İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

YETER ARTIK SİNAN GUNAY !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

sinangunay

Misafir
cpa' Alıntı:
indexservers, benim mesajımdan önceki mesajı okuduysan eğer yazma hatasına ilk değinen kişinin Sinay Günay olduğunu görmüşsündür. Eğer görmediysen mesajları tekrar oku lütfen. Benim mesajımı alıntı yapıp da bu şekilde bir mesaj yazmana anlam veremedim.

Yanlış anlamayın sayın cpa :)
Benim sizinle herhangi bir zorum veya vs yok ama, Certified yabancı kelime iken neden expert'i TR diye seçip kullanalım ki? Kaldı ki eXpert 'te Türkçe değil.

Doğrusu, eksper 'dir. Ancak olay basit bir yazım hatasından ibaret değildir. Adam kendi "aldığı" sertifikanın açılımını bilmiyor :p

İyi çalışmalar

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Madem bu kadar detaya inildi bari şunu da belirtelim.Eksper diye Türkçe bir kelime yoktur.Zaten yazılışı her yönden Türkçe kurallarına aykırıdır.

Expert kelimesinin Türkçe anlamı Uzman,Bilir Kişi,Bir konuda uzman olan kişi demek.

cpa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sinangunay' Alıntı:
Yanlış anlamayın sayın cpa :)
Benim sizinle herhangi bir zorum veya vs yok ama, Certified yabancı kelime iken neden expert'i TR diye seçip kullanalım ki? Kaldı ki eXpert 'te Türkçe değil.

Doğrusu, eksper 'dir. Ancak olay basit bir yazım hatasından ibaret değildir. Adam kendi "aldığı" sertifikanın açılımını bilmiyor :p

İyi çalışmalar

Benim de sizinle herhangi bir zorum ya da problemim yok. Takıldığım nokta, mühendislik sıfatının bir kursla alınıp alınamaması. Türkiye'de bu yüzden bir yasa çıkarıldı. Mühendislik sıfatını 4 yıllık fakülteler dışında hiçbir kurum veremez diye. Bu yüzden de sertifika isimleri değiştirildi diye biliyorum. En azından Türkiye'de böyle. Yanlış biliyorsam düzeltin. Ben sadece bunu belirtmek için yazmıştım.

Size de iyi çalışmalar.

cpa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
"expert", "eksper" ya da "uzman" :) eksperin Türkçe bir kelime olup olmadığını bilemeyeceğim ama "expert" kelimesinin Türkçe'de "uzman" anlamına geldiğini biliyorum ve bu tartışmadan çekiliyorum :)

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Eksper diye bir kelime yok demedim.Var ama Türkçe değil.Türkçe'de anlamı olan her kelime Türkçe diye bir kural yok.İlkokuldan itibaren bunu gösterirler öğrencilere.

Büyük/Küçük Ünlü Uyumları,Yanyana İki Ünsüz Gelmemesi gibi kurallar vardır.

Mesela hepimizin çok sık kullandığı Fax kelimesi de Türkçe değildir.Türkçe'si Belgegeçer'dir.

Lütfen önce anlayalım sonra atıldığını iddia edelim.Sonra atan durumuna düşmeyelim..

S

sinangunay

Misafir
cpa' Alıntı:
"expert", "eksper" ya da "uzman" :) eksperin Türkçe bir kelime olup olmadığını bilemeyeceğim ama "expert" kelimesinin Türkçe'de "uzman" anlamına geldiğini biliyorum ve bu tartışmadan çekiliyorum :)

Evet tamamen haklısınız,
Expert = Uzman
Eksper = Eksper (Uzman)

R

*reyeskane-

Misafir
BiLHost' Alıntı:
Ben Eksper diye bir kelime yok demedim.Var ama Türkçe değil.Türkçe'de anlamı olan her kelime Türkçe diye bir kural yok.İlkokuldan itibaren bunu gösterirler öğrencilere.

Büyük/Küçük Ünlü Uyumları,Yanyana İki Ünsüz Gelmemesi gibi kurallar vardır.

Mesela hepimizin çok sık kullandığı Fax kelimesi de Türkçe değildir.Türkçe'si Belgegeçer'dir.

Lütfen önce anlayalım sonra atıldığını iddia edelim.Sonra atan durumuna düşmeyelim..

pff harbiden İLKOKUL muhabbeti.. yok ben öle dedim.. yok o şöyle..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5