Herkes webmaster burada. İlk akla gelen web projesi olmasın iğrenç bir iş. Ki herkes bunu bilir. Bilmiyorum tasarım konusunda ne kadar bilgilisin ama şöyle anlatayım kısaca.
Öncelikle kendimi bildim bileli çalışıyorum. Çok iş yaptım. Aile şirketi, Yaz aylarında vs. Herneyse,
İkamet yerini bilmeyerek şöyle başlayayım.
2 milyara ve Bankadan kolayca alacağın 3-5 milyar a Küçük ama senin olan bir bilgisayarcı açabilirsin. (Format atıp, driver tanıtabilirsin heralde
)
Bilgisayarcıyı açıp 200-300 milyona matbaadan broşür bastırıp çevreye dağıtırsın. İşyerinin tanıtımı için. Günde 1 bilgisayara format atsan. 30 hadi sen 20 ye format at. Ayda 600 milyon para kazanırsın. Ekstra olarak sattığın parçalar vs. saymıyorum. İlk 2-3 ay zorlar seni hatta 6 ayda sürebilir. Sen bankadan aldığın krediyi burada kullanacaksın işte. 6 aylık kiranı, elektrik, su faturanı bu parayla ödeyeceksin. Kiran ufak biryer için 300-500 olur.
Yer seçiminle doğru orantılı olarak, zamanla müşterin artacak ve daha çok kazanacaksın. Ki bu da yeni atılımlar yapman için sermaye demek. İşveren olacaksın. Sonrada web projesi dediğin bölüme geçersin. Çoğumuzun sertifikası yoktur. Kazandığın para ile düzgün bir webtasarım kursuna gidip Sertifika alırsın. Ve sonra çevreni ve tüm şartlarını kullanarak web tasarım işi arayacaksın. Şirketlere söyleyeceksin, Kandıracaksın (iyi niyetli olarak tabi) Sonuçta internet yeni bir dünya ve müşteri kaynağı. Bunları anlatarak web tasarım yapacaksın. 10 sayfa bir site yapsan 40$ dan. 400$ para kazanırsın. Düzgün yaparsan eğer onun referansı ile 1 tane daha iş gelir öyle devam eder.
İşyerinden yönetebilirsin yine besturk.net ini
Heryere bilgisayarcı açılıyor ama işi düzgün yapan çok az. Eğer samimi olarak, Sadece müşteri memnuniyetini düşünerek biryer açar ve işletirsen çok para kazanırsın. Ama kazandığın parayı yine işte kullanacaksın.
Örneğin çoğu bilgisayarcıda vardır bu olay. Müşterilerine P4 bilgisayar topluyor. Müşteri bilgisayarcıya bakıyor P3 hatta P2 kullanıyor. Herneyse. Günlük 2-3 bilgisayar kurulumu na ulaşırsın ve ücretinde 30 YTL olur artık kalitenle beraber. O zaman daha büyük ve iyi bir işyerine geçersin. Geriside senin beceri ve iş tecrübene kalmış çok detaya girmeye gerek yok.
Kısmetse bu yaz sonunda hayata geçirmeyi düşündüğüm projelerimi paylaştım. Herşeyin hayırlısı tabi ama denemeden bilemezsiniz. 2 milyar Türkiye de iyi para aslında ama devamlılık getirmedikten sonra 5 kuruş değeri yok. Bankadan alacağın parayla birlikte 7-8 milyarın boşa gidecek belki ama denemiş olacaksın. Bir süre de olsa Kendi işini kurmuş olacaksın.
Kaldıki ben şuna inanıyorum. İyi düşünerek hayırla yola çıkarsanız Allah yolunuzu açık eder. Kalp gözünüz açık olsun.