Bugün EV1 dünyanın en büyük dc'lerinden biri.Hatta belki de en büyüğü bilemem.Şimdi baktım tasarım değiştirmişler.Ama yıllarca kullandıkları eski tasarımlarında şöyle bir durum vardı.
Mesela sunucu özelliklerini veriyordu.İşte şu kadar işlemci şu kadar ram hdd gibi.Altına da işletim sistemi,kontrol paneli,ve fiyat yazıyordu.4-5 çeşit panel,işletim sistemi ve fiyat çıkıyordu aynı özellikteki sunucu için.
Ama stok yokluğundan dolayı bazen uzun bir süre o sunucuyu CPanel ile kiralayamıyordun.Ya da CentOS ile kiralayamıyordun.
Bence bu kaliteyi gösterir.Nixcon'da birçok kişi bekliyorum şu an sıra bekliyor.Siparişler açılsa da sunucu alsam diye.Büyük bir meblağ yapar bu kadar sunucu.Bu insanlar şu anda siparişleri açabilirler isteseler.Stok sorunları yok sadece yeni networklerin raporları inceleniyormuş.İnceleme yapmadan direk sipariş almayı da bilirler bence.Ama sürekli kesinti korkusuyla hizmet alırsınız.Bence biraz bekleyip sorunsuz hizmet almak en mantıklısı.
Bu arada binada sadece bir kat onlara ait değil.O bölüm birkaç katlı.4 ya da 5 kat olması lazım.Ama bu katlardan ya tamamı ya da bir kaçı yan binalardan birinde.Ben onu söylemek istedim.
Ayrıca 7200 m2 olayı da yaklaşık 1500 m2 X kat sayısı yapınca 7000 küsür metrekare bir alan çıkıyor.Bu da normal.Çünkü hiçbir zaman 7200m2 arsa denmedi.7200m2 alan dendi.
Bu arada o buluşup yemek yiyen arkadaş da iyi sallamış.Serdar Bey'in de haberi yok o arkadaştan.Zaten onu da orda açıklamışlar.
Bu arada sürekli Serdar Bey ile görüşmemizin sebebi de şu bence.Mesela sen benden Nixcon hakkında bilgi istedin ve ben seni temsilcimle görüştürdüm.Sana o bilgi verip satışı o yapınca senin temsilcin de otomatik olarak o oluyor.Bu şekilde yayılmış olabilir.Bir de orda en az 1000 civarı sunucu var.Bu durumda Serdar Bey'in 50-100 arası müşterisi olması normal.