ceasear değil ceasar
banladınızda ne oldu? ben buraya geldiğimde php nin sadece ne olduğunu biliyordum onun sayesinde sınıf atladım(çok fazla deil ama) kendime yetecek kadarı var. şimdi foruma yeni gelen birisi kimin sayesinde ilerleyecek?
http://forum.iyinet.com/php/ eskiden kesin biri anında cevap verir diye yazardı millet şimdiyse cevabını min 2 günde alıyor belkide alamıyor haliyle bu da buraya değilde daha aktif bir yere yazmayı gerektiriyor
http://www.php.org.tr hido da foruma üye, ceasar dan daha fazla bildiğine eminim ama verdiği ne hiçbişe. Bence paylaşımcı üyeler kırılmamalıydı, küstürülmemeliydi
Bu konuya bir açıklık getirmek gerekirse. Ben bu foruma 2004 senesinde evet Caesar rumuzu ile üye oldum ve elimden geleni ve bilgilerimi herkesle paylaşmaya calıştım. İnanıyorumki o zamanlar php ye başlayan bir çok kişi benim sayemde kendisini çok geliştirdi.
O zamanlar bir amacım ve hayalim vardı. İnsanlara bu bilgiyi vermek ve biraz olsun eğitimlerine katkı sağlamak. Ama şu anda o azmi kendimde göremiyorum çünkü yaptığım herşeyin çoğu boşa çıktı.
Ben hiç bir zaman bilgimi kullanarak şunu yaparım bunu yaparım demedim. Bu forumda moderatörlüğümün alınacağını bile bile tartışma konularınada girdim. Bu benim kişiliğim çift yüzlü olamam iyi veya kötü aklıma o an ne gelirse söylerim ve herzamanda söylüyorum.
Sert bir yapım olduğu için abuk sabuk soruları sert tepkiyle yanıtlarım ama bunun sebebi saçma sorularla karşılaşmam olabilir.
Kimseyi alttan almak zorunda olduğumu düşünmüyorum ve almamda. Konuyu değiştirmeden ana fikre dönecek olursak;
İyinet'i geliştirmek için elimizden gelen herşeyi zamanında yaptık. (iyinetim iyinet olduğu yıllarda) şu anda aslında iyinete küsmedik herkes para kazanma derdinde.
Bizler açılışı yaptık devamını sizler getircektiniz. Kırıldığım noktalar varmı evet hemde çok var. Ben bu forumdayken ne iyinetten ne firardan ne selimden nede başka a şahsiyetinden ne lafımı nede yardımımı eksik etmedim.
İnsanları koyunlaştıramayız ve onları istediğimiz özelliğe sokamayız unutmayın. Herkes ne ise odur. Benimde ağzı açık sert tepkili biri olmam gibi. Ama bu forumdan büyük derecede arkadaşlarda kazandım.
Size son bir tavsite; forumu adam etmek istiyorsanız ilk önce üst yönetimden başlayacaksınız.
İyinet yönetimden elini ayağını çekecek sadece site kar yapiyorsa cebine para sokmayı düşünecek. Yönetimi bir başkasına devretmesi gerekiyor. Çünkü bu işi bilmiyor. Sanırsam bu konuda hemfikiriz.
İşi bilen birisi gelirse; forum düzelecektir.
Hepinize iyi günler diliyorum.