Gelelim belgelere... Adamların hatları Türk Telekom un Ras Test Network diye adlandırdığı yani TT-RAS-TESTNET olan test hattı üzerinden hizmet vermekte. 6gbps hat kiralayan bir firma için çok garip test hattını kullanması.
(bir çok büyük firmanın tekelini kıracak biyerin test hattında olması ilginç)
Yurtdışından hat kiraladığını söyleyen arkadaşa bir cevap::
Bu Adamların Hatları %100 Telekom. Sadece ve sadece telekom. Telekom harici bir hatları yok. Yurtdışından hat alıp telekoma kira verme gibi bi durum söz konusu değil. az IP adresi alip Ripe nete müracat etmişler Müracat Sonucu TTNeT'ten tahsil edilen IP lere 192.1-194.252 aralığında Toplam 762 IP Adresi tahsis edilmiş sonuç olarak alt yapı %100 Yerli malı Türk Telekom Hat Telekom Sadece IP ripe netten alınmış. yurtdışından hat çektirip buradan kira verme olayı felan hikaye.
bir kaç ay öncesine kadar nixcon.com diye bir site kurulmuş ticaret yapıyormuş gibi gösterilmiş sonradan sw-soft ve sağa sola müracatta bulunulmuş şimdi nixcon.com kapalı nixcon.com.tr var tr de. Sanıyorum ki %75 bir ihtimalle amerikadaki şirket hayali bunu da 2 güne kadar sereceğim gözlerinizin önüne.
5Mbps Hattın Var Diyelim Türk Telekomdan Bunun Sana Maliyeti 1,697 YTL Dir
10 Mbps yaparsan 2,200 Dür Yani Yukarı Çıktıkca (Hız) Arttıkça Kbps Birim Ücreti Düşer 1Gbps Hat Alırsa TT den ve ayda 48,Küsür YTL Ödersen Adama 10Mbps Maliyeti 484YTL dir Ha Adam TTNet ile sözleşme yapmış sa 5 Yıllık %6,8 Lik bir indirim olur buda 484-32=452 YTL Maliyeti Var Adama demektir. Elektiriği Hariç Hadi Kiralayacağın Kasa 15 YTL Rahat Elektirik Yakar En Az Maliyeti 467 YTL
Çok daha olağanüstü bir hesaplama maliyeti iyice düşürüyoruz. Sabancıda olmayan hattı 10Gbps aldığını sayıyoruz şimdi de.
10gbps Kiralanmıyor Ama Kiralandığını Düşünürsek teorik olarak Birim maliyeti on kat düşerse ki buraya dikkat süper ötesi bi yaklaşım sergiliyorum... 32Gb lik bir ülkede 10Gb hat kiraladım adamlara yani düşünün artık. Birim maliyeti 10mbps için 314milyona düşüyor..
1 sistem daha var ki karasal hatlara göre %3 daha pahalı onu anlatmayacağım bile şu anda.
113 Barksdale Professional Centre Newark, Delaware, 19711 United States. <= hayalidir neden mi?
Adres olmasina rağmen ABD irtibat tlf leri yok tamamı tr iletişim telefonlarının 78 Ülkede Hizmet veriyor gözüküyor sitelerinde o ülkelerin dilleri nerede? o ülkelere ait siteleri ayrı ise adresleri?
daha detaylı bilgi ve tartışma ortamına bakmak için tıklayın sanırım işinizi görür
ha derseniz ki kara para haklıyor yarın kapanıcak o zaman olabilir diyebilirim
Bu arada Nixcon denilen yerin telekomdan aldığı total hat kapasitesi = 30mbps. (yarın belgesini de sereceğim gözlerinizin önüne. scan edip yayınlamak ne kadar yasal bilmiyorum şu an)
Aksini idda eden bir firma yetkilisi varsa açsın DC'sini gezeyim. Yok forum dolduracaksın, sıra numarası alacaksın, noterden belge alacaksın demesin.
Gidip gören varsa 2 resim koysun. Resim önemsizdir demesin kimse dünyanın en büyük DC'leri bugün canlı web-cam bile koyuyorlarsa bi hikmeti var demek ki bu işin. DC'nin düzenininde çok sağlamlığını altyapısını ve firmanın büyüklüğünü göstermek için bence. Yoksa herkes görsün ne güzel dizayn yaptık buraya diye düşünmüyorlardır.
Tekrar Ediyorum, Oyun, Forum Vb, Dişinda
Ciddi Operasyonlar Için Fiyatlarin Ucuzluğuna
Nerde Olduğu Belli Olmayan, Kendini Gizleyen Kişi/kurumlarin
Kanip Sakin Kendizi Sakin Koyuvermeyin