KDV, devletin gelir kapısı değildir. Kayıt dışı ekonomoyi engellemek için (önce alışveriş, sonra fiş) kullanılan vergidir, son tüketiciye vergi iadesinde geri ödenir. Bize anlatıldığı gibi o paralarla yol, su, köprü yapılmıyor. Ayrıca hantal, tombul devlet her yaptığı yatırımı üstüne sıvarsa, ona %1000 vergi versen de bir işe yaramaz. Başka yerlerden alamadığı vergiyi, KDV olarak son tüketicinin sırtına yüklerse, bunun cevabı geliri yok sana nasıl hizmet edecek olmamalı.
Diğer boyutta, benim canım marketten fındık yemek isterse, fındığın maliyeti neyse onu vermek zorundayım. Bu işler böyle, serbest piyasayı savunuyorsan, herşeyin değeri neyse onu vermelisin. Ben fındığı bugün ucuza yiyorum (sen öyle dedin diye diyorum), ama binlerce ürün yetiştiricisi zarar ediyor. Amme hizmeti mi yapıyor bu adamlar? Senin fındığı kaç ytl'den yediğin acaba bir tanesinin bile umurunda mı? Ayrıca iç piyasaya bakmaya da gerek yok, fındık ihraç ürünüdür, katma değerli malzeme yapılıp satılabilir. Onu da baltalamazsan tabi.
Bir devlet üniversitesi gelir olarak döner sermayesini öğrenciden alacağı harçlardan oluşturacaksa zaten söyleyecek söz yok. Her yıl dershane patronlarını zengin ettiğin milyarlarca doları, yurtdışına okumaya giden 30-40 bin kişinin harcadığı milyar dolarları eğitim sistemine katsan her mahalleye üniversite bile açarsın. Ben açılmasını savunmuyorum gerçi ama yapılamaz dediniz diye söylüyorum.
Cem Uzan ülkeyi satar bence de doğrudur. Şu ankiler ne yapıyor ?
Tayyip = yiğit ???
Onun yiğitliğinin kime söktüğünü biliyoruz, Avrupa'da yumruğu masaya vuramadı, çuvalda yumruğu masaya vuramadı. Gelip burada artistlenmesi çok birşey ifade etmiyor.
Kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Milletçe deliliğin boyutlarını zorlarken, Avrupa'da Amerika'da masaya yumruğunu kim vuracaksa biz onun yanındayız, şereflisini namuslusunu aramıyoruz artık.