Yabanci site tanitimi 2
Oncelikle yabanci sitelerinizin ust sirada cikmasi icin benim dusundugum iki onemli etken var. Bilirsiniz ki google ilk etapta direk siteyi indexlemez once o sitenin ana govdesini gorur. yani domain ismini. Yabanci site tanitimi sirasinda ilk yapilmasi gereken seylerden biri YABANCI BIR SITEDEN link verip ana govdeyi yabanci bir site uzerinden gostermek. Turkce bir site uzerinden yabanci bir siteyi ilk etapta gosterdiginiz de google bunu turkce bir site olarak algiliyor ve dogal olarak sonrasinda hep turkce site olarak kaliyor. Buna nazaran ilk etapta yabanci bir site uzerinden link gelmesi ve ilk olarak domaini yabanci site uzerinden gormesi sizin arama motorlarinda ust sirada cikmaniza etken olan birinci neden. Ikinci neden ise sonrasinda pr degerini yukseltmek icin veya domaini indexletmek icin turkce sitelerden link veren cok kisi goruyorum. Turkce sitelerden link veren kisilerin bence mutlaka yabanci sitesine :
<meta http-equiv="Content-Language" content="en">
Eklemesini tavsiye ederim. Meta da dili belirtmek bence onemli bir etken. Diger konu ise ust sirada cikmak icin fake yapmamak. Cunku yabanci siteler arasindaysaniz fake yapmamaniz sizin kaliteli bir site oldugunuzu gosterecektir. Yabanci fake siteleri kontrol ederseniz aramalarda ilk sayfa da cikmadigini goreceksiniz.
Yabanci site yaparken tavsiyem arama motoru veya belli belirsiz site yapilmamasi konusunda. Her zaman soyledigim birsey vardir. Bir konuya yonelik site yapmak her zaman en mantiklisidir. Ornek olarak benim yabanci sitelerimden bir tanesi 4. boyut hakkinda. 4. boyut ile ilgilenen su anda 1000 kisi varsa 10 gun sonra 1100 olur hitiniz belli olur ( konuya gore hit cok veya az olur konuya gore degisir ) zaman ile bu tip tek konulu sitelerde hit artar ama azalmaz. ve Kendi konunuza uygun icerikli bir site ile de link degisimi yaptiginizda bircok seyi asmissiniz demektir. Adsense kazanci dersenizde. Konulu sitelerde adsense reklamina tiklama orani her zaman daha yuksektir. Ornek olarak soyle dusunun turkce bir siteyi ele alalim ufak bir portal oldugunu dusunelim. Icinde hosting bolumude var. Bir bayan ziyaretci siteye cinsellik konusunda bir yazi okumak icin girdi ama adsense reklaminda hosting ile ilgili reklam cikti. Istediginiz kadar optimize etmis olun bu ziyaretcinin hosting reklamina tiklama orani %5 bile degildir. Ama sitenin egitim uzerine oldugunu dusunun ve adsense de yurt disinda egitim reklaminin ciktigini dusunun bunun tiklanma orani daha yuksektir. Bu yabanci siteler icinde gecerlidir ( Sahsi fikrim ).
Diger tavsiyem ise yurt disinda da turklerin siteleri kadar banlanan oldukca fazla site var. Her Link Directory 'ye sitenizi eklememenizi tavsiye ederim ve dmoz a kaydetmeyi unutmamanizi tavsiye ederim.
Unutmamak gerekir ki ; Domaininize ait NS lerinizi degistirmek, sitenizin 10 dk kapali kalmasi, sunucunuzun restart edilmesi, domain whois bilgilerinin degismesi hepsi google de ust sirada cikmayi etkiliyor. Ozellikle yabanci aramalarda cok etki ediyor. Siteniz 1 sayfa cikiyorsa ve sonrasinda 10 dk kapali kaldi ise siteniz 4-5 saat sonra 1 sayfadan 10. sayfaya gerilediginizi gormeniz cok olasi birseydir.
Simdilik bu kadar kolay gelsin.