İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iyinet neden böyle oldu

neden böyle olduk

  • adsense ortamı bozmaya yetti

    Kullanılan: 10 23.3%
  • artık kimse yardım etmek istemiyor :)

    Kullanılan: 13 30.2%
  • giden arkadaşlar yüzünden bozuldu

    Kullanılan: 6 14.0%
  • eski tarihleri bilmiyorum yeniyim burada

    Kullanılan: 4 9.3%
  • iyinet çok iyi bir ortam

    Kullanılan: 5 11.6%
  • banane ya

    Kullanılan: 5 11.6%

  • Kullanılan toplam oy
    43
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I

iyiyiz

Misafir
bilgili bir arkadas,bir kac mesajda bana yardim etti ancak iyinet admine karsi bir kirginligi oldugu belli.Kim hakli kim haksiz diye bir konu olmamali,bakin burasi forum,3-4 defa ban yedim forumdan,simdi düzeldim,herkezi anlamaya anlayisli olmaya calisiyorum.Forum kisisel sürtüsme yada tartisma alani degildir.Burayi seven kalir sevmeyen gider.Yani olayi kisisellestirmek hem forum ortamina hemde diger konulardan habersiz sevgili webmaster arkadaslarimiza zarar verir,huzursuzluk yaratir.

Son olarak ben sanmiyorum iyinetadmin in Tunahan i sonsuza kadar banladigini,yine baska bir nickle gelsin ve paylasimina bizlere bilgi vermeye devam etsin,gercekten inaniyorumki burada foruma cok cok bilgiler katabilecek kapasitedeki arkadaslarimizdan birisi.

sevgiler.
 

UguG

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Temmuz 2005
Mesajlar
546
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Sana şöyle cevap versem olur herhalde...

İnsanlar günün popüler şartlarına yönlenerek hareket eder. Onu konuşur onu söyler ona bakar bilmem ne... Eskiden iyinette eski konulara bakılınca hep asp php üzerine gerçekten. Şimdi ise para girmiş olayın içine. Neden mi?

Çünkü şu an adsense, internet üzerinde webmaster lar için en popüler kaynak. Ve hakkında çözülmesi-öğrenilesi gereken bir çok şey var. İyinet'te hala diğer konularda tartışuılmakta olsa da bu konunun popülerliği gölgede bıraktı diğerlerini.

İnternet sektörü gittikçe gelişiyor ve webmaster'ım diyen bir kişi artık css-php-asp artık ne geliyorsa aklına... zaten biliyor. Bunları tartışmak yerine bu yaptıklarından bir gelir elde edebileceği "adsense" i konuşuyor.
 

hukuki

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Eylül 2003
Mesajlar
109
Reaction score
3
Doğru tespit Uyug,
Gerçekten adsense'i yadsıyamayız. Zira ekonmik kaynak yaratarak webin gelişmesine çok faydalı olmuştur.
Ancak diğer taraftan da adsense + fantastico ; Forumlardaki en azından teknik yardımlaşmayı bitirmiş görünüyor. Fantastico'dan kur hazır phpnuke, mambo veya Joomla'yı oldu sana site, ardından da koy adsense kodunu oldu sana kaynak.

Peki hadi scriptlerle dillerle uğraşmayalım, hiç mi yeni kod, hiç mi yeni siteler görmüyoruz? Peki buradaki bir çok kişi benim gibi shared hostinglerden, dedicated serverlara geçtiler. Bu bir zorunlu ilerleme. Peki neden dedicated sunucuların nasıl idare edileceğini, performans tricklerini, koruma yönetemlerini konuşmuyoruz? Neden mysql 5 konuşmuyoruz? Ya herkes biliyor da ben bilmiyorum ya da kimse birşey bilmiyor veyahut da bilen buraya yazmıyor... Hadi yazmayanları şimdilik es geçeyim, kimse sormuyor bile?

Sürekli yabancı kaynaklardan öğrenmek zorunda kalmak beni üzüyor doğrusu.

Textra'nın dediği gibi de burada düzeni korumak için admin veya mod. olmaya gerek yok. Kendi sitemizde muazzam bir hukuk veritabanı (laboratuarı) oluşturduk. Burada da aynı şekilde harika bir bilgi veritabanı neden oluşturmayalım? Daha önce dediğim gibi "yine bize lazım olacak".

Herkes birbirini horgörmeden sevgi ile yaklaşsın. Hatta mesela 1 ay deneyelim. Sonra ortaya neler çıktığına kendimiz bile şaşıracağız.
- Yuh böyle olur mu sen bilmiyorsun
- Atma Receeep
diyeceğimize yapıcı şekilde yol gösterelim. Bildiğimiz kadar. Yanlış biliyorsak da bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp...

Ve son olarak;

TOPLUMLAR LAYIK OLDUKLARI ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER !!!
 

Dr1980

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
399
Reaction score
0
7 senelik konuyu hortlaşmışsınız :) tebrikler
Mesajlara şöyle bir baktım da değişen pek bir şey olmamış bu geçen sürede
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Hakikatten nerden bulup çıkardınız konuyu tarihin tozlu sayfalarından, bide paylaşım için teşekkürler diye alakasız bir mesajla ?
 

Mertcan'K

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Nisan 2011
Mesajlar
1,219
Reaction score
19
Konum
Adapazarı
Tarihi ayaklandırmışsınız vallahi :)

Çokta eskiye gitmeye gerek yok aslında. Bundan 2 sene öncesine kadar iyinet süper biryerdi, neden böyle oldu nasıl düzelir neler yapılır bilinmez.:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

<-->sekito <-->sekito
Üst