atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? böyle yaptırım mı olur nasıl çarpık bir zihniyettir anlamadım gitti, özgürlük istiyoruzz...
Youtube'un servis sağlayıcısına erişim olmadığına göre mecburen başka yaptırım almak zorundasın. İyinet'in serverı gibi değil Youtube'un serveri. Ve evet bu durumda hala beni nasıl yakalayacağın veya suçun önüne nasıl geçeceğin sorusu cevapsız kalmış oluyor. Birşeye iyi veya yanlış demek için alternatifin olması lazım. Tamam bloklanmasın ama ne yapalım? Youtube'un Türkiye umurunda değil dersen de çok büyük bir hata olur. Belki Amerika'dan sonraki en iyi müşteir Türkiye, nasıl önemli değil.
Ben görüşlere saygı duyarım, ama asıl amacı çıkarının peşine düşmek olup da, ortaya laf atan gereksiz savcı/kanun karalayan insanlara saygı duymam. Sanarsın herkes özgürlük savaşçısı. Benim X sitem kapalı olsa herkesin çok umurunda olurdu mesela.
atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? böyle yaptırım mı olur nasıl çarpık bir zihniyettir anlamadım gitti, özgürlük istiyoruzz...
bu ne saçma bir söylem ya da fikirdir yahu...çarpıklık dediğin şey senin çarpık düşüncelerin aslında.
Herkes İran olucaz bu gidişle diyip iğrenç birde gülüş ekliyor mesaj sonuna. Ancak hakarete maruz kalan kişi bugüne kadar İran olmamamız! için çabalayan, didinen bir şahsiyet olan Atatürk'tür. Bugün bizler youtube ile hiç tanışmamız olabilirdik, google aramalarımızın %70 i kısıtlı olabilirdi. Bunlar en basit örnekler. Ama siz kalkıp hangi akla hizmet atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? diyebiliyorsunuz ? Yaptığı güzel girişimleri Türk halkı keyifle yaşıyorsa ona yapılan usulsüz saldırılarda neden yanında olmuyor.
Ve gerçektende üzüldüm ki forumda bir çoğunluğun yapılan hakarete en ufak tepkisi yok. Herşey 3-4 dolar kazanma hırsından askıya alınmış. Helal olsun türk gençliğine ki o gençliği yaratan kişiye saygıda kusur ediyorlar.
Bizim millet böyle koca göbekli bir savcının elinde bir düğme olduğunu sanıyor. Üstüne youtube yazan. Ona bastın mı kapanıyor, tekrar bastın mı açılıyor. Videonun kaldırıldığı da vahiy yoluyla transfer edilince bloklanan site tekrar açılıyor.
Ya disconnect canım benim, videoları kim nereden bilebilir, demek ki youtube ile iletişimdeler, bunu anlamak zor mu bu kadarKaldırınca kaldırdık diyorlar ki geri kaldırılıyor, bir şekilde bir iletişim kanalı var daha önceden. Hani uyarının ve yasal notun gönderildiği aynı kanal.
Youtube'un servis sağlayıcısına erişim olmadığına göre mecburen başka yaptırım almak zorundasın. İyinet'in serverı gibi değil Youtube'un serveri. Ve evet bu durumda hala beni nasıl yakalayacağın veya suçun önüne nasıl geçeceğin sorusu cevapsız kalmış oluyor.
Ben diyorum ki senin söylediğin işlemler uygulandı, youtube'a girişim yapılmış kaldırması yönünde, kalkmamış. Sunucuları da evet kendisi sağlıyor. EV1'dan aldığını sanmıyorum ya da LT'den filan. Dolayısıyla mail atacak bir internet sağlayıcısı da yok ortada. Ha benim kızdığım daha kanunen ne gibi yollar denenip son çare olarak bu işlem yapılmış, bunlara hakim olmadan sanki suçu işleyen bizmişiz gibi ortalığın yangın yerine verilmesi. Bir otur, dinle, anla bu adamlar ne yapmış, ne için yapmış. Ama yok ne gerek var düşünmeye, tükür üstüne, barbarsınız siz, sansürcüsünüz, bize 2 gün klip izletmediniz alacağınız olsun, İran'dan beter ettiniz bizi.
Hukuki girişimse hukuki girişim işte, dava açıldı, sonuçta Youtube Türkiye'de tüzel bir kişi değil ki, celp mi yollayacağız adresine gel mahkemeye çık diye. Kaldırılması için girişimde bulunmak hukuki bir girişim zaten.
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.