İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

300mb alan 40gb bw yıllık 25 ytl sok kampanya...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Wasgo' Alıntı:
Bir yanilgi var güzel Türk telekomdan almior hatti yurt içi hatlari olabilir ancak yurt dişi kendine ait özell hatti var bunun döşemesi içinde kendisi Türk telekoma ödedi evet.

şu söylediğini de kıvır helal olsun diyeceğim sana? %100 telekom kaynaklı bir hatları var çünkü

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hitix' Alıntı:
Gelelim belgelere... Adamların hatları Türk Telekom un Ras Test Network diye adlandırdığı yani TT-RAS-TESTNET olan test hattı üzerinden hizmet vermekte. 6gbps hat kiralayan bir firma için çok garip test hattını kullanması.
(bir çok büyük firmanın tekelini kıracak biyerin test hattında olması ilginç)
Yurtdışından hat kiraladığını söyleyen arkadaşa bir cevap::
Bu Adamların Hatları %100 Telekom. Sadece ve sadece telekom. Telekom harici bir hatları yok. Yurtdışından hat alıp telekoma kira verme gibi bi durum söz konusu değil. az IP adresi alip Ripe nete müracat etmişler Müracat Sonucu TTNeT'ten tahsil edilen IP lere 192.1-194.252 aralığında Toplam 762 IP Adresi tahsis edilmiş sonuç olarak alt yapı %100 Yerli malı Türk Telekom Hat Telekom Sadece IP ripe netten alınmış. yurtdışından hat çektirip buradan kira verme olayı felan hikaye.
bir kaç ay öncesine kadar nixcon.com diye bir site kurulmuş ticaret yapıyormuş gibi gösterilmiş sonradan sw-soft ve sağa sola müracatta bulunulmuş şimdi nixcon.com kapalı nixcon.com.tr var tr de. Sanıyorum ki %75 bir ihtimalle amerikadaki şirket hayali bunu da 2 güne kadar sereceğim gözlerinizin önüne.
5Mbps Hattın Var Diyelim Türk Telekomdan Bunun Sana Maliyeti 1,697 YTL Dir
10 Mbps yaparsan 2,200 Dür Yani Yukarı Çıktıkca (Hız) Arttıkça Kbps Birim Ücreti Düşer 1Gbps Hat Alırsa TT den ve ayda 48,Küsür YTL Ödersen Adama 10Mbps Maliyeti 484YTL dir Ha Adam TTNet ile sözleşme yapmış sa 5 Yıllık %6,8 Lik bir indirim olur buda 484-32=452 YTL Maliyeti Var Adama demektir. Elektiriği Hariç Hadi Kiralayacağın Kasa 15 YTL Rahat Elektirik Yakar En Az Maliyeti 467 YTL

Çok daha olağanüstü bir hesaplama maliyeti iyice düşürüyoruz. Sabancıda olmayan hattı 10Gbps aldığını sayıyoruz şimdi de.

10gbps Kiralanmıyor Ama Kiralandığını Düşünürsek teorik olarak Birim maliyeti on kat düşerse ki buraya dikkat süper ötesi bi yaklaşım sergiliyorum... 32Gb lik bir ülkede 10Gb hat kiraladım adamlara yani düşünün artık. Birim maliyeti 10mbps için 314milyona düşüyor..
1 sistem daha var ki karasal hatlara göre %3 daha pahalı onu anlatmayacağım bile şu anda.
113 Barksdale Professional Centre Newark, Delaware, 19711 United States. <= hayalidir neden mi?
Adres olmasina rağmen ABD irtibat tlf leri yok tamamı tr iletişim telefonlarının 78 Ülkede Hizmet veriyor gözüküyor sitelerinde o ülkelerin dilleri nerede? o ülkelere ait siteleri ayrı ise adresleri?
daha detaylı bilgi ve tartışma ortamına bakmak için tıklayın sanırım işinizi görür

ha derseniz ki kara para haklıyor yarın kapanıcak o zaman olabilir diyebilirim
Bu arada Nixcon denilen yerin telekomdan aldığı total hat kapasitesi = 30mbps. (yarın belgesini de sereceğim gözlerinizin önüne. scan edip yayınlamak ne kadar yasal bilmiyorum şu an)
Aksini idda eden bir firma yetkilisi varsa açsın DC'sini gezeyim. Yok forum dolduracaksın, sıra numarası alacaksın, noterden belge alacaksın demesin.

Gidip gören varsa 2 resim koysun. Resim önemsizdir demesin kimse dünyanın en büyük DC'leri bugün canlı web-cam bile koyuyorlarsa bi hikmeti var demek ki bu işin. DC'nin düzenininde çok sağlamlığını altyapısını ve firmanın büyüklüğünü göstermek için bence. Yoksa herkes görsün ne güzel dizayn yaptık buraya diye düşünmüyorlardır.

Tekrar Ediyorum, Oyun, Forum Vb, Dişinda
Ciddi Operasyonlar Için Fiyatlarin Ucuzluğuna
Nerde Olduğu Belli Olmayan, Kendini Gizleyen Kişi/kurumlarin
Kanip Sakin Kendizi Sakin Koyuvermeyin

aynen hatırlatmak isterim kaynamasın arada

W

Wasgo

Misafir
Güzel ,
1-Şirketi koruyorum evet çünkü boş bir konuşma
2-Başka bir sebebden ötürü korumuyorum koruyacak varsa oda ben deilim kendileridir.
3-30mbit hat sahibi demişsin. 1.cisi Bu şirket minimum benim bildiğim ve sağladiğim kişilere 400 makinesi vardir 30mbit 400 makineye nasil yetior güzel .
4-Yazilarimi iyi oku lütfen daha sonra değerlendir.
5-Aldiğim alintilar bir başka yazilardan
6-Aldiğin yazilar zaten Turk Telekom beyan etiği yazilardir bilgilerdir.
7-ITO'ya git dememin sebebi birşey yapmadan önce lütfen araştir sonra gel
8-Herkez daha öncedende birşeyler yazmişti yanilmiorsam Nixcon hakkinda ancak mademki bukadar bilgilenmek istiorsunuz Şirkete başvurun ve konuşun.
Telefon üstünden yalan söleme lüxleri yoktur.Ancak (Bir takim teknoloji güvenliği dediğimiz bir kanun vardir) bundan ötürü bilgi vermek'de zorunda deiller.

Yukarda belirtmişin koy bir webcam izlesin.

E tamam izlesin ne olacak sen oranin nixcon olduğuna kanacakmisin bu sonuca mi varacaksin ?Bukadar mademki yok böle yok şole deil.

Ya arkadaşim daha adamlarla bir iş yapmamişsin.

Burada sana en az TR'nin önde gelen hosting sağlayacalarin kaçinin nixconda olduğun bilgin var mi güzellim ?

SAyayim istersen ?
Slmhosting en başta
Hosting amaçlidir
Senoyna
Hanisana
Power Group
...
vs vs

Sayayim istersen şimdi akil var mantik var sadece
Senoyna kendi başina 20 mbit yemekte.
Slmhosting sadece kendisi 1000 üzerinde site barinior sen mademki bukadar uzmansin bunlarida bilmen gerekmez mi ?

Bak bukadar basit anlatiorum halen bana geliorsun Serdar Ortaç bildiriorsun.

Haksizsam söle be güzellim ?

R

*reyeskane-

Misafir
TTNet'in tescil ettiği IP'ler bellidir. Örnek: sistemnet, teklan... Ve bunun Ripe Whoisinde yazan TTNet'dir (Mnt-Route TTnet yazar). Nixconda ise Mnt-Route - Nixcon-MNT yazar.

Peki madem bu şirket hayali nasıl oluyorda bu hayali şirketin, almanyada, türkiyede, romanya, fransa , iran'da şubeleri açılıyor. Afedersiniz ama bu ülkeler "salak" mı?

Bakın bu forumlarda dolaşan ve Nixcon'da sunucusu olup 200-300 mbps download yapıp wget sonuçlarını yayınlamış insanlar var. Bunlarda mı fake?

Ayrıca bilgi edinme kanunu sadece "devlet kurumları için yarar" özel şirketlerle ilgili bilgi alamazsınız. Bu da işinizi sizden ne kadar iyi bildiğimi gösterir sanırım :)

Ve ayrıca bahsettiğiniz bilgi edinme kanunu için, savcılığa dilekçe verecek, hakim hangi mahmekeye verileceğini belirleyecek bunlar en az 1 ay alır. Ama siz 24 saatten az sürede halletiniz :) TR'de değil misiniz yoksa?

Ki nixcon'da 2-3 hafta içinde açık adres verip DC'sini genel görünüme çıkaracaktır. Hatta backbone bağlantı grafikleri konulacakdır.

Bunları 2-3 hafta içinde gördüğünüzdede bu konuyu tartışmak isterim..

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
haksızzın neden biliyor musun?
benim 3 arkadaşımın serverı kapatıldı üst üste 10mbps kullandıkları için
birini davet ettim ama beni bulaştırma canları cehenneme diyor.
korumaya devam edin sizi de görürüm yakında ben

W

Wasgo

Misafir
3 arkadaşinin serveri ip'sini İsim ver neden kapatildiğini gerçek sebebini buraya resmi olarak yazaym istersen ?

R

*reyeskane-

Misafir
hitix' Alıntı:
haksızzın neden biliyor musun?
benim 3 arkadaşımın serverı kapatıldı üst üste 10mbps kullandıkları için
birini davet ettim ama beni bulaştırma canları cehenneme diyor.
korumaya devam edin sizi de görürüm yakında ben

Ama benim yazdıklarıma cvp yokki.. Mümkünse arkadaşlarınızın sunucu ana domainlerini belirtin ve neden kapandıklarını araştıralım.. Belki başka sebep vardır..

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Wasgo' Alıntı:
3 arkadaşinin serveri ip'sini İsim ver neden kapatildiğini gerçek sebebini buraya resmi olarak yazaym istersen ?
ya o firmadan çalışıyorsun
yada yakın arkadaşların var

anket yapar mı bi firma adresini vermek için ne kadar mantıklı bu?

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
adres neden saklanıyor? güvenlik hikayelerini geçin başka bi sebep söyleyin herşeye okey diyeyim

R

*reyeskane-

Misafir
hitix' Alıntı:
ya o firmadan çalışıyorsun
yada yakın arkadaşların var

anket yapar mı bi firma adresini vermek için ne kadar mantıklı bu?

Arkadaşa veya orda çalışmaya gerek yok. Siz art niyetle değil, eğer normalce gidip sorarsanız MUTLAKA size mantıklı cevap verilecektir..

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
art niyetli değilim yahu banane adamdan bana bi etkisi yok
benim iddiam şudur.
10mbps hattı 200 milyona nasıl veriyor? bi anlatın ikna edin beni 10 kişi oldu 1niz cevap veremediniz yaf

W

Wasgo

Misafir
-Hayir o firma ile çalişmiorum
-Hayir yakin arkadaşlarim yok
-Evet mantiklidir
-Evet çok fazla bilgi sahibiyim hemde bir çok firma hakkinda sadece Nixcon deil .

Bilen arkadaşlar bilir beni.

-Arkadaşlarin kullandiği ip
-Arkadaşlarin kullandiği domain

Verirsen tezini zitlayacak neticeleri veririm
Bu polemikte burada sonlanir.

Bukadar mademki araştirma yapiorsun birak'da bizde bilgilerimizi senin ile herkez ile paypalaşalim "Neyden ötürü kapatilmiş sunuclar " diye

Emin ol "üst üste 10mbps kullandiklari için" kapatilmamiştir bende bukadar senedir bu işler ile uğraşior isem bildiğim vardir sanirim (bence).

R

*reyeskane-

Misafir
hitix' Alıntı:
adres neden saklanıyor? güvenlik hikayelerini geçin başka bi sebep söyleyin herşeye okey diyeyim

Bunun cevabı çok basit.. Nixcon'un tek yaptığı iş sunucu hizmetleri değil. Kriptoloji öncelik olmak üzere Türkiyede çeşitli bu konulardaki belli başlı özel firmalar ve "devlet kurumları" ile çalışılmaktadır. Adres saklanmasıda 2-3 hafta sonra bitecektir. Anket yapılması sadece tansiyon ölçülmesi içindir. Sonuçta anketler tansiyon ölçmek için yapılır..

Yani Nixcon özel bir şirket olabilir ama önemli devlet kurumlarıyla çalışmaktadır. Siz bugüne kadar kaç kez Mit'in gerçek merkezine gittiniz?

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu saatte arayamam sanırım
size soruyorum bilgilisiniz diye
10mbps hattı 200 milyona nasıl veriyorlar?
11.kez yazdım bu soruyu bugün hep başka şeylerden bahsedildi. şimdi de mit girdi araya
sorum çok basit
10mbps hattı 200 milyona nasıl veriyorlar??

R

*reyeskane-

Misafir
hitix' Alıntı:
bu saatte arayamam sanırım
size soruyorum bilgilisiniz diye
10mbps hattı 200 milyona nasıl veriyorlar?
11.kez yazdım bu soruyu bugün hep başka şeylerden bahsedildi. şimdi de mit girdi araya
sorum çok basit
10mbps hattı 200 milyona nasıl veriyorlar??

1 sn.. 10 Mbps'yi 200 YTL'ye aldığını nerden çıkardınız?Ben araştırdım sitesinde yazmıyor ..

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
alıyor demedim satıyor dedim. demek ki daha düşük bi ücrete alıyor mantıken :)

W

Wasgo

Misafir
Veriyorlar bukadar basit veriyorlar.

Nedeni yok veriorlar bir açiklama gereği yok.

Bukadar basit , bir tabir vardir bazi şeyleri olduğu gibi kabul etmelisin.

Bazi şeylere bir cevap vermek zorunda deilsin . Nasil ? , Neden diye

Bu şirket verior mu vermior mu son 7 aydir verior mu vermior mu , ? Verior .. ozmn sorun yok başka bir soruyada gerek yok.

Şuanda ararsan emin ol Serdar Beye ulaşirsin bundan eminim şuanda büyük iktimalle gülüyordur ekranin arkasinda :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5