Banlanan üyelerin geri gelmemesi için bir sebep yok, kısa bir süre öncesine kadar üyelik zaten davetiyesizdi. Şimdi de herkesin 100 davetiyesi var. Gelmek istedikleri taktirde çok rahat geri gelebilirler.
Önceden böyle bir kural yoktu. Forumda en fazla mesajı olan 2./3. kişileri banladınız geçmişte. O zaman iyinet çok popüler bir forumdu. Hatta en popüler webmaster forumuydu. O arkadaşları banlamanızın sebebi (Onlardan biriside benim) siz iyinet.com'u kullanarak spam yaptığınızda, sizi eleştirmekti. Banladınız, çünkü herhangi bir şekilde kullanıcı kaygınız yoktu. Hatta o arkadaşlar yeniden üye olduklarında, kimlikleri açığa çıktığı an tekrar banladınız. Fazladan herhangi bir hataları olmamalarına rağmen. Şimdi gelmişsiniz, banlanan üyelerin geri gelmemesi için herhangi bir neden yok diyorsunuz. Dolayısıyla kendinizle çelişiyorsunuz. Görünen o ki, bu konudaki prensiplerinizden ödün vermenizin nedeni iyinet'in eskisine nazaran çok büyük bir oranda kullanıcı kaybetmiş olması.
ister ister merak etme sen, banlansa bile gelip tekrar üye olup buradaki varlığına devam edenler var. Mesela populer bir bayan kullanıcımız vardı. Hepimize saydı sövdü sonra geri geldi, niye? çünkü hepsinin arasından en iyisi burası..
Ben de sövdüm, saydım. Herhangi bir hatam olmadığı halde, iyinetadmin'in diktatör bir yönetim sergilemesi nedeni ile banlanmıştım. Bugün burada olmamın nedeni, iyinet'in bütün webmaster forumlarından daha iyi olması değil, iyinet'in bir webmaster forumu olmasıdır. Banlanan kullanıcıların geri gelmesi, buranın en iyi webmaster forumu olduğunu göstermez. Bu sizin öne çıkma çabanızı gösteren bir cümleden öteye gitmez. Herkes biliyor iyinet'in eski günlerinde olmadığını. Dolayısıyla en iyi webmaster sitesi de değil iyinet. Bunu sizde biliyorsunuz.
Gelip banımızı açın diyenlerinkini de zaten açıyoruz.
Neye göre açıyorsunuz bu banları merak ettim. Ayrıca buraya farklı nick ile üye olmak hiçte zor değil. Davetiyeli üyelik zamanında da zor değildi. Bende banlanan kullanıcılardandım. Davetiyeli üyelik zamanında üye oldum iyinet'e. Üyelik davetiyemi de burada moderatör olan birisi gönderdi. Kendisi beni sizden daha iyi tanıyor ki, bana kefil olarak davetiye gönderebiliyor. Ayrıca o da biliyor ki, iyinet forumlarından belkide en fazla banlanmış kişi bendim. İlk banlanışımın nedenini üstte yazdım. Gereksiz banlandığım için sonraki üyeliklerimde dikiş tutmadı diyebilirim. O zamanlar herkese yardım etmek için elimden geleni yapardım. Şimdi ise denk gelirse ve içimden gelirse cevap yazıyorum.
Paylaşım nick e mi endeksli? Öyleyse verelim eski nickinizi, gerçekten.
Ben işte bu boyutlarda düşünemiyorum, sakın dalga geçtiğimi zannetmeyin, ciddiyim.
Paylaşım nick'e endeksli değil. Ben 2500 tane mesaj yazayım. Bunların %80'i paylaşım amaçlı olsun. Sonra sen spam yap. Ben seni eleştireyim. Sen de diktatör admin moduna geç ve beni banla. Sonra ben başka nick alayım. İyinetadmin'in forumu boş kalmasın, soru soranlara cevap vereyim diye uğraşayım. Öyle bir kullanıcı varsa benim sitelerime de beklerim. Eski nickimi vermek içinde çok geç kaldın kendi adıma konuşmak gerekirse.
Son olarak uzun zamandır denk gelmiyorum, fakat forumda sizden sonra en fazla yetkisi olan kişiyi sanırım forumun %50'sinden fazlası sevmiyor. Bunun nedeni kendisinin herkese alaycı bir tavır ile cevap vermesi -ki o moderatör arkadaş için AlwaysFC kullanıcısının dolandırıcıdır diye açtığı bir başlık vardı. Örneğin o başlık Premium üyelerin girebildiği bir kategoriye kaydırıldı yine o moderatör tarafından. Buna da görevi kötüye kullanmak deniliyor bildiğim kadarı ile.
İşte böyle durumlar insanı mesaj yazmaktan soğutuyor. Örneğin 30 yaşınıza geliyorsunuz. Web sitelerinizden geçiminizi sağlıyor, hatta çok büyük paralar kazanıyorsunuz. (Aylık 8-10k $) Ama profilinde yaş 17 yazan, hatta bedava aldığı email adreslerini jenerik diye satmaya kalkan, bedava proxy ile açılabilen extremetracker hesaplarını 5 YTL'e satmaya kalkan birisi size "çoluk çocuk" diye hitap ediyor. Ve kimin çocuk olduğu belli dediğinizde siz suçlu bulunuyorsunuz. Çünkü gerçekten çocuk olan kişi 6 ayda foruma 1500 mesaj yazmış birisi. Hatta bu çocuk, bankamatik kartım geldi diye iyinet'e konu açan birisi. Bunu da paylaşımdan sayan bir yönetici anlayışınız var sanırım.
Ya da örneğin
http://forum.iyinet.com/internetten...redi-karti-ile-satis-yapin-11.html#post488683 bu konuyu iyiden iyiye bir inceleyin. Hitix ve acstasarim kullanıcısı halen bu forumda cirit atıp danışıklı dövüşe devam ederken, tek amacı bu kullanıcıların aynı kişi olduğunu ortaya çıkartmak olan, ve bunu başaran Resital kullanıcısı banlanıyor. Orada moderatörünüze nasıl bir açıklama yapıldı merak ediyorum. Sonuç olarak Resital kullanıcısı bendim orada. Banlanan ben oldum. Şimdi kim kimi dolandırırsa dolandırsın beni ilgilendirmez demekten başka çarem var mı sizce ?
http://forum.iyinet.com/domain-sati...-jenerik-domainler-post731330.html#post731330 bu konuya mesaj yazdım. Dedim ki aynı konuyu defalarca açıyorsunuz. Sürekli aynı domainler. Hatta bahadir.in alan adını sözde hasta arkadaşınıza site yapmak için bedavaya aldınız, şimdi satmaya kalkıyorsunuz yazdım ki durum aynen öyleydi. Moderatör bir arkadaş o mesajım yüzünden bana kırmızı kart veriyor. Enteresan enteresan durumlar yani.
İnanın böyle örnekler çok fazla. Görmesini bilene tabii.