İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nixcon.com.tr Datacenter ı Zıyaret Ettim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
nixcon tartışmaları ilk başladığında, arada geyikler oluyordu ama yine bir ciddiyet vardı. en azından taraflar, adam akıllı mesajlar yazıyordu, somut mesajlar...

ama artık, ortalık bir birine laf sokmaya döndü, cevap yazayım, laf sokayımda nasıl olursa olsun mantığı oldu ve bu hiç hoş değil.

bunca kişi gitmiş görmüş, kimsenin kimseye yalan borcu yok. bu kadar mı güvensiz oldukta, "fotoğraf yok mu nerden bileyim ben??" diyoruz hala... bu insanlar neden bize yalan söylesin?

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
atay' Alıntı:
nixcon tartışmaları ilk başladığında, arada geyikler oluyordu ama yine bir ciddiyet vardı. en azından taraflar, adam akıllı mesajlar yazıyordu, somut mesajlar...

ama artık, ortalık bir birine laf sokmaya döndü, cevap yazayım, laf sokayımda nasıl olursa olsun mantığı oldu ve bu hiç hoş değil.

bunca kişi gitmiş görmüş, kimsenin kimseye yalan borcu yok. bu kadar mı güvensiz oldukta, "fotoğraf yok mu nerden bileyim ben??" diyoruz hala... bu insanlar neden bize yalan söylesin?

Güvenin için teşekkür ederim atay..

SargeT,

Mesajları tam okumamışsın :)

Bugün EV1 dünyanın en büyük dc'lerinden biri.Hatta belki de en büyüğü bilemem.Şimdi baktım tasarım değiştirmişler.Ama yıllarca kullandıkları eski tasarımlarında şöyle bir durum vardı.

Mesela sunucu özelliklerini veriyordu.İşte şu kadar işlemci şu kadar ram hdd gibi.Altına da işletim sistemi,kontrol paneli,ve fiyat yazıyordu.4-5 çeşit panel,işletim sistemi ve fiyat çıkıyordu aynı özellikteki sunucu için.

Ama stok yokluğundan dolayı bazen uzun bir süre o sunucuyu CPanel ile kiralayamıyordun.Ya da CentOS ile kiralayamıyordun.

Bence bu kaliteyi gösterir.Nixcon'da birçok kişi bekliyorum şu an sıra bekliyor.Siparişler açılsa da sunucu alsam diye.Büyük bir meblağ yapar bu kadar sunucu.Bu insanlar şu anda siparişleri açabilirler isteseler.Stok sorunları yok sadece yeni networklerin raporları inceleniyormuş.İnceleme yapmadan direk sipariş almayı da bilirler bence.Ama sürekli kesinti korkusuyla hizmet alırsınız.Bence biraz bekleyip sorunsuz hizmet almak en mantıklısı.

Bu arada binada sadece bir kat onlara ait değil.O bölüm birkaç katlı.4 ya da 5 kat olması lazım.Ama bu katlardan ya tamamı ya da bir kaçı yan binalardan birinde.Ben onu söylemek istedim.

Ayrıca 7200 m2 olayı da yaklaşık 1500 m2 X kat sayısı yapınca 7000 küsür metrekare bir alan çıkıyor.Bu da normal.Çünkü hiçbir zaman 7200m2 arsa denmedi.7200m2 alan dendi. :)

Bu arada o buluşup yemek yiyen arkadaş da iyi sallamış.Serdar Bey'in de haberi yok o arkadaştan.Zaten onu da orda açıklamışlar.

Bu arada sürekli Serdar Bey ile görüşmemizin sebebi de şu bence.Mesela sen benden Nixcon hakkında bilgi istedin ve ben seni temsilcimle görüştürdüm.Sana o bilgi verip satışı o yapınca senin temsilcin de otomatik olarak o oluyor.Bu şekilde yayılmış olabilir.Bir de orda en az 1000 civarı sunucu var.Bu durumda Serdar Bey'in 50-100 arası müşterisi olması normal.

M

MasterTR

Misafir
bize burada yer altinda 7200metrekare alani var diyende sizdiniz biz bi tarafimizdan uydurmadik

ayrica 7200metrekare kagithanede dediniz sonra orasi oto sanayi cikinca caydiniz

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Ben tamamen tarafsızım. Ama yazılanlar bana inandırıcı gelmiyor malesef.

Bu kadar büyük bir yatırım yapmış bir şirketin bu kadar temiz ve iyi çalışan bir şirketin kaç adet çalıştığı şirket var.

Bana nixon ile çalışan türkiyede bildik bir kaç firma söyleyebilirmisiniz. Bu adamlar böyle bir yer açabilmesi için büyük paralar yatırmak zorunda. Peki bu parayı webmaster alemine server satarak mı kazanacaklar.

Eğer sadece server satarak para kazanıyorsalar ben bunların hiçbirine inanmıyorum.
Bilen birisi nixonun hizmet verdiği büyük şirketleri sayabilir mi?

sihirlinet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şahsen nixconun varlığına yerine felan arkadaşların anlattığı kadar inancım tam oldu bilgilendirenler saolsun fakat gel gelelimki. 300 kişilik irc yi bir makinada host edemedik. :) yediği hat 1 mbit bile olamıyordu ne yazıkki bir daha bizle çalışmadılar bizde nixconla. Bu kadar büyük dc bizi o hale soktu yerin dibine girdik. İnsan inansa dahi olan olaylar belli.

Arkadash

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar şahsen ben tatmin olmadım bu gidip gördüm diyenlerin açıklamalarından. Büyük bi firma deniliyor vesair vesair. Ama şuda varki nixon bu tür davranışlarından dolayı onlarla çalışan büyük bi firma varmı yokmu bilmiyorum duymadım işitmedim. Bilen varsada söylediklerinde öğrenmiş olurum.
Ama şunu kesinlikle söyleyeyimki hiç ama hiç tatminkar ve kafalardaki soru işaretlerini giderecek türden açıklamalar değil bu dc yi gezmeye gidenlerin yapmış olduğu açıklamalar. İnanın hiç somut birşe yok ortada.

Not : Bu arada kesinlinlikle nixonun sunucu kalitesine hizmet kalitesine yorum yapacak değilim kendi çevremde kullanan bi kaç tanıdığım var hepsi gayet memnunlar. Ama bu dc olayı hala gizemini kaybetmeyecek sanırım.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Bugün EV1 dünyanın en büyük dc'lerinden biri.Hatta belki de en büyüğü bilemem.Şimdi baktım tasarım değiştirmişler.Ama yıllarca kullandıkları eski tasarımlarında şöyle bir durum vardı.

Mesela sunucu özelliklerini veriyordu.İşte şu kadar işlemci şu kadar ram hdd gibi.Altına da işletim sistemi,kontrol paneli,ve fiyat yazıyordu.4-5 çeşit panel,işletim sistemi ve fiyat çıkıyordu aynı özellikteki sunucu için.

Ama stok yokluğundan dolayı bazen uzun bir süre o sunucuyu CPanel ile kiralayamıyordun.Ya da CentOS ile kiralayamıyordun.

Bence bu kaliteyi gösterir.Nixcon'da birçok kişi bekliyorum şu an sıra bekliyor.Siparişler açılsa da sunucu alsam diye.Büyük bir meblağ yapar bu kadar sunucu.Bu insanlar şu anda siparişleri açabilirler isteseler.Stok sorunları yok sadece yeni networklerin raporları inceleniyormuş.İnceleme yapmadan direk sipariş almayı da bilirler bence.Ama sürekli kesinti korkusuyla hizmet alırsınız.Bence biraz bekleyip sorunsuz hizmet almak en mantıklısı.

Bu arada binada sadece bir kat onlara ait değil.O bölüm birkaç katlı.4 ya da 5 kat olması lazım.Ama bu katlardan ya tamamı ya da bir kaçı yan binalardan birinde.Ben onu söylemek istedim.

Ayrıca 7200 m2 olayı da yaklaşık 1500 m2 X kat sayısı yapınca 7000 küsür metrekare bir alan çıkıyor.Bu da normal.Çünkü hiçbir zaman 7200m2 arsa denmedi.7200m2 alan dendi. :)

Bu arada o buluşup yemek yiyen arkadaş da iyi sallamış.Serdar Bey'in de haberi yok o arkadaştan.Zaten onu da orda açıklamışlar.

Bu arada sürekli Serdar Bey ile görüşmemizin sebebi de şu bence.Mesela sen benden Nixcon hakkında bilgi istedin ve ben seni temsilcimle görüştürdüm.Sana o bilgi verip satışı o yapınca senin temsilcin de otomatik olarak o oluyor.Bu şekilde yayılmış olabilir.Bir de orda en az 1000 civarı sunucu var.Bu durumda Serdar Bey'in 50-100 arası müşterisi olması normal.

sevgili bilhost bugün ayın 20 si ve 9 gün sonra benim diğer taraftaki ödemem çekilecek siz benim yerimde olsanız nasıl bir politika izlerdiniz boşu boşuna üçyüz beşyüz dolar verip bir ay daha uzatır amansızca nixcon un siparişe açmasınımı yoksa eski yerde kalıp ordan devam etmeyimi... Daha önceleri belirttim benim makinalarım şuan dünyanın en büyüklerinden biri olarak bilinen ve herkes tarafından onaylanan sagonet dc sinde yer almaktadır.... Ben bu adamlara ne zaman sipariş geçsem aynı gün içerisinde yanıt alırım ve makinayıda % 99 hazırlamış olurlar ama dediğim gibi 2 hafta oldu belkide geçti bile belkide ondan daha öncesi vardır sayfada işte satış yapamıyoruz vs gibisinden bir yazı... ben onların keyfini bekleyemem... Büyüklük bu değildir.. ben işletmeyicim akaryakıt istasyonu işletiyorum.. araçlar istasyona geldikleri zaman afedersiniz stoğumda yakıt var fakat inceletiyorum ne zaman biteceği belli değil bi duyuruda yapmadım siz bekleyin isterseniz bitince vereyim..... böyle bir mantık olamaz.. Madem networkleri yeterli değil adam gibi ana sayfalarına yazarlar derler durum bundan bundan ibaret ve herkeste başının çaresine bakar + siz 4-5 kat değil sadece 1 kattan bahsettiniz ve diğer binalarla bağlantısı vardır dediniz.. açıkçası hiç ikna edici değil... bu topic altında arkadaşlar o binanın kat planını çıkarttılar.. işte şu katta şura var bu katta bura var diye.. siz büyük bir firma olsanız tek bir çatı altındamı birleşirsiniz yoksa dam dan damamı sekersiniz..... ben halen diyorum nixcon diye bir firma var.. ama devede kulak bir firma var belki üç yüz belki de beşyüz suncuuyla hizmet veren bir yer.. öyle denildiği gibi ne 7000 mt2 nede yüzlerce çalışanı var...

bu arada sölemeyi unutuyodum... bi arkadaş bi katta 1900 tane makina olduğunu söylemişti nickide echo ide yanılmıyorsam şayet 5 katlı ise bu firma ve 4 katı nixcon dc si ise ve 1900*4 = 7600 sunucu yapar 10 tane müşteri temsilcisi olsa temsilci başına 760 müşteri duşar vay babom vayyy ;)

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şu an mülakata gidiyorum, konu çığırından çıktığı için konuyu kilitliyorum. dediğim gibi işim kaç saat sürer bilemiyorum, ama konu da kimseye bir şey vermiyor böyle kalsa da olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.