İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

300mb alan 40gb bw yıllık 25 ytl sok kampanya...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
W

Wasgo

Misafir
http://www.ito.org.tr

Evet burasi Istanbul Ticaret Odasi,

Doğru yere vardiniz. nedemek istediğimi anladiniz.

Istanbulda olursaniz tavsiyem olarak diğer arkadaşlara gidin araştirin derim.

Merakli olduğumdan ötürü herşeyi gidip araştirirm neyin asli nedir sonra gelip araştirdiğim hakkinda bilgi referanslarimi kullanarak bilgilerimi paylaşirim ben buna kiziorum .

Arkadaşa kizmamin sebebide budur ,
-araştirdin mi ?
-bilgi topladin mi ?

Hayir sadece kulaktan dolma bilgiler bunlar.. Takintim olduğu için bilip bilmeden konuşanlara nedendir fazla tepki gösteriorum.

Teşşekürler Labina

W

Wasgo

Misafir
Toplam sermaye 22m$ evet.. sadece amerika deil total olarak bahsediorum.

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ya Wasgo biraz yavaş lütfen..

Nixcon'un temeli 2003 yılında atılmış.Aktif satışa yaklaşık 1 yıl önce başlamışlar.2003 yılında fiberoptik kablo döşemesi başlamış.

2001'de çalıştığın firma farklıydı herhalde :)

W

Wasgo

Misafir
Bilhost , 2001 yili itabari ile private datacenter idi. Serdar Yurtcan sorarsan anlatabilir belki :)

R

*reyeskane-

Misafir
BiLHost' Alıntı:
Ya Wasgo biraz yavaş lütfen..

Nixcon'un temeli 2003 yılında atılmış.Aktif satışa yaklaşık 1 yıl önce başlamışlar.2003 yılında fiberoptik kablo döşemesi başlamış.

2001'de çalıştığın firma farklıydı herhalde :)

Tam bilmiyorsan konuşma. Ben sana burada Nixcon'un 2001 yılında yaptığı icraatları ve çalıştığı şirket/kurum/resmi kuruluşları biliyorum desem ne dersin?

Yani firmanın domainine whois çekip, veya İTO'dan aratıp ne zaman kurulduğuna tam karar veremezsin.

Peki size yakın bir zamanda Nixcon bazı BÜYÜK diye tasvip edilen tekellere son verecek desem? Hala 6gbit olayını tartışır mısınız?

Peki ben size gene kısa bir süre içinde 10mbitlerin 100 ve 1000 mbit olacağını söylesem inanır mısınız?

Siz burada istediğiniz kadar tartışın onlar binlerce sunucu sattılar ve satıyorlar. Sadece bir satış yetkilisi 3-5 ay gibi bir sürede 650 sunucu sattı..

Dahada konuşmanın bir anlamı yok..

Saygılarımla

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
az sabredin herşeyi dökeceğim nixcon'cuların gözü önüne çok az kaldı.

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
*reyeskane-' Alıntı:
Tam bilmiyorsan konuşma. Ben sana burada Nixcon'un 2001 yılında yaptığı icraatları ve çalıştığı şirket/kurum/resmi kuruluşları biliyorum desem ne dersin?

Yani firmanın domainine whois çekip, veya İTO'dan aratıp ne zaman kurulduğuna tam karar veremezsin.

Peki size yakın bir zamanda Nixcon bazı BÜYÜK diye tasvip edilen tekellere son verecek desem? Hala 6gbit olayını tartışır mısınız?

Peki ben size gene kısa bir süre içinde 10mbitlerin 100 ve 1000 mbit olacağını söylesem inanır mısınız?

Siz burada istediğiniz kadar tartışın onlar binlerce sunucu sattılar ve satıyorlar. Sadece bir satış yetkilisi 3-5 ay gibi bir sürede 650 sunucu sattı..

Dahada konuşmanın bir anlamı yok..

Saygılarımla

bende bi gün sabancı holgindi alacağım dersem kimse bişey diyemez. bugünden konuşuyoruz biz. sadece 1 müşteri temsilcisi 650sunucu sattı olayı da tamamen hikayedir. 1 tane bile DC resmi olmaması böyle bir firmada daha da hikaye kılıyor olayı.

R

*reyeskane-

Misafir
hitix' Alıntı:
bende bi gün sabancı holgindi alacağım dersem kimse bişey diyemez. bugünden konuşuyoruz biz. sadece 1 müşteri temsilcisi 650sunucu sattı olayı da tamamen hikayedir. 1 tane bile DC resmi olmaması böyle bir firmada daha da hikaye kılıyor olayı.

Hikaye olan bir şey varsa anlattıklarınızdır.Neden?

1) Siz kim olursa olsun TT'den bir kişiden bir şirket hakkında kapasite hakkında bilgi alamazsınız çünkü bu sonuçta gizlilik haklarını ihlaldir. ( Bildiğim kadarıyla )

2) Alıp kullanmayıp, bilmediğiniz bir sunucu için "yapamaz" ifadesi kullanmak yanlıştır. Alırsın vaad edilenler olmaz sonra döner bunu dersin.

3) 650 sunucu hikaye değil REALİTE'dir.

Unutmayın bilmesek konuşmayız. Daha size nelerden bahsederim ama kurumların gizlilk ilkeleri var :)

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Serdar Bey'e datacenter fotoğrafları neden konmuyor diye sormuştum.Verdiği cevap "Bu seferde "ne bilelim bunlar Nixcon'a ait" diye sorular gelecek" olmuştu.Haklı da.

Hangimiz yurtdışı datacenterların gerçkte var olup olmadığını biliyoruz.Resim koyuyorlar tamam ama hadi gerçek değilse?

Bu arada Wasgo,Reyeskane özür dilerim sizlerden.Serdar Bey'e tekrar sordum öncesi de varmış.Ama önceden özel şirketmiş.Şu anki sistemin temeli 2003'de atılmış.

R

*reyeskane-

Misafir
Wasgo' Alıntı:
Birşeyi ispat etmek için DC fotografi önemli deildir.

Kesinlike. Bir DC'yi DC yapanın fotoları olduğunu sanıyorsanız yanlışdır. yani demek istediğim oradaki güzel dizayn durumu meselesidir. Mesela şu an sektörde büyük şirketlerden birisi zamanında ofisinde tutuyordu sunucuları..

W

Wasgo

Misafir
BiLHost' Alıntı:
Serdar Bey'e datacenter fotoğrafları neden konmuyor diye sormuştum.Verdiği cevap "Bu seferde "ne bilelim bunlar Nixcon'a ait" diye sorular gelecek" olmuştu.Haklı da.

Hangimiz yurtdışı datacenterların gerçkte var olup olmadığını biliyoruz.Resim koyuyorlar tamam ama hadi gerçek değilse?

Bu arada Wasgo,Reyeskane özür dilerim sizlerden.Serdar Bey'e tekrar sordum öncesi de varmış.Ama önceden özel şirketmiş.Şu anki sistemin temeli 2003'de atılmış.

Sorun deil biliorum hepsini...

Nixcon sadece bilindiği tarafi Telekominikasyon tarafidir aslinda bitek bu işlerle uğraşmio ne yazik ki diğer sektorlerde'de diğerlerine göz daği vermior :)

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
*reyeskane-' Alıntı:
Hikaye olan bir şey varsa anlattıklarınızdır.Neden?

1) Siz kim olursa olsun TT'den bir kişiden bir şirket hakkında kapasite hakkında bilgi alamazsınız çünkü bu sonuçta gizlilik haklarını ihlaldir. ( Bildiğim kadarıyla )

2) Alıp kullanmayıp, bilmediğiniz bir sunucu için "yapamaz" ifadesi kullanmak yanlıştır. Alırsın vaad edilenler olmaz sonra döner bunu dersin.

3) 650 sunucu hikaye değil REALİTE'dir.

Unutmayın bilmesek konuşmayız. Daha size nelerden bahsederim ama kurumların gizlilk ilkeleri var :)

Bilgi Edinme diye bir kanun çıktı. Hukukçu mu oldunuz şimdi de? Bana işimi öğretmeyin.. Sabredin göreceksiniz. Baya az kaldı hemde

W

Wasgo

Misafir
Bilgi edinme kanunu yazarmisin güzel kardeşim.
(Şirket teknoloji güvenliği diye birşey var)

İstesende oğrenemezsin yasal bir karşit birşey yapmadiktan sonra. =)

Bildiğim var'da konuşuyorum bende sanirim.

Birşey göremeyecez en azindan ben bildiklerim ile birşey görmeyecem diğerleri ne görecek bilemem. Burada sadece bir takim şeyleri kargaşa içine getirmek için başka birşey yapildiğini görmüyorum bir başka mesaj atma tenezül bile etmeyecem bu başlik'da sana karşi .

-Neden ?

Araştirmadan yargilama yapmak cahilliktir.

R

*reyeskane-

Misafir
hitix' Alıntı:
Bilgi Edinme diye bir kanun çıktı. Hukukçu mu oldunuz şimdi de? Bana işimi öğretmeyin.. Sabredin göreceksiniz. Baya az kaldı hemde

Ben bunu iddia etmedim. Bildiğim kadarıyla dedim. Yanlışda biliyor olabilirim. Gereksiz yere ortamı germeyin. Burda olabildiğince birbirimize bilgimizi aktarmaya çalışıyoruz. (En azından ben öyleyim)

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gelelim belgelere... Adamların hatları Türk Telekom un Ras Test Network diye adlandırdığı yani TT-RAS-TESTNET olan test hattı üzerinden hizmet vermekte. 6gbps hat kiralayan bir firma için çok garip test hattını kullanması.
(bir çok büyük firmanın tekelini kıracak biyerin test hattında olması ilginç)
Yurtdışından hat kiraladığını söyleyen arkadaşa bir cevap::
Bu Adamların Hatları %100 Telekom. Sadece ve sadece telekom. Telekom harici bir hatları yok. Yurtdışından hat alıp telekoma kira verme gibi bi durum söz konusu değil. az IP adresi alip Ripe nete müracat etmişler Müracat Sonucu TTNeT'ten tahsil edilen IP lere 192.1-194.252 aralığında Toplam 762 IP Adresi tahsis edilmiş sonuç olarak alt yapı %100 Yerli malı Türk Telekom Hat Telekom Sadece IP ripe netten alınmış. yurtdışından hat çektirip buradan kira verme olayı felan hikaye.
bir kaç ay öncesine kadar nixcon.com diye bir site kurulmuş ticaret yapıyormuş gibi gösterilmiş sonradan sw-soft ve sağa sola müracatta bulunulmuş şimdi nixcon.com kapalı nixcon.com.tr var tr de. Sanıyorum ki %75 bir ihtimalle amerikadaki şirket hayali bunu da 2 güne kadar sereceğim gözlerinizin önüne.
5Mbps Hattın Var Diyelim Türk Telekomdan Bunun Sana Maliyeti 1,697 YTL Dir
10 Mbps yaparsan 2,200 Dür Yani Yukarı Çıktıkca (Hız) Arttıkça Kbps Birim Ücreti Düşer 1Gbps Hat Alırsa TT den ve ayda 48,Küsür YTL Ödersen Adama 10Mbps Maliyeti 484YTL dir Ha Adam TTNet ile sözleşme yapmış sa 5 Yıllık %6,8 Lik bir indirim olur buda 484-32=452 YTL Maliyeti Var Adama demektir. Elektiriği Hariç Hadi Kiralayacağın Kasa 15 YTL Rahat Elektirik Yakar En Az Maliyeti 467 YTL

Çok daha olağanüstü bir hesaplama maliyeti iyice düşürüyoruz. Sabancıda olmayan hattı 10Gbps aldığını sayıyoruz şimdi de.

10gbps Kiralanmıyor Ama Kiralandığını Düşünürsek teorik olarak Birim maliyeti on kat düşerse ki buraya dikkat süper ötesi bi yaklaşım sergiliyorum... 32Gb lik bir ülkede 10Gb hat kiraladım adamlara yani düşünün artık. Birim maliyeti 10mbps için 314milyona düşüyor..
1 sistem daha var ki karasal hatlara göre %3 daha pahalı onu anlatmayacağım bile şu anda.
113 Barksdale Professional Centre Newark, Delaware, 19711 United States. <= hayalidir neden mi?
Adres olmasina rağmen ABD irtibat tlf leri yok tamamı tr iletişim telefonlarının 78 Ülkede Hizmet veriyor gözüküyor sitelerinde o ülkelerin dilleri nerede? o ülkelere ait siteleri ayrı ise adresleri?
daha detaylı bilgi ve tartışma ortamına bakmak için tıklayın sanırım işinizi görür

ha derseniz ki kara para haklıyor yarın kapanıcak o zaman olabilir diyebilirim
Bu arada Nixcon denilen yerin telekomdan aldığı total hat kapasitesi = 30mbps. (yarın belgesini de sereceğim gözlerinizin önüne. scan edip yayınlamak ne kadar yasal bilmiyorum şu an)
Aksini idda eden bir firma yetkilisi varsa açsın DC'sini gezeyim. Yok forum dolduracaksın, sıra numarası alacaksın, noterden belge alacaksın demesin.

Gidip gören varsa 2 resim koysun. Resim önemsizdir demesin kimse dünyanın en büyük DC'leri bugün canlı web-cam bile koyuyorlarsa bi hikmeti var demek ki bu işin. DC'nin düzenininde çok sağlamlığını altyapısını ve firmanın büyüklüğünü göstermek için bence. Yoksa herkes görsün ne güzel dizayn yaptık buraya diye düşünmüyorlardır.

Tekrar Ediyorum, Oyun, Forum Vb, Dişinda
Ciddi Operasyonlar Için Fiyatlarin Ucuzluğuna
Nerde Olduğu Belli Olmayan, Kendini Gizleyen Kişi/kurumlarin
Kanip Sakin Kendizi Sakin Koyuvermeyin

W

Wasgo

Misafir
ee Sonuç hiç birşey bulamadin ?

Burada okuduklarin sadece kişisel yorumlarin yasal bir belge ingilizce bile okudum.

30mbit demişsin :D Gülüyorum sadece bildiğim 5 kişi var farkli ipler 5 oyun cs sunucusu üzerinde 8 tane 1.6 var
Hat yeter mi sence ? :) Güldürme beni

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Wasgo sen çok sallıyorsun. Buradaki amacın apaçık o firmayı korumak başka birşey değil. İstanbul ticaret odasına git diyorsun birisi araştırıyor 22milyon dolar dediğin yer 5milyar sermayeli çıkıyor sonra öyle bir dönüyorsun ki Serdar ORTAÇ'ın dansöz şarkısı geliyor aklıma. Sözünün ında dur. 5milyarlık şirkete 22milyon$ dedin önce bunu açıkla

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ankara, İstanbul (Ataköy, Tahtakale, Gayrettepe, Acıbadem, Kadıköy), İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Antalya, Kayseri illerinde kurulan ana omurga 155 Mbps, diğer illerimiz ve Lekoşe'de kurulan erişim noktaları ise 34 veya en az 2 Mbps hızında ATM protokolü ile TTNetwork şebekesine bağlanmaktadır. TTNetwork Omurgasında tüm bağlantılar alternatifli olarak tanımlanmıştır.

al sana resmi belge bunu da sen yorumladın dersin. biraz zekası olan burdan görür ki TTnet omurgası 6gbps yükü zaten kaldıramaz

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ayrıca hiçbir hesabımda telekomun aldığı %15kdvyi dahi hesaplamadım nixcon haklı olsun diye ama yine de imkansız :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5