@tr.st, yaşadıklarınızı çarpıtmadan, saptırmadan, doğru bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim.
Konu çok dağılmış, biraz toparlamaya çalışacağım, umarım başarılı olurum. Çünkü konuyu açan arkadaş, Ali Tuncay'ın söylemek istediklerini ön plana çıkartmak istemiş fakat bazı arkadaşlar (belki de kasıtlı olarak) konuyu saptırmışlar.
Ali Tuncay, gerek kendisinin gerekse bu konuya mesaj yazan bazı arkadaşların da belirttiği üzere, 40 yaşına kadar hayatın her türlü pisliğini yaşamış, 40'ından sonra da dine dönmüş birisidir. Kendisini Google'ın video sitesindeki videodan tanıdım ilk olarak. Daha sonra yaptığım araştırmalarla da daha yakından tanıdım. 40'ına kadar serseri dediğimiz kesimin içindeymiş, arkadaşlarıyla her türlü pisliği yapar, komutanıyla karşılıklı esrar çeker vs. yaparmış. Bir gün, o zamanlar İzmir'de bir camide vaaz veren Fethullah Gülen'in bir vaazını dinlemiş ve kafasında birşeyler dank etmiş. Ondan sonra da dine yönelmiş. (Burada, Fethullah Gülen ismini açık bir şekilde yazdım, "bir hoca" da diyebilirdim, fakat benim burada vurgulamak istediğim, Fethullah Gülen'in kişisel düşünceleri/faaliyetleri değil, o zamanlarki konumudur -ki o da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği bir imam/Hatip'dir.-)
Videodaki konuşmanın yapıldığı yer, büyük ihtimalle bir lise veya bir dershanedir. Bu cemaatten kişilerin açtığı dershaneler ve okullar mevcut. O dershanelerde veya okullardaki bir konferans salonunda yapılmıştır tahminimce bu sohbet. Bunlar gibi bir çok sohbeti var sanırım Ali Tuncay'ın.
Gelelim eleştirenlere, Ali Tuncay, bu sohbetlerinde vatana, millete, bayrağa, değerlere mi küfrediyor? Şiddete mi özendiriyor, insanları kötü yola mı sevkediyor? Bunları iddia edenler, konuya tamamen artniyetle yaklaşıp, videoyu belki yarımyamalak izlemiş, belki de hiç izlememişlerdir bile. Ali Tuncay, zamanında yaptığı kötü davranışlarını anlatıyor ve bundan pişmanlık duyduğunu belirtiyor. Dine yöneldikten sonra, aslında yaptığı şeylerin ne kadar kötü şeyler olduğunun farkına vardığını söylüyor, yapılmaması gereken şeyleri yaptığını ifade ediyor. Bunun neresi yanlış, bunun neresi kötü Allah aşkına?
Ali Tuncay'ın videodaki sohbetini 3-4 kez izledim Google'dan. Her seferinde keyif aldım, her seferinde biraz daha düşündüm. Diğer arkadaşların da bu tür hislere sahip olması dileklerimle...
Saygılarımla...