Geçmiş dizilerde malum biliyorsunuz yaş sınırlaması yoktu. Şimdi televizyonlarda bir dizi başlarken 15 sn ( +7,+13 vb. ) uyarı mesajı cıkıyor. Haliyle Ana sınıfına giden bir çocuğun saat 22.00'a kadar ayakta kalması tarafımca olumlu bir davranış değildir. Düzenli uyku , düzenli eğitim , düzenli alışkanlıklar tarzında herşeyin o yaşta başlaması gerekiyor. Bu anlattığın olay ailelerin ihmallerinden kaynaklanmaktadır. Cocuklar her diziden etkilenirler. Bu sadece kurtlar vadisine özel bir durum değil .
Örneğin ; POKEMON adlı, bir çizgi film den etkilenen cocuklarında balkonlardan atladıgına haberlerde çok duyduk. Bu tür durumların her zaman gerçekleşeceğini cocukların hayal dünyalarının geniş olduğunu ailelerin unutmaması gerektiği ve gerekli önlemi alması gerektiği kanaatindeyim.
kesinlikle bu konuda haklısın ve aksini legalpara edenlerinde sadece muhalefetten konusutkları kanısındayım
cocukların hayal gucu ınanılmaz genıstır kımse akıl erdıremez onlara etkılenıslerını sadece kurtlar vadisiyle ya da sagır odayla ya da benzeri bir baska diziyle iliskilendirmek dogru degildir oyleki arkadasımızında soyledigi gibi pokemon olaylarınıda duyduk!
cocukların bır olaydan etkilenmesi icin orada silahın veya siddetin yer alması gerekemez yerine gore sıradan bir reklamdan bile etkilenebilir
okullardaki polat alemdar ozentilerine gelirsek
bu biryerde engellenemez bir olay vakti zamanında deli yürek vardı o zamanda herkes mirogluydu polat oldular aras daglı oldular memati oldular çakır oldular
kurtlar vadisi ilk yayınlandıgı zamanlarda bende lisedeydim ve birgun bile etrafımdaki arkadaslarıma memati cakır dayı diye hitap etmedim elimde tesbih cebimde silah cakı bıcak gezmedim
diziden sonra bu bolumde boyle oldu vay beee demek boyle oyunlarda donuyormus suna bak bir sonraki bolumde soyle olur hatta gundemde soyle bir olay var bunuda es gecmezler bununla ilgilide birseyler soylerler seklinde tartısırdık ve bizim gibi daha cok genc vardı hangi televizyon kanalı hangi gazete hangi internet sitesi bundan bahsetti?
varsa yoksa okulda siddet varsa yoksa polat,cakır ozentisi cocuklar
bu polat cakır ozentisi cocuklar 5 kişi ise polat cakır ozentisi olmayan olması gibi gereken 5 değil 25 kişi vardı ama pireyi deve yapmayı öz görevi bilen ve büyük bir marifet sanan medyamız sagolsun olayı oyle boyutlara tasıdılarki su an bunları tartısır duruma bile geldik
vakti zamanında ben pokemonum diye kapıdan pencereden atlayan cocuklar ile
ben polatım ben cakırım racon kesmem kafa keserim diyen aynı zeka seviyesine sahiptir siz ona 2 gün ajdar izletseniz ben ajdarım diye cıkar ortaya bunları savunmanın bence bir mantıgı yok
dizi ilkokul cagındaki cocuklar icin sakıncalı olabilir onun icinde zaten yas sınırı var burada iş anne-babalara duser
Rtük kurtlar vadisine gelene kadar onlarca diziyi onlarca programı yayından kaldırmalıdır
mehmet ali erbil gibi bir şarlatan onun bunun donunu ındırır zihinsel ve bedensel ozurlu ınsanları showunun bır parcası olarak kullanır dalga gecer guler eglenır bu adam halen turk televızyonlarında program yapabılmektedir ama kurtlar vadisi yayından kaldırılmaktadır ...