yapmamış demdik ya. Ama bakıyorum da senin gibi tarafszı arkadaş sadece yaptığı iyi yönleri söylüyor. Arkadaşım ya tarafsızım demiyeceksin, ya da gelip burada başbakanı savunmayacaksın. İkisi birde naynı çuvala sığmıyor.
Ayrıca nasıl onu savunanlar yaptığı büyük hatalara dokunamdan geçiyorlarsa, benim de yaptığı iyi şeylere dokunmamı bekleme bu konularda.
Dostum sen ya okumuyorsun yada görmek istemiyorsun bazı şeyleri, diyorsunki hep yaptığı iyi şeyleri söylüyorsunuz yoo ben hiç iyi birşey söylemedim başlık altında, yani bu sözle sende bu adamın iyi birşeyler yaptığınıda kabul ediyorsun, söz kötü ne yapmıştıra gelince evet benimde kabul etmediğim şeyler olduğunu söyledim ve bu devletin demokrasi ile yönetildiğini, kanunların hak ve hukukun olduğunu söyledim, yargıda olan birşey hakkında konuşmak ne kadar akıllıca merak ediyorum?
Yani bana boş gelen şu oluyor sen birini savunuyorsun o adam pkk lılar ile birlikte el ele kol kola oluyor, yada pkk ya resmi olarak ara bulucu göndermekten bahsediyor onlar için birşey demiyorsun daha gerçekliği kanıtlanmamış birşey hakkında konuşuyorsun...
Ha konuşmuş konuşmamış beni ilgilendirirmi? Hayır... Buna yargı karar verin ben kalkıpta boş boş konuşamam, buna ayıracak vaktimde yok zaten.
Kötü birşey yaptıysa önce Allah sonra bu vatan ve bu insanlar zaten cezasını verecektir, ama sen toprak sattı dediğin zaman orada durman lazım çünkü eğer öyle birşey var ise benim dedemin, akrabalarımın kanı yatıyor bu vatanda herkesten önce ben çıkarım karşısına eğer öyle bir kanıtın var ise ortaya koyacaksın bende bileceğim değilmi?
Birisi sana "bak buda böyle dediğinde ben sana inanmıyorumki hahayt" demeyeceksin bunu tartışacaksınki bende sana inanayım diyorum sen her lafı ya yanlış anlıyorsun yada tersinden...
Bu ülke dediğim gibi demokrasi ile yönetiliyor eğer haksızlık hukuksuzluk var ise buna sadece senin kızma, sadece senin içerlemek gibi bir hakkın yok, bende yada senin dışladığın kişilerde bu vatanın vatandaşları senin kadar bizimde kızma hakkımız var.
Ayrımcılığı yapıp iş meydanda konuşmaya gelince "bakın bunlar ayrımcılık yapıyor" demek bana yine pekte akıllıca gelmiyor, zira ben buna inanmıyorum.
O kişi bir başbakan, bunu halk seçmiş yani çoğunluk sende demokrasiye gerçekten inanıyorsan, bu devletin hukukuna güveniyorsan oturacaksın ne yapabilirim, ben bundan iyisini nasıl yaparım diye düşüneceksin, yaptıklarını nasıl kendi düşündüklerime göre hazırlarım diye düşüneceksin... Ve en önemlisi saygı duyacaksın halkın seçtiği kişiye, bu derece saygısızca söylemleri ben anlamıyorum.
Ve tepkim buna, ha beğenmiyorsan bu demokratik ülkede yaşamayı hayallerini süsleyebilecek birçok ülke olabilir, misal israil, abd, avrupa vs. belkide vaad edilenleri orada yaşar bu düşünce.
Ben siyasetçi değilim, ben halkım, halktan biriyim sen kimseye saygı duymadan kendi düşünceni kimseyede anlatamazsın bununda mantığı yok, önce oturacağız konuşmayı öğreneceğiz daha ortaokul yıllarında bize öğretilen buydu... Birbirimize saygı duyup, düşüncelerimize saygılı bir şekilde yaklaşıp konuşabilmek...
Ama görüyorumki her öğretmen bunu öğretememiş hocam, siz öğrencilerinize öğretirsiniz artık.
Kolay gelsin