Burada kanunların verdiği hükümü tartışıyoruz, kanunları tartışıyoruz, kararların hatalarını tartışıyoruz.Video sitem yok, olana da asla kızmam, kapandı diyede üzülmesine saygı duyarım.Youtube de klip izliyorum, müzik dinliyorum, kendi şiirlerimi, çektiğim görüntüleri saklıyorum.Bu benim hukuki hakkımdır.Bir video eklenmiş, kurallara aykırı olduğu söylenmiş, işlem yapılmadı diyede tüm türkiye den erişimi engellenmiş.Şunu azıcık mantıklı şekilde irdeleyin de bize neresinin doğru olduğunu söyleyin.Bu yapılarak youtube ye bir cezamı verilmeye çalışıyor ? ASLA.. Youtubeye türkler girse ne olur, girmese ne olur.Videonun dava açılıp, erişim engellenene kadardaki hiti 600 lerdeydi, eminim tüm dünya ' da manşet olduğumuzda milyonları bulmuştur.Tüm dünya ' da uluslar arası siyaset ve kanun vardır.Suç unsuru birşey varsa, bunu saptarsınız, dava açarsınız, karara bağlarsınız ve yaptırıma geçersiniz.
Bunun bir çok yolu var.Yayın yapan ülkenin mahkemelerine ulaşmak,Uluslararası kurumları kullanmak.Bunları yapmakta öle aylar sürmez.Nasıl ki bir mp3 sitesine erişim 1 saatte durdurulabiliyorsa, sağlam diplomasiyle buda aşılır.İşte burada eksiklik ortaya çıkıyor, bilişim yönündeki zafiyetimiz..
Bu ülkenin kaç savcısı, kaç hakimi youtube nin amacını bilmişki, onun hakkında insiyatif kullansın.Bahsi geçen videoda aşşağılanan kişi ATAMIZ, bugün bu foruma yazı yazmamıza imkan veren kişi.Saygımızdan şüpheniz yoktur herhalde sizinde.Her türk gibi, burada yanlış diyenler de eminim ki, en az sizin kadar ATASINA bağlıdır.Ama yasakçı zihniyette yapılan tek şey, olayın popülaritesini arttırmak, yine bize zarar vermektir.
Hatırlarsınız, özgürlük kavramı adı altında uluslararası mahkemeler, insan hakları mahkemesine defalarca verildik.Bugün 2 avukatın konuşması esnasında ya bizide verirlerse mahkemeye dediğimde, Allah Korusun, direkt hak mülkiyetine zarar var dediler.Düşünün bir türk gidiyor, bu yüzden bizi şikayet ediyor ve ülkemiz yargılanma sürecine giriyor.Hadi onuda geçelim, Youtube bir açık bulup bize karşı bir dava oluştursa ne dicez ?
Bu forumda, iran ' ın, arabistan ' ın yaptığı yasaklamaları kötülemedikmi ? Buda bir çeşit yasaktır.Bu forumdaki binlerce insanın o video dan, bu mahkeme sürecinden sonra haberi oldu.Tam bilmiyorum ama, mahkeme kararından da 3-5 gün önce eklenmiştir büyük ihtimalle.
Ben bu ülkenin vatandaşıyım, ama yasakcı bir ülke vatandış olmakta istemiyorum.Telif hakkı, yok hakaret, yok şu yok bu var diye, birşeyi engellemek çözüm değildir.Aksine reklamını yapmaktır.Düşünün, kimbilir kaç türk, israil için, amerika için aşşağılayıcı video yapmıştır ? Bence çoktur.Ama amerikanın youtubeyi yasakladığını, israilin yasakladığını duymadım. İşte bizim özendiğimiz özgürlük budur.
Angelo soruna gelincede, iyinet o mesajı kaldırmazsa forumu kapatmayacak bu hükümet.iyinet ' e gerekli yaptırımı yapacak.Bu yaptırımda yine o güvendiğimiz hukuktur.Belki o yazı burada 2 gün daha duracak ama, kanunlar o yazıyı kaldırtacak.Yinemi kalkmadı? kurallara uymadığı için servis sağlayıcısıyla temasa geçirilip yıldırılacak.Sayfasında mahkemece kapatıldı yazmayacak.hukuki olarak o yazının kaldırılması sağlancak.
Neyse kimsenin kimseye fikirlerini aşılama çabasına girmek istemiyorum.Herkes düşünce de özgürdür, saygı gösterelim yeter !