Caesar,
Baştan beri okuyorum da, felaket saçmalamışsın. Ne yapmışsın sen ya.
Google tüm "türkiye" ve "turkey" kelimesi geçen arama sonuçlarının ilk sayfasını "kürdistan" ile ilgili bir site yaparsa o zaman görürüz google mi kaybediyor yoksa türkiye mi.
Yok ebesinin nikâhı yani. Felaket senaryo yazıyorsun sen. Ama oynamayı becerebilirmisin, bilmiyorum.
Ben sitenin engellenmesini, veya engellenmemesini savunmuyorum. Bana göre şöyle bir sıralama olmalıydı.
Dışişleri bakanlığı devreye girer, bu yunanlı yakalanır, yargılanır, cezası da verilirdi. Fakat ne yazıkki böyle olmadı. Tek bir seçenek kaldı, o da youtube'i engellemek. Ve engellendi.
Örnegin ben sadece yasakpara reklamlarından ayda 1000 YTL'e yakın gelir elde ediyordum. Fakat yasakpara siteleri yasaklandı, reklamlar geri çekildi. O hışımla, olmaz olsun böyle devlet demişliğim vardır. Fakat düşününce, devletin çokta haksız oldugunu söyleyemeyiz. Tabii ki, herkesin hür iradesi var. İsteyen oynar, isteyen oynamaz. Ama oynamak zararlı. Devletin elinden geliyorsa, bu zararı engeller. Ve engelledi.
Simdi youtube'den video alıp kullanan arkadaşlara gelince, bir yandan tabiiki emeğinize yazık oldu. (Gerçi youtube açılacaksa sorun yok.) Bir yandan da, youtube'a giden kullanıcı Türkiye'de kalmış olur.
Google / adsense vs youtube TR'den engellendi diye bir kısıtlama yapamaz. Bu konuda rahat olun. Yok adsense kullanamayız, yok arama motoru kullanamayız vs senaryoları oldukça boş senaryolar.