İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kurtlar Vadisi yayından kaldırıldı

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kurtlar Vadisi yayından kalkarsa, alternatif olarak aynı gece galiba atv'de parıltılı hayatların, sonu bitmez acıların, bol soğanlı dizisi şöhret, kanald'de bilmem kaç sezondur süren, dünyanın en sakız dizileri listesinde ilk beşe oynayabilecek hırsız polis, inter star'da da mesafeli aşıkların dizisi yalancı yarim var.

Kurtlar vadisi'nin ilk bölümlerini izlemedim. Ama eski diziyi izleyen, Soner Yalçın'ın kitaplarını okuyan, belgesellerini izleyen biri olarak, sadece şunu söyleyebilirim. Belki ekranda silah göstermek kötüdür, ama bu dizilerin senaryoları, hadi Ahmet sen Nuri'yi kes, Huseyin sen'de Mehmet'in kızını doğra şeklinde yazılmaktan öte ülkede yaşanan olayları anlatır. Birinci dizideki bütün karakterler Türkiye'de gerçek kişilere özdeşleştirilmişti. İkinci dizide de sanıyorum ki işlenen konunun realitesinden hiçbirimizin şüphesi yok.

Tamam ekranda kötülükler değil, iyilikler gösterelim ama maalesef Isviçre'de yaşamıyoruz, çocuklarımıza ülke gerçeklerini göstermezsek, onlar da bugün belki kaloriferli evlerinin yataklarında dışa dönük, son derece modern bir Türkiye'de yaşadıklarının hayaliyle devam edebilirler. Daha sonra da 20 yaşına gelmiş, ama güneydoğu'da neden askerlerin öldüğünü bilmeyen, veya hadi terör etnik problem deyip başınızdan bir ihtimal savabilirsiniz, ama bu ülkede neden üniversite öğrencileri asıldı, veya başbakanlar asıldı, neden Amerikan gemisi Türk gemisini vurdu veya Kıbrıs sorunu nedir, bunların hiçbirini bilmeyen bir nesil yetiştirmiş olursunuz.

Televizyon bir propaganda ya da eğitim aracı değildir, siz sadece görsel veri sunar, bu veriyi nasıl analiz edeceğiniz henüz televizyon teknolojisine adapte edilmedi. Bir çocuğum olsaydı bu diziyi zorla seyrettirir, ama senaryoya fanatikçe bağlanmadan neyin neden olduğunu anlatıp öğretmeye çalışırdım. Çünkü bu ülkenin yaşadığı realiteler bunlar, bu ülkenin yaşadığı realite Sibel Can'ın karpuzu, Hülya Avşar'ın eşi, şöhret dizisindeki parıltılı hayatların acılı dramı değil.

Bu tip rezillikler şikayet veya dalga konusu olmazken, Sağır Oda ve Kurtlar Vadisi gibi kurgular gerek oyunculuklar gerek içerisinde barındırdığı unsurlar ile alay konusu oluyor, sanat için sanat izlemek isteyen entellektüeller Kurtlar Vadisi izlemeyip National Geographic izleyebilirler, ama tercihlerinin bu olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden toplum için sanat olan bu gerçek hayatlardan alınmış kurgulara laf etmelerinin manası yok.

sata

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tuğba ekincinin bitarafları buzda kelek karpuz gibi parlıyor kurtlar vadisini kaldırıp yerine onu koysunlar gençlerimizde silah taşımazlar condom taşırlar artık.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
pembekedi : diziyi başından sonuna kadar izlemedim zaten fazla televizyon izleyen birisi diğilim fakat türkiye gibi kültür eğitim seviyesi düşük ve politik sorunlar ekonomik dengesizlikler içinde yaşamaya çalışan insanlara sadece komedi dizisi sunulmalı

sen ne yazdıgının farkındamısın. sen resmen türklar aptaldır ve aptalca komedi film izlemesi lazım demek istemişsin. Yurt dışında yaşayınca sen türklükten cıkmıyorsun kendini bu kadar üstün görmen ne gösterdi acaba..

izlemediğin şeyler hakkında ön yargılı davranıyorsun kendin söyledin tv fazla izlemiyorum tv sadece film veya sinema degil haberler ve gündemde veriliyor demekki izlemediğin için kulaktan dolma sözlerle yorum yapıyorsun.

senden bu konuda yorumunu bekliyorum..

not : Kişisel tartışma degil sadece fikir ve düşüncemi belirttim

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@permission dogrulari duyunca gucune gitmesin. bunlar turkiyenin gercekleri. bunlari gelistirmek ve duzeltmek bizim elimizde. yalanlayarak kendini kandirirsin sadece.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
@permission dogrulari duyunca gucune gitmesin. bunlar turkiyenin gercekleri. bunlari gelistirmek ve duzeltmek bizim elimizde. yalanlayarak kendini kandirirsin sadece.

benim kızdıgım şey bu grupta kendini katmaması yani kendisi türk degil gibi yazmış. bir üstünlük gibi bir şey.

türklük bu kadarda kücülüp ayaklar altına alınacak kata kötü bir birlik degil.. tamam ekonomik vs.. bazı şeylerde geriyiz ama türklükten bu şekilde bahsederek insanalrın kızdırmak hoş degil.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
turkluk tabiiki ayak altina alinacak birsey degildir. ben bir turk'um ve sonuna kadar gurur duyuyorum amacim vatani oldugu bu aciz durumdan kurtarmak, vatani parsel parsel satmak isteyen kisileri amaclarina ulastirmamak.

ama suda varki yuzde 70 kisi hala bunlarin farkinda degil ve tabiri caizse cahilce yaklasiyor herseye , bana dokunmayan yilan 1000 yasasin modunda. amacimiz bunlari duzeltmek. pembekedide bu sekilde demek istedi.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Soap opera denilen türün ünlü sosyoloji kitaplarına girecek kadar politik bir malzeme olduğunu, bir zamanlar herkesin sabırsızlıkla beklediği Dallas, Yalan Rüzgarı türü dizilerin birçok 3.ncü dünya ülkesine düşük fiyattan pazarlandığını, magazin programlarının da bu türün güncel hali olarak tüm kanalları istila ettiğini, herkesin bir "halt" varmış gibi deliler gibi futbol takip ettirilmesinin kökeninde İngiltere'de 1900'lerin başında oluşan "Futbol aptal kalabalıkların afyonudur" felsefesi olduğunu, yüzeysel düşünce tarzının en klasik defans sisteminin(istemeyen almaz/izlemez/gitmez) olduğunu biliyor muyuz?..

Sabahın köründen gecenin 2'sine kadar yayınlanan magazin ve spor programlarında ve güya senaryolaştırılmış dizilerinde "4 bin dolarlık yüzüğünü denize düşürünce kal geldi, yeni jipiyle düşman çatlattı" haberleri, 4'te 3'ü yeterli beslenecek gelir sahibi olmayan ülke insanında, daha ötesi bu ülkenin fakir çocuklarında nasıl bir etki yaratıyor, toplum katmanları arasındaki ilişkiyi nasıl etkiliyor, toplumsal barışa ne kadar etki ediyor?

Düşmanlığı savaşı körüklemeyin, ılımlı olun, uzlaşmacı olun, yüksekten bakın olaylara, meali; ne olursa olsun sesinizi çıkarmayın, kısa yoldan zengin olmanın yollarını arayın, "ortaköy'de barlarda kameranları peşinizden koşturacak" yaşam standardına ulaşmak için her türlü haltı yiyin, apolitize olun, politika konusunda konuşan gençlere "bunun sonu hayra alamet değil, yakında hapse girer bu" gözüyle bakın, "ezo gelin" "sıla" "bilmemne ağa garı peşinde" "lahmacun suratlı türkücü aşgını arıyor" gibi doğu şivesiyle kahramanlık hikayelerinin, ahlakın, cesur yürekliliğin ve vakurluğun özdeşleştirildiği dizileri ağzınız beş karış açık seyredin, ama Türk'lükle ilgili bir dizi yapıldığında bunu ayrımcılık addedin, vahşet ve barbarlık sayın.

Ne güzel

ManuaL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Hergün nice mehmetcikler şehit oluyor. Okursak gazeteden, izlersek televizyondan öğreniyoruz.. Bunu kimin yaptığını, nasıl yaptığını biraz üstünü örterek TV ekranlarına getirecek Kurtlar vadisi. En azından ilk bölümünde öyle bir izlenim sezdim.. Bence devam etmeli yayın, belki ankarada sıcak yataklarında uyuyan bazı şahısları pkk'ya biraz daha sert bir tavır sergileyerek daha huzurlu bir ortadoğu oluşması için tetikler..
Dipnot : Tabiki hiçbirimiz istemez beline silah takip heeeyt ben polatım uleeeyn diyen veletlerin oluşmasını ama hayatın gerçeklerini birgün bir yerde yaralanarak veya benzeri şekilde öğreneceğine TV ekranından öğrenip ona göre sokakta yürümesini öğrenmiş olmaları daha iyidir kanımca..

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
genelde konuları kişiselleştirip tartışmaktan hoşlanmam onun yerine olumlu şeyler paylaşmak ve verebilmekten zevk alırım ama madem özellikle cevap yazmamı istedin permission yazıyım.

öncelikle mesajını okuduğumda güldüm akşam akşam iyi oldu. nedeni ise şu :

benim anlattığım şeyi bambaşka bi yere çekmişsin çekmekle kalmayıp o çektiğin yerin de doğruluğunu kanıtlamışsın.

kişisel inanç ve tercihlerimi tartışmam sadece bilmek istersen söylerim. ben türklere bişey söylemedim ki. gerçek olanı yazdım. ben de türküm bilmiyorum italyan gibi mi gösteriyorum ama milliyetçi birisi diğilim. gereksiz yere milliyetçilik yapmanın da zararı olur sana tavsiye ediyim. ülkece arkasında durulacak durum olur sonuna kadar dururuz, savunulacak yer olur sonuna kadar savunuruz. ama hepimiz öncelikle insanız. tüm dünyada iyilik de kötülük de sevgi de nefret de herşey insana aittir. insan bi bütündür. bi damla suya muhtaç başka bi renkten dinden ırktan insan görsen yok sen türk diğilsin diyip geçip gidecek misin? ha bunun da kriteri var. o insan katilse, başkalarına zarar verecek şeyler yapmışsa geçip gidebilirsin. ki zaten konunun özünde de bu var.

bu dizinin kapsadığı genel sorun aynı şekilde diğer arkadaşların da bahsettiği gibi çoğu birbirinin aynısı olan ve insanlara yarardan çok zarar verebilicek olan tüm program dizi ve filmler için de geçerli.

komedi dizileri yapılması gerekli diyişimdeki neden ise bu kadar sorunun öfkenin negatif olay ve durumun ortasında insanlara gerilimsiz eğlenceli bişeyler sunulması içindi. senin anladığın ve yukarda yazdığım gereksiz milliyetçilik yaptığın şeyin anlamı buydu.

bak mesela şahsen izlediğim iki tane türk dizisi var birisi avrupa yakası ki gaffuru tasvip etmiyorum ikincisi sağır oda. ikincisini istek üzerine izlemekteyim ve onaylamıyorum.

ben haberlerin %90ı magazin ve yalan haberlerden oluşmaya başladığından beri gazetelerin anasayfaları boy boy ünlülerle ve yalan haberlerle dolmaya başladığından beri gazete okumuyorum haber izlemiyorum. önemli bişey olduğunda zaten bunu duyuyorum biliyorum. gereksiz bilgi almak boşa ümitlenmek veya üzülmek tercihlerim arasında diğildir. 29 yaşındayım 6 tane kedi besliyorum nil karaibrahimgil dinlemekten hoşlanırım şaşırabilirsin ama asıl mesleğim sinemayla ilgili bu yüzden haftada nerdeyse 10 a yakın film izlerim. yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Pembekedi, sen problemleri görmezden gelerek hayatına devam etmeyi zevkli bulabilirsin, biz de bunu düzeltmek için hafiften asabiyet ve tepki göstererek çıkışabiliriz. Bunlar kişisel tercihler olabilir. Ama bunun milliyetçilik ile alakası yok bence. Özellikle de susuz insan örneğini güzel verdin de, Türk milleti zaten hep susuzun yanında oldu.Milliyetçilik lafı pek popüler bu ara, en büyük düşman gibi. Ulusalcılık desek daha şirin olur muydu? Bunda bir problem olmamalı.

Ama, eğer sen bir ülkede ölen onbinlerce kişinin neden öldüğünü veya verdiğim diğer örnekleri, insanlarımıza anlatalım lafını gereksiz milliyetçilik olarak adlandırırsan hem çok yanlış yapmış olursun, hem de karşındakini kırmış olursun. Ben de geceleri yatağıma pufidik filimle giriyorum, laptopumun yanında kalpli iki sincap var ve bununla birlikte yukarıda bahsettiğim şeylerden haberdarım. Benim 25 yaşıma gelmiş arkadaşım haberdar değilse, bu onun ayıbı olduğu kadar benim de ayıbım. Bunlar bilinsin, öğrenilsin, bir insanı bir topluma ait yapan bu değerlerdir, birlikte birşeylere tutunabilme, ortak bir yaşam alanı paylaşabilmedir. Dünyadaki ileriye gitmiş, refaha kavuşmuş bütün devletler bu şekilde ayakta kalabilmişlerdir. Dünyayı 1789'dan beri yöneten anlayış ulus devleti ve milliyetçilik anlayışlarıdır, ki parantez açarsak 1923 Cumhuriyet'in ilanıyla da birlikte milliyetçilik Atatürk İlkeler'inin en önemlilerinden biri olarak bize bırakılmıştır. Milliyetçiliği icat eden de bizim milletimiz değildir, hatta en son benimseyen millet bizim milletimizdir.

Eh bütün dünya bu çark etrafında dönerken, bu kadar enternasyonelci olmanın da komik bir tarafı var bence. Dünyadaki bütün kötülük ve iyilikler insana aittir, Ama çoğu kötülükler organize bir şekilde insanların kurduğu milletler arası birbirlerine karşı yapılmaktadır. Benim bir birey olarak Avusturalya'daki kimseye bir kötülük yapmamdan veya Danimarka'daki birine bir şey vermemden bahsetmiyoruz. Buradaki konu çok farklı.

Dünyayı şu anda biz yönetmiyoruz, eğer bize barış içinde yaşayabileceğimiz bir dünya bıraksalar idi, bunu seve seve kabul ederdik, o zaman senin bahsettigin gibi Dünya Vatandaşı olduk diyebilirdik. Ama yine de, Dünya vatandaşı olmak kendine yapılan kötülükleri hiçe saymak, görmemek değildir.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Diziyi izlemeden yorum yapanlara cevap vermeye bile gerek duymadan dizi tek eleştireceğim nokta şu;

Türk subayı'nı çok çabuk öldürdüler. Hatta çatışma esnasında Subay ı öyle bir şekle sokmuşlarki silahi elinde bunu ne yapacam gibi bir his uyandırdı bende. Fakat Türk Subay'larının dağda o kadar cahilce hareket edeceklerini ve mermi sesinde hemen siper almayacaklarını düşünemiyorum bile.

1 subayın ve 10 tane mehmetçiğin dört etrafı pkk tarafından pusuyla sarılmış ve saatlerce fazla mermi yakmadan teslim olmadan ve tüm askerini şehit vermeden ablukadan çıktıklarını okudum, duydum, izledim.

Kan uykusunu izlemeyen varsa kesinlikle izlemesinide tabsiye ederim böylece. Öyle bizim işimiz komedi demekle olmuyor. Tabi askerlik yapmadan da bazı gerçekler anlaşılmıyor. Dışarıdan herşey "Yalan Rüzgarı" gibi görünesede bilinmesi gereken çok şey, teori yürütülmesi gereken çok gerçek var.

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
siber aynen katılıyorum, Bir Türk Subayı, heleki doğuda görevli ise o kadar basit hatalar yapmaz. o kısım kısa kesilip es geçilmişştir demekki.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ben zaten sana yazmadım angelocum. bi de bu tür olaylar için forumda yazı yazmaktansa ben aktif olarak bişeyler yapmak taraftarı oluyorum genelde. yani mesela konuyla alakasız olucak ama küresel ısınma var ben ağaç dikmeye başladım. komik olabilir ama bu kişisel bi tepkidir. ben evimin önünü temiz tutuyorum mesela. yani duyarsız olmak ise bahsettiğin onu zaten savunmuyorum. biz de zamanında karşı çıktık sinirlendik gereksiz yere ayaklandık tepkiler verdik. ama bunlar işe yarayan şeyler diğil çünkü ilerleme yok gerileme var. sonra baktım ki o şekilde olmuyo kendim ne yapabilirim birey olarak diye bu tür şeyler yapmaya başladım. gayet memnunum. sen boşver orda onları yaşayanları laptopunla sıcak yatağına gir diye bişey yok. tabi ki gireceksin senin orda onları yaşayanlar için bişeyler yapmak gibi bi görevin yok ki. yönetim malesef insanların üzerine bırakıyo bu tür işleri kendisi işini olması gerektiği gibi yapamadığından böylece de başkaları düşünüyo bunları. sadece belirli bi yerde kötü şeyler yaşayan insanlar yok tüm dünyada var. biz aktif olarak birey olarak elimizden geleni yapalım. pozitif hareket edelim.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3

Öncelikle şunu söylemek istiyorum gereksiz milliyetcilik yaptımı düşünmüyorum ve düşüncene saygım var herkesin fikri farklı olabilir. Senin yazdıgın mesajlardan kim olsa Türklüğü aşalamak gibi bir izlenim bırakır sen demişsin gazetede okumam ve haber izlemem çünkü hep magazin haberleri vs.. oldugunu söylüyorsun herkes bakış acısı farklı işte herkes duymak istediğini ve okumak istediği bölümle ilgilenir.

Ya benim anlamadıgım yurt dışında yaşayan kişilerin %40 oranı türkiyeden ayrılıp başka ülkelerde yaşamaya başlayınca türkiyeyi küçümsemeye başlıyor ( türkiyedeki üniversiteler üniversitemi, gazateler okunmaz, tv ler izlenmez, vs...)

Şimdi dizdideki olayalrın şiddet oldugunu söylüyor ve izlemek istemiyorsun. Ama bir gercek varki binlerce kişi bu olaylardan şehit ve binlerce sivil katledildi sen şimdi bu tür haberleri bile tv yayınlamak gereksiz dersin ama işte bu halkın nerelerde neler yaşandıgını gözünü acmak lazım..

ve mesajımı senin gülmen için yazmadım..

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
+ ben bu konularda mesaj yazmak istemiyorum forumda aldı başını siyaset vs... ve gereksiz tartışmalar cıkıyor herkes bir birini kırıyor..

bu tür konularda son mesajım. ( tabi benim mesaj hakkınd ayazı yazılmadıgı sürece )

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Hrant Dink cinayetiyle medya ve karanlık güçler istemedende olsa türk halkını silkeledi.
Bu olaylar toplumsal bilincimizi birlik beraberliğimizi daha fazla pekiştirdi gibi hissediyorum.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
permission yurtdışında yaşayıp türkiyeyi küçümseyenen çok türkiyeyi eleştiren habire aslında çözüm çok basitmiş ama kimsenin aklına gelmiyomuş sadece kendileri çözebilmiş gibi tepkielr veren insanlardan ben de hoşlanmıyorum. ilginç olanı senin beni sürekli yurtdışında yaşadığın için diye yazarak sonrasında gelen cümlelerle eleştirmen. ben yutdışında yaşamıyorum ki? ben türkiyede yaşıyorum. yurtdışına gittim ve belirli süreler yaşadım ama şu an türkiyedeyim. ki nerde olduğunun hiç bi önemi yok. empati tüm dünyadaki sınırları aşıp geçebilir.

hayır o haberleri tvde yayınlamak gereksiz diğil. o bi haberdir verilir insanlar öğrenir görevliler neler yapması gerekiyosa yaparlar. ama bu tarz olumsuz şeyleri sürekli bi dizi olarak ya da herhangi bi seri olarak sürekli sunduğunda iş biraz daha farklı oluyo. bi tane daha dizi var binbir gece bişeysi mi ne onun bir iki bölümüne baktım mesela ordaki kadını hiç gülerken görmedim ben. niye bu kadar negatif şey veriliyo. başka bi dizide her bölümde göz yaşı var. zaten çok fazla negatif enerji var etrafta. buna teşvik oluyo bu resmen artık. bu hoşuma gitmiyo benim bunu anlatmak istedim.

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Hrant Dink cihanetinin Derin Devletin işi olduğu kanısındayım,
Milleti bilinçlendirecek bir provakasyon hazırladılar, ve başardılar,

bence mükemmel oldu.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Gerçek hayatı ve problemleri alttan gelenlere öğretmezsen, sorunlar hep aynı kalır, herkes kafası güzel gezer, çiçek içinde dolaşır, ama sorunlar devam eder. Yine de senin yöntemine birşey demem. Sen birey olarak o şekilde davranıyorsun, ben de gerçek hayatın ders olması açısından boy boy, dizi dizi yayınlanması taraftarıyım. Umut çiçekten böcekten tavşandan değil, geçmişten ders alarak çıkar bence. Geçmişten ders almak için de önce öğrenmek gerek. Acıyı görmeden tatlının tadının pek manası yok zira. Yapılanları gördükçe ben geleceğe umut ederim, bir tane daha insan bunu yapabiliyorsa karda sayarım kendimi, karşılığındaki programlardan sıfır insan umut alabilir çünkü.

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yapılacak bişey varsa hep birlikte yapalım ama malesef bi süre sonra değişiklik göremeyip sen de kendini meditasyona vericeksin :)

ne diziler biter ne sorunlar. bahsettiğin eğitim ve yanında daha çok çok eğitimin baya küçük yaşlardan tüm okullarda verilmesi gerekir. bunun için ise eğitim sisteminin tamamen değişmesi gerekir. o durumda ülke için gerçek bi adım atılmış olur orda da haklısın. fakat bunun en az iki haneli süresi var.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5