Öncelikle şunu söyleyeyim,bu mesaj ilk yazıldığından itibaren inanmadım sana kusura bakma.Fakat hiçbirşey söylemedim çünkü kendi günahım bana yeter kimsenin günahını almak istemem.
Ama kurguladığın senaryo gerçekçi değil.
Mesajlarında çelişki var.
Sorulan sorulara üstü kapalı cevap veriyorsun.
İstersen bunları tek tek ortaya dökmeyeyim.
emin ol geri çevirir! ya bende bundan korkuyodum! neyse kimseyi inandırmak zorunda değilim! ama vakıflar bildiğiniz gibi yardım etmiyo çoğu zaten tanıdığına yada torpil işi ben kendimden biliyorum bir devlet bursundan başka burs alamıyorum! neden millet torpil buluyo ve bu kuruluşlardan rahatlıkla burs alabiliyo! ben bu üniversiteye derece ile gedim ona rağmen alamıyorum! hem allah RIZASI demek dilencinin kavramı anlamına gelmiş devrimizde dinini yaşayan insanlar bunun manasını bilir! bende böle yardım isteyen kişilere yardım ettim! ama karşılığını öbür dünyadan bekledim! alıcağımada inanıyorum. Buarada Deniz feneri sence bu arkadaşımızla ilgilinir mi bence bir daha düşün!
bak ben dilenci falan değilim tamam mı! sokakta bir dilenci görsemde asla para vermem! benm burda gördüğüm muamele şaşırttı! yani ben kötü niyetli değilim! zaten araya düzgün bir uslum çıksaydı ben o kişiden korkardım gayet sade bir yardım talebi dolandırıcılık böle olur karşı tarafı inandırdın mı adı dolandırıcılık olur yani sen dolandırılmış olursun! ben allah rızasını her defasında gene kullanırım gene kullanırım eğer yardım eden biri olsaydın ben bunu allah rızası için yaptım eğer bu adam dolandırıcı ise bu para gene bana döner derdin! yada dersin ama burdan inanan biri olmadığın belli! neyse ben ardakşıma bir jest yapayım dedim sanırım olmayacak! ama ben elimden geleni gene yaparım! senin gibilerin yardımınada ihtiyacı yoktur sanırm! çünki burnundan getireceğin belli! her türlü belge istersin hangi liseyi bitirdin dilencilik için maliyeden belgen var mı! kimliğini göster senin yardıma ihtiyacı olduğunu nerden anlıcam falan filan! yani şu kadar şey yazdım doldum GERÇEKTEN İHTİYACI VAR! Ook gerçekten yani biraz anlayış ! yani yalan sölesemde bana yollayacağınız maddiyatla hesap numaramlamı neyse hemen bulursunuz bu kadarınada kafanız çalışıyodur! yani bi yapacağınız 10 yada 100 yada 200 ytl ile ben yabancı ülkeye kaçıcak değilim! BEN Bİ TALEPTE BULUNDUM KARŞILIĞI GELMİCEKSE ARTIK BU KONUYU KAPATABİLİRSİNİZ!
Deniz fenerine başvurdunuzmu dedik başvurduk yardım etmediler benim abim orada çalışıyor tınlamadı dedin.Peki dedim o zaman abinin adını-soyadını verki ilgilenelim.Gönderdinmi? Hayır.
Başka belgeler istendi yollladınmı? Hayır.
Peki bu forumda sözüne itibar edilir,güvenilir bilirmisin ki insanlar irdelemeden gönül rahatlığıyla bu adam söylüyorsa doğrudur diyebilsin? Hayır.
Ve sana birşey söylemek istiyorum.Kurduğun cümlelerden 13-14 yaşında toy bir delikanlı olduğunun anlaşılıyor.
Ömrünü bu işlerle harcama.Yolunu bu yollarla çizme.Onu bunu çarparak, elalemin 3 kuruş parasını yiyerek,tüyü bitmemiş yetimin hakkını sömürerek hiçbir yere varamazsın.
Ayrıca kimsenin dinini-imanını sorgulayamazsın.
Önerim tövbe edip bu yollardan dönmendir.
ALLAH sana hidayet versin.Hidayeti nasip değilse kahreylesin ki insanların duygularıyla oynayamayasın.