Selamlar. Beni tanıyan tanır. OkanK..
Hayırlı olmasını diliyorum, duyumu aldık bi hayırlı olsuna gelelim dedik
Davetiye sistemi kesinlikle kalkmamalı. Sonuçta ticaret yapıyoruz, dolandırıcının, sahtekarın tek tuşla üye olması taraftarı değilim. Ha davetiye bir çözüm müdür hayır tam anlamıyla bir çözüm değildir. Bir nebze de olsa sahtekarlığı hafifletir.
Logo oldukca hoş. Daha iyisi yapilacaksa neden değişmesin. Tema ben şahsi olarak konuşayım, vB'nin default temasını daha çok seviyorum. En fazla bir iki şablon düzenlenebilir. Ama bakınca vB'nin default teması olduğu anlaşılmalıdır.
Kategorilere tam anlamıyla bakamadım ancak ne kadar genişlik, o kadar temizlik demektir. Hazır uygulamalar bölümüne biraz daha script eklenebilir, ayrıca baktım IPB yok, kesinlikle olmalı. vBulletin ve Wordpress gibi popüler scriptler ayrı bölümlere alınmalıdır.
Rütbe olayı fena olmaz hani. Kimin ne iş sahibi olduğunu görmek iyi olacaktır. Ancak herkese dağıtılmamalıdır. Örneğin hosting işinde Ni-Osman, coder olarak Webloader (sadece örnektir) gibi isimlere bu gibi rütbeler başlangıçta verilmelidir. Daha sonra illaki devamı gelir.
Ücretli üyeliklere az önce baktım, gerçekten ücretli üyeliklerin satılması için farklı paylaşımlar yapılmalıdır. Kısaca üye verdiği paranın karşılığını almalıdır. Yani vip üyeliğin adı karizmadan çok paylaşım ile anılmalıdır.
Banlı üyeler bence aynen kalmalı. Forumda efsaneleşmiş isimler varsa (mesaj sayısı vs. gibi kriterler baz alınır) onlar incelenir, bir dolandırıcılık vs. yoksa affedilmelidir. 5-10 mesajı vs. olan üyeler için parmak yormaya bile değmez, iki dakikada kayıt olsunlar.
Ayrıca R10'daki gibi profilde kim nereli görsek çok iyi olur. Bir de dil dosyası var, dikkat ettiğim kadarıyla tam anlamıyla Türkçe değil. Önemli bi konu bu.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Selam olsun tüm dostlarıma