İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Youtube’a girmeseniz ne olur ki ?

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? böyle yaptırım mı olur nasıl çarpık bir zihniyettir anlamadım gitti, özgürlük istiyoruzz...

artofevil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
28
atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? böyle yaptırım mı olur nasıl çarpık bir zihniyettir anlamadım gitti, özgürlük istiyoruzz...

asi bu arkadaş :)
nütük duymaya böyle özgürlük, eşitlik, hak, hukuk dendiğini kapatırlar burayıda.

Priapos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sansürcü zihniyetle yetişmiş insanların yönettiği bir toplumun bir parçası olarak , özgürlük istiyorum.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Forumca belli bir kafaya ulaşmışsınız ama bu kafaya ulaşabilmek için ne kullandığınızı anlamaya çalışıyorum bir kaç gündür. İlk başlarda Adsense olduğunu düşündüm, ama bu kadar video sitesi olan yoktur heralde. Öyle umuyorum işallah yoktur. Her ülkenin vatandaşı o ülkenin yasalarına uymak zorundadır. Bunca adam hiçbirşey bilmiyor, ömrü hayatınızı webe hapsetmiş sizler onlardan süper ileri zekalı bireylersiniz de doğruyu bir tek siz görüyorsunuz.

Yok öyle yapsalarmış, böyle yapsalarmış. Herkes kendi bildiği işte çalışır. Size hiç bir savcının gelip sitenin logosunu böyle yap dediği oldu mu? Onlarca uyarı verilmesine rağmen hiçbir işlem yapmayan bir web sitesini koskoca Türkiye Cumhuriyeti ile bir tutup görüşselerdi filan gibi hiper fikirler savundunuz, sonra suçlu yakalanmalıydı gibi zeka fışkıran şeylere girdiniz. Alın size suçluyu yakalayın.

Bütün Türk büyükleri birer maymundur. Evet suçluyu yakalayın. Ben Amerika Birleşik Devletleri'ndeyim. Var mı beni yakalayacak olan? Napacaksınız şimdi, iyinete şikayet edeceksiniz değil mi.. iyinet kaldırmasa ne olacak. İyinete baskı yapacaklar, iyinet yine kaldırmazsa ekonomik yaptırım uygulayacaksınız sitesini kapatacaksınız. Bu kadar basit birşeyi anlamak için fizik mühendisi olmanıza gerek yok. Evet bu kadar herşeye öneri getiren arkadaşlar nedir bunun çözümü?

Avrupa'da Amerika'da doğmuş 15 yaşında çocuklar gibi her iki lafınızdan biri özgürlük, hak hukuk olmuş. Bunları neyle enjekte ettiler bu ülkeye bilmiyorum ama bunların size anlattığı özgürlük öyle sabah kahvaltısında yenmiyor. Birinin özgürlüğü başka birisinin değerine dil uzattığı anda sona erer. Hem bunu batılı birine yapmayı deneyerek sonuçlarını çok yakından inceleyebilirsiniz. Bu kadar kendi devletini, kendi kanunları aşağılamaya hazır bir gençlik yetişmişken bizim düşmana ihtiyacımız yok. Ortaya çıkan herşeye, aman bu da yasaklandı, aman İran olduk korkuyoruz diye yaklaşmanızı da anlamak mümkün değil. Normal, kanunlar çerçevesinde yaşayan hiçbir vatandaşın hayatını etkileyecek bir yasak yok Türkiye'de.

Sigara/içki gösterilmesi yasaklanıyormuş, vay anam terbiyesiz ahlaksızlara bak, sigara gibi dünyanın en tatlı şeyinin özendirilmesini yasaklıyorlar. Bu kadar goygoyculuğa lüzum yok. Wordpress'de banlanmış zamanında, bu kadar kimsenin sesi çıkmadı. Para kazanıyorsunuz diye bu şekilde askerlik yapmanız çok aşırı derecede can sıkıcı. Ne oldu paracıklarınıza kavuştunuz işte üzülmeyin.

Bir de bu goygoyları devam ettirip sadece post sayısını arttırmaya kasan 1-2 kişi var aranızda. Onlar kendisini çok iyi biliyor.

PS: O yazdığım cümleye de, vay eşek herif sen nasıl Türkler'e böyle birşey yazarsın diyecek biri çıkarsa, yazmadan önce bir elini yüzünü yıkasın.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Bu işten para kazanan arkadaşlar açısından durumu yorumlayamam ama şahsım olarak konuşmak gerekirse, bunca zaman sahip olduğum hiç bir sitemden para kazanma amaçlı girişimler yapmadım, para kazanmadım ihtiyacımda yok, çünkü hobi olarak yapıyorum, bir de benim gibileri düşünün, yüksek miktarda youtube'da host ettiğim videolarımın tek gecede densiz bir adamın yaptığı terbiyesizlik yüzünden türkiye erişiminin kısıtlanması acayip derecede sinirlerimi bozdu.

Kalkıp okadar videoyu tekrardan başka servise yüklemeklemi uğraşayım yoksa ordan burdan duyulan haberlerle youtube kapandı ha şimdi açılacak, açıldı v.b. haberlerinimi takip edip zamanmı kaybedeyim bilmiyordum, inanın 1 haftadır bunlarla geçti zamanım.

Dileğim bunun gibi olaylar birdaha yaşanmaması ve insanların hem işi gücü hemde bu işi hobi olarak yapanların hevesi azalmasın, herşeyi kazanç üzerinede değerlendirmeyin.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bundan bahsetmem senin düştüğün duruma sevindiğimden değil, üzülürüm ben de. Ama daha önce bir sürü site kapatıldı. Ekşi sözlük bile kapatıldı. Kimse gelip bu kadar tantana yapmadı. Demek ki mesela hak, özgürlük, sansür ıvır zıvır değilmiş. Mesele çıkar meselesi.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Burada kanunların verdiği hükümü tartışıyoruz, kanunları tartışıyoruz, kararların hatalarını tartışıyoruz.Video sitem yok, olana da asla kızmam, kapandı diyede üzülmesine saygı duyarım.Youtube de klip izliyorum, müzik dinliyorum, kendi şiirlerimi, çektiğim görüntüleri saklıyorum.Bu benim hukuki hakkımdır.Bir video eklenmiş, kurallara aykırı olduğu söylenmiş, işlem yapılmadı diyede tüm türkiye den erişimi engellenmiş.Şunu azıcık mantıklı şekilde irdeleyin de bize neresinin doğru olduğunu söyleyin.Bu yapılarak youtube ye bir cezamı verilmeye çalışıyor ? ASLA.. Youtubeye türkler girse ne olur, girmese ne olur.Videonun dava açılıp, erişim engellenene kadardaki hiti 600 lerdeydi, eminim tüm dünya ' da manşet olduğumuzda milyonları bulmuştur.Tüm dünya ' da uluslar arası siyaset ve kanun vardır.Suç unsuru birşey varsa, bunu saptarsınız, dava açarsınız, karara bağlarsınız ve yaptırıma geçersiniz.
Bunun bir çok yolu var.Yayın yapan ülkenin mahkemelerine ulaşmak,Uluslararası kurumları kullanmak.Bunları yapmakta öle aylar sürmez.Nasıl ki bir mp3 sitesine erişim 1 saatte durdurulabiliyorsa, sağlam diplomasiyle buda aşılır.İşte burada eksiklik ortaya çıkıyor, bilişim yönündeki zafiyetimiz..

Bu ülkenin kaç savcısı, kaç hakimi youtube nin amacını bilmişki, onun hakkında insiyatif kullansın.Bahsi geçen videoda aşşağılanan kişi ATAMIZ, bugün bu foruma yazı yazmamıza imkan veren kişi.Saygımızdan şüpheniz yoktur herhalde sizinde.Her türk gibi, burada yanlış diyenler de eminim ki, en az sizin kadar ATASINA bağlıdır.Ama yasakçı zihniyette yapılan tek şey, olayın popülaritesini arttırmak, yine bize zarar vermektir.

Hatırlarsınız, özgürlük kavramı adı altında uluslararası mahkemeler, insan hakları mahkemesine defalarca verildik.Bugün 2 avukatın konuşması esnasında ya bizide verirlerse mahkemeye dediğimde, Allah Korusun, direkt hak mülkiyetine zarar var dediler.Düşünün bir türk gidiyor, bu yüzden bizi şikayet ediyor ve ülkemiz yargılanma sürecine giriyor.Hadi onuda geçelim, Youtube bir açık bulup bize karşı bir dava oluştursa ne dicez ?

Bu forumda, iran ' ın, arabistan ' ın yaptığı yasaklamaları kötülemedikmi ? Buda bir çeşit yasaktır.Bu forumdaki binlerce insanın o video dan, bu mahkeme sürecinden sonra haberi oldu.Tam bilmiyorum ama, mahkeme kararından da 3-5 gün önce eklenmiştir büyük ihtimalle.

Ben bu ülkenin vatandaşıyım, ama yasakcı bir ülke vatandış olmakta istemiyorum.Telif hakkı, yok hakaret, yok şu yok bu var diye, birşeyi engellemek çözüm değildir.Aksine reklamını yapmaktır.Düşünün, kimbilir kaç türk, israil için, amerika için aşşağılayıcı video yapmıştır ? Bence çoktur.Ama amerikanın youtubeyi yasakladığını, israilin yasakladığını duymadım. İşte bizim özendiğimiz özgürlük budur.

Angelo soruna gelincede, iyinet o mesajı kaldırmazsa forumu kapatmayacak bu hükümet.iyinet ' e gerekli yaptırımı yapacak.Bu yaptırımda yine o güvendiğimiz hukuktur.Belki o yazı burada 2 gün daha duracak ama, kanunlar o yazıyı kaldırtacak.Yinemi kalkmadı? kurallara uymadığı için servis sağlayıcısıyla temasa geçirilip yıldırılacak.Sayfasında mahkemece kapatıldı yazmayacak.hukuki olarak o yazının kaldırılması sağlancak.
Neyse kimsenin kimseye fikirlerini aşılama çabasına girmek istemiyorum.Herkes düşünce de özgürdür, saygı gösterelim yeter !

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Youtube'un servis sağlayıcısına erişim olmadığına göre mecburen başka yaptırım almak zorundasın. İyinet'in serverı gibi değil Youtube'un serveri. Ve evet bu durumda hala beni nasıl yakalayacağın veya suçun önüne nasıl geçeceğin sorusu cevapsız kalmış oluyor. Birşeye iyi veya yanlış demek için alternatifin olması lazım. Tamam bloklanmasın ama ne yapalım? Youtube'un Türkiye umurunda değil dersen de çok büyük bir hata olur. Belki Amerika'dan sonraki en iyi müşteir Türkiye, nasıl önemli değil.

Ben görüşlere saygı duyarım, ama asıl amacı çıkarının peşine düşmek olup da, ortaya laf atan gereksiz savcı/kanun karalayan insanlara saygı duymam. Sanarsın herkes özgürlük savaşçısı. Benim X sitem kapalı olsa herkesin çok umurunda olurdu mesela.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Youtube'un servis sağlayıcısına erişim olmadığına göre mecburen başka yaptırım almak zorundasın. İyinet'in serverı gibi değil Youtube'un serveri. Ve evet bu durumda hala beni nasıl yakalayacağın veya suçun önüne nasıl geçeceğin sorusu cevapsız kalmış oluyor. Birşeye iyi veya yanlış demek için alternatifin olması lazım. Tamam bloklanmasın ama ne yapalım? Youtube'un Türkiye umurunda değil dersen de çok büyük bir hata olur. Belki Amerika'dan sonraki en iyi müşteir Türkiye, nasıl önemli değil.

Ben görüşlere saygı duyarım, ama asıl amacı çıkarının peşine düşmek olup da, ortaya laf atan gereksiz savcı/kanun karalayan insanlara saygı duymam. Sanarsın herkes özgürlük savaşçısı. Benim X sitem kapalı olsa herkesin çok umurunda olurdu mesela.

Youtube mars damı bulunuyorki onun servis sağlayacısına ulaşamıyoruz ? Kendisimi sağlıyor ? Lisans hakkı var, yaptırımı uygulamak zorunda, bu daha iyi.Seni bulmaya gelincede, her gün onlarca heker, banka hortumcusu bulunuyor da, o videoyu yükleyenmi bulunamıyacak.Hak hukuk bizde 1 ise yurt dışında 1.000 Yeterki işlem yapılsın bulunuyor.İlk kapatmaya neden olan kişide bu şekilde zaten bulunmuştu.
Ben bir soru sorayım ? Birgün geldin iyinet kapalı.Benim yazdığım bir yazı yüzünden kapanmış.Sence bumu doğru ? Yoksa benim dediğim yöntemler çözüme gidip, bana ulaşılması yada öncelikle benim dediğim hak hukuk yöntemleriyle o yazının kaldırılmasımı doğru ?

Ayrıca, burada kimse savcılarıda kötülemedi.Yanlış yaptıysada bizim yanlışımızdır.. Ama doğruyu bulmak içinde yazmakta görevimizdir.Evet savcı girip okumaz ama en azından belki derim içimden.Zaten savcıya güvenimiz desteğimiz olmasaydı, bugün bunları yazmaktansa, o savcı hakkında şikayet dilekçesi yazmakla meşgul olurdum.

Youtube için türkiye değerli olsaydı zahmet ederler, bir türkiye departmanı kurarlardı.3. dünya ülkeleri için bile mevcut, bizim için değil, gereksiz potansiyeliz adamlar için.Arama kelimelerimiz, yüklediğimiz videolar belli.Benim korkum youtube nin türkiyeye banlaması..
Ayrıca bu youtube den milletin nasıl bir çıkarı var anlamadım ki.Video siteleriyse onlar neden sorun edioki 3-5 gün hit düşer sonra tekrar açılır :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ben diyorum ki senin söylediğin işlemler uygulandı, youtube'a girişim yapılmış kaldırması yönünde, kalkmamış. Sunucuları da evet kendisi sağlıyor. EV1'dan aldığını sanmıyorum ya da LT'den filan. Dolayısıyla mail atacak bir internet sağlayıcısı da yok ortada. Ha benim kızdığım daha kanunen ne gibi yollar denenip son çare olarak bu işlem yapılmış, bunlara hakim olmadan sanki suçu işleyen bizmişiz gibi ortalığın yangın yerine verilmesi. Bir otur, dinle, anla bu adamlar ne yapmış, ne için yapmış. Ama yok ne gerek var düşünmeye, tükür üstüne, barbarsınız siz, sansürcüsünüz, bize 2 gün klip izletmediniz alacağınız olsun, İran'dan beter ettiniz bizi.

Neyse açılmış diolar zaten, herkese hayırlı uğurlu olsun. Dizi upload edenlere sesleniyorum. Youtube kapandı diye işi askıya aldıydınız, geçen haftanın dizilerinin bir çoğu halen yüklenmedi! Sıkılıyoruz, dizileri bekliyoruz. Sizi göreve çağırıyorum.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56

bu ne saçma bir söylem ya da fikirdir yahu...çarpıklık dediğin şey senin çarpık düşüncelerin aslında.
Herkes İran olucaz bu gidişle diyip iğrenç birde gülüş ekliyor mesaj sonuna. Ancak hakarete maruz kalan kişi bugüne kadar İran olmamamız! için çabalayan, didinen bir şahsiyet olan Atatürk'tür. Bugün bizler youtube ile hiç tanışmamız olabilirdik, google aramalarımızın %70 i kısıtlı olabilirdi. Bunlar en basit örnekler. Ama siz kalkıp hangi akla hizmet atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? diyebiliyorsunuz ? Yaptığı güzel girişimleri Türk halkı keyifle yaşıyorsa ona yapılan usulsüz saldırılarda neden yanında olmuyor.
Ve gerçektende üzüldüm ki forumda bir çoğunluğun yapılan hakarete en ufak tepkisi yok. Herşey 3-4 dolar kazanma hırsından askıya alınmış. Helal olsun türk gençliğine ki o gençliği yaratan kişiye saygıda kusur ediyorlar.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
bu ne saçma bir söylem ya da fikirdir yahu...çarpıklık dediğin şey senin çarpık düşüncelerin aslında.
Herkes İran olucaz bu gidişle diyip iğrenç birde gülüş ekliyor mesaj sonuna. Ancak hakarete maruz kalan kişi bugüne kadar İran olmamamız! için çabalayan, didinen bir şahsiyet olan Atatürk'tür. Bugün bizler youtube ile hiç tanışmamız olabilirdik, google aramalarımızın %70 i kısıtlı olabilirdi. Bunlar en basit örnekler. Ama siz kalkıp hangi akla hizmet atatürke yapılan bir hakaretin bedelini neden türk milleti öder? diyebiliyorsunuz ? Yaptığı güzel girişimleri Türk halkı keyifle yaşıyorsa ona yapılan usulsüz saldırılarda neden yanında olmuyor.
Ve gerçektende üzüldüm ki forumda bir çoğunluğun yapılan hakarete en ufak tepkisi yok. Herşey 3-4 dolar kazanma hırsından askıya alınmış. Helal olsun türk gençliğine ki o gençliği yaratan kişiye saygıda kusur ediyorlar.

Hala para hala hırs v.s. diyorsunuz.Hadi kapadılar ne oldu ? ne geçti elimize ? şimdi amerikalı lamerin teki çıkacak, dur bir video ekleyimde türkiye yine erişimi kapasın diyecek.Kimsenin kapamaya itirazı yok.Suçluyu bulun diyoruz.Kapadık ta Atamıza sahipmi çıktık ? Vay be adamlar atasına ne kadar da bağlılarmı dediler? Daha öncede kapamışdık, ama yine kapadık demekki kapamak çözüm değilmiş.. Youutbeye mi göz dağımı verdik ? Yoo ilkinde de kapamıştık yine önüne geçemedik. Demekki bu yol yanlış.Ve sansürle atayı savunmakta hatadır.Onu içinde, ilkeleriyle yaşatcağını sen benden iyi biliyorsundur.Atatürk ün ambargoya karşı olduğunu her tarihi kitapta görebilirsin.Bizim tek isteğimiz hukuki mücadele.

O video için girişim bulunmadı Angelo.Sadece youtube ye sil dendi.Bunu basında yazdı zaten.Benim demek istediğim hukuki girişimdi.Ayrıca youtube o serverlerden yayın yapmak için lisans hakkı sahibi.Lisans hakkı sahibi olduğu içinde mahkeme kararlarına uymak zorunda, aksi takdirde lisansı alınır.Aslında seninle aynı görüşteyiz.Sende sonuna kadar zorladıklarını, çözüm bulamıyınca kapadıklarını söylüyorsun.Buna itirazım yokta...

KOCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ULUSLARARASI HAKKI OLAN BİR ŞEYİ BAŞARAMIYORSA, KANUNİ YOLLARLA, YAPABİLECEĞİNİ YAPAMIYORSA vay halimize..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Hukuki girişimse hukuki girişim işte, dava açıldı, sonuçta Youtube Türkiye'de tüzel bir kişi değil ki, celp mi yollayacağız adresine gel mahkemeye çık diye. Kaldırılması için girişimde bulunmak hukuki bir girişim zaten. Benim siteme DMCA Notice geliyordu, kaldırma istiyorsan, ertesi gün fişini çekerler. Kaldı ki bunlar Müyap gibi özerk kuruluş. Sana notice yollayan bir ülkenin Cumhuriyet Savcılığı. Bu demek ki onlara birşey ifade etmiyor, ha bloklayınca etmiş olacak ki kaldırıyorlar.

Sonuçta varılan noktayı kimse istemiyor, evet hepimiz aynı görüşteyiz. Ama buna yol açan biz değiliz, bizim milletimizin kendini suçlar/aşağılar hali de Youtube'un bloklanmasından daha rezil bir durum, kimse farkında değil.

Artık bu konuyu kapatalım, herkes farklı bir yerden bakıyor mevzuya. Didinmenin alemi yok, zaten erişim de açılmış. İyi seyirler.

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben de söyleyeyim bari düşüncelerimi...Youtube sonsuza dek kapansın umrumda değil ama bu Youtube işe yaramaz bir sitedir demek de değil.Ancak benim endişem site kapatılarak bu işin önüne geçilemez çünkü Türkiye düşmanı çok...Artık çoçuklar bile video yapıp siteye göndermeyi biliyor.E hal böyle olunca canı sıkılan erişimin kapatılması için video yollayabilir...Bu bugün Youtube oldu yarın Metacafe olur.

Bence yapılabiliecek en mantıklı şey YouTube ile daha iyi ilişkiler içine girilmesi.Yanii Google Türkiye temsilcileri hemen devreye sokulmalı ve ilgili video silinmeli...Bu bu kadar zor mu bir türlü anlayamadım.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Anlayamadığım nokta yasağın nasıl kalktığı.
Kapatma kararı veren mahkeme madem youtube ile ilişkiye geçmiyor, direkt blokluyor, peki videoların silindiğini kim nereden bilrek tekrar erişime açıyor?
Bu prosedürü bilen varmı?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bizim millet böyle koca göbekli bir savcının elinde bir düğme olduğunu sanıyor. Üstüne youtube yazan. Ona bastın mı kapanıyor, tekrar bastın mı açılıyor. Videonun kaldırıldığı da vahiy yoluyla transfer edilince bloklanan site tekrar açılıyor.

Ya disconnect canım benim, videoları kim nereden bilebilir, demek ki youtube ile iletişimdeler, bunu anlamak zor mu bu kadar :) Kaldırınca kaldırdık diyorlar ki geri kaldırılıyor, bir şekilde bir iletişim kanalı var daha önceden. Hani uyarının ve yasal notun gönderildiği aynı kanal.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İçimde artık youtube çıktı.
8 gün önce çıktı karar.
8 gündür, 8 koca gündür, 192 saattir bunu izlemek zorunda kaldım.

192 SAAT!!!

Artık kusacağım. BöÖöÖöÖöÖö demiş durumdayım ciddi anlamda.

8 gündür yediniz birbirinizi katlettiniz resmen o ona birşey dedi...

20 tane konu açıldı. Silindi. Silindi bir daha açıldı. Kapandı gene açıldı.

Yok Amerikadan youtube yok ordan youtube yok burdan youtube...

Ordan yorum, burdan ebesinin çeyiz sandığı derken yazılmayan birşey kalmadı yorum adı altında.

Yazık ki acıdım yorum yazanlara da.

Adamın cümlesine bakın:

demiş biri çıkmış. İsim vermeyeceğim.
Aklı sıra şuanda Türkiye'yi savunmuş ama zahmet edip saygıdandır diyerek ne Atatürk'ü büyük yazmış ne Türk Milleti'ni.

Keşke lagaluga ile yapacağınız saygıdan ziyade önce bunlara bir dikkat etseniz siz.

Biri çıkmış ne savcı bırakmış ne yargı...

Hakaret edilmeyen bir tane resmi kurum kalmamış. Her yere birileri birer taş atmış.

Beyenmiyorsan git hukuk oku savcı ol sonra sen yap elinden geleni desem mi diyorum.

Hadi diyorum girmeyeyim araya şimdi kavga çıkacak...

Ama artık KUSACAĞIM YANİ ciddi olarak KUSACAĞIM!

Hay lanet olsun youtubenize, hay kapatmaz olsalardıda ceneniz çalışmasaydı. Arkadaş açtılar adamlar, halen ceneniz durmadı...

Artık Allah aşkına, sevdiklerinizin aşkına yeter yani cidden yeter.

Eğer ben ki bu kadar soğukkanlı yapıda biriyken, cileden çıktıysam sessiz kalan diğerlerinin halini hayal edemiyorum.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
daha önceki tüm kapatmalarda yapılan bu kapatma işleminin mantıksız olduğunu düşünen biri olarak son günlerde fikirlerim gerçekten çok değişti. aslına bakarsanız mahkemelerimiz gayet doğru bir iş yapıyorlar.

youtube gibi dünyaya hizmet veren bir portal, güvenliğini ve denetleme mekanizmasını en üst seviyede tutmalıdır.

türkiyeden milyonlarca kişi giriyor ve bu milyonlarca kişiden kar ediyorlar. türkiye ve diğer ülkeler için belirli anahtar kelimeler kurulup (atatürk, pkk vb.) bu anahtar kelimeleri içeren videolar eklendiğinde denetliyicilere uyarı verecek (fakat gösterime girecek) denetliyicide tam zamanlı bir çalışan olarak, 5dk da bir uyarı veren videolara girip göz gezdirecek.

emin olun youtube'a günde 1000lerce atatürk, pkk vb. hassas konularla alakalı video eklenmiyor. bu bahsettiğim türkiye için denetleme mekanizasmasında 2 kişi çalışsa bunlar gibi bir sorun hiç yaşanmaz.

youtube daha öncede 1-2 günlüğüne kapanmıştı ama görünüyor ki bundan hiç ders alamamış. dediğim gibi bu kadar büyük ve önemli bir portal daha dikkatli ve titiz olmalı, doğru düzgün bir denetleme mekanizması olmalı.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bizim millet böyle koca göbekli bir savcının elinde bir düğme olduğunu sanıyor. Üstüne youtube yazan. Ona bastın mı kapanıyor, tekrar bastın mı açılıyor. Videonun kaldırıldığı da vahiy yoluyla transfer edilince bloklanan site tekrar açılıyor.

Ya disconnect canım benim, videoları kim nereden bilebilir, demek ki youtube ile iletişimdeler, bunu anlamak zor mu bu kadar :) Kaldırınca kaldırdık diyorlar ki geri kaldırılıyor, bir şekilde bir iletişim kanalı var daha önceden. Hani uyarının ve yasal notun gönderildiği aynı kanal.

Youtube'un servis sağlayıcısına erişim olmadığına göre mecburen başka yaptırım almak zorundasın. İyinet'in serverı gibi değil Youtube'un serveri. Ve evet bu durumda hala beni nasıl yakalayacağın veya suçun önüne nasıl geçeceğin sorusu cevapsız kalmış oluyor.
Ben diyorum ki senin söylediğin işlemler uygulandı, youtube'a girişim yapılmış kaldırması yönünde, kalkmamış. Sunucuları da evet kendisi sağlıyor. EV1'dan aldığını sanmıyorum ya da LT'den filan. Dolayısıyla mail atacak bir internet sağlayıcısı da yok ortada. Ha benim kızdığım daha kanunen ne gibi yollar denenip son çare olarak bu işlem yapılmış, bunlara hakim olmadan sanki suçu işleyen bizmişiz gibi ortalığın yangın yerine verilmesi. Bir otur, dinle, anla bu adamlar ne yapmış, ne için yapmış. Ama yok ne gerek var düşünmeye, tükür üstüne, barbarsınız siz, sansürcüsünüz, bize 2 gün klip izletmediniz alacağınız olsun, İran'dan beter ettiniz bizi.
Hukuki girişimse hukuki girişim işte, dava açıldı, sonuçta Youtube Türkiye'de tüzel bir kişi değil ki, celp mi yollayacağız adresine gel mahkemeye çık diye. Kaldırılması için girişimde bulunmak hukuki bir girişim zaten.

Benim anlayışım biraz kıttır kusura bakma. Herkes sizin kadar zeki değil.

Kendini zeki hissedip, sağa sola laf sokuşturma modası başladı ya hadi hayırlısı.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Angelo dediklerimizi hiç anlamamışsın.Ulusal girişim demek celp değildir kardeşim.Girişimi sadece celp olarakmı biliyorsun.Neyse fikir aşılamaya girdi, görüş belirtmekten de çıktı bu konu.Sen haklısın her zamanki gibi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.