İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hristiyan Türkler, bedava İncil, kitap, online Tevrat, Zebur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Bak arkadasim, bana gelen Incil siparislerini ben yollamiyorum. Bu kadar imkanim yok, bunlari bir arkadasim kendi cebinden yolluyor.

Ayrica kimseyi kandirmak gibi bir niyetim yok, benim bir cikarim yok, inancimi duyuruyorum, isteyen gelir girer, istemeyen girmez.

Ben Incil'den "insanlari kandirmak" veya "hristiyanlastirmak" diye birsey okumadim. Boyle yapanlar da varsa onlara lanet olsun.

Knadirilmis insan kimin neyine yarar?

Ayrica Incil'in degistirilip degistirilmedigini, Kuran'in bu konuda neler soyledigini okumak istersen bir kitap var sitemde, istersen okursun istemezsen okumazsin. Ama herkes benim inancima hakaret eden siteler yaparken benim de bunlara cevap veren bir site yapmam da ne sorun var ki?

Sanki saldiriyor musum gibi gosteriyorsun! Bak internette biraz arastirma yaparsan Islamiyete saldiran Hristiyan sitesi de gorursun, Hristiyanliga saldiran Islami websitesi de gorursun. Ancak bil ki ben bir yere bagli degilim, hangi inanc olursa olsun da dini baska seylere alet edene de lanet olsun. Benim inancimdan ve ulkemden baska sevdigim bisi yok, lutfen beni karistirma. Lutfen tum islam ve hristiyan siteleri incele, kandiran gorursen de goster, guvenlik guclerine de sikayet et uyar vs. Benim de hatam olursa uyar, ancak bilmedigin, tanimadigin birisi o misyonerlerle bir tutma!
 
T

Turk``

Misafir
Hristiyan Arkadaşımız
"Ben Incil'den "insanlari kandirmak" veya "hristiyanlastirmak" diye birsey okumadim. Boyle yapanlar da varsa onlara lanet olsun.
Knadirilmis insan kimin neyine yarar?" Demiş.. Sanırım Bu Herşeyi Açıklıyor ..!
 

emerev

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ocak 2004
Mesajlar
129
Reaction score
0
Ben misyoner değilim diyorsun. Hristiyanlığı yaymak her hristiyanın görevi değil mi? Amacın Hristiyanlığı yaymak değilse bedava incil niye dağıtıyorsun.
Hristiyanlığı niye bu kadar ön plana çıkarıyorsun o zaman. Ben bir müslümanım ama nick'im müslüman değil.
Şahsen müslümanlığı yaymak isteyenlere ben düşman olmazdım. Sen neden Hristiyanlığı yaymak isteyenlere bu kadar asabisin.
Ben pek çok misyoner gördüm. Hiççbiri misyonerliği kabul etmedi.
Mesela Lisenin son günü arkadaşlarla Beşiktaş'a gittik. Bir turistle ingilizcemizi sınıyorduk. Çıkarttı bavulundan çukolata filan verdi. Arkasındanda Hz. İsa nın hayatını anlatan bir kitap verdi. 5-6 kişiydik. Hepimize kitap verdi. Valizi kitap doluydu. Bizden sonra arkamızdaki çocuklara yöneldi.
İnancını Ben HRİSTİYANIM diye bağıra bağıra söylemeden de yaşayabilirsin. Nickin hristiyan olmayabilir. Sitenden incil dağıtmayabilirsin.
O zaman ben seni sıradan bir Hristiyan olarak görürdüm. Ama sen her halinle Ben misyonerim diyorsun. Bence nickinide misyoner koysaydın daha güzel olurdu. Uyum sağlardı be.
Seni daha iyi ifade ederdi. İnsanları kandırmış olmazdın.
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Hristiyanlığı yaymak her hristiyanın görevi değil mi?

Yaymak degil anlatmak...


Sen misyoner kelimesini kullanırken olayı başka yerlere çekiyorsun, senin yarattığın imaja sahip misyoner değilim!


Nickim, sitemin ismini belirtiyor, bu yüzden HristiyanNET yazıyor, HRISTIYANIM yazmıyor, ben habire bana üstü kapalı laf atılmasına kızıyorum, ayrıca dinimi başka şeylere alet eden varsa ona da kızarım, "hristiyanlığı yaymak" başka "hristiyanlığı yaşamak veya duyurmak" başka şeyler....

Nickim bile seni rahatsız ediyorsa bişi diyemem bu senin problemin, ne kanunlara aykırı ne de kötü birşey, ne de bu forumlarda sitemin ismini nick alamam diye birşey yazıyor.

Sitemden Incil dağıtılması seni rahatsız ediyorsa bişi diyemem bu senin problemin, ne kanunlara aykırı ne de kötü birşey. Ayrıca sana ifade ettim benim yollamadığımı, arkadaşımın yolladığını.

Hala daha kandırmaktan bahsediyorsun, ondan sonra niye asabisin diyorsun???
 

ShadowSong

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Mayıs 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Khalimdor
Yıllarca kapalı bir kutu gibi yaşadıktan sonra oldukça hızlı sayılabilecek bir süre içerisinde diğer toplum ve dinlerle alaka ve dostluk kurmaya çalışan yurdum insanı bazı konulara hazır olmadığını herzaman gösteriyor.

Nickim daha yeni açılmışken ilk siftahı böyle bir konu üzerine yapmak biraz tuhafıma kaçtı ama uzunca bir süredir takip ettiğim bu konu üzerinde kimi yanlışlıklar olduğunu görmekteyim.

Hristiyan.net arkadaşımız toplumda kendi dininden olanların olabileceğini düşünerek bir site açmış ve bu siteyi de "Yeni Acilan/Guncellenen Web Siteleri" başlığı altına atmış. Ancak neredeyse her konuda olduğu gibi bu konu üzerinde de yanlış anlamalar olduğundan dolayı konuyla alakasız başlıklarla dolmuş burası.

Benim bu arkadaşıma söyleyecek tek bir şeyim var. Sitene baktım, geniş bir içeriğin var, güzel olmuş ama tasarımda eksikliklerin var. Bunları tamamlarsan güzel ve kayla değer bir site olacaktır.

Ayrıca yeni eklediğin flash animasyonu da görsellik olarak birşey vaadetmesede anlatım bakımından iyi sayılabilir. Yanlız en sonunda Hz. İsa' nın Tanrı olması gibi bir durum vardı, orayı anlamayamadım.

Kolay gelsin...
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Flash i ben yapmadim, bir hristiyan radyo istasyonunun websitesinden izin alarak turkcelestirdim.

Tasarim olarak da pek gorunuse degil de icerige, fonksiyonellige ve hizli acilmasina dikkat ediyorum. Diger yaptigim websiteler boyle degil. Hristiyan.NET ayri, yapma amacim da farkli, ozellikleri de farkli...

Kolay gelsin..

Konu dini bir konuya gececegi icin buraya yazmiyorum, ancak simdi verecegim linki okursan bizim Isa Mesih e nasil ve ne olarak inandigmizi anlarsin;

http://www.hristiyan.net/kurtulus/rabbiarayin.htm

http://www.hristiyan.net/temeller/atanasyus.htm

http://www.hristiyan.net/temeller/3temel.htm
 

ibrahimkoknar

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Şubat 2003
Mesajlar
3,203
Reaction score
18
H

hibrahim

Misafir
HristiyanNET şimdiye kadar bu konuda hiç konuşmadım ama son sözünden sonra gerçekten merak ettim... "eskiden müslümandım" dedin...
+ larını söylermisin gerçekten çok merak ediyorum ben genelde hristiyanlıktan müslümanlığa geçenleri gördüm okudum. ama müslümanlıktan hristiyanlığa geçeni (senin konuşmalarını samimi bulduğum için soruyorum) ilk defa görüyorum. görmedinmi diye sormayın gördüm ama ne biliyim ya para için ya da başka bişe için geçmiştir.. öyleleride var yani:)
kısaca gerçekten merak ettim senin hristiyanlığa geçmendeki neden ne?... benim bildiğim İSLAM son din ve ondan önceki dinlerin hepsini kapsıyor yani ben şu ana kadar sizin dininizde şu kötü diyeni görmedim çünkü hristiyanlıkta olan herşey ismaliyette de var. Olması lazım. çünkü SON DiN.... cevaplarsan sevinirim mümkünse sitende link verme kısa bir yazı vurda yazarsan sevinirim...
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Konu kisa kisa anlatilamayacagi ve bu forum dini forum olmadigi icin ben link veriyordum...

Benimki biraz özel ve değişik. Tanrı üzerine yoğun olarak düşünmeye başladığım 6 aylık dönem oldu, bu dönem içinde çeşitli inançlardan insanlarla sohbet etme imkanım oldu. Kiliseye gitme gibi niyetim yoktu. Ama "bişiler" oldu ve kiliseye gittim, bir İncil aldım, okudum. Bu 6 aylık dönemin son 2 ayı İncil hakkında oldu, çok detaylı okudum, sorular sordum. Sorularıma da kiliseden cevap aldım. Ama kafam karışıyordu, çünkü sizin gibi müslümanlar gelip gelip bişiler diyordu ve genelde kötü şeyler söylüyorlardı. Para, pasaport, yurt dışı, kızlar, vs.. Ben o zamanlar Tanrı hakkında düşünen ve kendim için doğruyu arayan biri olarak, birçok dini inceleyebildim. Ve sonunda Hristiyanlık ve Sahaja Yoga arasında bir yerdeydim. Baktım ki herkesin kötülediği kilisede bana ne para verildi, ne pasaport, ne de başka birşey. Aksine böyle olmadığını gördükçe daha da ısındım ve merak ettim. Daha sık gitmeye başladım, çünkü Hristiyanlık hakkında söylenen kötü şeyler beni daha da yakınlaştırmıştı. Ama daha tam karar vermemiştim, hergun İncil'i okuyup 2-3 gunde bir defa da kiliseye gittim, sorularımı sordum. Sorularıma cevap veren kişi orada ki kültür merkezinde çalışıyordu., yerleri siliyordu, ilgilenenlere İncil'i anlatıyordu. O kişi geceleri de çıkıp şehirde geziyor, her yerde İncil'i anlatıyordu. O'nun hayatını izledim bir süre. Maddi açıdan sıkıntı da idi. Ben bir keresinde bu kişiye borç para bile vermiştim. Ondan sonra oturup iyice düşündüm, bir tarafta bazı kötü söylemler bir tarafta bu kişi. Ardından orada başka kişilerle de tanıştım ve giderek kiliseye daha sık gittim ve orada daha fazla huzur ve çok yakın bir sevgi ortamı gördüm. Kimi zaman bu kadar iyi olamaz, bir sahtelik var diyordum içimden. Bu süreçte pazarlari kiliseye gittim, pazar ibadetinden sonra olan soru cevap toplantısına katıldım ve sorularımı tüm kilise yönetimi cevapladı. Hafta içlerinde ise az önce bahsettiğim, ilk tanıştığım kişi olan Ramazan bey cevaplıyordu. Ek olarak hafta içinde bir gün tüm kilise bir İncil çalışması yapıyor ve tek bir kişinin dayatmasıyla değil, herkesin düşüncesini söyleyerek tartışmasıyla çalışılan bölüm hakkında sohbet ediliyordu.

Bu dönemde İncil'deki çelişkilerden bahsedenler de oldu. Bunlardan birini kendim alıp inceledim teker teker. Yazıda iddia edilen 7 tane madde vardı. Kendi kendime o an internet kafede iken, verilen ayetleri ve ayetlerin dipnotlarını teker teker okuyarak bazı açıklamalara ulaştım. Bir baktım ki ilk 3 maddeyi kendim bulmuştum. Bunun gibi 2 çelişki-cevap olayı daha oldu. Bu durum beni İncil'i araştırmaya daha çok yöneltti, daha fazla inceledim çelişki olaylarını, iddiaları ve halen daha okuyorum zaman zaman...

Bir süre sonra iman ettim. Ancak bu daha çok yürekten oldu, aklımda bazı sorular vardı hala tabi ki ancak, nasılsa araştıracak çok şey vardı. Müslümanlık kafama takılmıştı, müslümanlık nedir? diye soruyordum, ama bana islamiyet hakkında kötü birşey söylemediler, ısrar ettim yine söylemediler. Bir taraf kötülüyordu diğer taraf buna cevap olarak bişi demiyordu. İstediğimi okuyabileceğimi araştırabileceğimi söylediler.

İncil'deki çelişkiler, İncil hakkındaki iddialar ve kiliseler hakkındaki iddialar konuları neredeyse benim için kapanmıştı, sıra İslamiyet hakkındaki iddiaları incelemek olmuştu. Daha önce öldürülen Turan Dursun un bir kitabını okumaya başladım. 30-37 sayfa okudum bıraktım. Daha fazla da okumadım ve bu tür iddialar, tartışmalar vs. pek ilgilenmedim bir sene kadar. Daha fazla kiliseye gidip, kilisenin vaftiz olmak için şart koştuğu 15 vaftiz dersini bitirdim ve vaftiz oldum. Tabi bu dersler de ilginç idi benim için ilk duyduğumda. Çünkü herkes insanların Hristiyanlaştırılmaya çalışıldığını, buna uğraşıldığını, para verildiğini söylerken benim önüme bir ders konulmuştu. Hristiyan olmak Isa'yi kisisel kurtarıcınız ve Rabbiniz kabul etmekle oluyordu ancak vaftiz olmak için İncil çalışıp, dersleri bitirmeni gerekiyordu...

Bunlardan başka ilk kiliseye gittiğim ve İncil okuduğum gün ve dedemin kolu kırılıp dua ettiğim ve ertesi gün hastanede olan bazı şeyler, olaylar, mucizeler var ama bunlar bana özel şeyler, buradan yazmayacağım, bunları herkes ile paylaşmıyorum.

Ancak benim kiliseye gittiğim de ilk konuştuğum kişi olan, o zaman yerleri silen, şimdi ise kilisenin önderi olan Ramazan Arkan beyin Tanıklığını okuyabilrsiniz.

Hürriyet gazetesinden;

http://antalyaincilkilisesi1.sitemynet.com/hurriyet.htm


+ları söyler misin demiştin, ben böyle değerlendirmeler yapmıyorum pek. Yani dinleri karşılaştırma olayına pek girmiyorum. Her dini, onu yaşayan, o din hakkında bilgili olan kişiden öğrenmeye çalışıyorum. Ama kısaca diyebilirim ki, daha mutluyum.

Bir de merak ettiğim birşey var, neden link vermemden çekiniyorsun? Bu korku nedir?

İkinci şey de büyük harflerle SON DİN diyorsun. Bunun senin fikirlerindeki karşılığı, Hristiyanlığın, İncil'in hükmü kalmamış demek anlamındadır. Sen böyle yazarken benim inancima ve kitabima karşı "iyi olmayan" bir söylemde bulunuyorsun ve konuyu dini bir tartışmaya çekiyorsun, ben ise sana bu konuda bir cevap vermeyeceğim. Benim bu konudaki inancımı, sitemdeki kitapları okuyarak öğrenebilirsin. İnanki bu tür "iyi olmayan" teolojik, tarihsel iddialar, kimi zaman da "direkt bana ve aileme küfür" şeklinde olan mailler her gün bana geliyor. Ayrıca bil ki hem ateist, hem Hristiyan, hem de müslümanların bu konulardaki iddialarını okumuş birisiyim. Ama buradan tartışmayalım. Lakin ben tartışmayı da pek sevmem, inancımın teolojissini, ayetleri, tarihi ispatları vs. gibi konuları değil de "eylem" ile bazı şeyleri "duyurmayı" denerim. Her Hristiyanın duyurma yöntemi farklıdır. Kimisi doğrudur kimisi yanlistir. Ama ben sizin bahsettiğiniz gibi elime broşür alıp çıkmıyorum, site yapıyorum, sorusu olanlara cevap veriyorum, duyurmak için daha az rahatsız edici şeylere yöneliyorum. Çünkü sadece inancımı duyurmak değil, aynı zamanda İncil'e göre başka inançtaki kişilere de saygı göstermek zorundayım.

Her Hristiyan aynı değildir... Tıpkı her müslümanın veya başka bir dinin mensubunun aynı olmadığı gibi...

Ben hepinize saygı duyuyorum, kendi adıma konuşuyorum ve kimseyi kandırmak gibi bir niyetim yoktur. Hesap vereceğim yerler Tanrı'dır, T.C. yasalarıdır. Gerisi boştur, kim ne derse desin.

Neyse benim anlatacaklarım az veya çok var işte. Kilisem Antalya'da ben ise şu anda İzmir'deyim. Yakın bir zaman içinde Rab dilerse Antalya'ya gideceğim bir süreliğine eğer denk gelirsek ve istersen sohbet ederiz.

Rab hepinizi bereketlesin.
 
H

hibrahim

Misafir
tabiiki herkesin dini kendine herkes kendi dinini anlatmaya yaymaya çalışmakla mükelleftir. ben sadece merak ettiğim için sordum yanlış anlaşılmasın senin görüşünede saygı duyuyorum... ancak yazında hristiyanlığı çok araştırdığını söyleyip hristiyanlığın iyi yanlarını anlatmışsın daha doğrusu iyi yanları demiyim de senin karşına çıkan insanların iyi niyetlerini ve çabalarını anlatmışsın.. bilmiyorum denedinmi ama hrstiyanlığı öğrenmeye çabalarken geçirdiğin zamanı müslümanlığa ayırdınmı? çok buyuk bi ihtimalle aynı ilgi ve alakayı onlarda da görecektin belkide daha fazla ilgi gösterip sana müslümanlığı anlatacaklardıı..belki bana öyle geliyor belkide öyle ama bana göre KURAN-I KERiM daha mantıklı ve butun sorulcak sorulara cevap içeren bir kitap bir önceki mesajda da dediğim gibi bildiğim kadarıyla Kuran-ı Kerim diğer kitapları da kapsıyor... herneyse dediğin gibi olayı dini boyutlara getirmeyelim başta da dediğim gibi herkesin dini kendine herkes kendi dinini yaymakla ve anlatmakla mükellef...

bu arada küçük bir not ama üzerinize alınmayın sadece not: nedendir bilmiyorum küçüklüğümden beri hristiyanlık veya islamiyet dışındaki diğer dinlere mensup kişilere kolayı sevenler olarak görüyorum...

bu son notu lütfen yanlış anlamayın...
 

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Ekim 2002
Mesajlar
602
Reaction score
0
Herkesin kendi dini diye bir şey yoktur! Dinlerin Tamamı Evrenin yaratıcısı olan Allah'a (c.c.) aittir. İncilde,tevrat'da,zebur'da,Kur-an'da...
Önemli olan Allah'a ulaşmaktır. Kur-an var diye İncil'den sözetmemek olmaz.Hepsi Allah'ın yüce kitaplarıdır.Tüm kitapları baştan sona kadar okumak gereklidir. Fakat Hristiyanlık dinine karşı saygım sonsuz olduğu halde, Hz. İsa'yı Allah'ın oğlu olarak görmelerine ve isteklerini Hz. İsa'dan yapmalarına oldukça kızıyorum. Aynı şekilde biz Müslümanların da tellibabalardan,telsiz babalardan,bardakçı,çanakçı,çömlekçi babalardan medet ummalarına ve direk onlardan bazı istekler de bulunmalarına kızıyorum.

Müslümanların (bazılarının) en zor tarafı, herhangi bir eleştri aldıkları zaman karşı tarafa verdikleri tepki çok sert oluyor.Sonuçta, Uhud,bedir savaşı yapacak halimiz yok.Aynı Allah'a inanıyoruz ve bir çok ortak yönümüz var.Böylece birbirimize anlattığımız da kavrayabileceğimiz konular bunlar. Ya Ateistler,darwinciler? Onlarla hiç bir şekilde bağlantı kuramazsınız.

Hristiyanlığa geçtiği için arkadaşımıza değil, ona Müslümanlığı tam olarak anlatamayan, çevresindekilere kızmak gerekir.

HERŞEY İLİMLE ÖĞRENİLİR.

Cevahir varken pul neye yarar
Aczini bilmeyen kul neye yarar
Herkes bir yol tutturmuş gidiyor ama
Mevlaya gitmeyen yol neye yarar
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Şüheda gövdesi baksana dağlar taşlar
O rükü olmasa dunya da eğilmez başlar
Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor
Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık
Anlaki yok Ulu Allahtan başkasına yakınlık

Hepiniz Allah'a emanet olun...
 
H

hibrahim

Misafir
benim herkesin dini kendine lafımı yanlış anladın sanırım yani demek istediğim herkesin mensup olduğu din farklı olabilir bu yadırganamaz.. diğer söylediklerine katılıyorum özellikle

"Hristiyanlığa geçtiği için arkadaşımıza değil, ona Müslümanlığı tam olarak anlatamayan, çevresindekilere kızmak gerekir. " kısmına


saygılar...
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Sevgili arkadaslar...

Kutsal Kitap'ta Isa Mesih'in Tanrisalliginin anlatildigi bir cok kitap vardir, Tevrat diye bilinen kitaptan baslar, İncil'in sonunda biter. Ayrica inanc ile ilgili konuda söylenen bir söz ayet ile desteklenmedikçe kabul edilmez. Yani bizim inandigimiz İsa Mesih'in Tanrısallığı öğretisinin dayanakları ayetlerle refere edilerek birçok inanç açıklamasında, kitapta, makalede, ilmihalde açıklanmıştır, tabi incelerseniz bu bilgilere ulaşırsınız. Anlayacağınız, konu yine dine giriyor, ben bazen cevap vermiyorum ancak bu cevabim olmadıgından degil.

Ve ek olarak bana islami anlatamayan bir cevrem yoktu. Dinsiz, imansız değildim ki? Izmir'de ortaokulda, lisede cesitli cemaatlerin toplantılarına katıldım, sohbet ettim. Izmir'i bilir misiniz bilmem ama babamın işyerine yakınlığı nedeniyle, Hisarönü ve İtfaiye camilerindeki cuma namazlarını ve vaazlarını kaçırmazdım. Evimizden İslamiyet hakkında bir çok kitap vardı. Ailem halen daha müslüman....

Ek olarak tekrar belirteyim, ben kişisel iman yaşamımda, bir inançtan başka bir inanca geçmem, inandığım şeyin kötü yönlerinin gösterilmesiyle olmadı. Şimdi de aynı. Ayrıca ben İslamiyetten direkt Hristiyanlığa geçmedim. Bazı islami uygulamalar veya bazı kişilerin diyelim uygulamaları beni biraz soğuttu. Her dinde de olur böyle durumlar. Ancak birisi kötüledi diye olmadı.

Sizlerin öngürüsüne göre;

"Birisi İslamiyetten uzaklaşıyorsa, ya tam bilmiyordur ya da imanı zayıftır"

Oysaki bu böyle değil. Ben daha önce bir yazı yazdım,
( http://www.hristiyan.net/kurtulus/rabbiarayin.htm ) bu yazıda kısa kısa açıklamalar var ve sonunda şöyle diyor;

"Bu yüzden, inancımızı iyi bir şekilde öğrenmek isterseniz, ya da inancımız hakkında yorum yapmak isterseniz, bizim inancımızdaki kitapları, vahiy kavramımızı öğrenmeniz ve Tevrat, Zebur, İncil olarak hepsine birden Kutsal Kitap dediğimiz Tanrı Sözü'nün, yıllardır, çocukluğumuzdan beri bize öğretildiği gibi "değiştirilip, değiştirilmediğini" iyi bir şekilde, tarafsızca araştırmanız ve bir sonuca varmanız gerekir. Bu olmadan, yapacağınız yorumlar uygun olmayacak ve inancımızın temelini kavramakta zorlanacaksınız.

Sizlere bir kitap tavsiye etmek istiyorum;
http://www.hristiyan.net/kutsalkitabindegismezligi
YAHUDİ, HRİSTİYAN VE İSLAM KAYNAKLARINA GÖRE KUTSAL KİTAP'IN DEĞİŞMEZLİĞİ"

Bizlerin Tevrat, Zebur ve İncil diye bilinen kitaplardan, İsa Mesih in Tanrılığı hakkında, birçok cevabımız vardır. Ancak tartışma platformu Tevrat, Zebur ve İncil'dir. Bu yüzden öncelikle bunlar değiştirildi mi değiştirilmedi mi? Güvenilir mi? Değil mi? sorularını cevaplamak, araştırmak bir sonuca varmak gerekir...

Ek olarak aşağıdaki kitapta da bu konularda bir çok cevap vardır. Yazarı Josh Mcdowell dir. 789 sayfalik bir kitaptir, 40 bölümdür. Şu anda piyasaya çıkmamıştır, internette sadece benim sitemden okuyabilme şansına sahipsiniz.

http://www.hristiyan.net/mcdowell
 

gokhankar

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
İstanbul
soruma neden cevap vermiyerek farklı yönlere çekiyorsunki

evet bir site yapılmış ama amacı misyonerlikten başka bir şey olamaz bedava incil dağıtmak misyonerliktir eğer diil diyorsanız o zaman misyonerliğin ne olduğunu söyleyin bana nasıl başka yerlere çekiyoruz konuyu anlamadım

eğer incil dağıtmak micsyonerlik değiiil ise misyonerlike nedir onu söyle bana başkasının parasını vermesi önemli değil sonuçta dağıtılıyor bu kitap ve bu iş yapılıyor parasını kim verirse versin

evet incil tevrat zebur suhuflar hepsi Allah CC. Tarafından Peygamberlerine Gönderilmiştir ancak diğerleri zamanın insanları tarafından kendi isteklerine göre değişime uğramıştır ve en sonunda son kitap olarak Kuran-ı Kerim indirilmiştir. ve buna uyulması istenmiştir.
Sen uymıyabilirsin ama insanlar tarafından değiştirilen bir kitab'a uymak ne kadar doğru ve mantıklıdır.
Bu Arada Soruma Cevap Bekliyorum Misyonerlik Nedir Onu Açıkla Bana Bedava incil dağıtmak nasıl oluyorda misyonerlik olmuyor.
 
N

nasiruss

Misafir
Arkadaşlar artık lütfen buraya bu konuyla ilgili mesaj bırakmayın. Burası din forumu değil.
Ayrıca bu arada bu sitenin reklamını çok güzel bir şekilde yapmış olduk.
Bu başlığa daha fazla ilgi göstermeyerek, siteninde reklamını daha fazla yapmamış oluruz böylece.
 

caner

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Ağustos 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
Kitap Ehli 'ne Cagri

Kitap Ehlini, yani Hristiyan ve Musevileri, Muslümanlarla birlikte beraberlik içinde olmaya davet eden bir site gördüm, http://www.kitapehli.com , gerçekten Islam'ın özü de bu, barışçılık, sevgi merhamet.
 

caner

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Ağustos 2004
Mesajlar
0
Reaction score
0
Hazreti Isa Gelecek

Hristiyan Musevi ve Musluman aleminin heyecanla beklediği bir misafir var, Hz Isa. Bu konuyu Kuran ayetlerinden anlatan bir site gördüm. Çok açık ve net bir anlatımla Hz Isa hakkinda merak edilen konular anlatılmış.http://www.hazretiisagelecek.com
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst