Merhaba,
Buraya öncelikle daha yeni bix nixcon müşterisi olarak değilte teknik bir adam olarak yazı yazmak istedim..
Senelerdir bu işlerin içerisindeyim ve türkiyedede yasal olarak elde edilebilen tüm altyapısal olanaklardan çuvallar dolusu paralar harcıyarak denemiş kullanmış biriyim..(metro ethernet,leasedline,v-sat,wireless,2.4 vs..vb..)
Nixconu ilk duyduğumda bende delirdim, serdar beyde şahittir,"Nasıl olur canım? türkiyede bu kapasiteyi nerden sağlarlar ne şekillde ?" dedim..
Başladım araştırmaya, ilk gece inanın rüyamda nixcon gördüm, sabahın köründe kalktım araştırmaya başladım OC-192 gibi bir kapasiteyi kim nasıl sağlar istanbulda diye..
Teknik olarak aklınıza gelicek birçok şey araştırdım ve sonrasında bir çok bilgiye ulaştım.. Ama bunları paylaşmak istemiyorum zira çok vaktimi aldı..
Sözüm şu ki; bu kadar teknik bilgi sahibi olduğunu söyleyen insanlar, madem bukadar engin bilgilere sahipler neden araştırmıyorlar ? bir ping, bir traceroute ile mi sınırlı ın bu teknik bilgileri ? bir ripe whois lemi sınırlı?
Yani ben merak ediyorum gittiniz gördünüz (sözüm bu engin teknik bilgiye sahip arkadaşlara) acaba oc-192 nin sağlandığı fiberi görünce onun ne olduğunu anlayacakmısınız ? transmisyonun nasıl route edildiğini görünce ne düşüneceksiniz ?veya onun o olduğunu anlayacakmısınız ?
Veya uydu linklerini gördüğünüzde hangi kriterlerde ne gibi encoderlerle buffer edildiğini anlayabilecekmisiniz ?
O yüzden firmanın gizlilik ilkelerine saygılıyım.. Kendimi tatmin edecek ölçüde araştırma yaptım ve söylediklerinin %99,99 doğru olduğundan emin olduktan sonra kendileri ile çalışmaya başladım.. Nixcon la hiçbir ticari ilişkim yok bende sizler gibi para ödüyorum..
Ve türkiyede böyle kafası çalışan insanların bu derece girişimde bulunup böyle yatırımlar yapmasını tebrik ediyorum !!
+
A.Ş. , L.T.D. gibi şirket ünvanlarının nereden doğrulandığını sanırım bilirsinizki soruyorsunuz..
Yasal yükümlülükler göz önünde bulundurulduğunda hukuken iddada bulunan iddasını ispatlamak zorundadır..Bir iddası olana yasal olarak kimse birşey ispatlamak zorunda değildir hukuk nezdinde..
Ben memnunum.. tavsiyede ederim.. gece 4 te bile benle uğraşacak konuştuğum dilden anlayacak insanlar bulmaktan cidden memnuniyet duyuyorum...
iyi çalışmalar...
SLayraCkEr