hikayebul' Alıntı:
Ben iyinetadminin yerinde olsam kapatirim forumu bakarim keyfime,forum bu adama zarar veriyor.TIP arkadasim sence 5-6 yasinda cocuklarin bile konusmayacagi seyler söylüyorsun.Yok efendim google calisanlari iyinete gelecekte ha birde foruma girecekler,iyinet adminin özürünü görüp iyinetin cezasini kaldiracaklarmis,ya git kumda oyna TIP.
Ayric iyinet admin öyle milletin sirtindan cok kazaniyor olsaydi google adsense yi birakmazdi,adbrite yi denemek zorunda kaldi admin.Ayrica bir süre önce sedo yu denedigini söyledi forumda,7-8 domain eklemis ama bisey kazanamadinigi söylemisti.Iyinet admin sedo daki domainlerinden bir tanesini para ugruna koydumu sitesinin anasayfasina?Ben olsam koyardim,paraya da para demezdim.Bunlar unutuluyor öyle degilmi.Hatalar yapti,arkadaslar banlandi bu yanlis bisey.Kendisininde söyledigi gibi uyarilari görmezlikten geldi.
Diyorlarki; google daki ceza bittikten sonra iyinet admin tekrar ayni seyleri yapabilirmis.Bunca olaydan sonra buna kim cesaret ederki.Iyinet adminde insan,senin benim gibi biri,bütün insanlarda hatalardan ders alir zamanla.
Şunları yazarken arkana yaslanıp da bir düşündün mü? Rasyonel olalım birazcık. "Bunca olaydan sonra buna kim cesaret ederki." iyinet ban yemeseydi son haftadaki günlük tekilini 80.000 lere çıkarmıştı, şu an 10.000 ve düşüyor her gün.
Adamın elinde keyword hazinesi(çoğu paso aranan kelimeler) ve otomatik sub açan script&program var. Elinde iyi de bir server var(google IP sinden tanır geyiğine sakın girmeyin,o zaman adamyeni IP bandı veya gider yeni server alır bu sorun değil). 0'dan site açsan elinde bu script olsa 1-2 ay içinde besturk veya benzerlerinde olduğu gibi günde en az 30.000 hit almak gayet görülebilir birşey. Ne demek peki bu? Direk olarak "cash" demek. 30.000 tekil girse text linklerine %1 tıklama olsa ve click başına ortalama 0.08 dolar verseler günde 24 dolar eder. Aylık 720 dolar. Çok ufak rakamlar, düşük tıklama ve para oranı kullandım+1 reklam aldım sadece. Çok daha fazla geliştirilebilir bu olay. Google seni yakalamadan bu olayı 2 ay yapsan elinde 1440 dolar geçer=iyi bir masaüstü right?
Gelelim en bombasına, bu olayı sadece 1 domain üzerinden de değil yaparsın 10 domain üzerinden, azcık sayfa yapılarını da google a aldatacak şekilde değiştirip 2 ayda ne der? 14.400 dolar! Teorik gibi gözükse de değil aslında. Adbrite ı dayarsın sitene, 2 ayda araba parası çıkar.
Siz olayın vehametini ve ticari değerini algılamadan 500-1000 google hitimi çaldın pis iyinet seni!
diyorsunuz. Oturun ve düşünün bakalım, bunlar hayal mi yoksa elinizde süper bi keyword ve otomatik sub açıcı(ki yani buna da gerek yok aslında keyword yeter) varken olası olan şeyler mi...
P.S. Kesinlikle bu tip "sahte" içeriklerle arama motorlarının kirletilmesine karşıyım, yukarıda anlatmaya çalıştığım şeyler google kötüye kullanılıp hile ile nasıl kısa zamanda vurgun yapılabileceğini göstermek içindir. Kimseye de asla ve asla bu yolları denemesini tavsiye etmem!