesajlar postlar silinmediyse kaç tane buldunuz cidden sayın tek tek.. Demek istediğim gerçekten bu işte. Daha arama yapmadan soru soruyoruz. Aranılsa aslında bulunacak. Programlama bölümündeki ıvır zıvır postlar temizlenecek ve SEN de BEN de aradığıma daha çabuk ulaşacağım..

Şimdi yalnış anlama ama benim üyelik tarihime bakarsan ilk üyelerden olduğumu görebilirsin. Ha bu bana hak mı veriyor elbette ki hayır sende bende eşitiz. Ama tek bir fark var. ben forumiyinetin seceresini çıkarabilirim. neredeydi, kalite nasıldı, şimdi nasıl oldu vs vs...

Ama bu forumda postlarımı okursan (ki öyle herşeye zırt ppırt mesaj atmam) kimseyi küçümsememişimdir... Bulamazsın öyle bir post...

@Phpmania, php ile asp bu forumda kaç senedir karşılaştırılıyor,
neden orayı okumak yerine yeninden karşılaştırılıyor,
ne değiştiki 2004den bu yana asp ile php arasında :)
İşte o yüzden zıkkımın kökü demek bir haktır :)

Aslında aynen bunu söylemek istemiştim, TŞK.
 

izmitli4141

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
0
Reaction score
0
artık sanki iyinet te eski iyinet kadar iyi değil.Eskiden iyinet link değişimine girdiğimde her sitemle ilgili kaliteli sitelerin link değişimi yaptığını görebiliyordum şu anda ise %85 i sohbet sitesi ve blogspot...
 

aLtaN_

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Haziran 2008
Mesajlar
50
Reaction score
0
hepsinde düşme varsa hepsinin ortak bi noktasından kaynaklanıo olmalı..

hepsi vbulletin bunların..yani forum tarzı çalışıo..
burda ya bölünme var ya da bir art niyet güdüo arama motorları..

bu ihtimallerin ikiside göz önünde bulundurulmalı.. sonuçta 5-10 webmaster kaybetmekle kaynaklanan bi durum değil bi koskaca site..

yeniler çoğalıo belli kategorilerde hit bölünüo üstüne bide forum tarzı klasik gelio..
örümcekler müdahalede eskisi gibi tolerans göstermio galiba..
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Genel olarak böylemidir bilemiyorum, ancak benim çevremdeki arkadaşlarım webden artık ekmek kalmadığı konusunda hemfikir. Programlamaya yönelmiş durumdalar. Acaba katılan var mı bu fikrime? :)
 

aLtaN_

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Haziran 2008
Mesajlar
50
Reaction score
0
Genel olarak böylemidir bilemiyorum, ancak benim çevremdeki arkadaşlarım webden artık ekmek kalmadığı konusunda hemfikir. Programlamaya yönelmiş durumdalar. Acaba katılan var mı bu fikrime?

web.den ekmek yiyorsa ve çok jenerik bi site sahibi değilse muhtemelen örümcekler beseler..
örümceklern devi gugılda algoritmada değişiklikler yaptı..
arkadaşlarından çok çok çoğaldı..
tabi arkadaşlarında arka sıralara düşüce kepenk indirdi.. : )

---

neyse hoca konu sapmasın ..
konu webmaster forumlarının yolları..
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
web.den ekmek yiyorsa ve çok jenerik bi site sahibi değilse muhtemelen örümcekler beseler..
örümceklern devi gugılda algoritmada değişiklikler yaptı..
arkadaşlarından çok çok çoğaldı..
tabi arkadaşlarında arka sıralara düşüce kepenk indirdi.. : )

---

neyse hoca konu sapmasın ..
konu webmaster forumlarının yolları..

Arkadaşlarım site yayını yapan kişiler değil ki.
Site yayını yapan kişilere script yazan kişiler.
Yani vazgeçmelerinin sebebi algoritma ve örümcekler :) değil..
Ayrıca konu sapmıyor, neden "webmaster" forumlarının düşüşüne farklı bir bakış açısı getirdim.
Örneğin 6 ayını 5000 $ için portal kodlamaya harcayacağına; ki bu parayı veren adamlarda bulunamıyor kolay kolay piyasada artık, aynı süre zarfında bir muhasebe programı yazıyor adam 10.000 $ alıyor. Bu adam niye webmaster forumlarında ziyan etsin kendisini? Gidiyor programlama sitelerinde takılıyor, müşteri arıyor veya bilgisinin üzerine yenilerini katıyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst