![]() |
![]() |
Alayda 3 tabur olduğunu öğrendim.Çavuş Eğitim Taburu, Piyade Er Eğitim Taburu, Havan Eğitim Taburu.
Çavuşa düşmüşüm![]()
ıspartada bir sene yaşadım. pek zevkli bir yer değil, ki doğuya gönderilen askerlerin çoğu orada eğitilip gönderilirler.Acemilik yerimi öğrendim ; Isparta 40. Piyade Er Eğitim ( İç Güvenlik )
Araştırdığım kadarı ile buradaki acemilerin çoğu doğu bölgelerine sevkiyat yapılırmış. Çavuş Eğitim Taburu, Piyade Er Eğitim Taburu, Havan Eğitim Taburu olmak üzere 3 dalda eğitim verilirmiş.
Umarım çavuş eğitim taburunda eğitim görürüm yada öyle bir şansım olurmu bilmiyorum çünkü zaten piyade er eğitim diye çıkmış ne alaka benimki de. Herkesin en zor dediği bir yere düştüm sanırım, Allah yardımcım olsun..
İnşallah yazıcı olurum orada bir şansım doğarmı onuda bilmiyorum..
Bu yer hakkında bilgisi olan varmıdır?
Acemilik eğitim süresi? Vasıfa sahip olanların acemilikte mesleğe ayrılma süresi?
Çavuş talimgahına gideceksin tabiki bak kendinde Mayın Operatörü Çavuşuyum demişsin.
Bende, (P-002) 7.62 MM. MK. TF. ÇVŞ. olarak gidiyorum. ( O ne demekse)
Çavuş talimgahına gideceksin tabiki bak kendinde Mayın Operatörü Çavuşuyum demişsin.
7.62 MM'lik makineli tüfeğin çavuşumu olacam ben, yav tüfeğin çavuşluğu nedir ki napar bu tüfeğin çavuşu bilen, eden, bilgisi olan varmı![]()