İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

hile yapmadığım halde sedo paraları sildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu birden fazla hesap girişi olayı gerçekten de kafa karıştıran bir olay. Çünkü Türkiye'de çok az insan Sedo'yu kullanmayı biliyor. Hatta Avrupa ülkelerine oranla burada ingilizce bilen sayısı az olduğu için, insanların birbirine yardım etmesi çok yaygın. Hatta bu ay bir arkadaşın domainine Sedo aracılığı ile teklif gelmiş ve adam ne yapacağını bilmiyor ve bizzat bana msn den ulaşıp "abi domainime teklif var galiba ne yapacağım " demişti. Direk şifre ve kullanıcı adını verdi, girip konu nedir baktım, domainine $ xxx teklif eden olduğunu söyledim, sat abi dedi, ben de sattım ve transaction/bu süreç boyunca yardımcı oldum. Yani ingilizcenin yaygın olmaması, Sedo'nun Türkçe olmaması, insanların birbirlerinin hesabına girip yardımcı olmasına neden oluyor. Şimdi bu noktada diyeceksiniz ki, ingilizce bilmeyen Sedo kullanmasın. Ancak ingilizce bilmeyen ama PPC sektöründe iyi para kazanabilecek/para kazandırabilecek potansiyele sahip kişiler de var. Bu kişiler ingilizce bilen arkadaşları aracılığı ile Sedo ile bağ kurup, devam ediyorlar.

Z

zeAy

Misafir
Bunun yanında Türkiyedeki girişler Telekom üzerinden olduğu için genelde hepsi aynı IP numarası oluyor ve bunu bilmeyen birçok sponsor proxy hilesi var sayıp Türkiyeyi banlıyor

H

helal

Misafir
Malkhaz' Alıntı:
Sadece for sale - adres.com olarak verdiysen hile degil. Ancak kizlari gormek icin for sale adres.com gibi link verdiysen yasak. bu kizlari gormek icin degilse mp3 indirmek icin yazarsanda gecerli.
amac belirtmemen gerekiyor.
Bu arada sordugum bir sorunun cevabinida halen alamadim. Gectigimiz sayfalarda sedoda 6 hesabi olupta 2 tanesinin sifirlandigini , 4 tanesinin odenecegini yazan arkadasin domainlerinden herhangi birisini bilen yokmu?

Oncelikle hosgeldiniz. Bu forumda ki bazi kisilerin size karsi saldirgan davranislari lutfen burayi kisa surede terketmenize izin vermesin. En azindan bir kac hafta burada olun ki Turklerin bozuk olan imajini duzeltmenize katki sagliyalim.

1- sedo.com a park edilmis herhangi bir domain icin baska siteden for sale seklinde link vermenin yasak oldugunu saniyorum. Sadece for sale yazmak bile yasak eger parking sayfasina yonlendiriliyorsa. Lutfen bu bilginizi kontrol edermisiniz? Eeger domain parking sayfasina degilde sadece satis bolumune yonleniyorsa o zaman for sale linki vermek kurallara uygun oluyor diye biliyorum.

2- Sedo.com da ayni kisinin birden fazla hesap acmasinin kesinlikle yasak oldugunu saniyorum. Ancak bu forum da ki kisilerin belki de yuzde 80 ninin birden fazla hesabi mevcut. Bu konuda forum icinde kisa bir sure archive taramasi yaparsaniz size gorebilirsiniz.

3- 6 hesabi olan kisiyi israrla sormaniza ragmen hic kimse bu konuda size cevap vermiyor. Bu kisinin forumda cok arkadasi oldugunu bilmeme ragmen herkesin sessiz kalmasi yukarida yazdiklarimi dogruluyor.

Bu arada size bu forumda en cok saldiranlar en fazla sahtekarligi yapanlar olacaktir. Bunuda unutmamanizi dilerim.

M

Malkhaz

Misafir
oyuncu' Alıntı:
Evt kendi adıma tek hesabım var. Yemin etmeme yada başka bir şeye gerek.

Hile varsa bu hile yapılan hileler kolaylıkla belirlenir ve siliniz tüm hesabı silmek çok anlamsız.

Kendi hesabım dışında başka hesaplara girişim var, fakat bu hesapların bana ait olduğunu göstermez ki değil zaten. Bu forumdaki bir çok kişi 3-5 kişi ile arkadaş yada 10-20 ile ticari olarak iş yapmaktadır. Bende az çok sunucumda bulunan kişilerin hesaplarına bir çok kez girmişimdir. Sanırım burdaki bir çok kişi (host veya sunucu işi yapanlar) bunu yapmıştır. sedo, google adsense, adbrite, updated, afternic, trafficparking vs gibi sitelerde başkalarının hesaplarına girmişimdir, kendilerinin bilgileri dahilinde.

Güvenilirlik düzeyinim yüksek olduğunu ve sizin yada başka bir firmanın hesabını ne yazdığını ne cevap geldiğini okumuş yada hesap bilgilerini incelemişimdir.
Sizinde güvenilirliğinizi kanıtlamak anlamak için 3-4 bin tekilli sitenin tüm bilgilerini verip siteleri inceleye bileceğinizi ondan sonra park etmek istediğimi bile yazım ama yok, cevap yok.

Eczacı Serbülent Daşkın
Tolunay Eczanesi
Aydın Çarşısı No:38
Batıkent /ANKARA
H.Ü.Eczacılık Fakültesi 1999 mezunu

Biz nerden bilebiliriz bu hesaplarin size ait olmadigini ?
Farkli bankalarda farkli kisiler adina hesap acmak cok kolay. Farkli bir paypal acmak cok kolay. O hileler ne yazikki kolaylikla belirlenemiyor. Oyle olsa idi, kimse kimseden sikayetci olmazdi. Foruma bakiyorum bazi arkadaslarin adsense hesabi kapatilmis. Ve ben hic birsey yapmadim diyorlar. Googleden birisi gelip burada sizi dinlemez. Turkce mail atarsaniz 2 ay beklersiniz. Cevap gelmedigi zamanda hicbirsey yapamazsiniz. Sedo oyledir demiyorum. Ama parking siteleri arasinda bence en iyisi, en guvenilir olan sedo/dur.

loq : Domain ismini ve username ni ozelden iletirmisin?
Chatturk : Insanlarin guvenini kazanmak cok zordur. Guvenmekte oyle. Benim kisisel gorusume gore orantilama yapacak olursak bu foruma uye olanlarin %90/indan daha fazlasinin sedo/da 1/den fazla hesabi var. Zaten bazi domainler icin verification isteniyor. O zamanlarda domaine whois cekiliyor. Ve ne hikmetse turkiyedeki kullanicilara ait ayni whois bilgileri ile cok karsilasiliyor. Bunun sebebide su : Bir hesabimda hile yaparim. Digerinde natural trafik olur. Eger hile tutarsa ve para oderseler bir kac hesap daha acarim mantigi.
Ayrica hatirlatmakta yarar var : Sedo haksiz kazanc saglandigini anlarsa, ancak o hesabin odemesi yapildi ise bir sonraki ay cogu zaman haber verilmez ve ay sonu hesap sifirlamasi yapilir. Eger bir sonraki ay parking hizmetine devam edilmiyorsa ve odeme paypal ile yapiliyorsa paypal yetkilileri ile iletisime gecilerek durum bildirilir ve odemenin geri yapilmasi istenir.

M

Malkhaz

Misafir
helal' Alıntı:
Bu arada size bu forumda en cok saldiranlar en fazla sahtekarligi yapanlar olacaktir. Bunuda unutmamanizi dilerim.
Tesekkur ederim. Bu arkadasin hesap bilgileri mevcut. Az once arkadaslar pm olarak iletmisler. Bu kisinin hesaplari kontrol edilecek.
Bu kisi hile yapmiyorsa sedo/dan atilmaz. Veya hesaplari sifirlanmaz. Kendisine uyari maili gonderilir ve farkli hesaplar yerine domainlerini tek hesapta birlestirilmesi istenir. Eger hile yapmiyorsa, en kotu ihtimalle en fazla kazandigi hesabin parasi odenir. Simdi hesabi incelemeye alinacak.

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Malkhaz dediklerinde sonuna kadar haksızsın demedim. Sana katıldığım birçok nokta var zaten. Ama Sedo gibi bir firma olaylara daha serinkanlı, çözüme yönelik adımlar atmak zorunda.Ben ticaret yapıyorum ve profesyonelim, oturup bir firmaya küsecek halim yok. Ama sorarak anlayacağız birçok şeyi. Zor sorularımız saldırı olarak mı algılandı? Ne size saldırmak ne de bir firmayı yıpratmak gibi bir amacım yok.

Bu arada Türkler saftır ve küçük bir umudun bile arkasından gider. Siz ispiyonlayın birbirinizi dediniz böylece dürüst olanların parasını geri alma ihtimali var diyerek umut saçtınız. Ben eminimki sizin mesaj kutunuz ağzına kadar ispiyonlarla doludur. Yani forumdakiler üzerlerine düşeni yaptılar. Şimdi sizin üzerinize düşen bu hilecilerle ilgili gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra, dürüst olanlardan özür dilemek ve ödemelerini yapmaktır..!

Herkese iyi çalışmalar

M

Malkhaz

Misafir
Chatturk' Alıntı:
Malkhaz dediklerinde sonuna kadar haksızsın demedim. Sana katıldığım birçok nokta var zaten. Ama Sedo gibi bir firma olaylara daha serinkanlı, çözüme yönelik adımlar atmak zorunda.Ben ticaret yapıyorum ve profesyonelim, oturup bir firmaya küsecek halim yok. Ama sorarak anlayacağız birçok şeyi. Zor sorularımız saldırı olarak mı algılandı? Ne size saldırmak ne de bir firmayı yıpratmak gibi bir amacım yok.

Bu arada Türkler saftır ve küçük bir umudun bile arkasından gider. Siz ispiyonlayın birbirinizi dediniz böylece dürüst olanların parasını geri alma ihtimali var diyerek umut saçtınız. Ben eminimki sizin mesaj kutunuz ağzına kadar ispiyonlarla doludur. Yani forumdakiler üzerlerine düşeni yaptılar. Şimdi sizin üzerinize düşen bu hilecilerle ilgili gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra, dürüst olanlardan özür dilemek ve ödemelerini yapmaktır..!

Herkese iyi çalışmalar
Bu son söyledigin benim sizlere guvenmem ve inanmamla olmuyor ne yazikki. Evet pm atan arkadaslar var saolsunlar. Gelen her pm ilede ilgileniyorum. yani bu konu ile ilgili olanlarla. Sorularinizinda zor oldugunu dusunmuyorum. Buraya son olarak by by yazabilir, ve ardindan yazmayabilirim. Ben bildiklerimi paylasiyorum elimden geldigi kadar. Boyle bir zorunlulugum olmadigi halde.

Jabba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@helal: yalanmak için gidiceğin yer çok ama burası değil.Burası iyinet unutma..

H

helal

Misafir
chatturk - birtanem.net domaini sana ait ve su anda sedo parking yapiyorsun. Neden su anda sedo yla calismadigi yalanina ihtiyac duydun? Kesin domain senin uzerine ama baskasinindir :)

jabba- Hic kimse durust calisan webmasterlarin hakkini calamaz. Buna son vermek icin sikayette edecegim. Hile yapanalr hirsizdir ve normal hayattaki hirsizliktan hic bir farki yoktur bunun. Ayrica savunmalarinizda o kadar cok siritiyor ki yaptiginiz duzenbazliklar. Bunlari arsivleyip bir mizah sitesi yapabilirim. :)

Z

zeAy

Misafir
peki neden bunu kendi kullanıcı adınla yazmak yerine yeni bir üyelik açıp yapıyorsun??

korkuyormusun?

M

Malkhaz

Misafir
Bu arada 6 hesabi olan kullanicinin hesaplari incelendi. Kendisi her ay bu hesaplardan 3000 €/dan daha fazla para aliyor. Extra bir kac hesabi olduguda saptandi. Yalniz herhangi bir hileye henuz rastlanmadi. Sadece bir domaini sedodaki baska domaine komple yonlendirmis. Bunuda normal karsiliyoruz.

H

helal

Misafir
Malkhaz - Su anda asla sedoyla calismadigini soyleyen chatturk e ait olan birtanem.net domaini sedo parking te gecen ay 6000 den fazla hit almis. Boyle bir natural hit olmasi imkansiz otesi. Acaba bu nerden pop acmis? :)

Chatturk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Helal; hilecilerin birşekilde bertaraf edilmesi konusunda dürüst insanlarla hem fikiriz, kişisel olarak sonuna kadar destekliyorum, o kadar çabamıza rağmen hilecilerin bitmemiş olması bizleri bugünlere getirdi. Ancak dürüstlük hileciyi ispiyonlamaktan önce kendi kişiliğini saklamamak değil midir ;) Neden yeni bir rumuz kaydetme gereği duydun?

P.S. Malkhaz forumdaki bütün yorumları okuyor olman çok doğru bir karar. Bu size kişiler hakkında bilgi verecektir. Benim de bütün geçmiş yorumlarımı okuyabilirsiniz. İnsanlara Sedo'nun detaylarını anlatmışım ve hileden uzak durmaları konusunda uyarıp durmuşum. İnsan ektiğini biçer hasat zamanı ;)

Z

zeAy

Misafir
Malkhaz' Alıntı:
Bu arada 6 hesabi olan kullanicinin hesaplari incelendi. Kendisi her ay bu hesaplardan 3000 €/dan daha fazla para aliyor. Extra bir kac hesabi olduguda saptandi. Yalniz herhangi bir hileye henuz rastlanmadi. Sadece bir domaini sedodaki baska domaine komple yonlendirmis. Bunuda normal karsiliyoruz.
helal bu yorum sana kapak olsun başka bişi demiyorum

H

helal

Misafir
Chatturk' Alıntı:
Helal; hilecilerin birşekilde bertaraf edilmesi konusunda dürüst insanlarla hem fikiriz, kişisel olarak sonuna kadar destekliyorum, o kadar çabamıza rağmen hilecilerin bitmemiş olması bizleri bugünlere getirdi. Ancak dürüstlük hileciyi ispiyonlamaktan önce kendi kişiliğini saklamamak değil midir ;) Neden yeni bir rumuz kaydetme gereği duydun?

P.S. Malkhaz forumdaki bütün yorumları okuyor olman çok doğru bir karar. Bu size kişiler hakkında bilgi verecektir. Benim de bütün geçmiş yorumlarımı okuyabilirsiniz. İnsanlara Sedo'nun detaylarını anlatmışım ve hileden uzak durmaları konusunda uyarıp durmuşum. İnsan ektiğini biçer hasat zamanı ;)

Sen durust davranmiyorsun ki. Daha dun gece su anda sedoyla calismadigini defalarca soyledin. Ama birtanem.net domainin su anda sedo ya yonleniyor. Sen yalanci oldugunun farkindamisin?

Z

zeAy

Misafir
sayın Malkhaz inceliyoruz diyorsunuz fakat attığım maillere hala bir cevap almış değilim

H

helal

Misafir
Malkhaz' Alıntı:
Bu arada 6 hesabi olan kullanicinin hesaplari incelendi. Kendisi her ay bu hesaplardan 3000 ?/dan daha fazla para aliyor. Extra bir kac hesabi olduguda saptandi. Yalniz herhangi bir hileye henuz rastlanmadi. Sadece bir domaini sedodaki baska domaine komple yonlendirmis. Bunuda normal karsiliyoruz.

sadece bir kac domainini ogrenebilseydim. 1-2 saatlik arastirmayla sana kurallara uygun olmayan ne varsa yollayabilirdim. Her suc bir iz birakiyor ve bir kisi 6 dan fazla hesap acmaya ihtiyac duyduysa onun durust davrandigindan suphe etmekte fayda olduguna inaniyorum.

S

SensizimHep

Misafir
Sayın Malkhaz!...

Size bir soru sormak istiyorum cevaplarsanız inanki sevinmekten çok bu artık bende bir vicdan hesaplaşması gibi birşey oldu.

Sedo ile 2 ayımdı Bu ay 4sitemle 1uyeligim vardi 100küsür euro kazandım. Herşeyimin ustunde yemin edebilirmki asla ama asla hile yapmadım.Hatta hile sayılmasın diye kendim o reklamı açıp tıklamadım linklere Hiçbir zaman da gözüm yüksekte olmadı.

Üyeliğim sıfırlanmış bu ay üzülmekten çok bunu kendimde yediremedim çünkü hani ufak bir hile yapsam diyecegimki suçluyum aç gözlüyüm ama yapmadım Senden rica ediyorum eğer izin verirsen pm olarak uye adımı atmak istiyorum sadece bana neden uyeligimin sıfırlandıgını ogrenmek istiyorum.Mail attım cevap alamadım. Parayı vermesinler yeterki soylesinler neden 0 landıgını hesabımın. Çünkü hile yapanları her zaman diğer arkadaşlara anlatmış inglizce bilmediğim için onlar mail atmış sizi uyarmışladır.

Belki kimi için büyük para kimi için ufak ama 100+ euro inanın benim için çok önemliydi maddi ve manevi.

Sizden rica ediyorum izin verirseniz pm olarak atacagım uye adımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5